X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dobra, ja uciekam spać, bo już oczy się kleją. Dobranoc

pewnie, dobrej nocki.

Maracuja
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:43

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł laski..A wiec witam nowo przybyla kobitke wsrod nas Lenke ;D
    I inne dziołchy tez..Co do waszych opisow..najwazniejsze jesli staracie sie dosc dlugo a nie ma efektow to droznosc jajowodow zrobic albo hsg albo laparo i nie prawda ze nie robia na nfz oczywiscie ze robia , druga sprawa spr nasienie..Generalnie rozlozenie rak nic nie da,..Trzeba szukac przyczyn koitki i bedzie git..I jesio jedno zmiana lekarza,jesli jakis wam nie odpowiada szukamy do bolu kogos innego
    Ja mam zajeVistego gina na nfz i drugiego w obwodzie prywatnie od zadan specjalnych ;)
    Takze nie zalamywac sie glowa do gory :D
    Zagubiona jak wczorajsze usg ???

Lena87 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jeszcze tą drożność muszę zrobić i tego badania się boję. Tzn wyniku nie samego badania.

Maracuja
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasienie badaliście?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mam sprawe do ciebie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik estradiolu 11dzien cyklu na clo, to bylo wczoraj...
    i tak moj wynik to
    estradiol2 wynik to 359,6
    faza folikularna(12,5-166)
    faza owulacyjna(85,8-498)
    faza lutealna(43,8-211)
    Milcia wiem ze badalas estradiol taki wynik swiadczy ze pecherzyk/pecherzyki sa prawie dojrzale juz???
    Z tego co wiem estradiol wytwarzaja w sumie wszystkie pecherzyki jakie sa...jednak wysokosc wyniku moze chyba swiadczyc ze sa one dosc juz duze, badz jest dosc duzy pecherzyk??Mam zrobic badanie ejszcze w 14dniu cyklu i wtedy sie juz okaze jak tam wynik wyjdzie..
    Ale kurde mysle ze pasowaloby juz dzis przytulanke zrobic , zeby nie przegapic owu jak sadzisz??Prawa strona mam dzis ciagniecie wiec moze byc owu chyba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 08:10

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Wszystkim:)ehh...u Was jak zwykle sie dzieje a u mnie poza tym ze nadal spie na stojaco to nadal nic ciekawego sie nie dzieje:)

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 476 i w necie wyczytałam, że wynik powyżej 200 w fazie okołoowulacyjnej świadczy o dojrzałym pęcherzyku.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja miałam 476 i w necie wyczytałam, że wynik powyżej 200 w fazie okołoowulacyjnej świadczy o dojrzałym pęcherzyku.
    Czyli jakby bral na pusty leb to oznacza ze owu jest za rogiem chygba??,,Tak wlasnie mi sie wydaje..Czytam, na forum o estradiolu wlasnie co laski pisza

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lepiej nie przegapić. A może kup sobie testy owulacjyjne, to będziesz wiedzieć, czy zbliża się czy nie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No to lepiej nie przegapić. A może kup sobie testy owulacjyjne, to będziesz wiedzieć, czy zbliża się czy nie.
    Milica ja mam p[cos moge sobie testy wsadzic ;)
    Monitoring mam w czwartek , ale dzis sie przytule wreszcie do chlopa bo wczoraj juz po badabniu..Mysle ze nie przegapie..Kazal robic badanie estradiolu zeby sie nie przestymulowac na clo..Ale wynik mysle ze ejst juz ok..Takze cos tam rosnie..Bo przez 2ostatnie dni nic nie czulam praktycznie i juz myslalam ze dupa z jeza..A dzis jest ciagniecie w prawej pachwuinie dosc mocno odczuwalne..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia a kiedy robilas to badanie?terazw tym cyklu co zaciazylas?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w tym cyklu robiłam. W 12 dniu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekkie brązowe smugi się pojawiły... Jak woda rpzmieszana z brązową farbą. Ryczeć mi się chce.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam, bo pewnie norm nie pamietasz..Ale jesli rosl jeszcze jeden u cb pecherzyk to owu moglas meic kolo15dnia cyklu bo estradiok, zbierany jest ze wszystkich pecherzykow........Czyli przy stymulce u mnie gdzie pecherzyki rosna szybciej kolo14dnia najwczesniej owu moze byc......No nic zadzialam juz dzisiaj i tak co 2gi dzien to powinnam sie wstrzelic
    A w14dniu cyklu bede wiedziec czy spadl czy przyrosl bardziej estradiol
    Nie chcialam robic tego badania ale widze ze ono co nie co moze powiedziec o pecherzykach......

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam i powiem Wam że ja już mam takie same odczucia jak Maracuja. totalnie dość.. psychika wysiada , siedze beczę jak małe dziecko. bo to takie nie sprawiedliwe...;/;/ja z moim mężem jesteśmy 2 lata po ślubie , ale przed ślubem byliśmy ze sobą az 6 lat i nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń żadnych tabletek i co..!! kurde 8 lat i nie było ani wpadki ani nic. najgorsze jest to że jak spóźnia mi się okres rodzi się nadzieja..;/;/ a potem rozczarowanie co bardzo boli. już sama nie potrafię sobie wmawiać ze będzie dobrze..;-

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

Mała Mi
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi a powiedz ty mi wybadalas sie na prawo i lewo?zrobilas droznosc , laparo?? nasienie ?wszystko??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mąż nasienie ma eleganckie.. wiec wina moja..;/;/ czasami już nawet mówie że jestem po prostu beznadziejna.;/ no i tez mnie lekarz namawia na sprawdzenie drożności jajowodów.. ale czy to warto..;/

Mała Mi
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    tak czytam i powiem Wam że ja już mam takie same odczucia jak Maracuja. totalnie dość.. psychika wysiada , siedze beczę jak małe dziecko. bo to takie nie sprawiedliwe...;/;/ja z moim mężem jesteśmy 2 lata po ślubie , ale przed ślubem byliśmy ze sobą az 6 lat i nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń żadnych tabletek i co..!! kurde 8 lat i nie było ani wpadki ani nic. najgorsze jest to że jak spóźnia mi się okres rodzi się nadzieja..;/;/ a potem rozczarowanie co bardzo boli. już sama nie potrafię sobie wmawiać ze będzie dobrze..;-

Zgadzam sie u mnie podobnie za kazdym razem obiecuje sobie ze jakos dzielnie przetrwam porazke i za kazdym razem psycha siada :(

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ