X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to z czystym sumieniem wciskam teraz obwarzanka z lukrem do kawy ihhihihi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    laski ledwo zyje masakra jakas z buta pod gorke z zakupami naginac..A upal ze szok!!! Ale bedzie burza az sie boje...
    Co do tego anty tg..to pytalam endo i jesli anty tpo jesok to to nie bedzie hashimoto..Moze masz jakies guzki lub inne zmiany..ale hashi napewno to nie ejst..Niestety wspomnial o nowotworze tarczycy , ale mowil ze rzadko sie on zdarza , najczesciej sa to jakies guzki ale Magda lec do endo jak najszybciej
    A moj mlody ma hashi moto..Lekarz mi mowi ze szacun , ze wyczailam tak wczesnie..Ewidentnie ztarczyca chora..ale na razie ejst do obserwacji , suplementacji selenem i wit e Notabene juz to dostaje .i spr jak tsh sie zachowuje...Ale niestety nie uniknie brania lekow w przyszlosci

hej a mowilas ze w przeszlosci malam zapalenie tarczycy i leczylam??nie wiem czy czytalas moja wiadomosc juz rozmawialam z moja edno i podalam wyniki wszystkie mowila ze to jest slad po tem zekilka lat temu w organizmie yla leczona tarczyca i zapalenie tarczycy i ze mam sie tym ne martwic...tym bardziej ze reszte wynikow mam w normie tym bardziej ze ginekolog tez tak powiedziala ze to moze swiadczyc o przebytej w przeszosci zapaleniu tarczycy....chyba nie ma sie czym martwic skoro tak mowila moja endo a tez jest swietna ceniona?

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytalam o to ze wysoki wynik i reszta ok...powiedzial ze jedna z przyczyn wysokiego anty tg moze byc nowotwor , ale nalezy zrobic dodatkowo usg by stwierdzic czy to pozostalosc przebytego zapalenia czy ze cos sie dzieje...Na oko nikt ci nic nie powie tak naprawde.... , ..
    Nie drazylam tematu bo bardziej interesowaly mnie mimo wszystko wyniki i badanie tarczycy syna...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zapytalam o to ze wysoki wynik i reszta ok...powiedzial ze jedna z przyczyn wysokiego anty tg moze byc nowotwor , ale nalezy zrobic dodatkowo usg by stwierdzic czy to pozostalosc przebytego zapalenia czy ze cos sie dzieje...Na oko nikt ci nic nie powie tak naprawde.... , ..
    Nie drazylam tematu bo bardziej interesowaly mnie mimo wszystko wyniki i badanie tarczycy syna...

moja ma moje wszystkie wyniki usg scyndografie wszystkie wyniki...i odrazu powiedziala bo kojarzy mnie ze wynik swiadczy o przebytym kilka lat temu zapaleniu tarczycy i to pozostalosci po niej ....bo jakby nie daj bozebylby rak to chyba inne tez by byly nie tak chyba a tsh od tamtego zdarzenia w normie inne wyniki podstawowe tez w normie troszke znowu sei zaniepokoilam twoja wiadomoscia ale chyba moge wierzyc swojemu lekarzowi zna moja historie choroby . tak mysle jak myslisz powinnam sie nie pokoic drazyc dalej temat czy jej zaufac?

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa!! wyniku nie bedzie dzis..Jakies prolone ulotki mi tylko przydzwigal..,,,,k,,,,mac!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma moje wszystkie wyniki usg scyndografie wszystkie wyniki...i odrazu powiedziala bo kojarzy mnie ze wynik swiadczy o przebytym kilka lat temu zapaleniu tarczycy i to pozostalosci po niej ...- to ona mowila

.a mi sie wydaje bo jakby nie daj bozebylby rak to chyba inne tez by byly nie tak chyba a tsh od tamtego zdarzenia w normie inne wyniki podstawowe tez w normie troszke znowu sei zaniepokoilam twoja wiadomoscia ale chyba moge wierzyc swojemu lekarzowi zna moja historie choroby . tak mysle jak myslisz powinnam sie nie pokoic drazyc dalej temat czy jej zaufac?

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No i dupa!! wyniku nie bedzie dzis..Jakies prolone ulotki mi tylko przydzwigal..,,,,k,,,,mac!!
    a na jakie wyniki czekasz?

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nie moge ci nic doradzac..Wiem co ja bym zrobila..Dla wlasnego spokoju zrobilabym usg tarczycy .Ale ja to ja..Lubie miec wszystko czarno na bialy,...
    Te wyniki jak sama pisalas byly sprzed lat..a choroby sie ejdnak rozwijaja niestety..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    a na jakie wyniki czekasz?
    malz z badania nasienis..bo dla wlasnego spokoju zesmy zrobili.Niestety zdecydowalismy sie na opcje z wysylka badan bo kawal byloby po nie znow jechac i se czekam dalej eh..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsieeeek spokojnie, nie denerwuj się, już i tak nic nie zrobisz dziś ani jutro ani w niedziele....ani nawet w poniedziałek;)
    najważniejsze że badanko zrobione i teraz czekanie na wynik:)
    że też na maila nie wysyłają;/
    Kasiek i tak ten cykl jedziecie oboje na nasionku które poszło do badań kilka dni wcześniej więc tak czy tak czy będziesz wiedzieć czy nie, wszystko w rękach Boga:) poczekaj spokojnie, masz w razie czego dużo czasu żeby męża podkurować i pomyśleć w końcu o sobie:) nie denerwuj się oki?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wiem nie moge ci nic doradzac..Wiem co ja bym zrobila..Dla wlasnego spokoju zrobilabym usg tarczycy .Ale ja to ja..Lubie miec wszystko czarno na bialy,...
    Te wyniki jak sama pisalas byly sprzed lat..a choroby sie ejdnak rozwijaja niestety..

ale chyba skoro by sie cos dzialo to by byly inne problemy z wynikami a tak wszystkie wyniki w normie idealne nawet crp ktory swiadczy o stanie zapalnym w organizmie i tak sobie mysle ze skoro tylko to jest nie tak to musi byc tak jak mowi ginekolog i endokrynolog ze to swiadczy o przebytym zapaleniu tarczycy moze umowie sie do niej na wizyte i porozmawiam z nia na spokojnie i wtedy skieruje mnie na usg dla swietego spokoju w sumie juz sama nie wiem co robic.

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KAsieeeek spokojnie, nie denerwuj się, już i tak nic nie zrobisz dziś ani jutro ani w niedziele....ani nawet w poniedziałek;)
    najważniejsze że badanko zrobione i teraz czekanie na wynik:)
    że też na maila nie wysyłają;/
    Kasiek i tak ten cykl jedziecie oboje na nasionku które poszło do badań kilka dni wcześniej więc tak czy tak czy będziesz wiedzieć czy nie, wszystko w rękach Boga:) poczekaj spokojnie, masz w razie czego dużo czasu żeby męża podkurować i pomyśleć w końcu o sobie:) nie denerwuj się oki?
    Kasia ten cykl stracony bo owu na niedroznej wiec nawet nie biore go pod uwage niestety..Ale dlatego sie denerwuje ze jakby co to mu suplementy jakies wysle i do lipca sie podleczy w razie czego..Z tego cyklu dupa blada niestety ale moze kolejny wreszcie owu bedzie po droznej stronie...Sama wiesz jak ciebie nosilo zanim wyniki dostalas..a czekalas pol dnia tylko ehhh .A jaile? wezz myslalam ze pizdencje wyslaly..
    Nie daja na maila bo czesc badan jest robione u nicb a czesc w novum wkraku i kurde przez to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    ale chyba skoro by sie cos dzialo to by byly inne problemy z wynikami a tak wszystkie wyniki w normie idealne nawet crp ktory swiadczy o stanie zapalnym w organizmie i tak sobie mysle ze skoro tylko to jest nie tak to musi byc tak jak mowi ginekolog i endokrynolog ze to swiadczy o przebytym zapaleniu tarczycy moze umowie sie do niej na wizyte i porozmawiam z nia na spokojnie i wtedy skieruje mnie na usg dla swietego spokoju w sumie juz sama nie wiem co robic.
    nie wiem nie jestem lekarzem napisalam tylko co ja bym zrobila bedac na Twoim miejscu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla pewnosci zapisalam sie do endo mojego prywatnie ale dopiero na 14.06 poczekam zobaczymy. a teraz wybiore sie do ginekologa

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    nie wiem nie jestem lekarzem napisalam tylko co ja bym zrobila bedac na Twoim miejscu...
    aha ale mimo wszystko dzieki za poswiecony czas dzieki pozdrawiam

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co..Po to tu wszystkie jestesmy by sobie pomnagac i wymieniac sie uwagami....
    magda8869 wrote:
    aha ale mimo wszystko dzieki za poswiecony czas dzieki pozdrawiam

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z telefonu to tylko was sciskam wszystkie, nie za mocno co by jajcow nie pogniesc :)

Robotka1, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ja z telefonu to tylko was sciskam wszystkie, nie za mocno co by jajcow nie pogniesc :)
    ojojojojoj sciskaj sciskaj ihihhihi
    Ojj cisnienie leci bo zaczynam ziewanie ..Ale bedzie nakurzalo..Cala para ze mnie zeszla ehhhh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski od wczoraj mam taką chcicę że ło rany julek.....

gorzej bo mój znowu zaniemógł.... boshhh ile to jeszcze potrwa;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Laski od wczoraj mam taką chcicę że ło rany julek.....

gorzej bo mój znowu zaniemógł.... boshhh ile to jeszcze potrwa;/
    A probe robilas czy poprpostu nie ma on checi na razie???
    Kurde nie zazdroszcze Ci....Jak myslisz ile to moze jeszcze potrwac??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ