X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatni tydzień to nie mogę na niego narzekać. Sprzątał, gotował. Tylko wkurza mnie, że już trochę czasu minęło od przeprowadzki, a ja jeszcze swoich rzeczy nie mam wszystkich rozpakowanych.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś tylko beczeć chce, te brązowe smugi mnie przeraziły rano, teraz jakaś pomarańczowa plamka :(

o co chodzi :(

i cały czas mnie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:32

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    ja dziś tylko beczeć chce, te brązowe smugi mnie przeraziły rano, teraz jakaś pomarańczowa plamka :(

o co chodzi :(

i cały czas mnie boli

przytulam bardzo mocno

Idia lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia, może to nic złego. Zobacz u mnie, też były. Tez mnie od czasu do czasu boli podbrzusze jak na okres. Ale jest ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 19:44

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ci zalezy na zakonczeniu cyklu wezz dupka ;)
    My juz po zalozeniu metal szczeny..Oczywiscie mlody foch bo wyglada jak idiota(wg. niego) Jprdziu nie dogodzi tym nastolatkom teraz :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 12:24

Lena87 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo laski, cycki w górę - wróciłam!
    tyle do nadrobienia, że chyba sobie okulary wyrobię bo mi oczy wypaliło... :)

witam nowe panie, pozdrowienia dla leżących!

Kap, dzięki za wsparcie. duzo to dla mnie znaczy, i że myślałyście o mnie. Jak by co, kop w poślady, a ja Ci obiecuje to samo. jak przeczytałam że chcesz zrezygnowac, to mnie zatkało. Taki zabieg przeszłać, dopiero od stycznia starania - co Ty taki słaby herbatnik jesteś? :)
    Ale widzę, że szybko wyprost byl :)

Maracuja, Mała Mi, rozumiem was niestety aż za dobrze. U mnie dwa lata starań (24 mce!!! ) i półtora roku na clo...

I co - nic. DUPA!!! - a niech mnie wymoderują...

W ostatnich dniach, przeprowadziłam z małzem rozmowę. powiedziałam mu o moich odczuciach, ze jestem od dwóch lat co miesiąc przegrana, ze stad te moje złe samopoczucie (clo tez nie pomaga) że tracę pewność siebie, bo jakaś chyba ze mnie niedorobiona sztuka. Że inne rzezcy mi nie idą bo się skupiam na mysleniu, gdzie tkwi przyczyna..
    Rano dostałam smsa od niego z drogi do pracy, ze dajmy sobie spokój - ja będę szczęśliwsza, a on nie będzie miał wyrzutów sumienia, ze nie staje na wysokości zadania...
    I k... ma rację, sama sobie dokładam. Ale...

Dziewczyny, ja nawet nie czuję się dobrze zdiagnozowana, jesli się okaze ze coś jest nie tak to moze uda się wtedy naprawic i od razu zaciazyc, albo podjąc decyzję co do dalszego postępowania. W nocy po tej rozmowie ( a przed smemsem) doszłam do wniosku, że się nie poddam jeszcze przez 3 mce na pewno. Dam szanse lekarzowi nowemu. Dopiero teraz jestem w klinice - do czego i was zachęcam, bo gin endo - a gin endo od niepdłodności to zupełnie inne sprawy!!

Weszłam na galerię wykresów i sobie popatrzyłam na ciązowe po wiekszej ilisci starań niż moje, i jednak się kobietom udało!

Ja myslę, ze to ważna rzecz - przemyśleć, zwłaszcza jak ma się jedno dziecko czy warto - nie mówię o kasie, ale nerwy, leki, znowu nerwy, latanie na monitoring, nerwy, doły.
    Naprawdę byłam szczęśliwsza bez tych starań.
    Teraz wpadłam w pułapke konsekwencji, dlatego ciągnę dalej, ale najpierw chcę znaleźć przeciwnika i kopnac go w jaja. szykuje się na badanie drożności jajowodów, zrobię wszystkie badania hormonalne, nawet w każdym dniu cyklu jak będzie trzeba..
    Jak nic - pomyśle, ale bez walki się nie poddam!!

Mój pomysł jest taki - precz z temp, i skupic się na wiosnie. Trudno jak się łyka leki jak indyk i pilnuje monitoringu, ale zakładam, ze to 5 dni w mcu na monitoring i 3 na przytulanie ciążowe.

Powinnam ograniczyć tez pobyt na ovu, ale dziewczyny tęskniłam za wami jak cholera, jak rosną pęcherze, jak się wchłania torbiel, jak wyniki badań młodego, jak plamimy czy nie plamimy, jakbym sama miała z 10 macic... :))))))))
    i dziesięciu chlopa, ło matko...

Ściskam was mocno.
    Na kwietniówkach masę serduch, tyle dziewczynom się udaje, czemu nie nam?

A w następnym poście napisze o babskim weekendzie na którym byłam!!

Lena87, kapturnica, Maracuja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik dupencjo powrot wskazany!!!!..Co sie sama bedziesz dolowac jak sie w pare mozemy ?hahaha
    Nie to ze cvhcialam odpuscic , ale jak9os tak mialam gorszy dzionek :D MalZ mi wczoraj dodal wiary bo sam sie biedak musial p[rzy badaniu nasienia pogimnasrtykowac..Wiec wiem ze mu zalezy strasznie , to nie bede go zawodzic..A ze mnie zaden kruchy herbatnik , tylko twardy suchar!! ;D

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powtorze jesio raz DIAGNOZOWANIE aie a nie czekanie na cud z nieba ze sie w blogoslawiony sposob zajdzie w ciaze!! To moze dziala przez pierwsze pol roku..Jak cos sie wydluza znaczy ze trza szukac przyczyn..Od badania nasienia po dmuchanie jajowodow wszystko tzra sprawdzic!! A jak juz sie wie ze wszystko gra i buczy wtedy mamy swiadomosc ze sie wszystko zrobilo :D

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:44

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    a mi na usg pęcherzyki jak zamurowane rosnąć nie chcą :(
    Moze w nast cyklu zwiekszy dawke clo....A jesli nie ...
    To polecam kauteryzacje jajnikow albo...gonadotropiny :) zawsze jest jakies wyjscie..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    hehe to se troche pochodzi w tym aparacie-wiem oś o tym :)
    przyzwyczai się ale na początku to faktycznie uczucie że jest się iditą :)
    to dopiero poczatek ehehh , a za pol roku zakladamy dolna szczene :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie leje. Masakra. Znów zauważyłam mała plamkę..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    a mi na usg pęcherzyki jak zamurowane rosnąć nie chcą :(

wogole...moze trzeba hormonow...mi tez same nie rosna..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia prosze Cie ...nie dopatruj sie kolejnych plamek...

ja dzis umieram wizyte mam jutro a dzis bol jak cholera z tego jajnika co pecherzyk byl....tylko,nie wiem czy owulka czy torbiel..ale Pan dr stwierdzil ze peknie bo,peka to musze mu wierzyc i myslec pozytywnie ...zobaczymy jutro.!!

Elfik lubi tę wiadomość

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    no już mam zwiększoną dawkę, to znaczy od następnego cyklu mam brać po dwie clo.
    ja aparat późno zakładałam bo w wieku 25lat więc mnie czas śmiania się dzieciaków w liceum ominął ale z teg co pamiętam to ortodontka mi mówiła że na aparaty to się jakaś moda zrobiła i już się z takich nie śmieją tylko jest to wśród młodzieży wyznacznik bogactwa-nie każdego w końcu stać na kawałek blachy w gębie za ponad tysiaka plus wizyty.
    przyzwyczai się i nawet nie będzie go czuł, ja z łezką w oku zdejmowałam po trzech latach noszenia:)
    Nie chodzi o wysmianie w szkole... bo tak jak mowisz aparaty sa dosc drogie i nie kazdego stac na nie....za gore z wizytami i zdj skasila mnie na 2tys :-/ A nosil bedzie kolo poltora roku i gore i dol bo on ma do wyrownania tylko kly Niestety jak na zlosc i gora i dol mu sie wykrzywily wrrr
    Ogolnie chodzi o to ze czuje dyskomfort w gebie...Ale mysle ze sie przyzwyczai :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:33

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ