Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCytat z książki "Dziecko dla odważnych" polecam kobitki swoim mężom co po raz pierwszy zostaną tatusiami (książka pisana z perspektywy mężczyzny)
"Konsekwencja rodzica spada w miarę upływu czasu. (...). O godzinie dziesiątej rano jestem jak skała. Uważam, że dziecko żywi się warzywkami, mięskiem, serkiem i jogurcikami. W wolnych chwilach świeże powietrze i zabawy edukacyjne. Zero telewizji. Trzymam się tego jak niepodległości.
O czternastej daje Pitu ciastko, żeby się zamknął choć na chwilę. O siedemnastej nadchodzi kryzys: jestem gotów pertraktować i sprzedać oglądanie jakiejś idiotycznej bajki o myszach mutantach w zamian za kwadrans spokoju. O dziewiętnastej sam proponuję by zjadł cukierka, ale żeby potem umył zęby. O dwudziestej mówię, że zęby może umyć jutro. O dwudziestej pierwszej, po godzinie ryków, poddaję się i niosę mu coca-colę. A co tam, raz nie zaszkodzi. O dwudziestej drugiej następuje kapitulacja. Dam mu zmywarkę, włączę wideo, przyniosę gumę do żucia, piwo i dorzucę paczkę fajek, byle tylko poszedł spać.
Co ciekawe determinacja dziecka nie spada nigdy!!"
Książkę podarujemy w niedzielę świeżo upieczonemu tacie:D:D:D
Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik za te wyniki odpowiada torbiel tak myślę, że to torbiel jednak i ona wszystko zaburzyła....
a na obiadek kasza jaglana, kotlety mielone (pierś kurczaka zmielona w maszynce) z papryką i świeżym oregano oraz kapusta czerwona z jabłkiem (sos to 2łychy jogurty z łychą majonezu) a na deset 2 kostki gorzkiej czekolady i garstka migdałów....
a teraz rumianek coby wypełnić to "ssanie" w żołądku heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:55
Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elfik wrote:dzwonił gin, po wynikach to cykl bezowulacyjny i torbiel w prezencie...
Zatem oprócz papryki zakupię spiryt...
Mma wrazenei ze na odprdziel ci mowila tak
Ja tyle co wrocilam od mamuski vbo brciak byl...Teraz czas jaka szame zrobic bo nawet z mlodym obiadu dzis nie mielismyElfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydobranoc słońca:-)
elfik??? mam nadzieję, że nie pociągasz tego spirtu....
mój napaleniec dzwoni i pisze, pisze i dzwoni, że z testem jutro na zakrętach się nie będzie wyrabiał...ech i muszę studzić jeszcze jego nakręcenie...
padam, do juterka:)kapturnica, Idia lubią tę wiadomość
-
Dziołszki, jak juz raz super ładnie zaczęło wyglądać, to wtedy jebut, gorzej jeszcze niz zwykle, to mi spirytu nie zalujcie. Wypije, a co!
Dziś nie dalam rady bo chałupę ogarnialam, a jeszcze nie skonczylam...
Młoda ma milion zabawek, dziś chcialam cos odłożyć, ale sama nie wiem co, bo jej się wszystko nudzi po dwóch minutach
Kap, zrób zdjęcie tortui zeznasz na temat smaku.
Mal, no jak on zwolni na zakretach, to ja zaraz za nim będę trąbić co by się nie opierdzielal, sama tupie nogami..
Mal, jutro ogarniam temat zdrowych środków czystościdziś nie zrobiła kotletow, bo po "dobrych" wiadomościach kupilam mrożone frytki, placki ziemniaczane, Cole do spirytu i torcik wedlowski. Wszystkiego zjadlam po trochu, mówiąc, ze w pms mozna..
Glupi komp zmienia, mi pms na pks.. Ten to ma poczucie humoru...
Ciężarówki jedzcie na zdrowie, to jedyny czas kiedy możecie być bezkarnie grube i jest to akceptowane społecznie i wszyscy z rozczuleniem patrzą jak jeciie...
Natomiast większość BAB, zwłaszcza te wredne, będą oczekiwały, ze w 3 tyg po porodzie wskoczycie w stare spodnie sprzed ciąży.
teraz pewnie prychacie przed kompem, ze oczywiście, ze wskoczycie...
No tak, tak oczywiście kochanienkie. ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 00:09
Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość