X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaaaaalaa pisz tu ale juz co u gina bylo??!!!!!!!
    Ile moge w kciuki trzymac...odpadna mi no....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:08

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:) moje kochane CIOCIE:-)

Z tej strony Tymoteusz lub Konstancja..u mnie wszystko w porządeczku mam 1,2cm, FHR (+) 164bpm, mój wiek odpowiada dacie ostatniej miesiączki, nie jestem ani za duży, ani za mały:) i sobie rosnę...ale wcześniej mamusia osiwieje, bo trochę problemów też jest...obok mnie w moim ciepłym i bezpiecznym miejscu jest jakaś obrzydliwa masa (pan doktor nie wie, czy to płyn czy jakiś krwiak:( i pode mną też mnie coś uwiera i tam jest taki sam skurczybyk.....
    Pan doktor uspokajał, żeby się nie martwić, ale znacie moją mamę, teraz siedzi i schizuje, mimo że ma czarno na białym napisane "Obraz odpowiada ciąży pojedyńczej prawidłowej".....
    kolejne badania 25.06 i mam nadzieję, że wtedy moja zestresowana mama chociaż trochę się uspokoi:)
    Dziękuję za uwagę:) buziaczki wszystkim:)

kapturnica, kiniaczek84, Madziara, Baloninka lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie moze jakis maly krwiaczek , ktory sie wchlonie..albo jakas torbielka mala...Wszystko jest ok to sie nbie schizuj matka..Dziecko pasowaloby zeby oznalo mamcie jeszcze z wlosami a nie łysa jak kolano ehhehehe

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek hehehe...wiem, wiem, ale na wydruku usg to już tak fajnie nie wygląda, bo jest wielkości fasolki i pod nią też jest...gin nie wiem co to do końca, powiedział, że za miesiąc się zobaczy - jednak on ma urlop i dał mi namiar na swojego kumpla hehehe...mam brać nadal dupka i oczywiście negatywnym sygnałem ma być krew...a tak...to się zamotałam i nie zapytałam ani o wylot na wakacje, ani o usg genetyczne...qrwa się zakręciłam, będę dzwonić do niego w przyszłym tygodniu aby się zapytać, bo mi 13tydzień wypada w czasie wyjazdu...hmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak to Was poczytałam wariatki i wasze konwersacje - uśmiałam się... fajne jesteście...:-/ poprawa humorku na wieczór...

kapturnica lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal, ja mam też nastepną wizytę 25 czerwca :)

Malenq lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz mala czasem sie zdarza ze podczas implantacji tworza sie mikro krwiaczki..Mysle ze rozgoni to dupkiem ladnie..wsio sie wchlonie..A co do prenatalnych hmmm no fakt pasowaloby je zrobic przed wylotem kochana...Bo pozniej juz chyba za pozno , a poza tym martwic sie na urlopie??co to za urlop wtedy...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no potem to za późno....ale ciapek ze mnie po prostu..hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:54

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    no potem to za późno....ale ciapek ze mnie po prostu..hehehe
    ..
    Widzisz jak to z dziecmi jest??jeszcze sie dobrze nie urodzil a juz przez niego problemy heheheheh I tak sie juz przyzwyczaj kochana....wiecznie jakies problemy trzeba bedzie ogarniac i rozwiazywac....

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja bylam u lekarza i nie bedzie trojaczkow :-( za to jeden kropek jest i ma pol centymetra :-) :-D oczywiscie to jeszvze za wczesnie na cokolwiek, karty ciazy nie zalozy dopoki nie widzi bicia serducha i przez moje rozne problemy kazal mi zrobic jeszcze 4 hcg przed kolejna wizyta(za 2 tyg) i wynki wysylac smsem, ale jestem dobrej mysli :-) poki co zadnych intensywnych cwiczen, noszenia mlodego itp

Malenq, kapturnica, olcia87, Madziara lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni najwazniejsze ze jeden kropuch jest w odpowiednim miejscu...

Dobranoc dziołuszki..Ide po prysznic spac..Mlody jedzie o 5tej to musze wstac przed4ta przygotowac mu zarcie na droge i takie tam a pozniej odwiez pod szkole i wykopac na prawie 2dni ehhehehe
    Buzka
    Ps.Mala nie martw sie kochana wszystko bedzie dobrze...

Malenq, MistrzyniWKochamCieMisiu, Madziara lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq Ty tez MUSISZ byc dobrej mysli, bo stres zle wplywa na fasolke. Pomysl sobie, ze jesli od malego musi sie rozpychac to jakim twardym bedzie czlowiekiem :-)

Malenq, Madziara lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre Wy duszko moje, jak fajnie że jesteście obok:)

Kasiek dobranoc...a sobie kobieto na te dwa dni w domu spa zrób i wypocznij:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni rozumiem, ale wiesz że stres się już nie skończy....przez najbliższe 30 lat:D:D:D:D

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch ma już prawie 7 cm :)

Malenq, MistrzyniWKochamCieMisiu, Madziara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara 3mam mocno kciuki i wierzę, że beta niska bo kropeczek młodziutki jeszcze jest:)

Milcia to już jest coś - 7cm:)

Madziara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc słońca, do jutra, kolorowych snów:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za te slowa...

zobaczymy jutro ...akurat w moje imieniny ...najgorsze to ze czuje pecherz jak bym sikala,do gina mam w piatek isc ...z badaniami ...a teraz zwolnienie lekarskie ,...i lezec...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal, w sumie to pozytywne wieści. I ponieważ zjechalam tu kiedyś imię Konstancja, niech to będzie Tymoteusz... :-) :-) :-) :-) :-)

Genetycznego sobie nie odpuscisz na pewno, uwierz, priorytety się zmieniają, ale to chyba 12 tydzień, to może da rade wycyrklowac :-)

I tak jak Kap napisała, zaczyna się. ...dla tego kłopotka trzeba rezygnować z tylu rzeczy :-) czasami się człowiek buntuje, a potem dostaje mokrego buziaka i słyszy "mamusiu, mamusiu, jesteś nareszcie, kocham cie" i wszystko wybaczasz, ba,nie masz czego wybaczac, bo juz nie pamiętasz o co się zloscilas... :-) :-) :-)

A po 5 minutach odkrywasz dżem malinowy rozsmarowany na całym fotelu i pamięć ci magicznie wraca....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 23:00

kapturnica, MistrzyniWKochamCieMisiu, Malenq lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, a twój to jeszcze maluch, jak ty mialabys się oszczedzac i nie podnosić? Ale trzymam kciuki, zdrowej ciąży dzwiganie nie zaszkodzi, inaczej nasze babcie by nie miały po 6 dzieci :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ