Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Już oczywiście użyłam wujka Google i piszą, że kobietom w ciąży może nagle skoczyć cholesterol, bo wspomaga pracę łożyska i pod koniec jego wartość może być wyższa nawet o 35% niż normalnie. Mi kiedyś rodzinna mówiła, że to może mieć związek z tarczycą i chorobą Hasimoto. We wtorek mam wizytę u endokrynologa, to zapytam.
-
Hejcia, u mnie dzisiaj fajna pogoda nie za ciepło nie za zimno
Wiecie co, martwię się troszkę bo mam ten progesteron 19,6 moja gin mówi, że ok, ale no nie wiem, pozatym bolały mnie piersi, a teraz tak leciutko jak się dotknę mocno, to troszkę zaboli, nie wiem czy to normalne ?
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
hej dziewczyny
mam pytanie
dzisiaj byłam na usg i wychodzi, że mój pęcherzyk ma 14mm i wg lekarza gdzieś za 4 dni powinna być owulacja, myślicie że za 4 dni zdąży urosnąć aby owu była w czasie? zawsze mam właśnie w okolicach 16,17 dc a dzisiaj 12dc.
-
biala1978 wrote:Dziewczyny ratunku! Dzisiaj byłam na monitoringu w 18 dc i pęcherzyka znów urósł do 18 mm. W 13 dc miał 19 mm, potem w 15 dc - 17 mm a teraz to. O co chodzi? To on w końcu pęka czy rośnie...help!
Czasem cos nie tak do konca idzie z prawidlowym dojrzewaniem pecherzyka i niestety ra sie powieksza , raz zmniejsza i przeradza w torbielke na koncu
Druga opcja to to ze pojawil sie drugi pecherzyk , ktory robi sobie jaja
Obawiam sie ze moze do owulacji nie dojsc...U mnie rosl , przestal potem cos tam podrosl i zmienil sie w torbiel a na koncu strzelila torbiel przed sama @Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 18:01
-
olcia87 wrote:Hejcia, u mnie dzisiaj fajna pogoda nie za ciepło nie za zimno
Wiecie co, martwię się troszkę bo mam ten progesteron 19,6 moja gin mówi, że ok, ale no nie wiem, pozatym bolały mnie piersi, a teraz tak leciutko jak się dotknę mocno, to troszkę zaboli, nie wiem czy to normalne ?
Polecam belly best frriend napewno znajdziesz tam watek dotyczacy progesteronu w ciazy a tu to raczej wiadomosci na temat progesteronu u staraczek -
nick nieaktualnybiala1978 wrote:Dziewczyny ratunku! Dzisiaj byłam na monitoringu w 18 dc i pęcherzyka znów urósł do 18 mm. W 13 dc miał 19 mm, potem w 15 dc - 17 mm a teraz to. O co chodzi? To on w końcu pęka czy rośnie...help!
Wygląda tak jak by się wchlanial niestety i cykl bezowulacyjny...ja tak miała a przyczyna byla wysoka prolaktyna...biore teraz bromergon i jest ok..pozdrawiam i życzę abym się mylila -
nick nieaktualnyNoo dzieki jakos musze juz się pogodziłam...niepisalam tu wrocilam na clo bo przepraszam co powiem ale jak tu byly tylko objawy ciążowe i w ogóle to co się miałam odzywać...ale podczytywalam was ...i nie chodzi tu o jakas zazdrość czy cos tylko jak ktos ma taka tragedie to omija z daleka te fora gdzie sie pisze o mdlosciach..teraz mi przeszlo wiele zrozumialam przemyslalam ...matka biologiczna nie będę nawet nie próbuje juz...
kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość
-
Madziara wrote:Noo dzieki jakos musze juz się pogodziłam...niepisalam tu wrocilam na clo bo przepraszam co powiem ale jak tu byly tylko objawy ciążowe i w ogóle to co się miałam odzywać...ale podczytywalam was ...i nie chodzi tu o jakas zazdrość czy cos tylko jak ktos ma taka tragedie to omija z daleka te fora gdzie sie pisze o mdlosciach..teraz mi przeszlo wiele zrozumialam przemyslalam ...matka biologiczna nie będę nawet nie próbuje juz...
Spokojnie watek jest nadal staraczkowy a nie ciazowy..A nasze stale=stare ciezarowki doskonale wiedza gdzie o mdlosciach i przypadlosciach ciazowych pisac.....Reszta ktora nie rozumiala lub nie rozumie po odczytaniu przeslania albo zniknela albo chyba zatrybila o co kaman
Logiczne chyba ze starajace sie dziewczyny nie chca sluchac o mdlosciach betach itd , zwl jesli przeszly pewne trudnbe chwile....I nie pisze o zazdrosci ale o zwyklej ludzkiej empatii...
I co czekacie na dzieciatko???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 19:58
-
kapturnica wrote:Polecam belly best frriend napewno znajdziesz tam watek dotyczacy progesteronu w ciazy a tu to raczej wiadomosci na temat progesteronu u staraczek
dziekiMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
biala1978 wrote:Czyli generalnie jest problem z jego pęknięciem? Cos mi lekarka powiedziała, ze jak nie zaciążę to w przyszłym miesiącu PREGNYL.
No i nie pociesze ... pregnyl nie gwarantuje ze pecherzyki pekna niestety nawet powojne dawki 10tys..U mnie nie pekaly te ktore powinny ehhh
-
biala1978 wrote:Czyli generalnie jest problem z jego pęknięciem? Cos mi lekarka powiedziała, ze jak nie zaciążę to w przyszłym miesiącu PREGNYL.
-
nick nieaktualnyMi na pregnylu pekaly pięknie...
Kap teraz jest ok nie przeszkadza mi i wiem że dziewczyny się cieszą maja z czego ...i maja prawo...
Czekamy na dziecko ..ale jakos sie przeciąga zdecydowaliśmy ze chcemy noworodka noo niemowlę bo noworodki maja to do siebie ze jeszcze matka może zmienić zdanie ...chcialabym tez żeby rodzice nie mieli praw ..i nie chciała bym zabierać dziecka np od rodziny tylko takie porzucone ..moze to głupie ale nie mogłabym wiedzieć ze tam matka placze ze stracił bo bieda czy brak pracy wiem ze miało by dobrze ale...kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeraz do ciazowek...otóż moja siostra chyba jest w ciąży podejrzewa ze się udalo nie chce testowac bo nie chce sie nakręcać...pare dni przed terminem @ bol jajnika ten co owulka byla ..teraz ćmi macica ja ..i takie klocie cykle ma różne bo raz 27 dniowe raz 30...i pytanie mialyscie takie odczucia...