X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, jak się okazuje, ze co drugi cykl nie masz owulacji nawet po lekach, to w sumie niewiele lepeij;)

ale co tam, dobrze, ze po jednym fraglesie mamy ... i to najważniejsze :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czasem jak mam gorszy moment to sie wkuviam ze moj instynkt znow sie obudzil..A do listopada tak sie kuva zarzekalam , ze nie chce juz..A teraz??przyjelabym z calym bagazem problemow wychowawczych....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:41

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany poratujcie ale mnie dół brzucha zapierdziela jakies skurcze mam jajory bola ałłłć....

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    o rany poratujcie ale mnie dół brzucha zapierdziela jakies skurcze mam jajory bola ałłłć....
    polowa cyklu to ma prawo a nawet oowiazek naprdalac ;D

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    polowa cyklu to ma prawo a nawet oowiazek naprdalac ;D

w krótkich, żołnierskich słowach... :))))))))

kapturnica, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zast sie keidy to umowic se wizyte u gina na podglad..u mnie po clo pone owu to pewnie tak kolo17dnia cyklu pewnie wystarczy...proem w tym ze on w srody i soboty tylk przyjmuje..Hmm

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ale zeby tak bardzo pierwszy raz mi sie tak dzieje

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde zast sie keidy to umowic se wizyte u gina na podglad..u mnie po clo pone owu to pewnie tak kolo17dnia cyklu pewnie wystarczy...proem w tym ze on w srody i soboty tylk przyjmuje..Hmm

jak teraz chcesz partyzantkę zrobić z pregnylem, to chyba wczesniej...żeby nie przegapić.
    bo clo działa jeszcze w następnym cyklu po odstawieniu..

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee teraz nie./..bez pregnylu no i ten cykl caly na sucho kochana....teraz chce zobaczyc gdzie i czy jajco rosnie...A po domniemanej owu se zrobie progesteron i nie ebde leciec juz do gina..dlatego chce kolo17dnia zrobic..bo jakby owu byla cialko lb plyb w zatoce ebdzie..a jak nie po a moze przed..to na temp wyczaje co i jak , czy bedzie torbielka...

Pregnyl dopiero w lipcu , chociaz zast sie czy ovitrelle ma taka sama dawke?bo ze w uj droga to wiem

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porównywalna, niewielkie róznice, a koszt jednej ost to 70 zł w gamecie
    kiedyś w aptece płaciłam więcej

weź to co tansze u ciebie

ja pregnyl tez miałam 100 płatny :(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja za pregnyl place 22zeta.....a ovuitrelle piszesz 70to niezla roznica 3krotna przebitka

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede potem Ewka , na wszystko odpowiem :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja za pregnyl place 22zeta.....a ovuitrelle piszesz 70to niezla roznica 3krotna przebitka

Ale masz na receptę od lekarza ze szpitala"?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no recepte miewam od gina na nfz :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W składzie Pregnylu jest hCG, a w Ovitrelle r-hCG. Lekarz twierdzi, że Ovitrelle ma czystszy skład i dlatego jest lepszy. Po tym cyklu wypowiem się już z autopsji, bo w poprzednim cyklu wziełam 2 ampułko-strzykawki Pregnylu 5000 na raz, a i tak pecherzyk nie pekł. W piątek jadę z Ovitrelle i w środę na monitoring - oczywiście zamelduję czy coś zdziałało.

Madziara lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 8 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjaśnienia:
    r-hCG, rekombinowana ludzka choriogonadotropina, wytwarzana w komórkach jajnika chomika chińskiego metodą rekombinacji DNA;
    a hCG to gonadotropina kosmówkowa otrzymywana z moczu kobiet ciezarnych o aktywnosci hormonu luteinizującego

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    W składzie Pregnylu jest hCG, a w Ovitrelle r-hCG. Lekarz twierdzi, że Ovitrelle ma czystszy skład i dlatego jest lepszy. Po tym cyklu wypowiem się już z autopsji, bo w poprzednim cyklu wziełam 2 ampułko-strzykawki Pregnylu 5000 na raz, a i tak pecherzyk nie pekł. W piątek jadę z Ovitrelle i w środę na monitoring - oczywiście zamelduję czy coś zdziałało.
    Witaj w klubie u mnie 2pecherzyki na jajniku kauteryzowanym tez nie pekly..po 10tys pregnylu..dlatego zast sie nad ovitrella czy ona nie bedzie lepsza...
    Fajnie by bylo gdybys dala znac jak u ciebie zadzialal..moze i ja na ovitrelle sie skusze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:01

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Napisz jeszcze w jakiej dawce masz ovitrelle???

V8GJp2.pngZtiMp1.png

Wysłany: 8 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to się zapomniałam przywitać :) przepraszam i witam wszystkie staraczki.
    Mąż zabrał receptę, żeby wykupić, wróci w nocy, więc jutro napiszę jaką mam dawkę ovitrelle. Pregnyl miałam 10tys.
    Wczoraj byłam na monitoringu i na prawym jajniku mam 3 pęcherzyki, oczywiście napiszę czy pękły, ale kolejny monitoring dopiero za tydzień w środę.

kapturnica lubi tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sama jestem ciekawa po tym co napisalas...U mnie dochodzi problem z jednostronna droznoscia..i jak na zlosc nie pekaja jajka po prawej droznej stronie a pekaja po lewej te ktore w chwilipodanai pregnylu sa jeszcze niedojrzale.....Na clo reaguje ladnie bo mam przewaznie ok 3dojrzalych pecherzykow ale cholerstwo nie chce pekac po odpowiedniej sronie..
    Masz pcos???
    edit.wlasnie doczytalam ze masz tez to cholerstwo i pewnie przerosnieta pogrubiala oslonke na jajnikach ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:24

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ