X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kiniaczek, jak zdrówko ? :)

moje gicior Meża tez coraz lepiej,ale w tym cyklu nie licze na happy end szkoda tylko ze przez antybiotyk Męża musimy znowu przesunąć w czasie jego badania jak myślicie ile po odstawieniu antybiotyku musi minąć zeby spokojnie moc jechac na badania

Elfik lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi borowinkami, to najwazniejsze, że Ty masz do nich pozytywne podejście :)
    poczytaj jeszzce o tych przeciwskazaniach, bo jakoś mnie martwi to, co ci tam w jajnik wrosło, a jeszcze jedno...

Może dla ciebie to jasne, ale ja dopiero jeszcze doczytałam, bo jakoś zawsze byłam skupiona na tym efekcie pregnylu w postaci pękania, ale nim się stymuluje też wzrost pęcherzyków. czyli tak jak kiedyś napisałaś, a twoim przypadku pewnie warto by go brać wcześniej, skoro ty i tak mocno reagujesz na clo, a jeszcze pregnyl ci poprawia - może stad był ten ból?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    moje gicior Meża tez coraz lepiej,ale w tym cyklu nie licze na happy end szkoda tylko ze przez antybiotyk Męża musimy znowu przesunąć w czasie jego badania jak myślicie ile po odstawieniu antybiotyku musi minąć zeby spokojnie moc jechac na badania
    laski pisaly ze lekarze zalecaja minimum miesiac od ostatniej dawki...No chyba zechoroba byla jakas bardzo ostra...to wtedy 3

Elfik, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:

Mysle, że powinnas zapytać androloga, bo to pewnie zalezy od antybiotyku, ale na zdrowy rozum, najpierw dobrze by chyba było wyprztykać ta armię co dostała po głowie.. :(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    poczytaj jeszzce o tych przeciwskazaniach, bo jakoś mnie martwi to, co ci tam w jajnik wrosło, a jeszcze jedno...

Może dla ciebie to jasne, ale ja dopiero jeszcze doczytałam, bo jakoś zawsze byłam skupiona na tym efekcie pregnylu w postaci pękania, ale nim się stymuluje też wzrost pęcherzyków. czyli tak jak kiedyś napisałaś, a twoim przypadku pewnie warto by go brać wcześniej, skoro ty i tak mocno reagujesz na clo, a jeszcze pregnyl ci poprawia - może stad był ten ból?
    no j juz slonce keidys pisalam , ze zauwazylam w ciagu tych 2cykli jedna powinnosc,...pekaja u mnie pecherzyki ktore w dniu podania pregnylu maja max15mm...A wsio co wieksze juz niestety nie,,,,Zagadam o tym z ginem w sobote..ale wiem ze w nast cyklu ze staraniami zaryzykuje podanie pregnylu wczesniej jesli cos urosnie na prawytm jajcu..I tak w 14dniu byl wtedy jeden na 14mm a w 16tym juz byly2jaja o wielkosci 19,5 i 21mm wiec gdybym podala pregnyl w15dnoiu pewnie ktorys by pekl i szansa jakas by byla...
    Co do borowin przy nadczynnosci i endometriozie nie wolno..Wszystko wyczytalam o przeciwskazaniach i u siebie na sczescie nic nie znalazlam..wiec je biere dalej

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no j juz slonce keidys pisalam , ze zauwazylam w ciagu tych 2cykli jedna powinnosc,...pekaja u mnie pecherzyki ktore w dniu podania pregnylu maja max15mm...A wsio co wieksze juz niestety nie,,,,Zagadam o tym z ginem w sobote..ale wiem ze w nast cyklu ze staraniami zaryzykuje podanie pregnylu wczesniej jesli cos urosnie na prawytm jajcu..I tak w 14dniu byl wtedy jeden na 14mm a w 16tym juz byly2jaja o wielkosci 19,5 i 21mm wiec gdybym podala pregnyl w15dnoiu pewnie ktorys by pekl i szansa jakas by byla...
    Co do borowin przy nadczynnosci i endometriozie nie wolno..Wszystko wyczytalam o przeciwskazaniach i u siebie na sczescie nic nie znalazlam..wiec je biere dalej

własnie do tego postu nawiązywałam, ja chwilowo odpuszczę chyba, ale może jak wrócę, to też zapodam to g... wczesniej, jak u mnie w poprzednim miał 25 w dniu podania, to sorry...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tradycyjnie pod górkę, hsg za tydzień odpada, bo nawet @ mi się nie zaczęła...
    muszę przesunąć, ale na kiedy, hoho, ktos ma znajomą wróżkę ? ;)

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    laski pisaly ze lekarze zalecaja minimum miesiac od ostatniej dawki...No chyba zechoroba byla jakas bardzo ostra...to wtedy 3[/QUOTE

nom to cąłkiem nie żle czyli jakis miesiac lekko jeseśmy w plecy wrrrrr....

Elfik lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

u mnie problemem jest kochana toze jajnik z jajowodem tworzy aglomerat zrostow...wiec wszystko jest zakickane ze soba i poplatane zrostami...Do tego stopnia ze gin stierdzil ze lepiej tego nie ruszac bo ryzyko ciazy pozamacicznej wzrasta przy kazdym kombinowaniu przy jajowodach...Puscil kontrast , ktory z wiadomych przyczn nie przeszedl...Poczytalam troche na temat borowin i w wielu artykulach pisze ze zw zawarte w blotku przenikaja do krwioobiegu a stamtad do jajowodow i wpl na zmiekczenie zrostow i ich rozpuszczanie,,,..Co w moim przypadku jest to wazna wiadomosc bo jesli uda sie je zmiekczyc i scienczyc byc moze to spowoduje zwolnienie scisnietego jajowodu i w konsekwencji jego udroznienie...(prozne byc moze marzenie)
    Nic nie trace, najwyzej kase na folie i borowiny..Ale te60zeta nie poraza....Zrobie to w nast cyklu ejszcze raz i pewnie tyle...

Elfik, Malenq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    u mnie tradycyjnie pod górkę, hsg za tydzień odpada, bo nawet @ mi się nie zaczęła...
    muszę przesunąć, ale na kiedy, hoho, ktos ma znajomą wróżkę ? ;)
    jesli ierzesz dupka to z tego co wiem max tydzien poltora laski czekaly na dostanie okresu...Mi po odstawieniu srednio do 6dni schodzi...a czasem krocej

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    kapturnica wrote:
    laski pisaly ze lekarze zalecaja minimum miesiac od ostatniej dawki...No chyba zechoroba byla jakas bardzo ostra...to wtedy 3[/QUOTE

nom to cąłkiem nie żle czyli jakis miesiac lekko jeseśmy w plecy wrrrrr....
    no niestety..ale ci powiem ze ejstem zadowolona zesmy zdazyli zrobic teraz w kwietniu..bo moj sie pochorowal i badania bysmy w lipcu pewnie nie zdazyli zrobic przez te antybiotykoterapie..Ograniczenei czasowe ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:03

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no niestety..ale ci powiem ze ejstem zadowolona zesmy zdazyli zrobic teraz w kwietniu..bo moj sie pochorowal i badania bysmy w lipcu pewnie nie zdazyli zrobic przez te antybiotykoterapie..Ograniczenei czasowe ehh

ehh...cóż poradzic wredne życie:(

Elfik lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a takie pytanie, jest koleznka potforzasta
    jej wykres wygladał obiecujaco, ale jak ma status zakończony, to znaczy, że przyszła @?
    bo na końcu nie widać czerwonej kropy, ona nic nie pisze, ale chyba sam status coś mówi, oświeć mnie Kap?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a takie pytanie, jest koleznka potforzasta
    jej wykres wygladał obiecujaco, ale jak ma status zakończony, to znaczy, że przyszła @?
    bo na końcu nie widać czerwonej kropy, ona nic nie pisze, ale chyba sam status coś mówi, oświeć mnie Kap?

Mozna zakonczyc w dwojaki sposob @ i cyklem ciazowym..Ale nie prypominam se kobitek , ktore udost by wykres i z chwila zajscia w ciaze go ukryly..Raczej kazda peka z dumy ze sie jej udalo.....Z tego co o niej czytalam bo miala ladny wykres to ona @ zlapala w gratisie na koniec cyklu...

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mozna zakonczyc w dwojaki sposob @ i cyklem ciazowym..Ale nie prypominam se kobitek , ktore udost by wykres i z chwila zajscia w ciaze go ukryly..Raczej kazda peka z dumy ze sie jej udalo.....Z tego co o niej czytalam bo miala ladny wykres to ona @ zlapala w gratisie na koniec cyklu...

też tak założyłam, a ja lubię popatzreć, na te zielone linie, zawsze patzrę w którym dniu test, i tak myslę, że owu pewnie czasem była wcześniej, bo czasem w 8dpo..
    ale popatrzeć miło, serce rośnie

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    też tak założyłam, a ja lubię popatzreć, na te zielone linie, zawsze patzrę w którym dniu test, i tak myslę, że owu pewnie czasem była wcześniej, bo czasem w 8dpo..
    ale popatrzeć miło, serce rośnie
    A ja czasem nie lubie patrzec na zielone kropy..bo lapie nerwice ze musze czekac na szanse staran dlugo..moze jakbym miala mozl mies po mies to robic mialabym lepsze podejscie...

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w sumie dupek wydłuża cykl zazwyczaj? hmmm, no cóż pożyjemy zobaczymy, juz włożyłam wkładkę, cienka jest, a lepiej bez niespodzianek..

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to w sumie dupek wydłuża cykl zazwyczaj? hmmm, no cóż pożyjemy zobaczymy, juz włożyłam wkładkę, cienka jest, a lepiej bez niespodzianek..
    no nie,,,bo czasem w czasie jego brania tez sie dostaje..zobacze jak ten cykl bez zadnych wspomagaczyy mi pojdzie...no i czy ovulejszyn samoistna bedzie...Cociazna cuda to ja nie licze..ale sredno sama mam 30-32dni cykle i przy dupeczku tez tak mam...

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja czasem nie lubie patrzec na zielone kropy..bo lapie nerwice ze musze czekac na szanse staran dlugo..moze jakbym miala mozl mies po mies to robic mialabym lepsze podejscie...

kochanie, ja tez mam takie dni, kiedy wiem, że nie wyszło i wtedy mnie to rusza, niezbyt to szlachetne, ale patrze - 2 cykl staran i łapie się na tym, ze czemu jej tak wcześnie, a mnie..., niechby się trochę dla porządku postarała! :)))))))0
    ale szybko mija
    na szczęscie nigdy nikomu nie zawiściłam

Ja sentymentalna nie jestem, ale..

Nigdy nie myślałam, ze tak będzie, ale czasem jak Ida była mniejsza kimała obok mnie w łóżku po południu a ja się kładłam obok i słyszałam jak oddycha z taką pogodną twarzą, i myślałam, że to jest szczęście absolutne, już o nic więcej nie mogłabym prosić -
    jest żywa, zdrowa... taka kruchutka, ale bezpieczna ze mną..
    ze wszystkich sił starałam się być tam i teraz, zapamiętać to uczucie, bo jest najcudowniejsze.. aż wydaje się, ze zaraz serce pęknie, bo ta miłość je rozsadza
    Każdej kobiecie tego życzę, z całego serca

zwłaszcza, ze to wspomnienie pewnie przyda mi się za paręnaście lat, kiedy mała z kolczykiem w wardze będzie krzyczeć, ze mnie nienawidzi i wszyscy inni maja fajniejszych rodziców, którzy im dają więcej pieniędzy i wychodzić z domu kiedy chcą... :))))))))))))

Malenq lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwłaszcza, ze to wspomnienie pewnie przyda mi się za paręnaście lat, kiedy mała z kolczykiem w wardze będzie krzyczeć, ze mnie nienawidzi i wszyscy inni maja fajniejszych rodziców, którzy im dają więcej pieniędzy i wychodzić z domu kiedy chcą... :))))))))))))

Ja krzyczalam , ale ze mnie nie rozumie a nie ze maja lepsze matki heheheh

Nie chodzi mi o sama kropke i ze sie jej a nie mi udalo..Mnie dobija fakt bezczynnosci .....Bo jak cos robisz , probujesz itd to w jakis sposob wpl na szanse..A tak>?? kiblujesz za kuva za kare ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:31

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ