X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    a mąż nasienie ma eleganckie.. wiec wina moja..;/;/ czasami już nawet mówie że jestem po prostu beznadziejna.;/ no i tez mnie lekarz namawia na sprawdzenie drożności jajowodów.. ale czy to warto..;/
    To sory???na co ty czekasz?na cud???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie robiłam drożności jeszcze właśnie.. ale zawsze miałam problemy z progesteon i ogolnie mam pcos..;/; teraz mam zrobić badania androstendion i kortyzol, insulinę, glukozę ..

Mała Mi
  • kiniaczek84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    a mąż nasienie ma eleganckie.. wiec wina moja..;/;/ czasami już nawet mówie że jestem po prostu beznadziejna.;/ no i tez mnie lekarz namawia na sprawdzenie drożności jajowodów.. ale czy to warto..;/

Mała Mi pewnie ze warto trzeba próbowac bo w koncu napewno nam sie uda:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    Zgadzam sie u mnie podobnie za kazdym razem obiecuje sobie ze jakos dzielnie przetrwam porazke i za kazdym razem psycha siada :(
    Kinbia , Mala mi zeby siasc i rozlozyc rece to trzeba wiedziec ze sie juz wszystko zrobilo..A skoro mala mi nie masz zrobionej droznosci to na co czekasz??przeciesz ejsli jest cos nie tak z jajowodami to cud nie pomoze..Trzea zrobic droznosc, byc moze laparoskopie??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi a badaliście nasienie????

Kasiulku no ja wiedziałam że tam warunki są kiepskie dlatego wiedziałam że mojemu się tam nie spodoba a jechać na darmo i się wracać to dla mnie kiepskie rozwiązanie, dlatego zmieniliśmy na kraków mimo że do tarnowa bliżej, wiedziałam że tam nie ma pokoju do oddawania nasienia ale nie wiedziałam że na wynik się czeka 5 dni roboczych!!! kurde najważniejsze że już macie to za sobą. ja Ci nie odradzałam tego miejsca bo mówiłaś że Pałełek zdeterminowany i mu to nie przeszkadza jakie warunki itp. przeciez wiesz że nie chciałabym Ci źle doradzić Kasiek:)

Kasia a te ziółka wyszukałam jak podczytywałam o ziołach ojca sroki tych moich bo mój chłopeczek też je pije, i myslałam ze znajdę na co one pomagają mężczyznom:P i natknęłam się na coś dla Ciebie:))

a teraz uwaga: mam wynik progesteronu. proszę o intermpretację:
    58.06 nmol/l faza lutealna : <5,3-86>

jeśli to oznacza to o czym myślę to chyba zacznę wszystkim polecać zioła:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja sie bede starac w sumnie 2gi cykl dopiero..Ale jestem juz po laparoskopi ,gdzie wyszly zrosty w brzuchu , lewa strona niedrozna, Jestem na stymulacji i chlop wczoraj zbadal nasienie..2gi cykl a mam porobione wszelkie badania i zabiegi by zmnaksymalizowac szanse na dziecko.Mam pcos , hashimoto i niedoczynnosc rowniez..I mimo jednostronnej droznosci wiem ze mam szanse na dziecko..Musisz zrobic hsg bo wydaje mi sie ze tu masz problem..Samo sie nie naprawi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Mała Mi a badaliście nasienie????

Kasiulku no ja wiedziałam że tam warunki są kiepskie dlatego wiedziałam że mojemu się tam nie spodoba a jechać na darmo i się wracać to dla mnie kiepskie rozwiązanie, dlatego zmieniliśmy na kraków mimo że do tarnowa bliżej, wiedziałam że tam nie ma pokoju do oddawania nasienia ale nie wiedziałam że na wynik się czeka 5 dni roboczych!!! kurde najważniejsze że już macie to za sobą. ja Ci nie odradzałam tego miejsca bo mówiłaś że Pałełek zdeterminowany i mu to nie przeszkadza jakie warunki itp. przeciez wiesz że nie chciałabym Ci źle doradzić Kasiek:)

Wychodzi skarbie ze owu byla ;)
    A co do pawelka..babo w szoku ejstem ze cos tam nakapal.Byl zly ze malo bo jechal podobno na pol gwizdka Wcale sie nie dziwie ze podnietyw wc nie zlapal :-/ Ale na moje oko nie nakapal tak malo..Im sie wydaje ze pol kubka musi byc eheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 08:36

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbys zrobila estradiol z progesteronem wyszlo by ci czy owu byla prawidlowa..Ale madra jestem teraz dopiero..Ja w 7dniu po owu zrobie i estradiol i progesteron..Jesli owu bedzie heheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale taki wynik jak masz nie wskazuje na luf ale na normalne owu..Pamietaj Kasia ze clo dziala rowniez dlugofalowo, nie tylko w cyklu stymulowanym

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no ja jade ten cykl bez clo a owulka była

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko mojemu tez sięb wydawało że mało nakapał a wyszło 5 ml około;) wszystko będziesz miała na wyniku:)

nooo jupiii tak się cieszę że mi sie z tą owu udało:)

dziewczyny ja też mam podejżenie PCOS, brak swoich owulek, jestem po dwóch stymulacjach cl i pregnylem i dopiero po fatalnych wynikach męża odstawiłam wszystkie leki i przeszłam właśnie na zioła ojca stoki na owulację, one poprawiają właśnie progesteron, do tego dodałam niewielką ilość dong quai i proszę:) owulacja bez wspomagaczy:)

dodam że poprzedni cykl był zupełnie bez niczego i owulacji raczej nie było, temperatura szła sobie spokojnie do góry a potem spadała spokojnie.

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasienie badaliśmy jest eleganckie..
    noo ja chyba musze dostać takiego kopaaa, bo ja jestem taka zjebana ze się poddaje.;/;/

Mała Mi
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    nasienie badaliśmy jest eleganckie..
    noo ja chyba musze dostać takiego kopaaa, bo ja jestem taka zjebana ze się poddaje.;/;/
    Jak chcesz moge ci dac kopa..Nie zalamuj rak i nie jojcz tylko wio do gina po skierowanie na hsg albo laparo zwiadowcze!!!

Mała Mi 1 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciagle twierdze ze nie uda się..;/;/ zamiast się wziasc za siebie. ale moja psychika jest bardzo słaba.;/

Mała Mi
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jakbys zrobila estradiol z progesteronem wyszlo by ci czy owu byla prawidlowa..Ale madra jestem teraz dopiero..Ja w 7dniu po owu zrobie i estradiol i progesteron..Jesli owu bedzie heheheh
    oj Ty wieśniaro:D:D czemuś mi wcześniej nie powiedziała;)

no może to clo działa ale jakoś powątpiewam że by podziałało nagle dwa miesiące po przerwaniu brania.tym bardziej że pamiętasz? na ostatnim cyklu z clo owulacja na monitoringu nie była pewna.

następnym razem zrobie i estradiol:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica daj tylko takie porządnego.!! Jade do pracy a po pracy do gina.! masz racje.. najwyższy czas wsiąść się za siebie.

kapturnica lubi tę wiadomość

Mała Mi
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi powodzenia u gina:) zobaczysz będzie dobrze:) po to tu jesteśmy żeby się wspierać i wybijać sobie wzajemnie głupoty z głowy:)

Mała Mi 1 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie musze dzis wziasc chyba do roboty za mojego ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka już kiedyś miałam napisać ale jakoś zwlekałam, a tak naprawdę to chyba tylko kobieta kobietę tak naparów może tylko zrozumieć..;/ mam nadzieje zobaczymy co mi powie gin bo w 11dc miałam pęcherzyk 8mm.. dzisiaj mam 18dc ciekawe jak pęcherzyk czy urósł..:)

Mała Mi
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaa jak wróce w dobrym humorze od gina to też się wezme za męża mego a co.!.. hehe;p

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

Mała Mi
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ