Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
to właśnie jest najgorsze bo pogoda ładna otwieraj okna i się dotleniaj chociaż a gin mówił coś jakie są szanse na przyklejenie ?
-
Kobieta, która ma krwawienia, powinna prowadzić oszczędzający tryb życia, zrezygnować ze współżycia i prowadzenia samochodu, bo najmniejszy uraz brzucha może skończyć się stratą ciąży. Te ostatnie zalecenia dotyczą wszystkich ciąż zagrożonych, niezależnie od przyczyny komplikacji i zaawansowania ciąży. Czasami pod kosmówką powstaje krwiak i na skutek tego zaczyna się ona odwarstwiać. To uszkodzenie zmusza ciężarną do leżenia, wolno wstawać jedynie do toalety. W większości przypadków krwiak się wchłania, a trofoblast, warstwa zewnętrznych komórek kosmówki, z powrotem przykleja się do ściany macicy.
Więc Milcia musi być dobrze.Idia lubi tę wiadomość
-
Milcia ni zazdroszcze Ci..Nie wyobrazam sobie byc w twojej sytuacji.Zwl ze sama z mloym jestem i szans na lezakowanie nie mialabym zadnych..Takze u mnie to by sie napewno nie utrzymalo
Tak Asiek kolo wpol do 2 bede meic wynik..Ale robie go tylko dlatego , ze tamtym razem progesteron byl na poziomie 10 czyli dupy nie urywal i chce sie przekonac czy teraz tez tak nisko bedzie...Mam nadzieje ze nizej niz 10nie bedzie
Ale nic nie wiem zwl ze moja temp nigdy nie byla taka stabilna jak teraz -
mi gin kiedyś mówił , że branie progesteronu zwiększa jego podstawową wartość w kolejnym cyklu więc na pewno Ci sie podniósł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:19
-
Ale lepszy numer!! Laski jaki mialam sen łozesz matka!!Śnilo mi sie ze zaszlamw ciaze i urodzilam poczatkiem stycznia..Zima na uja snieg i mroz..A moj musial wracac do roboty.Zostalam calkiem samiuska z noworodkiem i mlodym..I byly takie zaspuy , ze nie moglam sie spod domu odkopac , a wiedzialam , ze musze sie dostac do sklepu po pampersy .Jeszcze w to wszystko mlody sie rozchorowal i elzal z wysoka goraczka , a mi nie mial kto na cjhwilke zostac z malenstwem.I tak siedzialam na sniegu i plakalam , ze nie daje rady/!!
Powiem wam , ze jak sie obudzilam ucieszylam sie , ze to tylko sen ..I w duszy sobie pomyslalam , ze chyba dobrze , ze w tym cyklu nici bo porod bylby w styczniu....Elfik, Idia, zagubiona_82 lubią tę wiadomość
-
Joanna0071 wrote:mi gin kiedyś mówił , że branie progesteronu zwiększa jego podstawową wartość w kolejnym cyklu więc na pewno Ci sie podniósł
-
o kurcze Kasia no to grubo musiałaś się napocić tej nocy przy tych zaspach ja bym już prześcieradła pod tyłkiem nie miała
mi tez się śniło , że w ciąży jestem ale wtedy myślałam , ze wyjdzie na odwrót ale jednak się wyśniło
, a potem miałam kolejny sem jeszcze bardziej powalony hehehehe bo śniło mi się że mój rodził a ja poród odbierałam tak bez bólu na twarzy parł
i śliczną dziewczynkę urodził
kapturnica, Idia lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Kasia a może to proroczy sen? Mi dwa dni przed testem śniły się dwie kreski na teście.
Powaznie..Jak sie obudzilam i przeanalizowalam sen to w duszy ucieszylam sie ze owulacja byla po niedroznej stronie..I szanse sa bliskie zeru
Niestety jestem sama , a musze ogarnac wszystko..Dom , ogrzewanie , odsniezanie , jezdzenie autem itd...I styczen jak we snie to tak dal mi popalic , ze Asiek mokra sie obudzilam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:35
-
bliskie to nie zero ja też sądziłam , że lipa bo jeden znikł i drugi olbrzym po tygodniu od pregnylu a jednak
-
Halo Milcia, to przynajmniej masz czas na duuuuuzo czytania
Asia, super, że masz taką fajną ciążę, bo tak jak napisała Kap, jak jest już jedne księciunio w domu, to z polezeniem byloby trudno
Mała Mi, ja mam tylko hsg w połowie maja i jestem spokojna, ale jakby co to ja Cię rozumiem... mnie też na mysl o szpitalu od razu mi się nogi w pupie odwracają i chodu...
W naszej słuzbie zdrowia, to dobrze, że cię odrazu skierowali na zabieg, a nie leczyli miesiącami, a czas leci..
Kap a czy przy tym jest narkoza ogólna?
Kap - ja też dziś zrobiłam prog i dodatkowo estradiol. Ten drugi to dla mnie, bo nie mogę ogarnąc tego mojego cyklu. Z momi zdychlakami, twoimi rosnącymi w jeden dzień, to my się zgłośmy do jakiegos instytutu, niech nam płacą za to, że pozwolimy się laskawie zbadać, jako chodzące anomalie... - kurde normalnie Obcy i Predator...))))))))))))
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Joanna0071 wrote:bliskie to nie zero ja też sądziłam , że lipa bo jeden znikł i drugi olbrzym po tygodniu od pregnylu a jednak
I dlatego jakos tak ze spokojem jade ten cykl...Ooo gdyby owu byla po prawej to pewnie z kazdym dniem napalalabym sie bardziej eheheheh
Asiek ja jestem realistka , -
kapturnica wrote:
Powiem wam , ze jak sie obudzilam ucieszylam sie , ze to tylko sen ..I w duszy sobie pomyslalam , ze chyba dobrze , ze w tym cyklu nici bo porod bylby w styczniu....
babie to nigdy nie dogodzisz...))))))))
a ja nie chciałam w grudniu rodzić, bo inne dzieci z tego rocznika, rok do przodu -
[QUOTE=Elfik
Kap a czy przy tym jest narkoza ogólna?
Kap - ja też dziś zrobiłam prog i dodatkowo estradiol. Ten drugi to dla mnie, bo nie mogę ogarnąc tego mojego cyklu. Z momi zdychlakami, twoimi rosnącymi w jeden dzień, to my się zgłośmy do jakiegos instytutu, niech nam płacą za to, że pozwolimy się laskawie zbadać, jako chodzące anomalie... - kurde normalnie Obcy i Predator...))))))))))))[/QUOTE]
Kochaniutka no oczywiscie ze ogolna..Dlatego ta dietka jest wyproznianko i cewniczek
Jak ja Cie uwielbiam za to poczucie humoru hahaha Ale popatzr to wlasnie smieszne jednej nie rosna innej sie kuva mnoza jak grzyby po deszczu..Ja nie robilam estradiolu bo w sumie nie bylo sensu..Wiem co widac bylo na usg...Progestrron mnie zajeviscie ciekawi bo to cialko zolte bylo krwotoczne..A wiec moze byc niewydolne w zw z tym , ze jest w nim krew zebrana po peknieciu,.... -
oj nie mogła bym poleżeć uwierz mi nieustannie gdzieś musze jechać z młodym albo po niego albo po lekarzach z nim czy ze mną po za tym w domu muszę ogarnąć wszystko mój o 18 dopiero do domu wraca więc chata obiad na mojej głowie muszę się dobrze czuć bo nie chcę żeby przez moje marzenia młody musiał rezygnować ze swoich
, i tak ma w życiu po górkę więc mu zmartwień nie dodam.