Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
najpierw nie skumałam dlaczego te, ale zrobiłam jak kazałas, ty masz dar przkonywania,
a ja jestem po tym wyniku zakrecona jak słoik...
ignorowalam w 11 dc i rzezcywsicei mi wyznaczyło znowu ovu na 15..
teraz zmienię z powrotem, wiesz jak prosiłam aste o pomoc
k.. jestes wielkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:56
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Najwazniejsze zw zrobilas progesteron i wiesz ze u cb niski wzrost tempki jest ale on nie ma wpl na wysokosc progeateronu..Poprostu taki twoj urok ze masz niskie tempki po ovulejszyn..A jak bzyk bzyk byl to i szanse sa!!!A o castagnusie pomysl ale dopiero jesli @ przyjdzie..Podobno nim tez ladnie mzona zbic..tylko tam jest jak 60kg wazysz to jedna a powyzej to 2szt..Zaszkodzic ci napewno nie zaszkodzi
-
kapturnica wrote:Najwazniejsze zw zrobilas progesteron i wiesz ze u cb niski wzrost tempki jest ale on nie ma wpl na wysokosc progeateronu..Poprostu taki twoj urok ze masz niskie tempki po ovulejszyn..A jak bzyk bzyk byl to i szanse sa!!!A o castagnusie pomysl ale dopiero jesli @ przyjdzie..Podobno nim tez ladnie mzona zbic..tylko tam jest jak 60kg wazysz to jedna a powyzej to 2szt..Zaszkodzic ci napewno nie zaszkodzi
eee, jedna, to castagnus jest w tabletkach? ja byłam pewna, ze jak zioła sroki sypka mieszanka, zalewasz i pijesz...
a które zioła ty pijesz na drożność, też od Sroki? -
Elfik wrote:eee, jedna, to castagnus jest w tabletkach? ja byłam pewna, ze jak zioła sroki sypka mieszanka, zalewasz i pijesz...
a które zioła ty pijesz na drożność, też od Sroki?
http://www.doz.pl/leki/p4475-Castagnus
No ja mam sroki na droznosc..pije codziennie i parze sobie 2lyzki w poltorej szklanki wody w termosie..i co jakis czas cedze i pije..Mi smakuje...
tu o nim fajnie pisze.. http://28dni.pl/artykuly/castagnus-slow-kilka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:54
-
nick nieaktualnyElfik wrote:a teraz wyniki
prog 18,22
normy
owularna 0,8 - 3,0
lutealna 1,7 - 27
prolaktyna 846 mlU/I
norma
72-511
ja mialam 630 a po obciazeniu 12 razy wieksza i biore 1 tabl bromergonu na noc obecnie mam ponad 100
gin mowi ze ona byla przyczyna albo i odbicie po Clo ale mowi ze to to bo moje pecherzyki rozwijaly sie do 18 mm i zanikaly bo wyrzut prl byl wysoki....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:54
-
Madziara wrote:ja mialam 630 a po obciazeniu 12 razy wieksza i biore 1 tabl bromergonu na noc obecnie mam ponad 100
gin mowi ze ona byla przyczyna albo i odbicie po Clo ale mowi ze to to bo moje pecherzyki rozwijaly sie do 18 mm i zanikaly bo wyrzut prl byl wysoki....
Laska, mnie tak własnie zrobilo się w poprzednim cyklu, dorosły pewnie do tych 18, a potem nagle estradiol spadł, potem znowu sie podniósł..
dokładnie jak u ciebie tak to wyglada..
no to może zlokalizowałam przeciwnika!
bromergon bierzesz codziennie?
pytam bo dostinex bralam raz na tydzień... -
nick nieaktualnyHej kotki kochane...
wizyta u gina odstukana....
no więc....jak nie będzie plamień, bóli, to bez problemu mogę lecieć samolotem (pytałam o te "niby" krwiaki)...
wysłał mnie do innej kliniki na badania prenatalne miedzy 1-5 lipca mam zrobić...
za tydzień mam do endokrynologa-diabetologa
wyniki morfologii, glukozy, i inne I trymestru w normie...
mam brać te witaminy już codziennie + DHA....
do 2 apapów na tydzień....
i zero seksu póki co:(
ale se wykminiłam, że to od "postu" te bóle głowy - bo jak ciśnienie jest na dole to u góry ujścia szuka, więc głowa napitala.....hehehe
a kolejną wizytę u niego mam mieć po 25 lipca:)JusWik, zagubiona_82, Elfik lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:Podpowiecie??? Proszę.
Dziś byłam na usg i mam endometrium 9,46 i dominujący pęcherzyk 18mm czyli chyba tobrze. Czy to oznacza że owulka za rogiem???
jak by ci tu powiedziec - widać, ze organizm ladnie się przygotowuje do owulacji, endo ładne, pęcherzyk ma już odpowiedni rozmiar, a co będzie?
może peknie jutro, a może jak bedzie miał 30 mm, może nie peknie w ogóle, a może przestanie rosnąć, tu niestety nikt ci nie odpowie na tak zadane pytanie..
Może spadek i skok temperatury ci cos podpowie, ale tez nie na pewno.
Nie wiem jaki masz monitoring, może gin chce obejrzeć cykl zupełnie naturalny, ale moze następnym razem poproś o pregnyl? Dla pewnościkapturnica, JusWik lubią tę wiadomość
-
Mal ciekawa interpretacja, a to nie jakis facet to wymyslił? że to od postu?
a dlaczego endo-diabetolog, jak masz wyniki w normie?
no to teraz na wakacje!!!
glowa cię boli, bo wredna jesteś)))))))))
a to wymysliła kobieta...Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Laska, mnie tak własnie zrobilo się w poprzednim cyklu, dorosły pewnie do tych 18, a potem nagle estradiol spadł, potem znowu sie podniósł..
dokładnie jak u ciebie tak to wyglada..
no to może zlokalizowałam przeciwnika!
bromergon bierzesz codziennie?
pytam bo dostinex bralam raz na tydzień...
tak codziennie na noc biore jedna tabl...bo nie znosilam skutkow ubocznych jak bralam rano.. -
nick nieaktualnybo do grudnia byłam pod opieką eno-diab i w szpitalu zaznaczono na wypisie - że jak będzie ciąża to się zgłosić...
gin mi podstawowe badania zrobił, a endo-diab wyśle na resztę...
już sobie dwa terminy zaklepałam 16.06 na 1wszą wizytę i 23.06 tydzień później z wynikami już pójdę...gin kazał obrócić przed wyjazdem....
a co do "ciśnienia" sama dzisiaj na to wpadłam:D:D:D może ja facet w połowie:D
-
renia825 wrote:Hej pomozcie!!!! Zalozylam dzis kalendarz owulacji i napisalam ze pierwszy dzien okresu byl 26 maja a tam mi wyszlo ze dzis jest pierwszy dzien cyklu czyli pierwszy dzien okresu. O co w tym chodzi ja sie nie moge polapac.
https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/ovufriend-funkcjonalnosci/w-jaki-sposob-moge-zmienic-dane-poczatkowe-tj-srednia-dlugosc-swoich-cykli-oraz-date-rozpoczecia-pierwszego-cyklu-ktore-wprowadzilam-podczas-rejestracji,117.html
jeżeli dopiero dziś zaczęłaś prowadzic kalendarz, to nic nie straciszkapturnica lubi tę wiadomość
-
Madziara wrote:tak codziennie na noc biore jedna tabl...bo nie znosilam skutkow ubocznych jak bralam rano..
to ja chyba wolę dostinex, tylko, że drogi.
Raz na tydzień jest akurat, żeby o tym pamiętać zaczęłam w ogóle wpisywac leki do wykresukapturnica, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
JusWik
ja napisalam do zgloś problem na dole strony... w tamtym roku co prawda ale admin mi zmienil ...
Renia.....
co do pecherzyka owulka za rogiem ...moze peknac przy 22 czyli przypuszczalnie za dwa dni lub 24 za 3 dni w tych granicach.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 21:22
JusWik lubi tę wiadomość