Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelles wrote:U mnie niestety wynik taki jak co miesiąc czyli 2.3. Nie wiem dlaczego akurat zawsze tyle mam a nie np 0.01 czy coś w tym stylu. Przy wyniku mam że 1 tydzień norma 202-231000
Zawsze taki wynik i brak ciąży 😞
Starająca swoim wpisem przypomniałaś mi że ponad 10 lat temu moja koleżanka ,,eksperymentowala" na mnie i obrączka ani drgnela....
A jaki powinnaś mieć progesteron w drugiej fazie?
Na moje bety powyżej 0, ale nie w widełkach ciążowych lekarze mówili, że to błąd pomiaru. Miałam kiedyś lekarza, którya betę 2,4 skomentował, że od czegoś się musi zacząć i to wcale nie musi być błąd pomiaru. I miał rację.. bylam w ciąży. Beta bardzo ładnie przyrastala, ale niestety była to ciąża pozamaciczna.
Od immunologa dowiedziałam się, że wcześniejsze niezerowe bety mogły nie być błędami pomiaru, a nieskuteczną próbą zagnieżdżenia. -
wojaniela wrote:Na moje bety powyżej 0, ale nie w widełkach ciążowych lekarze mówili, że to błąd pomiaru. Miałam kiedyś lekarza, którya betę 2,4 skomentował, że od czegoś się musi zacząć i to wcale nie musi być błąd pomiaru. I miał rację.. bylam w ciąży. Beta bardzo ładnie przyrastala, ale niestety była to ciąża pozamaciczna.
Od immunologa dowiedziałam się, że wcześniejsze niezerowe bety mogły nie być błędami pomiaru, a nieskuteczną próbą zagnieżdżenia.
Wojaniela dzieki za odpowiedź ❤ tymi próbami zagniezdzenia to tego się obawiam. Chodź do tej pory bardziej myślałam że mam coś z jajowodami (A raczej jajowodem bo 4 cykle podczas których się staram mam tylko z prawego jajnika). Już nie wiem co gorsze. Jedno jest pewne w tym roku idę na drożność, żeby sprawdzać wszystko po kolei. Czy lekarz powiedział Ci jakie mogą być przyczyny nieskutecznego zagniezdzenia? -
Starająca111 wrote:Nie wiem raz miała 18 a raz 23 luźniej było 9 i teraz też jest 9 tylko z tym że dwa dni po owulacji było ponad 11. A co do bety w 9 dniu od zastrzyku 6,30 co myślisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 12:04
-
Angelles wrote:Może powinnaś zwiększyć dawką dupka. Mi lekarka powiedziała że 2 tabletki ale jak zawsze plamienia mogę zwiększyć do 3 i tak zrobilam
-
Angelles wrote:,,nowoczesne HGS SONO jest bardzo skuteczne, zamiast soli fizjolog. jest teraz specjalna pianka kontrastująca, dzięki której odczyt jest zupełnie widoczny, przy czym odczyt przy zastosowaniu soli fizjologicznej budził wątpliwości.
Ja dzisiaj właśnie miałam HGS SONO i jestem super zadowolona, badanie praktycznie bezbolesne:)
I wszystko u mnie się wyjaśniło. Pozdrawiam."
Starająca tu na forum znalazłam parę opinii. Powyżej jedna z nich. Chyba na zwykle się nie odważę🤪🤪🤪
Dziewczyny, ja miałam SONO HSG, ból jest tylko w jednym momencie, jak zakłada takie coś, w środku ale... powiem Wam, że ten ból to jak taki większy skurcz podczas okresu. Naprawdę, jeśli któraś miewa bolesne miesiączki to... nie ma się czego bać. W ogóle się nie ma czego bać, bo powiadam, jeśli nastawiacie się na ciążę i nieunikniony w związku z tym poród, to nie ma co przeżywać jednego badania Cała akcja trwała z 5 minut, a ból jak powiadam, 2 sekundy przy zakładaniu sprzętu. Ja czasami mam boleśniejsze migreny Powodzenia!Starająca111 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Dziewczyny, ja miałam SONO HSG, ból jest tylko w jednym momencie, jak zakłada takie coś, w środku ale... powiem Wam, że ten ból to jak taki większy skurcz podczas okresu. Naprawdę, jeśli któraś miewa bolesne miesiączki to... nie ma się czego bać. W ogóle się nie ma czego bać, bo powiadam, jeśli nastawiacie się na ciążę i nieunikniony w związku z tym poród, to nie ma co przeżywać jednego badania Cała akcja trwała z 5 minut, a ból jak powiadam, 2 sekundy przy zakładaniu sprzętu. Ja czasami mam boleśniejsze migreny Powodzenia!
-
Starająca111 wrote:Musi się w końcu udać 🙏 a robiliście sobie taką wróżbę z obrączki wieszasz obrączkę na włosie i nad lewą ręką otwartą ustawiasz obrączkę bez ruchu jak zacznie się kręcić to dziewczynka jak w kreskę to chłopiec i tak za każdym razem kiedy coś wyjdzie opuszczajcie ja trzy razy między kciuk a dłoń i znów nad dłonią i tak długo aż stanie w miejscu. Mi od zawsze wychodzi dwóch synów i córka i jak stawiam za 4razm to stoi w miejscu.
Starająca111 lubi tę wiadomość
-
Angelles wrote:Lilii miałaś wizytę u lekarza? Zrobiłaś bete? Jaki dalszy plan działania?
Teraz przerwa na pół roku i badania... Najgorsze to czekanie 🥺
W 2019 roku miałam łyżeczkowanie i muszę szkiełko histopatologiczne z łyżeczkowania wysłać do Krosna na badanie immunologiczne. Lekarz chce zobaczyć co jest nie tak między mną a dzieckiem... I wtedy wdrazy leczenie i by dzidziuś się zagnieździł ❤️ -
nick nieaktualnyLili❤️ wrote:W poniedziałek byłam u lekarza, beta spadła. Właśnie od wczoraj mam krwawienie i męczy mnie ból brzucha..
W 2019 roku miałam łyżeczkowanie i muszę szkiełko histopatologiczne z łyżeczkowania wysłać do Krosna na badanie immunologiczne. Lekarz chce zobaczyć co jest nie tak między mną a dzieckiem... I wtedy wdrazy leczenie i by dzidziuś się zagnieździł ❤️ -
Starająca111 wrote:A powiedzcie mi jak to jest z temperaturą przed okresem spada czy jest normalna czy podwyższona? I jeżeli jest podwyższona czy może oznaczać ciążę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 09:48
-
Angelles wrote:U mnie zazwyczaj spada w dniu okresu czasami jeden dzień przed. Przed okresem jest cały czas podwyższona jak to w drugiej fazie bywa
-
Starająca111 wrote:Ja od dwóch dni mam takie leciutko brązowe plamienie nie wiem od czego nie miałam tak nigdy. W 9 dniu beta pozastrzykowa ponad 6 w 10 dniu beta spadła na 3 dziś jest dzień 13 test leciutko pozytywny do okresu jeszcze 2 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 18:39
-
Angelles wrote:A brałaś w tym cyklu duphaston? Dobrze pamietam? Bo ja podczas brania miałam brązowe plamienia od 4 do 8 dpo. A pierwsza tabletkę wzięłam w 2 dpo. Później cisza aż do tej pory bo @ brak ( A powinnam mieć wczoraj)
-
Starająca111 wrote:Tak biorę ale ja dostałam plamienia w 12 dniu od owulacji dziś 13 dzień. Ale boli mnie już brzuch więc pewnie przyjdzie @ jutro albo w niedzielę 😔 jestem załamana zła wściekła i nie wiem co jeszcze mam dość tego wciąż to samo szlak mnie trafia jak czuje ten ból tej pieprzonej endometriozy!!! A u ciebie może jest nadzieja może się udało w końcu mimio wszystko. Robiłaś test? Bo mi ten 10 czuły pokazał słabiutką kreseczkę a ten drugi 20 to już nic.🤷
Bete zrobiłam po 10 dniach. Jak zwykle wyszła mi 2.3 więc odstawiłam dupka i czekam. Minęło 5 dni i nic. Czuje piersi i podbrzusze jak na @ i cisza. Może jutro zrobię sikany? Ale nie wiem czy jest sens wogole. Znowu będę miała zalamke cały dzień zanim się ogarnę. -
Lili❤️ wrote:W poniedziałek byłam u lekarza, beta spadła. Właśnie od wczoraj mam krwawienie i męczy mnie ból brzucha..
W 2019 roku miałam łyżeczkowanie i muszę szkiełko histopatologiczne z łyżeczkowania wysłać do Krosna na badanie immunologiczne. Lekarz chce zobaczyć co jest nie tak między mną a dzieckiem... I wtedy wdrazy leczenie i by dzidziuś się zagnieździł ❤️