X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Drogie:)Zaganiany człowiek przed tymi swietami nie miałam nawet czasu do Was zajrzec dopiero teraz znalazłam chwilke no i jak już jestem chciałam bym złozyc Wam zyczonka

KOCHANE Z OKAZJI SWIAT WIELKEIJ NOCY ZYCZE WAM DUZO ZDROWKA,RADOSCI,SPOKOJU,SPEŁNIENIA NAJWAZNIEJSZEGO Z MARZEN I CHYBA PRZEDWSZYSTKIM CIERPLIWOSCI W DAŻENIU DO CELU:)

Pozdrawiam Was cieplutko:):):)

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kortyzol dobry,TSH glukoza insulina tez w normie.
    jedynie norma androstendionu jest do 4,1 a mój wynik to 4,13.kurde mam sie martwic..;/;/

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    kortyzol dobry,TSH glukoza insulina tez w normie.
    jedynie norma androstendionu jest do 4,1 a mój wynik to 4,13.kurde mam sie martwic..;/;/
    \

powinnaś zrobić przy podwyższonym androstndionie zrobić jeszcze dheaso4 i testosteron. Tak przynajmniej mi zlecił endokrynolog i dheaso4 wyszło mi o prawie 200 za wysoko

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja też wszystkim szalonego kurczaka życzę i wesołych zdrowych Świąt:)

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron keidys robilam byl w normie..
    kurde ale ten androstendion może pzreszkadzac wlasnie w zajsciu w ciaże?

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    10 dc, ten co ma szansę to ma 14 mm. Ale on stwierdził, że może drugi tez sie wypromuje, bo estradiol wysoki.

To byłaby pierwsza okazja do bliźniaków w moim życiu!
    tym kontrolowanym :))))

Elfik to trzymamy kciuki. To byłoby jakieś zadośćuczynienie chociaż dla mnie to 1 byłoby spełnieniem marzeń.

Mnie przeraża inna rzecz..Tak się już nauczyłam wsłuchiwać w swój organizm , że tydzień przed miesiączką jestem w stanie już ocenić czy się udało czy nie..Mój organizm co miesiąc ma właściwie takie same reakcje. Piersi jajniki brzuch..wszystko jak w zegarku szwajcarskim, pobolewa, mrowi, pulsuje i lekko bulgocze. Na początku jak zaczęłam czuć te objawy to byłam pewna, że się udało, bo wszędzie gdzie się nie weszło w necie, to były typowe objawy ciąży, tyle, że jak widać, ja nie jestem typowa .

kiniaczek84, Elfik lubią tę wiadomość

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    testosteron keidys robilam byl w normie..
    kurde ale ten androstendion może pzreszkadzac wlasnie w zajsciu w ciaże?

nie sądzę, żeby sam androstendion mógł być u Ciebie przyczyną problemów z zajściem w ciążę, zwłaszcza, że jest on minimalnie przekroczony. Tym bardziej, że testosteron miałaś w normie.

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron robilam w czerwcu 2013 i mialam wynik 1,83.
    kurdee to teraz juz nie wiem.. ehhh troszke sie zmartwilam.
    a powiedz mi jak choleterol bo norma jest do 200, a ja mam wynik 191

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli masz w normie to nie ma się czym niepokoić.
    Wiesz, ja testosteron mam 70 przy normie do 50, dheaso4 mam 505 przy normie do 340- to są już jakieś odchylenia. Jeśli wynik jest w normie lub minimalnie przekroczony to zazwyczaj nie jest to powód do niepokoju.

Ja niebawem mam wizytę u endo właśnie ze względu na powyższe wyniki , więc zobaczę co mi powie.

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mnie uspokoiłaś Maracuja. jade w przyszły piatek do lekarza do Katowic. ciekawe ci mi powie. czy kaze jakies badania jeszce zrobic.

Mała Mi
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, trzeba zapytać specjalisty, ale moim zdaniem te wyniki, o których napisałaś są dobre.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zastanawia jeszcze czy nie mam endometriozy.. nie da się tego wykryć za pomocą badania ginekologicznego, utrudnia a czasem uniemożliwia zajście w ciążę i do tego sprawdza mi się kilka objawów, które mogą przy niej wystąpić..

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty nie mialas tez laparoskopii??? moja kuzynka ma isc teraz 29.04 na laparoskopwie. a jesli nie uda sie to ja tez ide w maju na laparoskopie.

Mała Mi
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sie mecze jak cholera dzis i jeden i drugi jajnik boli ....Az sie martwie bo poprzednim razem bolalo duzo mniej...Jakos do jutrzejszego usg musze wytrzymac....

Driogie kobitki!!! chcialam wam zlozyc zyczenia wielkanocne.
    Milych, spokojnych, i radosnych swiat w gronie rodzinnym :)
    Smacznego jajka i mokrego dyngusa smingusa :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Elfik to trzymamy kciuki. To byłoby jakieś zadośćuczynienie chociaż dla mnie to 1 byłoby spełnieniem marzeń.

Mnie przeraża inna rzecz..Tak się już nauczyłam wsłuchiwać w swój organizm , że tydzień przed miesiączką jestem w stanie już ocenić czy się udało czy nie..Mój organizm co miesiąc ma właściwie takie same reakcje. Piersi jajniki brzuch..wszystko jak w zegarku szwajcarskim, pobolewa, mrowi, pulsuje i lekko bulgocze. Na początku jak zaczęłam czuć te objawy to byłam pewna, że się udało, bo wszędzie gdzie się nie weszło w necie, to były typowe objawy ciąży, tyle, że jak widać, ja nie jestem typowa .

Daj spokoj człowiek tylko nasłuchuje gdzie piknie gdzie zaboli,zakuje i od razu bynajmniej ja mysle sobie ze moze sie udało a pozniej zonk rozczarowanie i czarna rozpacz

Maracuja lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam wszystkim życzę udanych Świat, pogodnych i cudownie spędzonych :)

kapturnica, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie miałam właśnie i tak naprawdę póki co ginekolog proponował mi hsg, tyle, że ono sprawdza jedynie drożność jajowodów. Zobaczę jeszcze co powie lekarz do którego idę w przyszłym tyg. bo to jest specjalista ginekolog endokrynolog. Trochę mnie niepokoją moje wyniki hormonalne, więc na razie skupię się na tym, zwłaszcza, że w zajście w ciążę w ostatnim czasie totalnie zwątpiłam więc mam teraz czas żeby zająć się zdrowiem, a nie myśleniem czy może się uda.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    Daj spokoj człowiek tylko nasłuchuje gdzie piknie gdzie zaboli,zakuje i od razu bynajmniej ja mysle sobie ze moze sie udało a pozniej zonk rozczarowanie i czarna rozpacz

kiniaczek84, dokładnie tak jest. Ja już miałam wszystkie objawy ciążowe, tylko w ciąży nigdy nie byłam. Niezłe co?? to się właśnie powinno nazywać potęgą podświadomości..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 17:17

Maracuja
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokaldnie.. nie mozemy mysleć niegatywnie.. musi wierzyc że bedzie wszyskto dobrze. teraz świeta możemy się wyluzowac heheh..:):)

Mała Mi
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    kiniaczek84, dokładnie tak jest. Ja już miałam wszystkie objawy ciążowe, tylko w ciąży nigdy nie byłam. Niezłe co?? to się właśnie powinno nazywać potęgą podświadomości..

Trafne okreslenie Maracuja :)ja to juz czasami stwierdzam ze to podchodzi pod psychoza maniakalno-depresyjna hihihi...

Malenq lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ