X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka ,ze jak ma cos byc to bedzie...Przede mna najgorszy czas oczekiwania..Mam dzis 10 dzien po domniemanej owu w cyklu z torbiela jak gin powiedzial bezowulacyjnym ;D Jeszcze ze4dni max i wsio mi sie wyjasni...W te albo w te... :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Glebokazielen Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie :) a powiedz mi, takie cykle z wchlaniajacym sie pecherzykiem mogą byc jednorazowe czy raczej to przypadłość stała ? Sorry, ze tak sie wypytuję ale mnie temat strasznie meczy :(

Glebokazielen
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko..
    U mnie w styczniowym cyklu pecherzyk rosl rosl i nagle pach przestawal rosnac i zmienial sie w pretrwaly pecherzyk czyli torbiel...Zakonczylo sie to u mnie wtedy jej peknieciem , silnym bolem i utrata przytomnosci..Na szczescie nie mialam zadnych powiklan...
    Badalas prolaktyne??Bo jednym z powodow dla ktorych moze rpzestawac rosnac moze byc zbyt wysoki jej poziom, albo rowneiz pcos....
    Nikt nie zagwarantuje ci ,ze sie to nie powtorzy..Zaburzenia hormonow czasem sa wieksze , czasem mniejsze...
    W jakim wieku ejstes i w jakim wieku masz berbecia? :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Glebokazielen Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam zestaw badan hormonalnych dwa miesiące temu chyba w 18dc, wiem ze te badania sie robi od 2-5 no ale mój wcześniejszy lekarz stwierdził, ze tak jest tez ok. Wyniki podobno super, musiałabym ich poszukać zeby powiedzieć cos wiecej ;) Ja jestem młodą mamą ;) córka kilka dni temu skończyła 6, ja natomiast mam 21 :) podobno wiek idealny na ciaze :)

Glebokazielen
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w 18dniu to napewno nie jest idealny czas na hormony-zadne...Srednio 7,8dni po domniemanej owulacji robi sie poziom progesteronu i mozna zroic prolaktyne....A miedzy2a5 lh fsh estraduiol i rowniez prolaktyne.......A skoro jak ci gin powiedziala ,ze masz problem z pekaniem to raczej lh jest zaburzone...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glebokazielen wrote:
    Robiłam zestaw badan hormonalnych dwa miesiące temu chyba w 18dc, wiem ze te badania sie robi od 2-5 no ale mój wcześniejszy lekarz stwierdził, ze tak jest tez ok. Wyniki podobno super, musiałabym ich poszukać zeby powiedzieć cos wiecej ;) Ja jestem młodą mamą ;) córka kilka dni temu skończyła 6, ja natomiast mam 21 :) podobno wiek idealny na ciaze :)
    no idealny bo w Twoim wieku urodzilam syna ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ogłaszam wszem i wobec że ręce mi już opadły. To całe plamienie trwa nadal , dziś jest to podkrwawiony śluz.. nie przypominający kompletnie krwawienia miesiączkowego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a temp jak dziś mierzyłam była 36,16.

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski ja tylko w cuklach ciążowych przed @ i jeszcze jakieś 2 tyg. Miałam takie swędzenie sutków najpierw wieczorem a potem nawet w dzień szłam do miasta i zasłaniałam ręką a drugą drapałam bo wytrzymać nie szło mój to się ze mnnie śmiał to sewdzenie aż w środek sutka właziło:-) Ja tam dalej kraczę kra kra będziecie się razem drzeć :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Hejka laski ja tylko w cuklach ciążowych przed @ i jeszcze jakieś 2 tyg. Miałam takie swędzenie sutków najpierw wieczorem a potem nawet w dzień szłam do miasta i zasłaniałam ręką a drugą drapałam bo wytrzymać nie szło mój to się ze mnnie śmiał to sewdzenie aż w środek sutka właziło:-) Ja tam dalej kraczę kra kra będziecie się razem drzeć :-)

No u mnie od 2,3dni na wieczor..A wczoraj Asia to juz totalnie az pieklo......Moj mnie dobil stwierdzeniem a moze grzybica? :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    Hej, ogłaszam wszem i wobec że ręce mi już opadły. To całe plamienie trwa nadal , dziś jest to podkrwawiony śluz.. nie przypominający kompletnie krwawienia miesiączkowego.
    hmm moze rzeczywiscie tak jak ci pisalam masz niedobor estrogenow i datego..A podkrwawiony jedynie bo nie ma co sie zluszczac po tak krotkim czasie..Tempki typoo pierwszofazowe ...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dobre :-). Faceci to mają pomysły :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Hehehe dobre :-). Faceci to mają pomysły :-)
    dobrze ,ze nei jebnal ze to hemoroidy ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja mykam o ty Kacha daj na luz z wysiłkiem :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ok ja mykam o ty Kacha daj na luz z wysiłkiem :-)

wiem do poniedzialku odpuszczam rower....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jednak kontynuuję ten cykl bo bez sensu jest zaznaczanie nowego bo to nie ciota. :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    To ja jednak kontynuuję ten cykl bo bez sensu jest zaznaczanie nowego bo to nie ciota. :)
    No pewnie nic ci nie pzoostalo teraz...Zznaczanie nowego i proba z clo bylaby bezsensowna..Bo w sumie endo moze byc cienkie a clo je dodatkowo zubazac :-/
    Jak go nie kijem to pala

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no, szkoda clo na takie coś. I to napewno hormony jeszcze szaleją. :) Więc czekam na normalny okres..

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mnie swędzialy od samego początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:12

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojej gin to chyba jednak czas się z nią pożegnać . jest niedouczona! co potwierdzi jej stwierdzenie że to okres.. :)

‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ