Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to właśnie jest najgorsze bo pogoda ładna otwieraj okna i się dotleniaj chociaż a gin mówił coś jakie są szanse na przyklejenie ?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjo laseczki..Myslalam ze dzis zejde w przychodni.40ludzisk bylo do badan!!ponad godZIne stalam w kolejce :-/ Jakas masakra normalnie...Jakby nie to ze ciekawi mnie poziom progesteronu za uja bym nie czekala

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta, która ma krwawienia, powinna prowadzić oszczędzający tryb życia, zrezygnować ze współżycia i prowadzenia samochodu, bo najmniejszy uraz brzucha może skończyć się stratą ciąży. Te ostatnie zalecenia dotyczą wszystkich ciąż zagrożonych, niezależnie od przyczyny komplikacji i zaawansowania ciąży. Czasami pod kosmówką powstaje krwiak i na skutek tego zaczyna się ona odwarstwiać. To uszkodzenie zmusza ciężarną do leżenia, wolno wstawać jedynie do toalety. W większości przypadków krwiak się wchłania, a trofoblast, warstwa zewnętrznych komórek kosmówki, z powrotem przykleja się do ściany macicy.

Więc Milcia musi być dobrze.

Idia lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasieńka to dziś będzie wynik:)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ni zazdroszcze Ci..Nie wyobrazam sobie byc w twojej sytuacji.Zwl ze sama z mloym jestem i szans na lezakowanie nie mialabym zadnych..Takze u mnie to by sie napewno nie utrzymalo :-/

Tak Asiek kolo wpol do 2 bede meic wynik..Ale robie go tylko dlatego , ze tamtym razem progesteron byl na poziomie 10 czyli dupy nie urywal i chce sie przekonac czy teraz tez tak nisko bedzie...Mam nadzieje ze nizej niz 10nie bedzie :)
    Ale nic nie wiem zwl ze moja temp nigdy nie byla taka stabilna jak teraz :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin kiedyś mówił , że branie progesteronu zwiększa jego podstawową wartość w kolejnym cyklu więc na pewno Ci sie podniósł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:19

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    mi gin kiedyś mówił , że branie progesteronu zwiększa jego podstawową wartość w kolejnym cyklu więc na pewno Ci sie podniósł
    ale ja nie biore naturalnego progestronu , a syntetycznu nie wpl na poziom..Dlatego badalam...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lepszy numer!! Laski jaki mialam sen łozesz matka!!Śnilo mi sie ze zaszlamw ciaze i urodzilam poczatkiem stycznia..Zima na uja snieg i mroz..A moj musial wracac do roboty.Zostalam calkiem samiuska z noworodkiem i mlodym..I byly takie zaspuy , ze nie moglam sie spod domu odkopac , a wiedzialam , ze musze sie dostac do sklepu po pampersy .Jeszcze w to wszystko mlody sie rozchorowal i elzal z wysoka goraczka , a mi nie mial kto na cjhwilke zostac z malenstwem.I tak siedzialam na sniegu i plakalam , ze nie daje rady/!!

Powiem wam , ze jak sie obudzilam ucieszylam sie , ze to tylko sen ..I w duszy sobie pomyslalam , ze chyba dobrze , ze w tym cyklu nici bo porod bylby w styczniu....

Elfik, Idia, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Popatrz Asiek do mnie na wykres..Mam temp dzinie nisko bez jakichs wzrostow...A w cyklu lutowym temp mi szla nawet do 37,15...Wiec mysle ze moj progesteron nie bedzie za wysoki teraz...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a może to proroczy sen? Mi dwa dni przed testem śniły się dwie kreski na teście.

Idia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Kasia no to grubo musiałaś się napocić tej nocy przy tych zaspach ja bym już prześcieradła pod tyłkiem nie miała :) mi tez się śniło , że w ciąży jestem ale wtedy myślałam , ze wyjdzie na odwrót ale jednak się wyśniło :), a potem miałam kolejny sem jeszcze bardziej powalony hehehehe bo śniło mi się że mój rodził a ja poród odbierałam tak bez bólu na twarzy parł :) i śliczną dziewczynkę urodził :)

kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia a może to proroczy sen? Mi dwa dni przed testem śniły się dwie kreski na teście.
    Chyba jesli tak mialoby wyglada to w styczniu w przyszlym roku..To ja podziekuje za ciaze z finalem na styczen wlasnie.... :) Powaznie..Jak sie obudzilam i przeanalizowalam sen to w duszy ucieszylam sie ze owulacja byla po niedroznej stronie..I szanse sa bliskie zeru :)
    Niestety jestem sama , a musze ogarnac wszystko..Dom , ogrzewanie , odsniezanie , jezdzenie autem itd...I styczen jak we snie to tak dal mi popalic , ze Asiek mokra sie obudzilam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:35

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bliskie to nie zero ja też sądziłam , że lipa bo jeden znikł i drugi olbrzym po tygodniu od pregnylu a jednak :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Milcia, to przynajmniej masz czas na duuuuuzo czytania :)

Asia, super, że masz taką fajną ciążę, bo tak jak napisała Kap, jak jest już jedne księciunio w domu, to z polezeniem byloby trudno :)

Mała Mi, ja mam tylko hsg w połowie maja i jestem spokojna, ale jakby co to ja Cię rozumiem... mnie też na mysl o szpitalu od razu mi się nogi w pupie odwracają i chodu... :)
    W naszej słuzbie zdrowia, to dobrze, że cię odrazu skierowali na zabieg, a nie leczyli miesiącami, a czas leci..
    Kap a czy przy tym jest narkoza ogólna?

Kap - ja też dziś zrobiłam prog i dodatkowo estradiol. Ten drugi to dla mnie, bo nie mogę ogarnąc tego mojego cyklu. Z momi zdychlakami, twoimi rosnącymi w jeden dzień, to my się zgłośmy do jakiegos instytutu, niech nam płacą za to, że pozwolimy się laskawie zbadać, jako chodzące anomalie... - kurde normalnie Obcy i Predator... :)))))))))))))

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    bliskie to nie zero ja też sądziłam , że lipa bo jeden znikł i drugi olbrzym po tygodniu od pregnylu a jednak :)
    Ale u ciebie nie zostala stwierdzona jednostronna droznosc ;) I dlatego jakos tak ze spokojem jade ten cykl...Ooo gdyby owu byla po prawej to pewnie z kazdym dniem napalalabym sie bardziej eheheheh
    Asiek ja jestem realistka , ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Powiem wam , ze jak sie obudzilam ucieszylam sie , ze to tylko sen ..I w duszy sobie pomyslalam , ze chyba dobrze , ze w tym cyklu nici bo porod bylby w styczniu....

babie to nigdy nie dogodzisz...:)))))))))
    a ja nie chciałam w grudniu rodzić, bo inne dzieci z tego rocznika, rok do przodu :(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Elfik
    Kap a czy przy tym jest narkoza ogólna?

Kap - ja też dziś zrobiłam prog i dodatkowo estradiol. Ten drugi to dla mnie, bo nie mogę ogarnąc tego mojego cyklu. Z momi zdychlakami, twoimi rosnącymi w jeden dzień, to my się zgłośmy do jakiegos instytutu, niech nam płacą za to, że pozwolimy się laskawie zbadać, jako chodzące anomalie... - kurde normalnie Obcy i Predator... :)))))))))))))[/QUOTE]

Kochaniutka no oczywiscie ze ogolna..Dlatego ta dietka jest wyproznianko i cewniczek ;D
    Jak ja Cie uwielbiam za to poczucie humoru hahaha Ale popatzr to wlasnie smieszne jednej nie rosna innej sie kuva mnoza jak grzyby po deszczu..Ja nie robilam estradiolu bo w sumie nie bylo sensu..Wiem co widac bylo na usg...Progestrron mnie zajeviscie ciekawi bo to cialko zolte bylo krwotoczne..A wiec moze byc niewydolne w zw z tym , ze jest w nim krew zebrana po peknieciu,....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    babie to nigdy nie dogodzisz...:)))))))))
    a ja nie chciałam w grudniu rodzić, bo inne dzieci z tego rocznika, rok do przodu :(
    Jakby ci sie przysnilo to co mi tez by ci sie odechcialo...Wylam z rozpaczy!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie mogła bym poleżeć uwierz mi nieustannie gdzieś musze jechać z młodym albo po niego albo po lekarzach z nim czy ze mną po za tym w domu muszę ogarnąć wszystko mój o 18 dopiero do domu wraca więc chata obiad na mojej głowie muszę się dobrze czuć bo nie chcę żeby przez moje marzenia młody musiał rezygnować ze swoich :), i tak ma w życiu po górkę więc mu zmartwień nie dodam.

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik pol godz roznicy mierzenia w te czy w te nie zaburza temperatury.....Ty jestes piczko teraz po owu..Mowie ci!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:41

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ