X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już oczywiście użyłam wujka Google i piszą, że kobietom w ciąży może nagle skoczyć cholesterol, bo wspomaga pracę łożyska i pod koniec jego wartość może być wyższa nawet o 35% niż normalnie. Mi kiedyś rodzinna mówiła, że to może mieć związek z tarczycą i chorobą Hasimoto. We wtorek mam wizytę u endokrynologa, to zapytam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieFFFcynki u mnie dzis pogoda iscie jesienna...Boshhh jak sie mi nie chcialo wstac..A musze kolo 10pewnie odwiez mame na weselicho.Mysmy mieli jechac ale niestety mojm malz oczywista oczywistosc nie moze zjechac wczesniej :(
    LIVE :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejcia, u mnie dzisiaj fajna pogoda nie za ciepło nie za zimno :) Wiecie co, martwię się troszkę bo mam ten progesteron 19,6 moja gin mówi, że ok, ale no nie wiem, pozatym bolały mnie piersi, a teraz tak leciutko jak się dotknę mocno, to troszkę zaboli, nie wiem czy to normalne ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • biala1978 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Dzisiaj byłam na monitoringu w 18 dc i pęcherzyka znów urósł do 18 mm. W 13 dc miał 19 mm, potem w 15 dc - 17 mm a teraz to. O co chodzi? To on w końcu pęka czy rośnie...help!

iv09gu9r8ts9ii2s.png

2x1nxuun2mn0tjhb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to inny pęcherzyk? Pierwszy pękł, a drugi teraz się pokazał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) mam pytanie ;) dzisiaj byłam na usg i wychodzi, że mój pęcherzyk ma 14mm i wg lekarza gdzieś za 4 dni powinna być owulacja, myślicie że za 4 dni zdąży urosnąć aby owu była w czasie? zawsze mam właśnie w okolicach 16,17 dc a dzisiaj 12dc.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem prawdopodobne, bo pęcherzyk rośnie ok 2 mm na dobę.

karola_aa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala1978 wrote:
    Dziewczyny ratunku! Dzisiaj byłam na monitoringu w 18 dc i pęcherzyka znów urósł do 18 mm. W 13 dc miał 19 mm, potem w 15 dc - 17 mm a teraz to. O co chodzi? To on w końcu pęka czy rośnie...help!

Czasem cos nie tak do konca idzie z prawidlowym dojrzewaniem pecherzyka i niestety ra sie powieksza , raz zmniejsza i przeradza w torbielke na koncu
    Druga opcja to to ze pojawil sie drugi pecherzyk , ktory robi sobie jaja 8)
    Obawiam sie ze moze do owulacji nie dojsc...U mnie rosl , przestal potem cos tam podrosl i zmienil sie w torbiel a na koncu strzelila torbiel przed sama @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 18:01

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Hejcia, u mnie dzisiaj fajna pogoda nie za ciepło nie za zimno :) Wiecie co, martwię się troszkę bo mam ten progesteron 19,6 moja gin mówi, że ok, ale no nie wiem, pozatym bolały mnie piersi, a teraz tak leciutko jak się dotknę mocno, to troszkę zaboli, nie wiem czy to normalne ?

Polecam belly best frriend napewno znajdziesz tam watek dotyczacy progesteronu w ciazy a tu to raczej wiadomosci na temat progesteronu u staraczek 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala1978 wrote:

Wygląda tak jak by się wchlanial niestety i cykl bezowulacyjny...ja tak miała a przyczyna byla wysoka prolaktyna...biore teraz bromergon i jest ok..pozdrawiam i życzę abym się mylila

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara co tam u Ciebie slychac??rzymasz sie jakos???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dzieki jakos musze juz się pogodziłam...niepisalam tu wrocilam na clo bo przepraszam co powiem ale jak tu byly tylko objawy ciążowe i w ogóle to co się miałam odzywać...ale podczytywalam was ...i nie chodzi tu o jakas zazdrość czy cos tylko jak ktos ma taka tragedie to omija z daleka te fora gdzie sie pisze o mdlosciach..teraz mi przeszlo wiele zrozumialam przemyslalam ...matka biologiczna nie będę nawet nie próbuje juz...

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Noo dzieki jakos musze juz się pogodziłam...niepisalam tu wrocilam na clo bo przepraszam co powiem ale jak tu byly tylko objawy ciążowe i w ogóle to co się miałam odzywać...ale podczytywalam was ...i nie chodzi tu o jakas zazdrość czy cos tylko jak ktos ma taka tragedie to omija z daleka te fora gdzie sie pisze o mdlosciach..teraz mi przeszlo wiele zrozumialam przemyslalam ...matka biologiczna nie będę nawet nie próbuje juz...

Spokojnie watek jest nadal staraczkowy a nie ciazowy..A nasze stale=stare ciezarowki doskonale wiedza gdzie o mdlosciach i przypadlosciach ciazowych pisac.....Reszta ktora nie rozumiala lub nie rozumie po odczytaniu przeslania albo zniknela albo chyba zatrybila o co kaman 8)
    Logiczne chyba ze starajace sie dziewczyny nie chca sluchac o mdlosciach betach itd , zwl jesli przeszly pewne trudnbe chwile....I nie pisze o zazdrosci ale o zwyklej ludzkiej empatii...
    I co czekacie na dzieciatko???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 19:58

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Polecam belly best frriend napewno znajdziesz tam watek dotyczacy progesteronu w ciazy a tu to raczej wiadomosci na temat progesteronu u staraczek 8)

dzieki

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • biala1978 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli generalnie jest problem z jego pęknięciem? Cos mi lekarka powiedziała, ze jak nie zaciążę to w przyszłym miesiącu PREGNYL.

iv09gu9r8ts9ii2s.png

2x1nxuun2mn0tjhb.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala1978 wrote:
    Czyli generalnie jest problem z jego pęknięciem? Cos mi lekarka powiedziała, ze jak nie zaciążę to w przyszłym miesiącu PREGNYL.

No i nie pociesze ... pregnyl nie gwarantuje ze pecherzyki pekna niestety nawet powojne dawki 10tys..U mnie nie pekaly te ktore powinny ehhh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala1978 wrote:
    Rczej problem jest moze nie tyle z peknieciem a z dojrzaloscia moze??Badalas prolaktyne??ona lubi blokowac dojrzewanie i pekanie pecherzykow...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na pregnylu pekaly pięknie...

Kap teraz jest ok nie przeszkadza mi i wiem że dziewczyny się cieszą maja z czego ...i maja prawo...

Czekamy na dziecko ..ale jakos sie przeciąga zdecydowaliśmy ze chcemy noworodka noo niemowlę bo noworodki maja to do siebie ze jeszcze matka może zmienić zdanie ...chcialabym tez żeby rodzice nie mieli praw ..i nie chciała bym zabierać dziecka np od rodziny tylko takie porzucone ..moze to głupie ale nie mogłabym wiedzieć ze tam matka placze ze stracił bo bieda czy brak pracy wiem ze miało by dobrze ale...

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz do ciazowek...otóż moja siostra chyba jest w ciąży podejrzewa ze się udalo nie chce testowac bo nie chce sie nakręcać...pare dni przed terminem @ bol jajnika ten co owulka byla ..teraz ćmi macica ja ..i takie klocie cykle ma różne bo raz 27 dniowe raz 30...i pytanie mialyscie takie odczucia...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja czułam się jak na okres. Piersi bolały i ból w dole brzucha zupełnie taki sam jak przed @

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ