Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak ci zalezy na zakonczeniu cyklu wezz dupka
My juz po zalozeniu metal szczeny..Oczywiscie mlody foch bo wyglada jak idiota(wg. niego) Jprdziu nie dogodzi tym nastolatkom terazWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 12:24
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Halo laski, cycki w górę - wróciłam!
tyle do nadrobienia, że chyba sobie okulary wyrobię bo mi oczy wypaliło...
witam nowe panie, pozdrowienia dla leżących!
Kap, dzięki za wsparcie. duzo to dla mnie znaczy, i że myślałyście o mnie. Jak by co, kop w poślady, a ja Ci obiecuje to samo. jak przeczytałam że chcesz zrezygnowac, to mnie zatkało. Taki zabieg przeszłać, dopiero od stycznia starania - co Ty taki słaby herbatnik jesteś?
Ale widzę, że szybko wyprost byl
Maracuja, Mała Mi, rozumiem was niestety aż za dobrze. U mnie dwa lata starań (24 mce!!! ) i półtora roku na clo...
I co - nic. DUPA!!! - a niech mnie wymoderują...
W ostatnich dniach, przeprowadziłam z małzem rozmowę. powiedziałam mu o moich odczuciach, ze jestem od dwóch lat co miesiąc przegrana, ze stad te moje złe samopoczucie (clo tez nie pomaga) że tracę pewność siebie, bo jakaś chyba ze mnie niedorobiona sztuka. Że inne rzezcy mi nie idą bo się skupiam na mysleniu, gdzie tkwi przyczyna..
Rano dostałam smsa od niego z drogi do pracy, ze dajmy sobie spokój - ja będę szczęśliwsza, a on nie będzie miał wyrzutów sumienia, ze nie staje na wysokości zadania...
I k... ma rację, sama sobie dokładam. Ale...
Dziewczyny, ja nawet nie czuję się dobrze zdiagnozowana, jesli się okaze ze coś jest nie tak to moze uda się wtedy naprawic i od razu zaciazyc, albo podjąc decyzję co do dalszego postępowania. W nocy po tej rozmowie ( a przed smemsem) doszłam do wniosku, że się nie poddam jeszcze przez 3 mce na pewno. Dam szanse lekarzowi nowemu. Dopiero teraz jestem w klinice - do czego i was zachęcam, bo gin endo - a gin endo od niepdłodności to zupełnie inne sprawy!!
Weszłam na galerię wykresów i sobie popatrzyłam na ciązowe po wiekszej ilisci starań niż moje, i jednak się kobietom udało!
Ja myslę, ze to ważna rzecz - przemyśleć, zwłaszcza jak ma się jedno dziecko czy warto - nie mówię o kasie, ale nerwy, leki, znowu nerwy, latanie na monitoring, nerwy, doły.
Naprawdę byłam szczęśliwsza bez tych starań.
Teraz wpadłam w pułapke konsekwencji, dlatego ciągnę dalej, ale najpierw chcę znaleźć przeciwnika i kopnac go w jaja. szykuje się na badanie drożności jajowodów, zrobię wszystkie badania hormonalne, nawet w każdym dniu cyklu jak będzie trzeba..
Jak nic - pomyśle, ale bez walki się nie poddam!!
Mój pomysł jest taki - precz z temp, i skupic się na wiosnie. Trudno jak się łyka leki jak indyk i pilnuje monitoringu, ale zakładam, ze to 5 dni w mcu na monitoring i 3 na przytulanie ciążowe.
Powinnam ograniczyć tez pobyt na ovu, ale dziewczyny tęskniłam za wami jak cholera, jak rosną pęcherze, jak się wchłania torbiel, jak wyniki badań młodego, jak plamimy czy nie plamimy, jakbym sama miała z 10 macic...)))))))
i dziesięciu chlopa, ło matko...
Ściskam was mocno.
Na kwietniówkach masę serduch, tyle dziewczynom się udaje, czemu nie nam?
A w następnym poście napisze o babskim weekendzie na którym byłam!!
Lena87, kapturnica, Maracuja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elfik dupencjo powrot wskazany!!!!..Co sie sama bedziesz dolowac jak sie w pare mozemy ?hahaha
Nie to ze cvhcialam odpuscic , ale jak9os tak mialam gorszy dzionekMalZ mi wczoraj dodal wiary bo sam sie biedak musial p[rzy badaniu nasienia pogimnasrtykowac..Wiec wiem ze mu zalezy strasznie , to nie bede go zawodzic..A ze mnie zaden kruchy herbatnik , tylko twardy suchar!!
Elfik lubi tę wiadomość
-
I powtorze jesio raz DIAGNOZOWANIE aie a nie czekanie na cud z nieba ze sie w blogoslawiony sposob zajdzie w ciaze!! To moze dziala przez pierwsze pol roku..Jak cos sie wydluza znaczy ze trza szukac przyczyn..Od badania nasienia po dmuchanie jajowodow wszystko tzra sprawdzic!! A jak juz sie wie ze wszystko gra i buczy wtedy mamy swiadomosc ze sie wszystko zrobilo
Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia prosze Cie ...nie dopatruj sie kolejnych plamek...
ja dzis umieram wizyte mam jutro a dzis bol jak cholera z tego jajnika co pecherzyk byl....tylko,nie wiem czy owulka czy torbiel..ale Pan dr stwierdzil ze peknie bo,peka to musze mu wierzyc i myslec pozytywnie ...zobaczymy jutro.!!Elfik lubi tę wiadomość
-
zagubiona_82 wrote:no już mam zwiększoną dawkę, to znaczy od następnego cyklu mam brać po dwie clo.
ja aparat późno zakładałam bo w wieku 25lat więc mnie czas śmiania się dzieciaków w liceum ominął ale z teg co pamiętam to ortodontka mi mówiła że na aparaty to się jakaś moda zrobiła i już się z takich nie śmieją tylko jest to wśród młodzieży wyznacznik bogactwa-nie każdego w końcu stać na kawałek blachy w gębie za ponad tysiaka plus wizyty.
przyzwyczai się i nawet nie będzie go czuł, ja z łezką w oku zdejmowałam po trzech latach noszenia:)A nosil bedzie kolo poltora roku i gore i dol bo on ma do wyrownania tylko kly Niestety jak na zlosc i gora i dol mu sie wykrzywily wrrr
Ogolnie chodzi o to ze czuje dyskomfort w gebie...Ale mysle ze sie przyzwyczaiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:33