X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Malutki ten przyrost 😟. Ale nadal piłka w grze, mam nadzieję że coś się ruszy ❤️. Pisałaś, że miałaś dużo ciąż biochemicznych. Wiadomo czemu tak?
    Do poniedziałku mam brać leki i zrobić bęte i iść do lekarza.
    Ogólnie to trochę tego mamy. Bo mąż ma translokacje w kariotypie, z immunologii brak ochrony na zarodek Allo 0% i odbyliśmy szczepienia od męża.. Nie badaliśmy czy urosło bo lekarz kazał się starać... Do lutego się nie uda to ssie zgłosić. Teraz się udało ale to znak zapytania... No i pai i mthfr obie hetero, IO i PCO mam. Lekarz mówi żeby sue starać i próbujemy leków.. Jeszcze pozostał steryd i badanie czy urosło Allo.

• Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mam nadzieję że w poniedziałek będzie mega przyrost👍😍🙏 mnie czasem zakłuje jajnik ale ogólnie wcale nie myślę o tym czy udało się czy nie bo ten miesiąc po pierwsze że odpuściłam a po drugie mam inne sprawy na głowie i tak jakoś leci. Jutro sylwester 9 lat temu dowiedziałam się że jestem w ciąży 🙈 rano przed balem 😃 a teraz sylwestra robię u siebie będzie nas 10osob więc mam trochę roboty cały czas coś robię 😉

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Lili mam nadzieję że w poniedziałek będzie mega przyrost👍😍🙏 mnie czasem zakłuje jajnik ale ogólnie wcale nie myślę o tym czy udało się czy nie bo ten miesiąc po pierwsze że odpuściłam a po drugie mam inne sprawy na głowie i tak jakoś leci. Jutro sylwester 9 lat temu dowiedziałam się że jestem w ciąży 🙈 rano przed balem 😃 a teraz sylwestra robię u siebie będzie nas 10osob więc mam trochę roboty cały czas coś robię 😉
    Chciałabym aby stał się cud! 🙏
    A kiedy powinnaś testować? Mocno trzymam kciuki! 😘 Wierzę że uda się!
    Dobrze ze masz zajęcie i nie myślisz za dużo. To bardzo dużo daje... To masz piękne wspomnienie z Sylwestrem i synka dużego już 😊

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Chciałabym aby stał się cud! 🙏
    A kiedy powinnaś testować? Mocno trzymam kciuki! 😘 Wierzę że uda się!
    Dobrze ze masz zajęcie i nie myślisz za dużo. To bardzo dużo daje... To masz piękne wspomnienie z Sylwestrem i synka dużego już 😊
    Tak ma już 8 lat czas leci. Ja jestem dopiero w 16dc a cykle mam po 25 dni więc jeszcze trochę. 5 dni od zastrzyku dopiero 🙈 Trzymam mocno kciuki i czekam na wieści. A ty już jesteś po terminie miesiączki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Tak z dzisiaj. Wczoraj było 41,30 🥺

Lili też miałam ciążę biochemiczną kiedyś. Starałam się kilka cykli o ciążę i w końcu jak się udało to się okazało że to biochemiczna, którą poroniłam samoistnie. Po miesiącu znowu 2 cykle stracone na bezowocnych staraniach i w końcu lekarz zalecił mi tabletki antykoncepcyjne. Miałam stosować je pół roku, żeby wyregulować cykl. W 1 cyklu po tym jak skończyłam je brać zaszłam w ciążę. Aż w szoku byłam że tak szybko. A u ciebie cykle są regularne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Do poniedziałku mam brać leki i zrobić bęte i iść do lekarza.
    Ogólnie to trochę tego mamy. Bo mąż ma translokacje w kariotypie, z immunologii brak ochrony na zarodek Allo 0% i odbyliśmy szczepienia od męża.. Nie badaliśmy czy urosło bo lekarz kazał się starać... Do lutego się nie uda to ssie zgłosić. Teraz się udało ale to znak zapytania... No i pai i mthfr obie hetero, IO i PCO mam. Lekarz mówi żeby sue starać i próbujemy leków.. Jeszcze pozostał steryd i badanie czy urosło Allo.

To troszkę tego macie. No życzę ci żeby się udało ❤️❤️❤️❤️. I trzymam kciuki ✊.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Lili też miałam ciążę biochemiczną kiedyś. Starałam się kilka cykli o ciążę i w końcu jak się udało to się okazało że to biochemiczna, którą poroniłam samoistnie. Po miesiącu znowu 2 cykle stracone na bezowocnych staraniach i w końcu lekarz zalecił mi tabletki antykoncepcyjne. Miałam stosować je pół roku, żeby wyregulować cykl. W 1 cyklu po tym jak skończyłam je brać zaszłam w ciążę. Aż w szoku byłam że tak szybko. A u ciebie cykle są regularne?
    Mi cykle się wydłużyły i mam co 36 dni. Ale owulacje mam. U nas problem z zagnieżdżeniem niestety 😔
    To ile masz dzieci?w jakim wieku i ile ty masz lat?
    Ja mam 24 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Mi cykle się wydłużyły i mam co 36 dni. Ale owulacje mam. U nas problem z zagnieżdżeniem niestety 😔
    Ja mam 24 .

Mi duphaston gin zapisała jak jeszcze zarodka nie było właśnie na zagnieżdżenie. Bez niego kto wie, może syna by nie było. Mam 26 lat i 1 dziecko, synka prawie 15 miesięcy. Muszę zbadać sobie progesteron bo chyba mam z nim problem bo tempka jakaś dziwna w fazie lutealnej. Albo w ogóle owulacji w tym cyklu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 23:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Ja mam 24 .

Lili długo się już o dzieciątko staracie?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Tak ma już 8 lat czas leci. Ja jestem dopiero w 16dc a cykle mam po 25 dni więc jeszcze trochę. 5 dni od zastrzyku dopiero 🙈 Trzymam mocno kciuki i czekam na wieści. A ty już jesteś po terminie miesiączki?
    No to za tydzień będziesz testować 😊
    Tak termin miałam we wigilię 🙏 i we wigilię zrobiłam też test i pokazała się kreseczka jaśniutka

Starająca111 lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Mi duphaston gin zapisała jak jeszcze zarodka nie było właśnie na zagnieżdżenie. Bez niego kto wie, może syna by nie było. Mam 26 lat i 1 dziecko, synka prawie 15 miesięcy. Muszę zbadać sobie progesteron bo chyba mam z nim problem bo tempka jakaś dziwna w fazie lutealnej. Albo w ogóle owulacji w tym cyklu nie było.
    To cudownie, ze macie synka więc nadzieja jest, ze będzie kolejne dzieciątko 🙏 choć i ja mam nadzieję ze u nas też się pojawi 🙏
    Ja biorę luteinę od owulacji więc działa podobnie ja duphaston ale spytam lekarza jeszcze o to 😊
    No to musisz porobić sobie Badania i sprawdzić to czy wszystko wporzadku. A teraz staracie się o rodzeństwo?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Lili długo się już o dzieciątko staracie?
    Będzie w lutym 3 lata, we wrześniu 4 lata jak jesteśmy po ślubie.. Jejku ten czas leci. A my stoimy w miejscu. Ciągle zycie kręci się wokół lekarzy.. Badań.. Nie mamy spokojnego startu niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    To cudownie, ze macie synka więc nadzieja jest, ze będzie kolejne dzieciątko 🙏 choć i ja mam nadzieję ze u nas też się pojawi 🙏
    Ja biorę luteinę od owulacji więc działa podobnie ja duphaston ale spytam lekarza jeszcze o to 😊
    No to musisz porobić sobie Badania i sprawdzić to czy wszystko wporzadku. A teraz staracie się o rodzeństwo?

Narazie myślimy o dziecku, starań jako takich jeszcze nie ma. Małego chcę dać do żłobka we wrześniu i sama iść wtedy na roczny staż połączony z praktykami bo teraz szkołę zaocznie robię. A później albo rozpoczniemy starania albo jeszcze chociaż z rok popracuję miejmy nadzieję tam gdzie będę robić staż. Takie plany 🙂. Jak sam się trafi krasnal to plany odłożę na później 🙂. Na duphastonie nawet pisze że pomaga na zagnieżdżenie a na luteinie tego nie pisze, więc może coś jest na rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Będzie w lutym 3 lata, we wrześniu 4 lata jak jesteśmy po ślubie.. Jejku ten czas leci. A my stoimy w miejscu. Ciągle zycie kręci się wokół lekarzy.. Badań.. Nie mamy spokojnego startu niestety

To już sporo zleciało. Przykro że tak niektórym ciężko z tymi staraniami o dziecko. Takie kobietki które tyle się starają byłyby idealnymi mamami, bo ile to cierpliwości trzeba żeby to przetrzymać wszystko. Może Bóg ma taki plan też wobec ciebie i wam też się uda 🙂. Musi się udać 🙂❤️. A myślałaś w przyszłości gdyby nie wychodziło o adopcji?

Angelles lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    To już sporo zleciało. Przykro że tak niektórym ciężko z tymi staraniami o dziecko. Takie kobietki które tyle się starają byłyby idealnymi mamami, bo ile to cierpliwości trzeba żeby to przetrzymać wszystko. Może Bóg ma taki plan też wobec ciebie i wam też się uda 🙂. Musi się udać 🙂❤️. A myślałaś w przyszłości gdyby nie wychodziło o adopcji?
    Bardzo z mężem się modlimy i dzidziusia i odmawiamy razem róże różańcową i ja odmawiam Nowennę Pomejanską.. Wierzymy że Pan wysłucha naszych próśb 🙏🙏
    Myślę o adopcji też, ale narazie chcemy sami spróbować. Choć raz mieć ciążowy brzuszek i słyszeć serduszko i wgl to wszystko przejść to jest marzenie 🙏❤️

Starająca111, Angelles lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Bardzo z mężem się modlimy i dzidziusia i odmawiamy razem róże różańcową i ja odmawiam Nowennę Pomejanską.. Wierzymy że Pan wysłucha naszych próśb 🙏🙏
    Myślę o adopcji też, ale narazie chcemy sami spróbować. Choć raz mieć ciążowy brzuszek i słyszeć serduszko i wgl to wszystko przejść to jest marzenie 🙏❤️

Życzę ci żeby się udało ❤️. Przeżycie jest niezapomniane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 13:14

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Natka A czy masz plamienia w 2 fazie cyklu? Ja tez mam niby niewydolność 2 fazy. Biorę dupka w tym cyklu 1 raz A plamienia jak były tak są (nawet jak zwiększamy do 3 tabletek dziennie). I jaka masz temp?

Wysłany: 2 stycznia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam po sylwestrze tyle szykowania wszystkiego i przeleciało 🤷🙈 po świętach mamy i znów odnowa wszystko. Jakoś nic mnie nie cieszy taka jestem jakaś dziwna chyba depresje mam🙈 a co do cyklu mojego to wczoraj pod wieczór zaczęłam czuć kłucie takie mocne przez chwilę . Dziś mam 19 dzień cyklu i 8 dni od zastrzyku.

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Hej jak tam po sylwestrze tyle szykowania wszystkiego i przeleciało 🤷🙈 po świętach mamy i znów odnowa wszystko. Jakoś nic mnie nie cieszy taka jestem jakaś dziwna chyba depresje mam🙈 a co do cyklu mojego to wczoraj pod wieczór zaczęłam czuć kłucie takie mocne przez chwilę . Dziś mam 19 dzień cyklu i 8 dni od zastrzyku.
    Ja przedwczoraj też właśnie miałam takie klucie i wczoraj (8 I 9 dpo). Dzisiaj rano zrobiłam test (10 dpo) i niestety brak kreski 😞 Jutro idę na bete bo dzisiaj biorę ostatni dzień dupka ale niestety wiem jaki będzie wynik....

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny że mega pozytywnie się nastawilam. W Wigilię miałam sen: na moim komputerze cyklu migały wszystkie lampki co świadczy o ciąży ale jutro idę na Bete żeby potwierdzić to co już wiem i czuje. Wolalabym chyba mieć coś zdiagnozowane i z tym konkretnym tematem działać. A tak 3 lekarzy mówi wszystko super starać się naturalnie i tyle.

W tym roku zrobię chyba te drożność ale z pianką bo podobno nie jest to bolesne . Skoro mam owu tylko z jednego, prawego jajnika i nie zachodzą to może coś z tym jajowodem prawym jest nie tak. Mialyscie takie badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 11:10

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ