X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    Kapcia ma racje to hashi jak nic,ale uszy do góry tez borykam sie z ta chorobą nie jestes sama:)

ale tez mialas podwyzszone anty-tg powiedz cos wiecej wszedzie pisze ze tpo to hasimoto a tg to rak boze boze

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim powinien ci endo zrobic usg i byc moze scyntografie tarczycy..Czy przy wczesniejszym leczeniu mialas oznaczane antygeny????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:12

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    ale tez mialas podwyzszone anty-tg powiedz cos wiecej wszedzie pisze ze tpo to hasimoto a tg to rak boze boze

wyrwałam sie jak filip z konopi nie doczytałam do końca i zrobiło sie małe zamieszanko ATG mam w normie ja mam bardzo podwyzszone przeciwciała ATPO -1300 wiec u mnie jest stwierdzone hashi

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam laskiz mlodym do endo...Do potem pierdziołki Wy moje hyhy

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytam endokrynologa co znacza wysokie anty tg to napisze jak wroce

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Przede wszystkim powinien ci endo zrobic usg i byc moze scyntografie tarczycy..Czy przy wczesniejszym leczeniu mialas oznaczane antygeny????
    jak leczylam tarzcycy w 2009 roku mialam na pewno usg, scyntografie tsh , ft3 , ft4 ale przeciwcial niestety nie pamietam....moze moj lekarz ma to w karcie nie wiem ....na necie pisze ze samych przeciwcial sie nei leczy ale swiadczy o niedonoszeniu ciazy o poronieniach....boze stasznie sie wystarszylam ze ponad 2000 jakby bylo do 500 to chyba bym sie tak ne bala a przez to ze 2000 dlatego odrazu nasunal mi sie rak zwlaszcza ze pisza o nim na necie....straznie ale to stasznie sie boje moge leczyc tarczyce byle sie okazalo ze to nie podejzenie raka:(

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dopytam endokrynologa co znacza wysokie anty tg to napisze jak wroce
    powiedz ze reszte mam w normie nic mi sie jest ok sie sie czuje.... moze bedziesz pierwsza cos wiedziec bo ja dopiero okolo 12:(

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    powiedz ze reszte mam w normie nic mi sie jest ok sie sie czuje.... moze bedziesz pierwsza cos wiedziec bo ja dopiero okolo 12:(

spokojnie wszystko bedzie w porzadku przerzywałam to samo jak odebrałam swoje wyniki i jak zobaczyłam swoje ATPO 1300 przy normie 60 to tez mi cuda do głowy przychodziły a do domu to nie mam pojecia jak dojechałam ryczałam chyba z dwie godziny pamietam wyniki odebrałam w srode a wizyte miałam dopiero w piatek to był koszmar

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    spokojnie wszystko bedzie w porzadku przerzywałam to samo jak odebrałam swoje wyniki i jak zobaczyłam swoje ATPO 1300 przy normie 60 to tez mi cuda do głowy przychodziły a do domu to nie mam pojecia jak dojechałam ryczałam chyba z dwie godziny pamietam wyniki odebrałam w srode a wizyte miałam dopiero w piatek to był koszmar

wiem tylko tpo pisze ze zapalenie hasimoto a anty-tg znalazlam tylko o raku i greseva besedowa chyba dziwi mnie to ze wszystkie wyniki mam ladnie w normie a to tylko podwyzszone i to tak bardzo....ginekolog mowila ze to moze swiadczyc ze poprostu kilka lat temu cos sie dzialo z tarczyca ale sygnal zeby zadbac o swoje zdrowie...gdybym sie nie starala o dziecko nie poszla prywatnie do gina to do tej pory zylabym ze swiadomoscia ze wszystko ok moja endykrynolog kazala tylko kontrolowac co pol roku tsh a leczylam sie w 2009 r a ja badalam co 3 miechy i wszystko idealnie a tu taka niespodzianka niew iem poprostu co to jest....i chociaz mam przyczyne czemu nie moge zajsc w ciaze:(
    oby tylko byla to jakas choroba nie rak strasznie sie go balam i boje do tej pory

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choroba Hashimoto jest chorobą autoimmunologiczną, która przebiega w kilku etapach. Tarczyca jest niszczona przez autoprzeciwciała stopniowo, dlatego niedoczynność powstaje dopiero po pewnym czasie trwania choroby. W Pani przypadku wynik badania USG świadczy o procesie zapalnym toczącym się w obrębie tarczycy, a podwyższony poziom przeciwciał anty-TPO i anty-TG jest potwierdzeniem rozpoznania zaproponowanego przez lekarza. Prawidłowy poziom TSH i hormonów tarczycy świadczy o tym, że funkcja tarczycy nie jest jeszcze zaburzona, lecz najprawdopodobniej z biegiem czasu poziom TSH będzie rósł, poziomy fT3 i fT4 będą się obniżać i dojdzie do rozwoju klinicznej niedoczynności tarczycy.Niestety nie ma skutecznego sposobu na spowolnienie lub zatrzymanie rozwoju choroby. W fazie niedoczynności tarczycy leczenie polega na substytucji hormonów tarczycy l-tyroksyną.- wypowiedz endykrynologa

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skomplikowane to wszystko kurcze biednemu to zawsze wiatr w oczy u mnie kolejna porazka przed nami niestety badanie nasienia :(

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też właśnie gadałam z koleżanką z pracy i mi powiedziała że jej synkowi 4 letniemu wyszła tarczyca FT4 do bani....

Kinga to u Ciebie @ przyszła jednak?? kurde a serio myślałam że w tym cyklu właśnie Ty zaciążysz:)

Milcia jak się czujesz? lezycz czy nie?? plamienia ustały?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja też właśnie gadałam z koleżanką z pracy i mi powiedziała że jej synkowi 4 letniemu wyszła tarczyca FT4 do bani....

Kinga to u Ciebie @ przyszła jednak?? kurde a serio myślałam że w tym cyklu właśnie Ty zaciążysz:)

Aj szkoda gadac jestem załamana zdruzgotana i odechciewa mi sie wszystkiego teraz znowu boje sie co tam wyjdzie u Tomasza ehh...:(i tak w kółko ciągle jakis stres,nerwówka i myslenie czy wszystko oki i czy moze jakims cudem w kolejnym cyklu sie uda zwariowac mozna daje słowo

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny juz wszystko wiem....gadalam ze swoja endykronolog z wroclawia z kliniki i tak jak zasugerowala mi pani ginekolog przez telefon moja podwyzszony przeciwciala swiadcza o przebytym stanie zapalnym tarczycy w przeszlosci....skoro reszte wynikow mam w noromie mowila ze zaplenie tarczycy w przeszlosci zostawlo po sobie slad w wysokich przeciwcialach ze mam sie nie martwic ze to nie jest na pewno problemem zajsciem w ciaze....teraz tylko ginekolog i zaniski progesteron po owulacji to bedzie pewie problem....uspokoilam sie a endykrynolog moge wierzyc to ona mnie wyleczyla z tarczycy i moja mam prowadzi od 10 lat:)

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no widzisz?:) nie ma się co stresować na zapas. wszystko będzie dobrze:)

KINIA nie denerwuj się, są takie sprawy na które nie mamy wpływu niestety, a jeśli badanie nasienia wyjdzie nieciekawie zawsze masz możliwośc jego poprawienia suplementami. będzie dobrze.....
    pociesz się że inni (czyli JA) mają gorzej.....

jeju ja dziewczyny tak się już nastawiłam że wszystko wroci w końcu do normy że jeśli tak nie będzie podejrzewam że będę przeżywała kolejne załamanie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Kasia, leżę cały czas. Plamień od trzech dni nie mam na szczęście, ale za to mdłości rano to mam takie, że szok. A teraz mnie trochę podbrzusze boli.

Idia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia dajesz radę psychicznie z tym leżeniem? Ja nie bardzo.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski ledwo zyje masakra jakas z buta pod gorke z zakupami naginac..A upal ze szok!!! Ale bedzie burza az sie boje...
    Co do tego anty tg..to pytalam endo i jesli anty tpo jesok to to nie bedzie hashimoto..Moze masz jakies guzki lub inne zmiany..ale hashi napewno to nie ejst..Niestety wspomnial o nowotworze tarczycy , ale mowil ze rzadko sie on zdarza , najczesciej sa to jakies guzki ale Magda lec do endo jak najszybciej
    A moj mlody ma hashi moto..Lekarz mi mowi ze szacun , ze wyczailam tak wczesnie..Ewidentnie ztarczyca chora..ale na razie ejst do obserwacji , suplementacji selenem i wit e Notabene juz to dostaje .i spr jak tsh sie zachowuje...Ale niestety nie uniknie brania lekow w przyszlosci

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Kasiek no to przynajmniej wiesz co jest grane i jak działać:) brawo:)

ja dziś wkurzona....
    umówiłam się rano z mamą jednej dziewczynki że zabierzemy ją po przedszkolu do nas bo już się dziewczyny dawno umawiały ale jakoś ciągle okazji nie było,
    no i tak, ja mam po pracy ortodontę, myślałam że odbierze je mój P. ale nie bo on na dorobek poszedł i miał wrócić szybko i nie wróci;/
    wiec zwerbował teścia, no ale mu kluczy nie zostawił. zadzwoniłam do mojego taty, podjechał do mnie po klucze(mieszka 2 km od miejsca mojej pracy) i po Maję przyjedzie moja siostra i wezmie obie dziewczyny ufff jakie zakręcone że amen.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano..szkoda tylko ze moje przeczucia sie sprawdzily..Ale lepiej ze wyczajone szybko....Nosz nogi mi wlaza do dupy..Jesssu jak sie czl oduczyl od lazenia jak ma samochod....Teraz nerw zeby przyjechal listonosz dzis...musze czaic bo tak miedzy 14a 16moze byc..Moze ale nie musi łehhh

Kiniolek przykro mi ze @ przyszla...Niestety nerwy zwiazane z badaniami was nie omina.... Ja jajco znosze

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ