Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
neeeeee nic nie widziałam:D
eejjj Kacha zjadłam połóweczkę na prawdę chudziutkiej goloneczki na której nawet skórki nie było i bardzo wysuszoną połówkę karkówki:D
ejjj no nowe mebelki opijałam to sobie pozwoliłam;) za to dziś biegaaaaanieeeeeekapturnica lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:neeeeee nic nie widziałam:D
eejjj Kacha zjadłam połóweczkę na prawdę chudziutkiej goloneczki na której nawet skórki nie było i bardzo wysuszoną połówkę karkówki:D
ejjj no nowe mebelki opijałam to sobie pozwoliłam;) za to dziś biegaaaaanieeeeee -
buehehehe aleście mnie obsmarowały jak mnie nie było:D:D
no z deczka przesadziłyście z tym moim wyglądem bo cycami nie szarpię na lewo i prawo:D ubieram dopasowany zabudowany stanik, obcisłą bluzeczkę i biegam późniejszymi wieczorami;) żeby mnie cywilizacja nie widziała;)
za miesiąc zobaczysz:P będą mniejsze;) wyskakam wszystko:P
a tak serio to moja waga mnie zaczyna przerażać, niby źle nie wygladam ale wczoraj pokazało mi 68kg!!!! a takiej wagi to ja nigdy nie miałam no w ciąży jedynie.
więc muszę brać dupę w troki i do roboty:P
-
Robotka1 wrote:buehehehe aleście mnie obsmarowały jak mnie nie było:D:D
no z deczka przesadziłyście z tym moim wyglądem bo cycami nie szarpię na lewo i prawo:D ubieram dopasowany zabudowany stanik, obcisłą bluzeczkę i biegam późniejszymi wieczorami;) żeby mnie cywilizacja nie widziała;)
za miesiąc zobaczysz:P będą mniejsze;) wyskakam wszystko:P
a tak serio to moja waga mnie zaczyna przerażać, niby źle nie wygladam ale wczoraj pokazało mi 68kg!!!! a takiej wagi to ja nigdy nie miałam no w ciąży jedynie.
więc muszę brać dupę w troki i do roboty:P
Pamietaj ze chlop nie pies na kosci nie poleciWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:35
-
kapturnica wrote:Kacha oddej mi klime
MALU jeśli teraz nie bierzesz dupka to być może owu się pojawi ale później, dla mnie bardzo pomocne są testy owulacyjne i obserwacja śluzu szyjkowego.
a bierzesz coś "na porost pęcherzyków???" dziewczyny popijają zioła sroki, łykają dong quai czy biorą bardziej medyczne środki jak CLO.
zrozumiałam że teraz też będziesz brać duphaston no ale jeśli nie to wszystko możliwe.
kiedy masz następny monitoring? -
Robotka, teraz wyjeżdżam i w piątek będę mieć wizytę u lekarza (bez USG). Mam nadzieję, że wyproszę u niego monitoring w szpitalu. A jak nie, to będę szukać na miejscu jakiegoś ginekologa z USG.
Czy jest możliwy monitoring na NFZ?
Nie biorę nic na wzrost pęcherzyków. Nigdy wcześniej nie miałam monitoringu, ale w poprzednią ciążę zaszłam za pierwszym razem, więc chyba nie było problemów. Dopiero po ciąży ciągle "coś" wychodzi. -
Przepraszam że się wtrącam ale nie chcę zakładać odrębnego wątku. Mianowicie czy jest możliwe aby pęcherzyk pękł nie mając 18 mm? np. za wcześnie pęka i tym samym jajeczko nie jest dojrzałe itp?
-
vanessa wrote:Przepraszam że się wtrącam ale nie chcę zakładać odrębnego wątku. Mianowicie czy jest możliwe aby pęcherzyk pękł nie mając 18 mm? np. za wcześnie pęka i tym samym jajeczko nie jest dojrzałe itp?
vanessa lubi tę wiadomość
-
Dzięki laski to ja już nie wiem co z moimi jajcorami sie dzieje... mam nadzieję że mój lekarz mnie oświeci bo ta u której robię monitoring jest chyba "inteligentna" jak but z lewej nogi. Ostatnio usłyszałam od niej że owulacja nie występuje po 17 dc... ręce opadają...
-
ze tak powiem prdolnela jakkrowa na betonvanessa wrote:Dzięki laski to ja już nie wiem co z moimi jajcorami sie dzieje... mam nadzieję że mój lekarz mnie oświeci bo ta u której robię monitoring jest chyba "inteligentna" jak but z lewej nogi. Ostatnio usłyszałam od niej że owulacja nie występuje po 17 dc... ręce opadają...
vanessa lubi tę wiadomość