oczekując na owulację
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jestem tu nowa od kilku dni.
Moze opisze troche moj problem.
Otoz mam nieregularne miesiaczki.
Zaczne od stycznia tego roku: 42/37/36/42/31/39/39/35 i teraz czekam na nastepna miesiaczke. Obliczam sobie zawsze 28 dni i wyszlo ze mam dostac teraz 20 wrzesnia.
Bylam u ginekologa 11 czerwca i powiedzial ze tak musze poprostu miec i nic z tym nie zrobie tak jest i juz:/ I w tym problem ze nie wiem jak liczyc dni plodne i kiedy bedzie owulacja. Od ponad dwoch tygodni pobolewa mnie lewy jajnik. Robilam w tym czasie
5 testow owulacyjnych ale wychodzily wciaz negatywne. Robilam te dokladnie 15 16 17 18 19dc. Jajnik nadal pobolewa:/ Pomoze mi ktos kto jest w podobnej sytuacji?Dodam ze staramy sie
z mezem o malenstwo.
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Hej dziewczyny w tym miesiącu zaczęłam prowadzić wykres a jestem po tabletkach antykoncepcyjnych wiec pewnie jestem rozregulowana:-( i mam pytanie bo w tym miesiącu ovufriend przesuwało moja owulacje dwa razy pierwszą owulacje wyznaczyło na 8 dzień cyklu później przesunęło mi się na 16 dzień cyklu a teraz na 23 dzień cyklu czy to że ovu przesuwa mi owulacje jest normalne czy ze mną jest coś nie tak na razie nie umiem sama obliczyć moich dni płodnych bo pierwszy raz to robię a po tabletkach to jest trudne proszę o odpowiedz pozdrawiam*************Gang18+**************
w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia -
nick nieaktualnyMusiałabym zobaczyć Twój wykres, ale myślę, że takie skoki temperatury są normalne po odstawieniu tabletek, gdyż organizm przygotowuje się do owulacji. Nie musi ona też koniecznie nastąpić zaraz po odstawieniu antyków. Czasem trzeba kilka cykli, aby wszystko wróciło do normy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny w tym miesiacu zwariowalam, wedlug mojego sluzu oraz tego jak bolaly mnie jajniki i dol brzucha wynika ze dni plodne mialam juz pierwszy dzien po @. wiem ze to malo prawdopodobne ale faktycznie tak czuje. cykl mam 28-29 dni co wy o tym myslicie?
-
nick nieaktualny
-
Witam...zaczynam udzielać się na forum :)Czekam na 3 cykl starań...I bez Clo ale z zastrzykiem Ovitrelle-nieudany, II cykl 1 tabl CLO przez 5 dni + Ovitrelle- udany- ciąża nieutrzymana Czekam obecnie na @ i znowu zaczynamy z CLO + Ovitrelle. Przy II cyklu miałam 2 pęcherzyki, oba pięknie pękły...teraz mam brać 2 tabl przez 5dni...czas pokaże
-
Dziewczyny mam pytanie - czy owulacja jest zawsze w dzień szczytu śluzu lub dzień po nim? bo wczoraj miałam czwarty dzień rozciągliwego śluzu i wieczorem kilka h bolały mnie owulacyjne jajniki, dziś juz raczej nie, ale szyjka nadal wysoko miękka otwarta i śluz rozciągliwy jest ale raczej mniej niż wczoraj, z większą ilością kremowych wstawek na nim
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tak sie zastanawiam dlaczego mówi się w npr, że owulacja może wystąpić od 3 dni przed do 3 dni po skoku temperatury na wykresie. Rozmawiałam z moim lekarzem i on twierdzi ze w wiekszosci znanych mu przypadków skok temperatury oznacza ze owu już się odbyła (do 2 dni wczesniej, może byc też w dniu skoku, ale zawsze jest to sygnal że jest po owu).
Jak to się ma do waszych doświadczeń?
wiem, że zalezy to pewnie od tego, jak szybko dany organizm reaguje na hormony, ale czy wystąpienie owulacji 3 dni przed skokiem to nie jest jakiś mega ododobniony przypadek, z ktorego nie powinno się robić reguły?
-
Witajcie, kobietki proszę doradźcie mi czy to już początek owulacji? Troszkę mnie to dziwi, bo to 27 dzień cyklu. Kiedy ona powinna nastąpić? I kiedy wtedy najlepiej serduszkować ?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6929026bf4a0a796.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74c2388c3ab2ea94.html -
paola1205 wrote:Witajcie, kobietki proszę doradźcie mi czy to już początek owulacji? Troszkę mnie to dziwi, bo to 27 dzień cyklu. Kiedy ona powinna nastąpić? I kiedy wtedy najlepiej serduszkować ?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6929026bf4a0a796.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74c2388c3ab2ea94.html
ja się nie znam na tych testach, poddałam się , bo nie potrafiłam rozrózniać i interpretować tych kresek A mierzysz temperaturę, obserwujesz śluz?