Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde czasem jak mam gorszy moment to sie wkuviam ze moj instynkt znow sie obudzil..A do listopada tak sie kuva zarzekalam , ze nie chce juz..A teraz??przyjelabym z calym bagazem problemow wychowawczych....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:41
-
kapturnica wrote:Kurde zast sie keidy to umowic se wizyte u gina na podglad..u mnie po clo pone owu to pewnie tak kolo17dnia cyklu pewnie wystarczy...proem w tym ze on w srody i soboty tylk przyjmuje..Hmm
jak teraz chcesz partyzantkę zrobić z pregnylem, to chyba wczesniej...żeby nie przegapić.
bo clo działa jeszcze w następnym cyklu po odstawieniu.. -
eee teraz nie./..bez pregnylu no i ten cykl caly na sucho kochana....teraz chce zobaczyc gdzie i czy jajco rosnie...A po domniemanej owu se zrobie progesteron i nie ebde leciec juz do gina..dlatego chce kolo17dnia zrobic..bo jakby owu byla cialko lb plyb w zatoce ebdzie..a jak nie po a moze przed..to na temp wyczaje co i jak , czy bedzie torbielka...
Pregnyl dopiero w lipcu , chociaz zast sie czy ovitrelle ma taka sama dawke?bo ze w uj droga to wiem -
W składzie Pregnylu jest hCG, a w Ovitrelle r-hCG. Lekarz twierdzi, że Ovitrelle ma czystszy skład i dlatego jest lepszy. Po tym cyklu wypowiem się już z autopsji, bo w poprzednim cyklu wziełam 2 ampułko-strzykawki Pregnylu 5000 na raz, a i tak pecherzyk nie pekł. W piątek jadę z Ovitrelle i w środę na monitoring - oczywiście zamelduję czy coś zdziałało.
Madziara lubi tę wiadomość
-
wyjaśnienia:
r-hCG, rekombinowana ludzka choriogonadotropina, wytwarzana w komórkach jajnika chomika chińskiego metodą rekombinacji DNA;
a hCG to gonadotropina kosmówkowa otrzymywana z moczu kobiet ciezarnych o aktywnosci hormonu luteinizującego -
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:W składzie Pregnylu jest hCG, a w Ovitrelle r-hCG. Lekarz twierdzi, że Ovitrelle ma czystszy skład i dlatego jest lepszy. Po tym cyklu wypowiem się już z autopsji, bo w poprzednim cyklu wziełam 2 ampułko-strzykawki Pregnylu 5000 na raz, a i tak pecherzyk nie pekł. W piątek jadę z Ovitrelle i w środę na monitoring - oczywiście zamelduję czy coś zdziałało.
Fajnie by bylo gdybys dala znac jak u ciebie zadzialal..moze i ja na ovitrelle sie skuszeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:01
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:W składzie Pregnylu jest hCG, a w Ovitrelle r-hCG. Lekarz twierdzi, że Ovitrelle ma czystszy skład i dlatego jest lepszy. Po tym cyklu wypowiem się już z autopsji, bo w poprzednim cyklu wziełam 2 ampułko-strzykawki Pregnylu 5000 na raz, a i tak pecherzyk nie pekł. W piątek jadę z Ovitrelle i w środę na monitoring - oczywiście zamelduję czy coś zdziałało.
-
W sumie to się zapomniałam przywitać
przepraszam i witam wszystkie staraczki.
Mąż zabrał receptę, żeby wykupić, wróci w nocy, więc jutro napiszę jaką mam dawkę ovitrelle. Pregnyl miałam 10tys.
Wczoraj byłam na monitoringu i na prawym jajniku mam 3 pęcherzyki, oczywiście napiszę czy pękły, ale kolejny monitoring dopiero za tydzień w środę.kapturnica lubi tę wiadomość
-
No wlasnie sama jestem ciekawa po tym co napisalas...U mnie dochodzi problem z jednostronna droznoscia..i jak na zlosc nie pekaja jajka po prawej droznej stronie a pekaja po lewej te ktore w chwilipodanai pregnylu sa jeszcze niedojrzale.....Na clo reaguje ladnie bo mam przewaznie ok 3dojrzalych pecherzykow ale cholerstwo nie chce pekac po odpowiedniej sronie..
Masz pcos???
edit.wlasnie doczytalam ze masz tez to cholerstwo i pewnie przerosnieta pogrubiala oslonke na jajnikach ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:24