X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... pierwszy raz mierze temp i robie wykres,wiec prosze o wyrozumialosc :-) Mialam owu w 14dc potwierdzone przez lekarza i tak wczesniej wskazywal of, a po wstawieniu dzisiejszej temp przeskoczylo mi na 16dc, dlaczego? Ew jak to przestawic?

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz ręcznie zaznaczyć owulację. Wtedy będziesz miała czarną pionową przerywana kreskę.

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 16 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy ew jest taka mozliwosc ze jeden pecherzyk pekl w 14 dc a drugi w 16 dc? Stad te rozbieznosci?

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sugeruj się wykresów, bo nie zawsze ma rację. U mnie wyznaczył w 15 dniu cyklu. Ja osobiście obstawiałam wcześniej i to się potwierdza, bo teraz na usg pokazuje, że ciąża jest o 2-3 dni starsza, czyli by się potwierdzało, że była u mnie wcześniej. Tak samo było u Kap. Ale oczywiście mogło się stać, że pękł drugi. Organizm ludzki jest nieoceniony i niczego nie można być pewnym.

MistrzyniWKochamCieMisiu, kapturnica lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 16 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie pekly 3 pecherzyki, ale myslalam ze jednego dnia, a w sumie moglo byc roznie. niestety nie jestem standardowym przypadkiem. Dzieki Milcia za odp :-) przynajmniej wiem juz, ze of nie jest niezawodny. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 08:54

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    My we Wrocławiu
    DziewcZyny cena nie zakezy od lab tylko od badan. Te za pare zl jest podst a Te za 130 to bad komputerowe Gdzie jest jeszcze morfologiczne popatrZcie Na forum bad nasienia.wiele badan podst sa super a morfologiczne wychodza ze nie jest tak wesolo jednak szczegolowe bad jest lepsze niz podst tak Zwane reczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 19:30

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    I czy ew jest taka mozliwosc ze jeden pecherzyk pekl w 14 dc a drugi w 16 dc? Stad te rozbieznosci?
    Malo prawdopodobne taka rozbieznosc Chyba zebys dost znow zastrzyk.generalnie po pierwszym Pecherzyku Nast moga peknac maks do 24godz inaczej kobiety mialyby kilka owu w miesiacu a to niemozliwe w normalnych cyklach jest
    Ps.mala elfik nadrobie was jak wrote z zakopca, ale pagoda ujowa strasznie malo co sie ruszamy po miescie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za które zapłaciliśmy 50zl było zrobione:
    upłynnienie
    wygląd
    objętość
    lepkość
    odczyn PH
    liczba plemników
    ocena ruchliwości plem. po upłynnieniu i wiadomo są 4 podpunkty
    ocena morfologii plemników i wiadomo chodzi tu o witki główkę itd
    leukocyty
    i uwagi
    my byliśmy tam bo gin powiedział że tam robią badania dzięki któremu on oceni czy wszystko jest w porządku. wiadomo jak by wyszły źle to może wtedy wysłał by M na jakieś zajeb... badana ale ja jestem zadowolona z tych badań bo z nich wiem wszystko :)

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Idia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo wy się znacie na wszystkim. Kuzynce chcemy karabińczyki kupić bo się wspina. Wie cos o nich któraś? Jadą teraz w Alpy pochodzić po górach.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cisza.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma o czym gadac !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pomyłka, przepraszam, oglądam tv i się zagapiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wysłałam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara ale jak to nie ma???
    jak tam cykl? piersi???
    bóle brzucha, zawroty głowy - to dzisiaj u mnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś "niewyraźnie" się czuję...ale poza tym ok:) bety nie powtarzałam, bo stwierdziłam, że co ma być to będzie....ani pozytywnie, ani negatywnie nastawiać się nie będę...trzeba żyć:) wystarczy, że mój A. nakręcony chodzi i humorki ma jak kobieta w ciąży - raz radosny, a zaraz potem doła łapie...nie rozumiem jednak facetów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:24

kapturnica, sara_nar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie reszta?? śpią, praca, albo znudzenie...eh :-/

• Idia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam mdłości...

Drżę, że mi wykupią.

http://allegro.pl/wozek-x-lander-x1-stan-idealny-i4239327642.htmlp
    Czekam na męża by kupił. Co myślicie? Tylko mi nie sprzątnijcie z przed nosa! Mam pierwszeństwo mój wymarzony!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci nie sprzatne bo chyba bym musiala lalki wozic....u mnie piersi mniej bola za niby 6 dni @ ...wszystko to popierd jest...wiecie ze nawet juz nie mam lez do placzu ...taka suka twarda jestem...ze az sie sobie dziwie

• Idia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o pozostałych brzuchatkach. Przepraszam.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko nie rusza mnie to ...bo przeciez to normalne ze wozka szukacie...czekam kiedy mi ta twardosc przejdzie i wybuchne z rykiem....plakac bez lez ...dobra czas do pracy dzieci rodzic ..itp

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ