X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy przy laparo można sprawdzić drożność czy do tego tylko hsg??

Maracuja
  • nicelady Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas laparoskopii też sprawdzają.

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicelady wrote:
    Podczas laparoskopii też sprawdzają.

to w takim razie jeśli mam robić to wolę laparo

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, spojrzałam na rozpiskę

22 czyli 15 dc mam zrobić estradiol, lh, progesteron i te wyniki do niego.
    Zaufam mu, że po tym chłopak będzie wiedział co robić, czy mam ten pregnyl czy nie :)
    u mnie po obrazie widać było, że armia pęcherzyków do walki nie stanie, raczej sie pięcioraczków nie spodziewam...:)))))))

aha, pytałam o podskórnie pregnyl, powiedział, ze kiedyś pisało tylko domięsniowo, teraz na ulotce jest, ze podskórnie również, zatem skoro producent dopuszcza, to można tak i tak...
    Z ta armia to jest roznie...a noz ci sie posypie ich ihhihihhi
    Wierze ze wszystko bedzie gitara...Ja dzis zdycham..powaznie caly dzien bardzo silne bole jak nie jeden to drugi, albo oba na raz...Momenatmi chodze w przygieciu...Oby ta moja meka na cos sie przydala i po prawej urosl ladny pecherzyk dojrzaly..Tobie teztakiego tluscioszka zycze.....Zebysmy sie cieszyly ze dalysmy sobie jakas szanse

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    a czy przy laparo można sprawdzić drożność czy do tego tylko hsg??
    ja podczas laparo mialam spr i macice ijajowody i jajniki..Wszystko sprawdza dlatego laparo zwiadowcze daje nam najlepszy obraz co sie w srodku dzieje....Nie jest to strasznie inwazyjny zabeg ,ale jednak ingerencja w org...Ja nie zaluje ,dzieki temu wiem na czym stoje i czego moge oczekiwac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 19:58

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ja podczas laparo mialam spr i macice ijajowody i jajniki..Wszystko sprawdza dlatego laparo zwiadowcze daje nam najlepszy obraz co sie w srodku dzieje....Nie jest to strasznie inwazyjny zabeg ,ale jednak ingerencja w org...Ja nie zaluje ,dzieki temu wiem na czym stoje i czego moge oczekiwac

dokładnie, chyba poproszę lekarza o skierowanie na to badanie. dziękuję

kapturnica lubi tę wiadomość

Maracuja
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy w 9dc jajeczko 13 mm to jest ok? Gino stwierdziła ze tak ale była mało przekonującą i tylko powiedziała ze endometrium 4 mm to ze za mało...

ex2btv738sn49jef.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajeczko ok, ale to endo trochę małe. Pij czerwone winko na poprawę ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie popijam ale nie myślałam że ku zdrowotności ! ;)

ex2btv738sn49jef.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wzięłam kąpiel w wannie i co? Po 1,5 h wystąpiło plamienie czerwoną krwią :( Skojarzyłam, że poprzednio właśnie po kąpieli wszystko się zaczęło. Gin kazała leżeć i wstawać tylko do toalety i jadę na 14 do gabinetu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bylam na usg...Za 40godz z 2jaj zrobilo sie 4..I tak po niedroznej stronie jest wielgach na 36,8mm i maluch na 15,4 i na prawej tej najwazniejszej jest jeden na 21mm i drugi na 19,6mm Endo zmalalo :( z 11,9na 8,4 no ale cos za cos Jednak jaja rosly to endo cienczalo......Naklejam na dzis estrogen dobre i 1dzien podciagnac endo...
    Takze nadzieja na prawostronna owu jest duza :D ..Obawa tylko by nie wyszly blizniaki...Ale niestety musze to brac pod uwage
    Takze zaraz pregnyl 10tys w dupe i wio ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 15:39

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Wczoraj wzięłam kąpiel w wannie i co? Po 1,5 h wystąpiło plamienie czerwoną krwią :( Skojarzyłam, że poprzednio właśnie po kąpieli wszystko się zaczęło. Gin kazała leżeć i wstawać tylko do toalety i jadę na 14 do gabinetu.
    Ja w ciazy nie bralam kapieliw wannie, tylko prysznice..Moze to powoduje u cb te problemy....
    Trzymam w kciuki kochanie by bylo wszystko dobrze :*

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Milcia, nie bierz kąpieli zwłaszcza ciepłych. Lepiej brać letnie prysznice.

pozdrawiam i daj znać czy wszystko ok

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    właśnie popijam ale nie myślałam że ku zdrowotności ! ;)

z tym winem to każdy mówi co innego. Ja słyszałam z kolei od jakiegoś lekarza, że wino zakwasza organizm, a kwaśne środowisko nie sprzyja plemnikom, tak więc na dwoje babka wróżyła... generalnie Ci co nie mają problemów z zajściem mogą robić wszystko a i tak zachodzą, Ci co mają dmuchają na wszystko a i tak rezultatów brak

kapturnica lubi tę wiadomość

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    z tym winem to każdy mówi co innego. Ja słyszałam z kolei od jakiegoś lekarza, że wino zakwasza organizm, a kwaśne środowisko nie sprzyja plemnikom, tak więc na dwoje babka wróżyła... generalnie Ci co nie mają problemów z zajściem mogą robić wszystko a i tak zachodzą, Ci co mają dmuchają na wszystko a i tak rezultatów brak

wino mozna pic ale tylko wytrawne czerwone , nie poleca sie picia wina domowej roboty bo to ono wlasnie zakwasza nasz organizm...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    wino mozna pic ale tylko wytrawne czerwone , nie poleca sie picia wina domowej roboty bo to ono wlasnie zakwasza nasz organizm...

sklepowe też zakwasza.

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie do konca sie zgodze..2ginow mi polecilo wlasnie wino sklepowe wytrawne na endo plus orzechy brazylijskie.....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nie do konca sie zgodze..2ginow mi polecilo wlasnie wino sklepowe wytrawne na endo plus orzechy brazylijskie.....

kapturnica nie mówię, że musisz się ze mną zgadzać:) w swoim czasie stosowałam dietę kwasowo-zasadową i mam na ten temat sporo literatury. Każdy alkohol ma właściwości zakwaszające niezależnie od tego czy jest domowej czy niedomowej roboty, ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat :)

Elfik lubi tę wiadomość

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    kapturnica nie mówię, że musisz się ze mną zgadzać:) w swoim czasie stosowałam dietę kwasowo-zasadową i mam na ten temat sporo literatury. Każdy alkohol ma właściwości zakwaszające niezależnie od tego czy jest domowej czy niedomowej roboty, ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat :)
    Dokładnie masz racje kazdy ma prawo miec swoje zdanie na ten temat :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak tam???Wszystko w porzadku ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ