X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Drogie:)Zaganiany człowiek przed tymi swietami nie miałam nawet czasu do Was zajrzec dopiero teraz znalazłam chwilke no i jak już jestem chciałam bym złozyc Wam zyczonka

KOCHANE Z OKAZJI SWIAT WIELKEIJ NOCY ZYCZE WAM DUZO ZDROWKA,RADOSCI,SPOKOJU,SPEŁNIENIA NAJWAZNIEJSZEGO Z MARZEN I CHYBA PRZEDWSZYSTKIM CIERPLIWOSCI W DAŻENIU DO CELU:)

Pozdrawiam Was cieplutko:):):)

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kortyzol dobry,TSH glukoza insulina tez w normie.
    jedynie norma androstendionu jest do 4,1 a mój wynik to 4,13.kurde mam sie martwic..;/;/

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    kortyzol dobry,TSH glukoza insulina tez w normie.
    jedynie norma androstendionu jest do 4,1 a mój wynik to 4,13.kurde mam sie martwic..;/;/
    \

powinnaś zrobić przy podwyższonym androstndionie zrobić jeszcze dheaso4 i testosteron. Tak przynajmniej mi zlecił endokrynolog i dheaso4 wyszło mi o prawie 200 za wysoko

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja też wszystkim szalonego kurczaka życzę i wesołych zdrowych Świąt:)

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron keidys robilam byl w normie..
    kurde ale ten androstendion może pzreszkadzac wlasnie w zajsciu w ciaże?

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    10 dc, ten co ma szansę to ma 14 mm. Ale on stwierdził, że może drugi tez sie wypromuje, bo estradiol wysoki.

To byłaby pierwsza okazja do bliźniaków w moim życiu!
    tym kontrolowanym :))))

Elfik to trzymamy kciuki. To byłoby jakieś zadośćuczynienie chociaż dla mnie to 1 byłoby spełnieniem marzeń.

Mnie przeraża inna rzecz..Tak się już nauczyłam wsłuchiwać w swój organizm , że tydzień przed miesiączką jestem w stanie już ocenić czy się udało czy nie..Mój organizm co miesiąc ma właściwie takie same reakcje. Piersi jajniki brzuch..wszystko jak w zegarku szwajcarskim, pobolewa, mrowi, pulsuje i lekko bulgocze. Na początku jak zaczęłam czuć te objawy to byłam pewna, że się udało, bo wszędzie gdzie się nie weszło w necie, to były typowe objawy ciąży, tyle, że jak widać, ja nie jestem typowa .

kiniaczek84, Elfik lubią tę wiadomość

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    testosteron keidys robilam byl w normie..
    kurde ale ten androstendion może pzreszkadzac wlasnie w zajsciu w ciaże?

nie sądzę, żeby sam androstendion mógł być u Ciebie przyczyną problemów z zajściem w ciążę, zwłaszcza, że jest on minimalnie przekroczony. Tym bardziej, że testosteron miałaś w normie.

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron robilam w czerwcu 2013 i mialam wynik 1,83.
    kurdee to teraz juz nie wiem.. ehhh troszke sie zmartwilam.
    a powiedz mi jak choleterol bo norma jest do 200, a ja mam wynik 191

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli masz w normie to nie ma się czym niepokoić.
    Wiesz, ja testosteron mam 70 przy normie do 50, dheaso4 mam 505 przy normie do 340- to są już jakieś odchylenia. Jeśli wynik jest w normie lub minimalnie przekroczony to zazwyczaj nie jest to powód do niepokoju.

Ja niebawem mam wizytę u endo właśnie ze względu na powyższe wyniki , więc zobaczę co mi powie.

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mnie uspokoiłaś Maracuja. jade w przyszły piatek do lekarza do Katowic. ciekawe ci mi powie. czy kaze jakies badania jeszce zrobic.

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, trzeba zapytać specjalisty, ale moim zdaniem te wyniki, o których napisałaś są dobre.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zastanawia jeszcze czy nie mam endometriozy.. nie da się tego wykryć za pomocą badania ginekologicznego, utrudnia a czasem uniemożliwia zajście w ciążę i do tego sprawdza mi się kilka objawów, które mogą przy niej wystąpić..

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty nie mialas tez laparoskopii??? moja kuzynka ma isc teraz 29.04 na laparoskopwie. a jesli nie uda sie to ja tez ide w maju na laparoskopie.

Mała Mi
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sie mecze jak cholera dzis i jeden i drugi jajnik boli ....Az sie martwie bo poprzednim razem bolalo duzo mniej...Jakos do jutrzejszego usg musze wytrzymac....

Driogie kobitki!!! chcialam wam zlozyc zyczenia wielkanocne.
    Milych, spokojnych, i radosnych swiat w gronie rodzinnym :)
    Smacznego jajka i mokrego dyngusa smingusa :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Elfik to trzymamy kciuki. To byłoby jakieś zadośćuczynienie chociaż dla mnie to 1 byłoby spełnieniem marzeń.

Mnie przeraża inna rzecz..Tak się już nauczyłam wsłuchiwać w swój organizm , że tydzień przed miesiączką jestem w stanie już ocenić czy się udało czy nie..Mój organizm co miesiąc ma właściwie takie same reakcje. Piersi jajniki brzuch..wszystko jak w zegarku szwajcarskim, pobolewa, mrowi, pulsuje i lekko bulgocze. Na początku jak zaczęłam czuć te objawy to byłam pewna, że się udało, bo wszędzie gdzie się nie weszło w necie, to były typowe objawy ciąży, tyle, że jak widać, ja nie jestem typowa .

Daj spokoj człowiek tylko nasłuchuje gdzie piknie gdzie zaboli,zakuje i od razu bynajmniej ja mysle sobie ze moze sie udało a pozniej zonk rozczarowanie i czarna rozpacz

Maracuja lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam wszystkim życzę udanych Świat, pogodnych i cudownie spędzonych :)

kapturnica, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie miałam właśnie i tak naprawdę póki co ginekolog proponował mi hsg, tyle, że ono sprawdza jedynie drożność jajowodów. Zobaczę jeszcze co powie lekarz do którego idę w przyszłym tyg. bo to jest specjalista ginekolog endokrynolog. Trochę mnie niepokoją moje wyniki hormonalne, więc na razie skupię się na tym, zwłaszcza, że w zajście w ciążę w ostatnim czasie totalnie zwątpiłam więc mam teraz czas żeby zająć się zdrowiem, a nie myśleniem czy może się uda.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    Daj spokoj człowiek tylko nasłuchuje gdzie piknie gdzie zaboli,zakuje i od razu bynajmniej ja mysle sobie ze moze sie udało a pozniej zonk rozczarowanie i czarna rozpacz

kiniaczek84, dokładnie tak jest. Ja już miałam wszystkie objawy ciążowe, tylko w ciąży nigdy nie byłam. Niezłe co?? to się właśnie powinno nazywać potęgą podświadomości..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 17:17

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokaldnie.. nie mozemy mysleć niegatywnie.. musi wierzyc że bedzie wszyskto dobrze. teraz świeta możemy się wyluzowac heheh..:):)

Mała Mi
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    kiniaczek84, dokładnie tak jest. Ja już miałam wszystkie objawy ciążowe, tylko w ciąży nigdy nie byłam. Niezłe co?? to się właśnie powinno nazywać potęgą podświadomości..

Trafne okreslenie Maracuja :)ja to juz czasami stwierdzam ze to podchodzi pod psychoza maniakalno-depresyjna hihihi...

Malenq lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ