X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A mnie dzis nosi od srodka..Jestem jak torpeda podwodna :D
    Na bank popoludniu bedzie burza. I wtedy padne :D

hihihi....u mnie dzis wrecz odwrotnie jestem jakas taka wyciszona i czuje sie jakbym chodziła dwa kroki nad ziemią mimo wczorajszego niezbyt fajnego zdarzenia miałam wczoraj spotkanie pierwszego spotkania z sarna całe szczescie nic groznego sie nie stało auto tylko troche porysowane z kepkami siersci szanowna sarna dostała po dupsku i poleciała dalej a ja cała w nerwach musiałam resztaki sił dojechac do domu

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    hihihi....u mnie dzis wrecz odwrotnie jestem jakas taka wyciszona i czuje sie jakbym chodziła dwa kroki nad ziemią mimo wczorajszego niezbyt fajnego zdarzenia miałam wczoraj spotkanie pierwszego spotkania z sarna całe szczescie nic groznego sie nie stało auto tylko troche porysowane z kepkami siersci szanowna sarna dostała po dupsku i poleciała dalej a ja cała w nerwach musiałam resztaki sił dojechac do domu
    No to niezle przejscia....U mnie nad rancem łaza sarny wokol domu..Kiedys nawet lisa widzialam..Ogolnie to jakbym w dziczy mieszkala :D pelno tego chodzi :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy odebralam wyniki tarczycy wsystkie w normie a anty-tg 2027 norma do 115 boje sie strasznie pomocy ....

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    dziewczyny pomocy odebralam wyniki tarczycy wsystkie w normie a anty-tg 2027 norma do 115 boje sie strasznie pomocy ....
    No to jak nic masz hashi..A w normie to znaczy jaki masz wynik..Bo norme mozna miec i do4 a 4 to juz niedoczynnosc konkretna jak na staraczki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz musiała się wybrać do endokrynologa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewzyny tsh 1,9
    ft4 1.05 (norma od 0,82-2.00)
    anty-tpo 30,28( do 34)
    anty-Tg 2027 ( norma do 115)
    kapturnica a co to znaczy tak podwyzszone anty-tg ???mam sie bac???to moze byc rak czy cos????czemu reszte mam w normie a tylko to nie tak???w 2009 roku leczylam tarczyce autyroxem 25 bo mialam stan zapalny i rok czasu tylko potem kazala odstawic i zaszlam w caze od tamtej pory kontroluje caly czas tsh i zawsze bylo w normie dopiero teraz ginekolog kazala mi przeciwciala zrobic....jakby nie ona dalej bym nic nie wiedziala o tym...
    a i progesteron mam 1,31 7 dpo ginekolog mowila ze zanizony co to oznacza nie bylo owulacji????prosze pomozce do endykrynologa dzwonie oklolo 12 nie wytrzymam.:(

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    dziewzyny tsh 1,9
    anty-tpo 30,28( do 34)
    kapturnica a co to znaczy tak podwyzszone anty-tg ???mam sie bac???to moze byc rak czy cos????czemu reszte mam w normie a tylko to nie tak???w 2009 roku leczylam tarczyce autyroxem 25 bo mialam stan zapalny i rok czasu tylko potem kazala odstawic i zaszlam w caze od tamtej pory kontroluje caly czas tsh i zawsze bylo w normie dopiero teraz ginekolog kazala mi przeciwciala zrobic....jakby nie ona dalej bym nic nie wiedziala o tym...
    a i progesteron mam 1,31 7 dpo ginekolog mowila ze zanizony co to oznacza nie bylo owulacji????prosze pomozce do endykrynologa dzwonie oklolo 12 nie wytrzymam.:(
    Spokojnie to nie zaden rak.. , a wiec antygeny swiadcza o autoimmunologicznym zapaleniu tarczycy, hashimoto..Poczytaj sobie o nim w internecie,.Reszta jest na razie ok bo tarczyca jeszcze daje rade , ale niestety jestes do monitorowania poniewaz hashimoto to choroba przewlekla i predzej czy pozniej tarczyca sie posypie i leki beda raczej potrzebne....U mnie antygeny sa takie-anty tpo mam 118 a norma do 115 i anty tg mam 86norma do 36 a tarczyca wariowala bo mialam ponad 5tsh i ft4 bardzo liche....Takze reguly nie ma...Niestety musisz sie kontrolowac i byc pod opieka endokrynologa
    Niestety progesteron przy takim poziomie pokazuje ze uwulacji nie bylo jesli zrobilas go w domniemanym 7dniu po owulacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:00

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:58

kapturnica lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie prowadzilas pomiaru kolejnych temperatur po domniemanej owulacji , ale po wyniku mozna stwierdzic ze niestety pecherzyk nie pekl i nie doszlo do owulacji w twoim przypadku..Tak sie neistety zdarza mimo ze pecherzyk ladnie rosnie i dojrzewa.A cos zablokuje jego pekniecie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    dziewzyny tsh 1,9
    anty-tpo 30,28( do 34)

Kapcia ma racje to hashi jak nic,ale uszy do góry tez borykam sie z ta chorobą nie jestes sama:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    witam was serdecznie przed weekendem:)
    sooo tam ???>jak tam????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    Kapcia ma racje to hashi jak nic,ale uszy do góry tez borykam sie z ta chorobą nie jestes sama:)
    Mrrr
    Kapcia jak ja lubie jak tak piszesz pieszczoszkowato hhyhyhyhy

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Spokojnie to nie zaden rak.. , a wiec antygeny swiadcza o autoimmunologicznym zapaleniu tarczycy, hashimoto..Poczytaj sobie o nim w internecie,.Reszta jest na razie ok bo tarczyca jeszcze daje rade , ale niestety jestes do monitorowania poniewaz hashimoto to choroba przewlekla i predzej czy pozniej tarczyca sie posypie i leki beda raczej potrzebne....U mnie antygeny sa takie-anty tpo mam 118 a norma do 115 i anty tg mam 86norma do 36 a tarczyca wariowala bo mialam ponad 5tsh i ftr bardzo liche....Takze reguly nie ma...Niestety musisz sie kontrolowac i byc pod opieka endokrynologa
    Niestety progesteron przy takim poziomie pokazuje ze uwulacji nie bylo jesli zrobilas go w domniemanym 7dniu po owulacji...

dzieki ale az tak wysokie podwyzszenie na pewn nie rak???strasznie sie boje...:( kurcze gdyby nie gienkolog to bym tego nie wiedziala zawsze endykrnolog mi badala i kazala tsh zobacz 4 lata badam tsh i zawsze w normie a badam co 3 miechy tak sie boje....powiedz mi to pewnie przez to nie zachodze od stycznia nie???jak podlecze jest szansa ???kurcze umre do 12 nie wiem co myslec i robic oszaleje....czemu owulki nie bylo mowila ginekolog ze powinna byc w zeszly czwartek po usg ze byl pecherzyk na lewym jajniki w poniedzialek ale za maly ze w czwartek powinno dojsc do owulki a w srode tak mnie bolalo po lewej stronie ze myslalam ze oszalje jakby pekalo cos:(
    powiedz mi cos jeszcze o tym aty-tg???co lekarz twoj mowil na podwyzszenie takiego czego ????

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    dzieki ale az tak wysokie podwyzszenie na pewn nie rak???strasznie sie boje...:( kurcze gdyby nie gienkolog to bym tego nie wiedziala zawsze endykrnolog mi badala i kazala tsh zobacz 4 lata badam tsh i zawsze w normie a badam co 3 miechy tak sie boje....powiedz mi to pewnie przez to nie zachodze od stycznia nie???jak podlecze jest szansa ???kurcze umre do 12 nie wiem co myslec i robic oszaleje....czemu owulki nie bylo mowila ginekolog ze powinna byc w zeszly czwartek po usg ze byl pecherzyk na lewym jajniki w poniedzialek ale za maly ze w czwartek powinno dojsc do owulki a w srode tak mnie bolalo po lewej stronie ze myslalam ze oszalje jakby pekalo cos:(
    powiedz mi cos jeszcze o tym aty-tg???co lekarz twoj mowil na podwyzszenie takiego czego ????

wiesz co w labo powiedziala ze powiekszone tpo to hasimoto i tak samo pisze na necie ze anty-Tpo swiadczeny o hasimoto nie anty - Tg??????????

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mrrr
    Kapcia jak ja lubie jak tak piszesz pieszczoszkowato hhyhyhyhy

no to ja sie ciesze ze Ty sie cieszysz :)

Nom a teraz gorsze wiesci niestety @ nadeszła pojawiło sie znowu plamienie ale w znacznie intensywniejszym odcieniu czerwieni wiec co dupa dupa dupa dupa:(

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    wiesz co w labo powiedziala ze powiekszone tpo to hasimoto i tak samo pisze na necie ze anty-Tpo swiadczeny o hasimoto nie anty - Tg??????????

kurcze racja hashi to podwyzszone ATPO

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiary stężenia anty-Tg są istotne w diagnostyce zróżnicowanego raka tarczycy (DTC): w wykrywaniu, monitorowaniu leczenia i wykrywaniu wznowy – w charakterze oznaczeń towarzyszących pomiarom Tg. Nadto, wzrost poziomu anty-Tg w seryjnych oznaczeniach u chorego po zabiegu chirurgicznym/ablacji, może być zastępczym markerem nowotworu, w przypadkach, kiedy przeciwciała anty-Tg uniemożliwiają miarodajne oznaczenia Tg. U chorych całkowicie wyleczonych następuje spadek poziomu anty-Tg do wartości niewykrywalnych w okresie 1 do 4 lat, przy wyleczeniu częściowym anty-Tg w stężeniach wykrywalnych pozostaje. Wzrost stężeń anty-Tg u takich osób jest na ogół pierwszą oznaką wznowy.

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze dziewczyny czy ja mam raka zaraz sie zarczyce na smierc

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mial mowic??mimo ze u mnie na szczescie poziom przeciwcial jest niski to i tak hashimoto jest jak marzenie...Ja jestem na lekach i teraz tsh mam w granicy 0,5 na szczescie unormowalo sie szybko..Anty tg to antygeny przeciwko tyroglobulinie czyli hormonowi tarczyc
    http://www.endokrynologia.net/tarczyca/badania-przeciwcia%C5%82-przeciwtarczycowych-atpo-trab
    Poczytaj na spokojnie..Sama pisalas ze keidys juz mialas zapalenie tarczycy wiec w szoku jestem ze wtedy antygenow ci nie zbadano..Z tego co moj endo mowil to czasem wysokie antygeny moga byc przyczyna problemow z donoszeniem ciazy , ale w wypadku kiedy ft4 szaleje...
    Co do owulacji..No mowic mowila ale nasz org nie jest maszyna i my sobie a on sobie neistety...
    W internecie ejst duzo stron na temat hashimoto..I watek hashimoto poszukaj na ovu bo mamy zalozony i duzo sie z niego mozesz dowiedziec

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    boze dziewczyny czy ja mam raka zaraz sie zarczyce na smierc
    jaki kuva rak??sory ale po co to se, mawiac jakies glupoty....Musisz zrobic usg tarczycy Szybko do endo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:09

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ