Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Elfik wrote:Kiniaczek, jak zdrówko ?
moje gicior Meża tez coraz lepiej,ale w tym cyklu nie licze na happy end szkoda tylko ze przez antybiotyk Męża musimy znowu przesunąć w czasie jego badania jak myślicie ile po odstawieniu antybiotyku musi minąć zeby spokojnie moc jechac na badaniaElfik lubi tę wiadomość
-
Z tymi borowinkami, to najwazniejsze, że Ty masz do nich pozytywne podejście
poczytaj jeszzce o tych przeciwskazaniach, bo jakoś mnie martwi to, co ci tam w jajnik wrosło, a jeszcze jedno...
Może dla ciebie to jasne, ale ja dopiero jeszcze doczytałam, bo jakoś zawsze byłam skupiona na tym efekcie pregnylu w postaci pękania, ale nim się stymuluje też wzrost pęcherzyków. czyli tak jak kiedyś napisałaś, a twoim przypadku pewnie warto by go brać wcześniej, skoro ty i tak mocno reagujesz na clo, a jeszcze pregnyl ci poprawia - może stad był ten ból? -
kiniaczek84 wrote:moje gicior Meża tez coraz lepiej,ale w tym cyklu nie licze na happy end szkoda tylko ze przez antybiotyk Męża musimy znowu przesunąć w czasie jego badania jak myślicie ile po odstawieniu antybiotyku musi minąć zeby spokojnie moc jechac na badania
Elfik, kiniaczek84 lubią tę wiadomość
-
kiniaczek84 wrote:moje gicior Meża tez coraz lepiej,ale w tym cyklu nie licze na happy end szkoda tylko ze przez antybiotyk Męża musimy znowu przesunąć w czasie jego badania jak myślicie ile po odstawieniu antybiotyku musi minąć zeby spokojnie moc jechac na badania
Mysle, że powinnas zapytać androloga, bo to pewnie zalezy od antybiotyku, ale na zdrowy rozum, najpierw dobrze by chyba było wyprztykać ta armię co dostała po głowie.. -
Elfik wrote:Z tymi borowinkami, to najwazniejsze, że Ty masz do nich pozytywne podejście
poczytaj jeszzce o tych przeciwskazaniach, bo jakoś mnie martwi to, co ci tam w jajnik wrosło, a jeszcze jedno...
Może dla ciebie to jasne, ale ja dopiero jeszcze doczytałam, bo jakoś zawsze byłam skupiona na tym efekcie pregnylu w postaci pękania, ale nim się stymuluje też wzrost pęcherzyków. czyli tak jak kiedyś napisałaś, a twoim przypadku pewnie warto by go brać wcześniej, skoro ty i tak mocno reagujesz na clo, a jeszcze pregnyl ci poprawia - może stad był ten ból?
Co do borowin przy nadczynnosci i endometriozie nie wolno..Wszystko wyczytalam o przeciwskazaniach i u siebie na sczescie nic nie znalazlam..wiec je biere dalejElfik lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:no j juz slonce keidys pisalam , ze zauwazylam w ciagu tych 2cykli jedna powinnosc,...pekaja u mnie pecherzyki ktore w dniu podania pregnylu maja max15mm...A wsio co wieksze juz niestety nie,,,,Zagadam o tym z ginem w sobote..ale wiem ze w nast cyklu ze staraniami zaryzykuje podanie pregnylu wczesniej jesli cos urosnie na prawytm jajcu..I tak w 14dniu byl wtedy jeden na 14mm a w 16tym juz byly2jaja o wielkosci 19,5 i 21mm wiec gdybym podala pregnyl w15dnoiu pewnie ktorys by pekl i szansa jakas by byla...
Co do borowin przy nadczynnosci i endometriozie nie wolno..Wszystko wyczytalam o przeciwskazaniach i u siebie na sczescie nic nie znalazlam..wiec je biere dalej
własnie do tego postu nawiązywałam, ja chwilowo odpuszczę chyba, ale może jak wrócę, to też zapodam to g... wczesniej, jak u mnie w poprzednim miał 25 w dniu podania, to sorry...
-
kapturnica wrote:laski pisaly ze lekarze zalecaja minimum miesiac od ostatniej dawki...No chyba zechoroba byla jakas bardzo ostra...to wtedy 3[/QUOTE
nom to cąłkiem nie żle czyli jakis miesiac lekko jeseśmy w plecy wrrrrr....Elfik lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:Z tymi borowinkami, to najwazniejsze, że Ty masz do nich pozytywne podejście
u mnie problemem jest kochana toze jajnik z jajowodem tworzy aglomerat zrostow...wiec wszystko jest zakickane ze soba i poplatane zrostami...Do tego stopnia ze gin stierdzil ze lepiej tego nie ruszac bo ryzyko ciazy pozamacicznej wzrasta przy kazdym kombinowaniu przy jajowodach...Puscil kontrast , ktory z wiadomych przyczn nie przeszedl...Poczytalam troche na temat borowin i w wielu artykulach pisze ze zw zawarte w blotku przenikaja do krwioobiegu a stamtad do jajowodow i wpl na zmiekczenie zrostow i ich rozpuszczanie,,,..Co w moim przypadku jest to wazna wiadomosc bo jesli uda sie je zmiekczyc i scienczyc byc moze to spowoduje zwolnienie scisnietego jajowodu i w konsekwencji jego udroznienie...(prozne byc moze marzenie)
Nic nie trace, najwyzej kase na folie i borowiny..Ale te60zeta nie poraza....Zrobie to w nast cyklu ejszcze raz i pewnie tyle...Elfik, Malenq lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:u mnie tradycyjnie pod górkę, hsg za tydzień odpada, bo nawet @ mi się nie zaczęła...
muszę przesunąć, ale na kiedy, hoho, ktos ma znajomą wróżkę ?Elfik lubi tę wiadomość
-
kiniaczek84 wrote:kapturnica wrote:laski pisaly ze lekarze zalecaja minimum miesiac od ostatniej dawki...No chyba zechoroba byla jakas bardzo ostra...to wtedy 3[/QUOTE
nom to cąłkiem nie żle czyli jakis miesiac lekko jeseśmy w plecy wrrrrr....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:03
Elfik lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:no niestety..ale ci powiem ze ejstem zadowolona zesmy zdazyli zrobic teraz w kwietniu..bo moj sie pochorowal i badania bysmy w lipcu pewnie nie zdazyli zrobic przez te antybiotykoterapie..Ograniczenei czasowe ehh
ehh...cóż poradzic wredne życie:(Elfik lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:a takie pytanie, jest koleznka potforzasta
jej wykres wygladał obiecujaco, ale jak ma status zakończony, to znaczy, że przyszła @?
bo na końcu nie widać czerwonej kropy, ona nic nie pisze, ale chyba sam status coś mówi, oświeć mnie Kap?
Mozna zakonczyc w dwojaki sposob @ i cyklem ciazowym..Ale nie prypominam se kobitek , ktore udost by wykres i z chwila zajscia w ciaze go ukryly..Raczej kazda peka z dumy ze sie jej udalo.....Z tego co o niej czytalam bo miala ladny wykres to ona @ zlapala w gratisie na koniec cyklu...Elfik lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Mozna zakonczyc w dwojaki sposob @ i cyklem ciazowym..Ale nie prypominam se kobitek , ktore udost by wykres i z chwila zajscia w ciaze go ukryly..Raczej kazda peka z dumy ze sie jej udalo.....Z tego co o niej czytalam bo miala ladny wykres to ona @ zlapala w gratisie na koniec cyklu...
też tak założyłam, a ja lubię popatzreć, na te zielone linie, zawsze patzrę w którym dniu test, i tak myslę, że owu pewnie czasem była wcześniej, bo czasem w 8dpo..
ale popatrzeć miło, serce rośniekapturnica lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:też tak założyłam, a ja lubię popatzreć, na te zielone linie, zawsze patzrę w którym dniu test, i tak myslę, że owu pewnie czasem była wcześniej, bo czasem w 8dpo..
ale popatrzeć miło, serce rośnieElfik lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:to w sumie dupek wydłuża cykl zazwyczaj? hmmm, no cóż pożyjemy zobaczymy, juz włożyłam wkładkę, cienka jest, a lepiej bez niespodzianek..
Elfik lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A ja czasem nie lubie patrzec na zielone kropy..bo lapie nerwice ze musze czekac na szanse staran dlugo..moze jakbym miala mozl mies po mies to robic mialabym lepsze podejscie...
kochanie, ja tez mam takie dni, kiedy wiem, że nie wyszło i wtedy mnie to rusza, niezbyt to szlachetne, ale patrze - 2 cykl staran i łapie się na tym, ze czemu jej tak wcześnie, a mnie..., niechby się trochę dla porządku postarała!))))))0
ale szybko mija
na szczęscie nigdy nikomu nie zawiściłam
Ja sentymentalna nie jestem, ale..
Nigdy nie myślałam, ze tak będzie, ale czasem jak Ida była mniejsza kimała obok mnie w łóżku po południu a ja się kładłam obok i słyszałam jak oddycha z taką pogodną twarzą, i myślałam, że to jest szczęście absolutne, już o nic więcej nie mogłabym prosić -
jest żywa, zdrowa... taka kruchutka, ale bezpieczna ze mną..
ze wszystkich sił starałam się być tam i teraz, zapamiętać to uczucie, bo jest najcudowniejsze.. aż wydaje się, ze zaraz serce pęknie, bo ta miłość je rozsadza
Każdej kobiecie tego życzę, z całego serca
zwłaszcza, ze to wspomnienie pewnie przyda mi się za paręnaście lat, kiedy mała z kolczykiem w wardze będzie krzyczeć, ze mnie nienawidzi i wszyscy inni maja fajniejszych rodziców, którzy im dają więcej pieniędzy i wychodzić z domu kiedy chcą...)))))))))))
Malenq lubi tę wiadomość
-
zwłaszcza, ze to wspomnienie pewnie przyda mi się za paręnaście lat, kiedy mała z kolczykiem w wardze będzie krzyczeć, ze mnie nienawidzi i wszyscy inni maja fajniejszych rodziców, którzy im dają więcej pieniędzy i wychodzić z domu kiedy chcą...
)))))))))))
Ja krzyczalam , ale ze mnie nie rozumie a nie ze maja lepsze matki heheheh
Nie chodzi mi o sama kropke i ze sie jej a nie mi udalo..Mnie dobija fakt bezczynnosci .....Bo jak cos robisz , probujesz itd to w jakis sposob wpl na szanse..A tak>?? kiblujesz za kuva za kare ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:31