Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelles wrote:Powiem Wam dziewczyny że mega pozytywnie się nastawilam. W Wigilię miałam sen: na moim komputerze cyklu migały wszystkie lampki co świadczy o ciąży ale jutro idę na Bete żeby potwierdzić to co już wiem i czuje. Wolalabym chyba mieć coś zdiagnozowane i z tym konkretnym tematem działać. A tak 3 lekarzy mówi wszystko super starać się naturalnie i tyle.
W tym roku zrobię chyba te drożność ale z pianką bo podobno nie jest to bolesne . Skoro mam owu tylko z jednego, prawego jajnika i nie zachodzą to może coś z tym jajowodem prawym jest nie tak. Mialyscie takie badanie? -
Starająca111 wrote:To mam nadzieję że spełni się twój sen. Ja jutro też chyba pójdę progesteron zbadać. Bo jak dwa dni po miałam 11 to teraz powinno być więcej jeżeli jest wszystko ok. Też zastanawialam się nad drożnościa jajowodów ale boje się bo bardzo boli podobno ale.o piance żadnej nie słyszałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 13:34
-
Angelles wrote:Klasyczna drożność boli. Dziewczyny pisały że nawet jak weźmiesz leki to jest ciężko. Mi lekarz zaproponował drożność za pomocą pianki. Podobno wykonują w Krakowie. Nie idziesz do szpitala tylko na nornalna wizytę. Wszystko trwa do 20 minut, wyniki od razu. Jeśli jajowody są np. Sklejone to ta pianka je poszerza. Najlepiej starać się od razu po zabiegu (robi się przed owulacją)
-
Angelles wrote:Podobno w porównaniu do klasycznego to Pikuś 😊
,,nowoczesne HGS SONO jest bardzo skuteczne, zamiast soli fizjolog. jest teraz specjalna pianka kontrastująca, dzięki której odczyt jest zupełnie widoczny, przy czym odczyt przy zastosowaniu soli fizjologicznej budził wątpliwości.
Ja dzisiaj właśnie miałam HGS SONO i jestem super zadowolona, badanie praktycznie bezbolesne:)
I wszystko u mnie się wyjaśniło. Pozdrawiam."
Starająca tu na forum znalazłam parę opinii. Powyżej jedna z nich. Chyba na zwykle się nie odważę🤪🤪🤪Starająca111 lubi tę wiadomość
-
Starająca111 wrote:Hej jak tam po sylwestrze tyle szykowania wszystkiego i przeleciało 🤷🙈 po świętach mamy i znów odnowa wszystko. Jakoś nic mnie nie cieszy taka jestem jakaś dziwna chyba depresje mam🙈 a co do cyklu mojego to wczoraj pod wieczór zaczęłam czuć kłucie takie mocne przez chwilę . Dziś mam 19 dzień cyklu i 8 dni od zastrzyku.
Hej u mnie koniec roku ciężka, pełna łez i smutku 😔 zrobiłam nawet test i już bladzioch, nie ma ciąży. Idę jutro lekarza i bęte zrobię... Zle mi bo już 5 raz się nie udało, kolejna biochemiczna 😥 strasznie się czuję.. Bawiłam chrześniaka, którego chrzest za tydzień.. 2 miesiące ma i strasznie czułam to, ze chce być mamą..
Jutro mam nadzieję, że lekarz będzie miał na nas plan 🙏
Trzymam kciuki, aby były dwie kreseczki🙏
Rozumiem twój nastrój, znajdź sobie zajęcie jakieś co sprawia Ci przyjemność 😊może ukoi to twoje nerwy
Starająca111 lubi tę wiadomość
-
Angelles wrote:Powiem Wam dziewczyny że mega pozytywnie się nastawilam. W Wigilię miałam sen: na moim komputerze cyklu migały wszystkie lampki co świadczy o ciąży ale jutro idę na Bete żeby potwierdzić to co już wiem i czuje. Wolalabym chyba mieć coś zdiagnozowane i z tym konkretnym tematem działać. A tak 3 lekarzy mówi wszystko super starać się naturalnie i tyle.
W tym roku zrobię chyba te drożność ale z pianką bo podobno nie jest to bolesne . Skoro mam owu tylko z jednego, prawego jajnika i nie zachodzą to może coś z tym jajowodem prawym jest nie tak. Mialyscie takie badanie?
W takim razie, niech twój sen sie spełni i niech będzie pięknie 😊
Koniecznie zrób drożność, nowe postanowienie noworoczne 😁Angelles lubi tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Hej u mnie koniec roku ciężka, pełna łez i smutku 😔 zrobiłam nawet test i już bladzioch, nie ma ciąży. Idę jutro lekarza i bęte zrobię... Zle mi bo już 5 raz się nie udało, kolejna biochemiczna 😥 strasznie się czuję.. Bawiłam chrześniaka, którego chrzest za tydzień.. 2 miesiące ma i strasznie czułam to, ze chce być mamą..
Rozumiem twój nastrój, znajdź sobie zajęcie jakieś co sprawia Ci przyjemność 😊może ukoi to twoje nerwy -
Lili❤️ wrote:Hej u mnie koniec roku ciężka, pełna łez i smutku 😔 zrobiłam nawet test i już bladzioch, nie ma ciąży. Idę jutro lekarza i bęte zrobię... Zle mi bo już 5 raz się nie udało, kolejna biochemiczna 😥 strasznie się czuję.. Bawiłam chrześniaka, którego chrzest za tydzień.. 2 miesiące ma i strasznie czułam to, ze chce być mamą..
Rozumiem twój nastrój, znajdź sobie zajęcie jakieś co sprawia Ci przyjemność 😊może ukoi to twoje nerwyLili❤️ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja miałam badanie drożności z użyciem pianki. Bardzo polecam.
Trochę czuć ból jak lekarz sprawdza jajowód ale bez dramy. U mnie był gaz rozweselający w pakiecie więc można było trochę się znieczulić.
Po badaniu czuć rozpieranie ale mija po 2 czy 3 godzinach i jest ok plus przez kilka dni jest antybiotyk na ewentualne infekcje po
Koszt ok roku temu to było 800 zł -
stara Staraczka wrote:Dziewczyny ja miałam badanie drożności z użyciem pianki. Bardzo polecam.
Trochę czuć ból jak lekarz sprawdza jajowód ale bez dramy. U mnie był gaz rozweselający w pakiecie więc można było trochę się znieczulić.
Po badaniu czuć rozpieranie ale mija po 2 czy 3 godzinach i jest ok plus przez kilka dni jest antybiotyk na ewentualne infekcje po
Koszt ok roku temu to było 800 zł -
Starająca111 wrote:Jadę po wyniki ale mam stresa 🙈🙏🙏 a ty Angelles kiedy masz wynik?
U mnie niestety wynik taki jak co miesiąc czyli 2.3. Nie wiem dlaczego akurat zawsze tyle mam a nie np 0.01 czy coś w tym stylu. Przy wyniku mam że 1 tydzień norma 202-231000
Zawsze taki wynik i brak ciąży 😞
Starająca swoim wpisem przypomniałaś mi że ponad 10 lat temu moja koleżanka ,,eksperymentowala" na mnie i obrączka ani drgnela....
A jaki powinnaś mieć progesteron w drugiej fazie? -
Angelles wrote:U mnie niestety wynik taki jak co miesiąc czyli 2.3. Nie wiem dlaczego akurat zawsze tyle mam a nie np 0.01 czy coś w tym stylu. Przy wyniku mam że 1 tydzień norma 202-231000
Zawsze taki wynik i brak ciąży 😞
Starająca swoim wpisem przypomniałaś mi że ponad 10 lat temu moja koleżanka ,,eksperymentowala" na mnie i obrączka ani drgnela....
A jaki powinnaś mieć progesteron w drugiej fazie?