Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Helloł laski..A wiec witam nowo przybyla kobitke wsrod nas Lenke
I inne dziołchy tez..Co do waszych opisow..najwazniejsze jesli staracie sie dosc dlugo a nie ma efektow to droznosc jajowodow zrobic albo hsg albo laparo i nie prawda ze nie robia na nfz oczywiscie ze robia , druga sprawa spr nasienie..Generalnie rozlozenie rak nic nie da,..Trzeba szukac przyczyn koitki i bedzie git..I jesio jedno zmiana lekarza,jesli jakis wam nie odpowiada szukamy do bolu kogos innego
Ja mam zajeVistego gina na nfz i drugiego w obwodzie prywatnie od zadan specjalnych
Takze nie zalamywac sie glowa do gory
Zagubiona jak wczorajsze usg ???Lena87 lubi tę wiadomość
-
Mam wynik estradiolu 11dzien cyklu na clo, to bylo wczoraj...
i tak moj wynik to
estradiol2 wynik to 359,6
faza folikularna(12,5-166)
faza owulacyjna(85,8-498)
faza lutealna(43,8-211)
Milcia wiem ze badalas estradiol taki wynik swiadczy ze pecherzyk/pecherzyki sa prawie dojrzale juz???
Z tego co wiem estradiol wytwarzaja w sumie wszystkie pecherzyki jakie sa...jednak wysokosc wyniku moze chyba swiadczyc ze sa one dosc juz duze, badz jest dosc duzy pecherzyk??Mam zrobic badanie ejszcze w 14dniu cyklu i wtedy sie juz okaze jak tam wynik wyjdzie..
Ale kurde mysle ze pasowaloby juz dzis przytulanke zrobic , zeby nie przegapic owu jak sadzisz??Prawa strona mam dzis ciagniecie wiec moze byc owu chyba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 08:10
-
Milcia wrote:Ja miałam 476 i w necie wyczytałam, że wynik powyżej 200 w fazie okołoowulacyjnej świadczy o dojrzałym pęcherzyku.
-
Milcia wrote:No to lepiej nie przegapić. A może kup sobie testy owulacjyjne, to będziesz wiedzieć, czy zbliża się czy nie.
Monitoring mam w czwartek , ale dzis sie przytule wreszcie do chlopa bo wczoraj juz po badabniu..Mysle ze nie przegapie..Kazal robic badanie estradiolu zeby sie nie przestymulowac na clo..Ale wynik mysle ze ejst juz ok..Takze cos tam rosnie..Bo przez 2ostatnie dni nic nie czulam praktycznie i juz myslalam ze dupa z jeza..A dzis jest ciagniecie w prawej pachwuinie dosc mocno odczuwalne.. -
Tak sie zastanawiam, bo pewnie norm nie pamietasz..Ale jesli rosl jeszcze jeden u cb pecherzyk to owu moglas meic kolo15dnia cyklu bo estradiok, zbierany jest ze wszystkich pecherzykow........Czyli przy stymulce u mnie gdzie pecherzyki rosna szybciej kolo14dnia najwczesniej owu moze byc......No nic zadzialam juz dzisiaj i tak co 2gi dzien to powinnam sie wstrzelic
A w14dniu cyklu bede wiedziec czy spadl czy przyrosl bardziej estradiol
Nie chcialam robic tego badania ale widze ze ono co nie co moze powiedziec o pecherzykach...... -
tak czytam i powiem Wam że ja już mam takie same odczucia jak Maracuja. totalnie dość.. psychika wysiada , siedze beczę jak małe dziecko. bo to takie nie sprawiedliwe...;/;/ja z moim mężem jesteśmy 2 lata po ślubie , ale przed ślubem byliśmy ze sobą az 6 lat i nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń żadnych tabletek i co..!! kurde 8 lat i nie było ani wpadki ani nic. najgorsze jest to że jak spóźnia mi się okres rodzi się nadzieja..;/;/ a potem rozczarowanie co bardzo boli. już sama nie potrafię sobie wmawiać ze będzie dobrze..;-
kiniaczek84 lubi tę wiadomość
Mała Mi -
Mała Mi 1 wrote:tak czytam i powiem Wam że ja już mam takie same odczucia jak Maracuja. totalnie dość.. psychika wysiada , siedze beczę jak małe dziecko. bo to takie nie sprawiedliwe...;/;/ja z moim mężem jesteśmy 2 lata po ślubie , ale przed ślubem byliśmy ze sobą az 6 lat i nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń żadnych tabletek i co..!! kurde 8 lat i nie było ani wpadki ani nic. najgorsze jest to że jak spóźnia mi się okres rodzi się nadzieja..;/;/ a potem rozczarowanie co bardzo boli. już sama nie potrafię sobie wmawiać ze będzie dobrze..;-
Zgadzam sie u mnie podobnie za kazdym razem obiecuje sobie ze jakos dzielnie przetrwam porazke i za kazdym razem psycha siada