X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No elegancki ..Laska ja mialam przez 2razy 10 i 16 i tak sie cieszylam.No nie na lini zgopnu tylko 2tempki to zaburzaja...usun te wczesniejsze albo ignoruj zobaczysz jak sie ladnie wyrowna wykres...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj a daj ogloszenie tutaj to ci laski cos sprzedadza..Musisz brac od gina???
    Albo moze zapodaj ten ziolowy lek na prolaktyne castagnusa...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha a nie mowilam ze wyznaczy ciapencjo??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najpierw nie skumałam dlaczego te, ale zrobiłam jak kazałas, ty masz dar przkonywania,
    a ja jestem po tym wyniku zakrecona jak słoik...
    ignorowalam w 11 dc i rzezcywsicei mi wyznaczyło znowu ovu na 15..
    teraz zmienię z powrotem, wiesz jak prosiłam aste o pomoc

k.. jestes wielka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:56

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze zw zrobilas progesteron i wiesz ze u cb niski wzrost tempki jest ale on nie ma wpl na wysokosc progeateronu..Poprostu taki twoj urok ze masz niskie tempki po ovulejszyn..A jak bzyk bzyk byl to i szanse sa!!!A o castagnusie pomysl ale dopiero jesli @ przyjdzie..Podobno nim tez ladnie mzona zbic..tylko tam jest jak 60kg wazysz to jedna a powyzej to 2szt..Zaszkodzic ci napewno nie zaszkodzi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Najwazniejsze zw zrobilas progesteron i wiesz ze u cb niski wzrost tempki jest ale on nie ma wpl na wysokosc progeateronu..Poprostu taki twoj urok ze masz niskie tempki po ovulejszyn..A jak bzyk bzyk byl to i szanse sa!!!A o castagnusie pomysl ale dopiero jesli @ przyjdzie..Podobno nim tez ladnie mzona zbic..tylko tam jest jak 60kg wazysz to jedna a powyzej to 2szt..Zaszkodzic ci napewno nie zaszkodzi

eee, jedna, to castagnus jest w tabletkach? ja byłam pewna, ze jak zioła sroki sypka mieszanka, zalewasz i pijesz...

a które zioła ty pijesz na drożność, też od Sroki?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    eee, jedna, to castagnus jest w tabletkach? ja byłam pewna, ze jak zioła sroki sypka mieszanka, zalewasz i pijesz...

a które zioła ty pijesz na drożność, też od Sroki?

http://www.doz.pl/leki/p4475-Castagnus

No ja mam sroki na droznosc..pije codziennie i parze sobie 2lyzki w poltorej szklanki wody w termosie..i co jakis czas cedze i pije..Mi smakuje...
    tu o nim fajnie pisze.. http://28dni.pl/artykuly/castagnus-slow-kilka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:54

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a teraz wyniki

prog 18,22

normy
    owularna 0,8 - 3,0
    lutealna 1,7 - 27

prolaktyna 846 mlU/I

norma
    72-511

ja mialam 630 a po obciazeniu 12 razy wieksza i biore 1 tabl bromergonu na noc obecnie mam ponad 100

gin mowi ze ona byla przyczyna albo i odbicie po Clo ale mowi ze to to bo moje pecherzyki rozwijaly sie do 18 mm i zanikaly bo wyrzut prl byl wysoki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:54

• Elfik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    ja mialam 630 a po obciazeniu 12 razy wieksza i biore 1 tabl bromergonu na noc obecnie mam ponad 100

gin mowi ze ona byla przyczyna albo i odbicie po Clo ale mowi ze to to bo moje pecherzyki rozwijaly sie do 18 mm i zanikaly bo wyrzut prl byl wysoki....

Laska, mnie tak własnie zrobilo się w poprzednim cyklu, dorosły pewnie do tych 18, a potem nagle estradiol spadł, potem znowu sie podniósł..
    dokładnie jak u ciebie tak to wyglada..
    no to może zlokalizowałam przeciwnika!

bromergon bierzesz codziennie?
    pytam bo dostinex bralam raz na tydzień...

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiecie??? Proszę.
    Dziś byłam na usg i mam endometrium 9,46 i dominujący pęcherzyk 18mm czyli chyba tobrze. Czy to oznacza że owulka za rogiem???

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kotki kochane...
    wizyta u gina odstukana....
    no więc....jak nie będzie plamień, bóli, to bez problemu mogę lecieć samolotem (pytałam o te "niby" krwiaki)...
    wysłał mnie do innej kliniki na badania prenatalne miedzy 1-5 lipca mam zrobić...
    za tydzień mam do endokrynologa-diabetologa
    wyniki morfologii, glukozy, i inne I trymestru w normie...:)
    mam brać te witaminy już codziennie + DHA....
    do 2 apapów na tydzień....
    i zero seksu póki co:(
    ale se wykminiłam, że to od "postu" te bóle głowy - bo jak ciśnienie jest na dole to u góry ujścia szuka, więc głowa napitala.....hehehe
    a kolejną wizytę u niego mam mieć po 25 lipca:)

JusWik, zagubiona_82, Elfik lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Podpowiecie??? Proszę.
    Dziś byłam na usg i mam endometrium 9,46 i dominujący pęcherzyk 18mm czyli chyba tobrze. Czy to oznacza że owulka za rogiem???

jak by ci tu powiedziec - widać, ze organizm ladnie się przygotowuje do owulacji, endo ładne, pęcherzyk ma już odpowiedni rozmiar, a co będzie?

może peknie jutro, a może jak bedzie miał 30 mm, może nie peknie w ogóle, a może przestanie rosnąć, tu niestety nikt ci nie odpowie na tak zadane pytanie..
    Może spadek i skok temperatury ci cos podpowie, ale tez nie na pewno.
    Nie wiem jaki masz monitoring, może gin chce obejrzeć cykl zupełnie naturalny, ale moze następnym razem poproś o pregnyl? Dla pewności :)

kapturnica, JusWik lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal ciekawa interpretacja, a to nie jakis facet to wymyslił? że to od postu?

a dlaczego endo-diabetolog, jak masz wyniki w normie?

no to teraz na wakacje!!!

glowa cię boli, bo wredna jesteś ;) :))))))))))

a to wymysliła kobieta...

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Laska, mnie tak własnie zrobilo się w poprzednim cyklu, dorosły pewnie do tych 18, a potem nagle estradiol spadł, potem znowu sie podniósł..
    dokładnie jak u ciebie tak to wyglada..
    no to może zlokalizowałam przeciwnika!

bromergon bierzesz codziennie?
    pytam bo dostinex bralam raz na tydzień...

tak codziennie na noc biore jedna tabl...bo nie znosilam skutkow ubocznych jak bralam rano..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo do grudnia byłam pod opieką eno-diab i w szpitalu zaznaczono na wypisie - że jak będzie ciąża to się zgłosić...
    gin mi podstawowe badania zrobił, a endo-diab wyśle na resztę...
    już sobie dwa terminy zaklepałam 16.06 na 1wszą wizytę i 23.06 tydzień później z wynikami już pójdę...gin kazał obrócić przed wyjazdem....

a co do "ciśnienia" sama dzisiaj na to wpadłam:D:D:D może ja facet w połowie :D:D

• renia825 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pomozcie!!!! Zalozylam dzis kalendarz owulacji i napisalam ze pierwszy dzien okresu byl 26 maja a tam mi wyszlo ze dzis jest pierwszy dzien cyklu czyli pierwszy dzien okresu. O co w tym chodzi ja sie nie moge polapac.

20060923650122.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia825 wrote:
    Hej pomozcie!!!! Zalozylam dzis kalendarz owulacji i napisalam ze pierwszy dzien okresu byl 26 maja a tam mi wyszlo ze dzis jest pierwszy dzien cyklu czyli pierwszy dzien okresu. O co w tym chodzi ja sie nie moge polapac.

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/ovufriend-funkcjonalnosci/w-jaki-sposob-moge-zmienic-dane-poczatkowe-tj-srednia-dlugosc-swoich-cykli-oraz-date-rozpoczecia-pierwszego-cyklu-ktore-wprowadzilam-podczas-rejestracji,117.html

jeżeli dopiero dziś zaczęłaś prowadzic kalendarz, to nic nie stracisz :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    tak codziennie na noc biore jedna tabl...bo nie znosilam skutkow ubocznych jak bralam rano..

to ja chyba wolę dostinex, tylko, że drogi.
    Raz na tydzień jest akurat, żeby o tym pamiętać zaczęłam w ogóle wpisywac leki do wykresu :)

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

• renia825 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za podpowiedz zaraz sprobuje!!!!

20060923650122.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

JusWik

ja napisalam do zgloś problem na dole strony... w tamtym roku co prawda ale admin mi zmienil ...

Renia.....

co do pecherzyka owulka za rogiem ...moze peknac przy 22 czyli przypuszczalnie za dwa dni lub 24 za 3 dni w tych granicach.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 21:22

JusWik lubi tę wiadomość

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ