Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
BetiK wrote:Ahh.. bez komentarza. Wczoraj oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test - negatywny. Także spłakałam się niesamowicie. Dzisiaj mój 28 dc, czekam na jutrzejszy poranek, aczkolwiek żadnych objawów jak na miesiączkę nie mam, a zawsze już jakoś czułam te jajniki, delikatne skurcze itp.
Kochana, nie ten cykl to nastepny, w koncu sie uda! ♥️ A moze wlasnie ten, kto wie 🤗🤔BetiK lubi tę wiadomość
-
BetiK wrote:Ahh.. bez komentarza. Wczoraj oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test - negatywny. Także spłakałam się niesamowicie. Dzisiaj mój 28 dc, czekam na jutrzejszy poranek, aczkolwiek żadnych objawów jak na miesiączkę nie mam, a zawsze już jakoś czułam te jajniki, delikatne skurcze itp.
Pamiętaj, ze zawsze warto mieć nadzieję! Ściskam mocno 🥰BetiK lubi tę wiadomość
-
BetiK wrote:Hejka, odzywam się, bo dzisiaj jest mój 30dc, a @ nadal nie mam.. nie zdarzyło mi się to po duphastonie, zawsze po odstawieniu @ dostaję punktualnie. Ale wczoraj robiłam kolejny test i też wyszedł negatywny..
To trzymam kciuki. Może zapatrzyłas się na bociana 🤣🥰BetiK lubi tę wiadomość
-
BetiK wrote:Możesz już puścić kciuki, właśnie dostałam @. Cykl trwał 31 dni, jutro dzwonię zapisać nas do kliniki..
Przykro mi BetiK... Mój cykl trwał 25 dni, więc też jestem w szoku. Jutro mam wizytę u gin zobaczymy, co mi lekarz powie.BetiK lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny! Wracam z updatem co u mnie, bylam dzisiaj na monitoringu 11dc, stymulacja letrozolem (to moj drugi cykl z tym lekiem - pelna tabletka, w pierwszym bralam pol) i mam dwa dominujace pecherzyki 22 i 23mm! Endometrium 11,1. Wlasnie wracam z apteki i bede aplikowala ovitrelle...szok jak mi urosly po tym letrozulu, boje sie ze az za bardzo bo mam tendencje do torbieli krwotocznych. No ale zobaczymy, oby chociaz jeden pekl 💪 a jak u Was sytuacja? 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 14:05
-
Nasreen wrote:Czesc Dziewczyny! Wracam z updatem co u mnie, bylam dzisiaj na monitoringu 11dc, stymulacja letrozolem (to moj drugi cykl z tym lekiem - pelna tabletka, w pierwszym bralam pol) i mam dwa dominujace pecherzyki 22 i 23mm! Endometrium 11,1. Wlasnie wracam z apteki i bede aplikowala ovitrelle...szok jak mi urosly po tym letrozulu, boje sie ze az za bardzo bo mam tendencje do torbieli krwotocznych. No ale zobaczymy, oby chociaz jeden pekl 💪 a jak u Was sytuacja? 🧐
Ooo, no to świetnie 😊 wydaje mi się, że taka ich wielkość przy tym endometrium będzie dobra, oby to był TEN cykl 👏 u mnie krwawo, dzisiaj wzięłam już clo, dzwoniłam do kliniki i umówiłam nas na 20 czerwca. Także ten cykl jeszcze stymulujemy, a następny już zobaczymy jak po wizycie.Nasreen lubi tę wiadomość
-
BetiK wrote:Ooo, no to świetnie 😊 wydaje mi się, że taka ich wielkość przy tym endometrium będzie dobra, oby to był TEN cykl 👏 u mnie krwawo, dzisiaj wzięłam już clo, dzwoniłam do kliniki i umówiłam nas na 20 czerwca. Także ten cykl jeszcze stymulujemy, a następny już zobaczymy jak po wizycie.
Dzieki! Oby, to bylby super prezent na rocznice slubu🙏
Dobrze ze sie umowiliscie, oby ten rok nalezal do nas dziewczyny! 💪💪💪BetiK lubi tę wiadomość
-
Nasreen wrote:Dzieki! Oby, to bylby super prezent na rocznice slubu🙏
Dobrze ze sie umowiliscie, oby ten rok nalezal do nas dziewczyny! 💪💪💪
Trzymam mocno kciuki. Oby się udało 🍀🤞
BetiK to już postep! Miejmy nadzieję, że niedługo będziemy się śmiały z naszego stresu. Bo przecież cierpliwość popłaca.
Ja dzisiaj byłam na monitoringu. Jak wyszłam od lekarza musiałam wrócić do pracy jeszcze ale jak minęła 16 i opuściłam pracę to w drodze do domu puściła mi taka tama łez, smutu i wielkiej niewiadomej co dalej i czy jest sens ? Nie mogłam się uspokoić.
11dc Stymulka Clo +Bem ----> pecherzyk: lewy jajnik 10mm prawy 16mm endometrium 8mm. Lekarz powiedział, że jest za wąskie. Dziś przyjęłam jeszcze jedna dawkę Bem i w środę lub we czwartek mam się pojawić u niego na ponownym USG.
Przerywamy stymulacje, jeżeli w tym cyklu nie znajdę w ciaze, bo mam gruczolakowlokniaki do usunięcia. Jestem trochę załamana z jednej strony z drugiej zdaję sobie sprawę, że to nie są żarty. Powoli zaczynam się poddawać. Czego bym nie zbadała zawsze coś. Czuję jak stary grat 😪😪😪😪😳Nasreen lubi tę wiadomość
-
LINAA30 wrote:Trzymam mocno kciuki. Oby się udało 🍀🤞
BetiK to już postep! Miejmy nadzieję, że niedługo będziemy się śmiały z naszego stresu. Bo przecież cierpliwość popłaca.
Ja dzisiaj byłam na monitoringu. Jak wyszłam od lekarza musiałam wrócić do pracy jeszcze ale jak minęła 16 i opuściłam pracę to w drodze do domu puściła mi taka tama łez, smutu i wielkiej niewiadomej co dalej i czy jest sens ? Nie mogłam się uspokoić.
11dc Stymulka Clo +Bem ----> pecherzyk: lewy jajnik 10mm prawy 16mm endometrium 8mm. Lekarz powiedział, że jest za wąskie. Dziś przyjęłam jeszcze jedna dawkę Bem i w środę lub we czwartek mam się pojawić u niego na ponownym USG.
Przerywamy stymulacje, jeżeli w tym cyklu nie znajdę w ciaze, bo mam gruczolakowlokniaki do usunięcia. Jestem trochę załamana z jednej strony z drugiej zdaję sobie sprawę, że to nie są żarty. Powoli zaczynam się poddawać. Czego bym nie zbadała zawsze coś. Czuję jak stary grat 😪😪😪😪😳
ścisam mocno♥️🙏 ja w tamtym roku miałam kolposkopie i tez musielismy przerwac starania na jakis czas wiem wiem co czujesz, ja bylam zalamana, ale teraz z perspektywy czasu wiem ze no tak musialo byc, lepiej byc zdrowym i sie starac i zajsc, niz jakby w trakcie ciazy cos sie okazalo nie tak. A na dlugo musicie przerwac? Dlugo sie staracie?
Kazda z nas tutaj wylewa co miesiac morze lez, wiedz ze nie jestes sama 💪💪😯 -
Nasreen wrote:ścisam mocno♥️🙏 ja w tamtym roku miałam kolposkopie i tez musielismy przerwac starania na jakis czas wiem wiem co czujesz, ja bylam zalamana, ale teraz z perspektywy czasu wiem ze no tak musialo byc, lepiej byc zdrowym i sie starac i zajsc, niz jakby w trakcie ciazy cos sie okazalo nie tak. A na dlugo musicie przerwac? Dlugo sie staracie?
Kazda z nas tutaj wylewa co miesiac morze lez, wiedz ze nie jestes sama 💪💪😯
🥰 dziękuję Ci za słowa wsparcia! Wiem, że każda z nas ma ciężko co miesiąc. Czasem brakuje już nerwów i sił do tego.
Staramy się od roku, po drodze miałam HSG laparo więc to wszystko trochę odłożyło się w czasie. 3stymulacja z czego 2 są efektywne dopiero. No ale znów to endometrium mnie nurtuje. Na razie nie wiem na ile zapewne na miesiąc. Jeden jest na pewno do usunięcia ale czy pozostale tez będą, a czy do obserwacji tego nie wiem. Jutro ustalam wizytę w poradni. Ale mój gin mi poowiedzial, że później to już tylko inseminacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 21:31
-
Sluchaj a kup sobie te orzechy brazylisjkie, one chyba faktycznie dzialaja, w tamtym cyklu nie jadlam za duzo i mialam mniejsze endo, w tym jem jak opetana i mam ponad 11mm...moze warto sprobowac? Nie zaszkodzi na pewno
No i ja czasami lampke wina czerwonego pije, przyjemne z pozytecznym 🙈🙈🙈🙈 -
Nasreen wrote:Sluchaj a kup sobie te orzechy brazylisjkie, one chyba faktycznie dzialaja, w tamtym cyklu nie jadlam za duzo i mialam mniejsze endo, w tym jem jak opetana i mam ponad 11mm...moze warto sprobowac? Nie zaszkodzi na pewno
No i ja czasami lampke wina czerwonego pije, przyjemne z pozytecznym 🙈🙈🙈🙈
Jem orzechy ale ostatnio właśnie zabrakło ich w Lidlu ja uwielbiam nerkowca i macadamia. Tych brazylijskich nie jadlam jeszcze. Moze faktycznie warto... znajoma położna śmiała się do mnie żebym paczki jadła. Nie wiem jaki to ma mieć związek.
Mój Boże ja i wino. Powącham i leżę w krzakach 🤣🤣 ja jestem tak zabiegana że nie mam czasu nawet na nie na półce w sklepie popatrzeć 😃😃 -
LINAA30 może jeszcze się poprawi te endometrium, ja w zeszłym cyklu w 13 dc miałam 9mm, a w 15 już 14mm. Trzymam kciuki oby każdej z nas się w końcu udało. My staramy się 9 miesięcy i od początku starań jestem na duphastonie, że względu na brak regularnych cykli. A teraz już 4 cykl na clo..
Ja też zaczęłam w poprzednim cyklu pić zioła ojca sroki i nie wiem czy pomogły, bo pęcherzyk wtedy pękł mi samoistnie. Od tego cyklu też już piję.
NASREEN nie wiedziałam, że orzechy też mogą pomagać 🤔 -
BetiK wrote:LINAA30 może jeszcze się poprawi te endometrium, ja w zeszłym cyklu w 13 dc miałam 9mm, a w 15 już 14mm. Trzymam kciuki oby każdej z nas się w końcu udało. My staramy się 9 miesięcy i od początku starań jestem na duphastonie, że względu na brak regularnych cykli. A teraz już 4 cykl na clo..
Ja też zaczęłam w poprzednim cyklu pić zioła ojca sroki i nie wiem czy pomogły, bo pęcherzyk wtedy pękł mi samoistnie. Od tego cyklu też już piję.
NASREEN nie wiedziałam, że orzechy też mogą pomagać 🤔
Pomagaja, szczegolnie te brazylijskie ja kupilam te ziola juz jakis czas temu, ale raz ze mi totalnie nie podchodza, a dwa ze troche poczytalam o nich o wiem ze moga tez troche szkod na robic, plus dwoch lekarzy onie pytalam i nie slyszeli nic o nich...wiec ja zrezygnowalam i ich nie pije. Moja przyjaciolka z kolei pila, w koncu zaszla w ciaze ale czy to zasluga ziol? Nie wiem, byc mozeBetiK lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam dzisiaj na USG. Lekarz mi powiedział (inny, bo mój jest na urlopie ale wytłumaczył zastępcy co i jak) i tak prawy jajnik pecherzyk 22mm endometrium 10mm, dziś 13dc. Dostałam receptę na Ovitrelle. Powiedział tez że takie Endometrium jest piękne. I ze nie ma się do czego przyczepić. Mamy działać. Trochę się uspokoiłam. Chyba. Ale zakupiłam już te orzechy brazylisjkie jak Nasreen tak polecasz może faktycznie to pomoże. Ja już żadnych leków innych nie biorę, bo jak mi powiedział lekarz podczas stymulacji nic nie kombinujemy i nie dokładamy, bo możemy sobie zaszkodzić. Wiec już nie mieszam. Wiadomo że tonący brzytwy się łapie ale... wiecie ja przezorna ubezpieczona i do tego panikara. Kiedyś kiedyś przyjmowałam olej z wiesiołka.... Teraz tylko kwas foliowy, wit b6 i mama Dha i wit d3 czasem e i a. Lekarz kazał mi też co drugi dzień brać selen i cynk po laparoskopii. Ale teraz już nie biorę
Nasreen lubi tę wiadomość
-
LINAA30 wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj na USG. Lekarz mi powiedział (inny, bo mój jest na urlopie ale wytłumaczył zastępcy co i jak) i tak prawy jajnik pecherzyk 22mm endometrium 10mm, dziś 13dc. Dostałam receptę na Ovitrelle. Powiedział tez że takie Endometrium jest piękne. I ze nie ma się do czego przyczepić. Mamy działać. Trochę się uspokoiłam. Chyba. Ale zakupiłam już te orzechy brazylisjkie jak Nasreen tak polecasz może faktycznie to pomoże. Ja już żadnych leków innych nie biorę, bo jak mi powiedział lekarz podczas stymulacji nic nie kombinujemy i nie dokładamy, bo możemy sobie zaszkodzić. Wiec już nie mieszam. Wiadomo że tonący brzytwy się łapie ale... wiecie ja przezorna ubezpieczona i do tego panikara. Kiedyś kiedyś przyjmowałam olej z wiesiołka.... Teraz tylko kwas foliowy, wit b6 i mama Dha i wit d3 czasem e i a. Lekarz kazał mi też co drugi dzień brać selen i cynk po laparoskopii. Ale teraz już nie biorę
No to super!!! Piekne wiesci trzymam mocno kciuki!!! Ja jutro rano mam wizyte kontrolna zeby sprawdzic czy pekly te pecherzyki, mega sie tym stresuje, zawsze.sie bardzo boje ze nie pekna i bedzie torbiel.
A Ty kiedy masz kontrolna?LINAA30 lubi tę wiadomość
-
Nasreen wrote:No to super!!! Piekne wiesci trzymam mocno kciuki!!! Ja jutro rano mam wizyte kontrolna zeby sprawdzic czy pekly te pecherzyki, mega sie tym stresuje, zawsze.sie bardzo boje ze nie pekna i bedzie torbiel.
A Ty kiedy masz kontrolna?
W piątek kazał się pojawić ale nie mogę wziąć już wolnego w pracy i jadę w poniedziałek. Też się boję o te torbiele ale mój gin mi powiedział, że jak do tej pory nie było to raczej nie sposób żeby się pojawiły, że pęcherzyki zawsze ładnie pękają.
Ale jechałam dzisiaj taka jak na ścięcie, uwierzcie mi. I jak tu wyluzować, jak to lekarz mi dzisiaj powiedział? Przecież się nie da, bo zawsze coś..