oczekując na owulację
-
WIADOMOŚĆ
-
może któraś z was mi podpowie czy w tym miesiącu mogę liczyć jeszcze na owulację? okres powinnam dostac 23 marca ale w między czasie miałam krwawienie śródcykliczne i troche mi to zaburzyło. wykres wciąz pokazuje dni płodne i owulacja nie została jeszcze wykryta. cykle mam co 28 dni . jak można odczytać mój wykres?
Natu93 lubi tę wiadomość
-
nigdy wczesniej nie miałam. mam zrobione badania na niektóre hormony i czekam na wyniki teraz , poniewaz mogło to być zaburzenie hormonalne. tak bynajmniej lekarz stwierdził. okaze się.
-
Heja! ja czekam wlasnie na owulacje... w tamtym miesiacu nie bylo wiec zaczynam sie niepokoic ze cos sie zaczyna psuc...
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
A kiedy u Was ma być mniej więcej owulka? Florka rozumiem, że za pomocą tego portalu będziesz prowadziła wykres? Ja teraz tylko muszę poczekać na @ , lada moment sie pojawi, będę teraz już mierzyła temperaturę no i oczywiście bacznie będę obserwowała śluz czekając na owulację
Powodzenia dziewczyny !!! -
Mi dzis wieczor do pojutrze powinna byc. Obstawiam jakos jutro rano. O ile pecherzyk peknie. Wyliczylam z Estradiolu jak rosnie od wczoraj. Mam nadzieje ze to miarodajne. No i test owu wczoraj meeega pozytyw. Lh wczoraj mialo pik bo dzis juz spadlo. Na tempke nie patrze bo skok moze byc i 3 dpo.
-
Ja również dołączam do grona czekających na owulację ... Jednak nie wiem , jak dokładnie sprawdzić śluz, wydaje mi się , że robię to niepoprawnie lub go nie mam. Już się trochę naczytałam na ten temat , ale dalej mam wątpliwości. Czy może być tak... że go nie wyczuwam?
(nie wiem jak dołączyć wykres )Daisy lubi tę wiadomość
-
PannaSensi wrote:Ja również dołączam do grona czekających na owulację ... Jednak nie wiem , jak dokładnie sprawdzić śluz, wydaje mi się , że robię to niepoprawnie lub go nie mam. Już się trochę naczytałam na ten temat , ale dalej mam wątpliwości. Czy może być tak... że go nie wyczuwam?
(nie wiem jak dołączyć wykres )
śluz najlepiej sprawdzać parę razy w ciągu dnia. Można robić to np. wkładając delikatnie palce do pochwy (tak na wyczucie) . Często więcej śluzu pojawia się po wypróżnieniu się.
Ja czekam na @ powinnam dostać wczoraj albo dzisiaj, oczywiście zrobiłam dwa testy ciążowe (wyniki negatywne), temperatura spadła, czuje o dziwo mniejsze bóle jajników, miesiączkowe ale u mnie to znak, że okres będzie wyjątkowo bolesny, na szczęście mam w apteczce ketonal- tak na wszelki abym z bólu się nie wykończyła. U mnie owulacja dopiero 2 tygodnie, już nie mogę się doczekać, żeby znowu walczyć o groszka!!
Juta już były odpowiedzi na zadawane przez Ciebie pytanie. Pewnie w tej chwili właśnie zaczęły ci się dni płodne tak to wychodzi,lub też sama owulacja stąd ten ból jajników, czasami towarzyszyć może kłucie. Obserwuj śluz, pewnie jest rozciągliwy... ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:31
-
Gwiazdeczka27 wrote:A kiedy u Was ma być mniej więcej owulka? Florka rozumiem, że za pomocą tego portalu będziesz prowadziła wykres? Ja teraz tylko muszę poczekać na @ , lada moment sie pojawi, będę teraz już mierzyła temperaturę no i oczywiście bacznie będę obserwowała śluz czekając na owulację
Powodzenia dziewczyny !!!
Czesc Gwiazdeczko! Tak wlasnie zaczelam prowadzic obserwacje w tamtym miesiacu wiec jestem jeszcze zielona . Przyznam szczerze, ze wykryacz owulacji mnie nie zachwycil... Test owulacyjny pokazla dwie kreski wczoraj i przedwczoraj (do tego bol prawego jajnika i rozciagliwy sluz) a mimo to wykywacz powiedzial ze owulacja byla kilka dni temu... moze dlatego ze moja temperatura jest dosyc niska. A wy jakie macie doswiadczenia?
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ja bym do końca nie wierzyła temu wykrywaczowi, w końcu to tylko program jest Bardzo dobrze sobie radzisz z obserwacjami swojego organizmu Najlepiej zaufać swojemu ciału na wykresie widać nagły spadek temperatury, który właśnie często zwiastuje nadchodzącą owulację (14 -sty dzień cyklu widzę u Ciebie) Trzymam kciuki , żeby się udało!
Florka lubi tę wiadomość
-
PannaSensi wrote:Ja również dołączam do grona czekających na owulację ... Jednak nie wiem , jak dokładnie sprawdzić śluz, wydaje mi się , że robię to niepoprawnie lub go nie mam. Już się trochę naczytałam na ten temat , ale dalej mam wątpliwości. Czy może być tak... że go nie wyczuwam?
(nie wiem jak dołączyć wykres )
Ja tez nie wierze programowi Jak patrze na moj wykres to sie zastanawiam czy moj nowy termomer moze byc walniety
Kochana pod swoim wykresem po lewej stronie masz 'udostepnij wykres' - tam klikasz i klikasz na zakladke 'miniatura' i klikasz kopiuj i potem tutaj wklej. O tak:
-
Ja też czekam na owu, w tym miesiącu zaczęłam mierzyć temperaturę, oczywiście wyjechałam na weekend i nie wzięłam termometru, więc mierzyłam innym i jest dużo wyżej, a teraz znów spadło. Akurat w tym czasie miałam @ więc nie spisuje jeszcze tego cyklu na straty bo po znowu wróciłam do swojego elektronika.
******************************GANG18+***************************** -
nick nieaktualny