Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ani zdjęcia z usg tym razem widziałam tylko obraz ma monitorze. Lekarz na NFZ zostałam wciśnięta między inne pacjentki za prośbą pewnej osoby. Mniejsza o to, na chłopski rozum chyba jest jak piszesz🙂 Proga nie sprawdzę bo przyjmuję po owulacji wiec wynik i tak bylby wysoki. Co ma być to będzie 🙂38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
💊Cyclogest - na niski progesteron
💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
VII zabieg z kontrastem olejowym -
Hej dziewczyny… ja w tym cyklu zaczynam przygodę z pierwszym zastrzykiem…. Jest tu ktoś komu zastrzyk pomógł i przyniósł 👶🏼?starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS
28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
-
Lili❤️ wrote:Jeśli chodzi o immunologie to zapraszam na fb STARAJĄC SIE Z POMOCĄ DOKTORA P. Tam poczytasz o immunologie i o badaniach. Mi ta strona mega pomogła..
Ja robiłam badanie immunologiczne z poronienia..
I to jest widoczne że problem leży od pierwszej ciąży.. Mam wysokie komórki nk, wyszły makrofagi czyli Stany zapalne, limfocyty T wysokie..
Badanie Allo MLR czy mam przeciwciała na zarodek i okazało się że nie mam... Miałam szczepienia limfocytami męża i nie pomogły. Narazie nie podchodzimy do szczepień..
Teraz mam zlecone Encorton steryd na komórki nk, bo moje ciało odrzuca zarodek.. Mam acoffil na KIRy brakujące i pozostałe leki to glukophage, acard, cleksane, witaminy i wszystko od owulacji..
Najlepiej jakbyś umówiła sobie wizytę do immunologa.. Ja chodzę do Paśnika w Łodzi lecz on ma odległe wizyty i właśnie na tej stronie zwalniają się często wizyty do niego.. Niech konkretnie ci powie co masz zrobić..
A ile lat się staracie? Ile strat jeśli były?
Oj tak pandemia strasznie namieszała.. Zawirowanie było.. Oby teraz w tą jesień się nie zaczęło spowrotem 🤔i jak tu sie nie denerwować..
Ja pracuje w Hotelu jako recepcjonistka i też wydaje śniadania dla gości hotelowych.. Też zmieniłam pracę bo jestem 3 miesiące.. Jest różnie i czasami nerwowo niestety..
Oo drożność to już konkretne zamiary masz. Ale lepiej sprawdzić niż zwlekać 😊
Zagladasz tu jeszcze czasami? Co u Ciebie? -
LINAA30 wrote:Daj znać. Trzymam kciuki ! 😍 cieszę się jakbym wygrała w "totolotka"🤣
Popłakałam się ze szczęścia! Dzisiaj (13dc) na usg doktor powiedział, że pęcherzyk już pękł 🙊 i to sam bez zastrzyku, dopytywałam czy aby na pewno, ale pokazywał mi i tłumaczył, że na 100%. Powiedział że pękł wczoraj lub nawet dzisiaj, więc mam z mężem działać 😊 oby nam się udało 😊LINAA30 lubi tę wiadomość
-
BetiK wrote:Popłakałam się ze szczęścia! Dzisiaj (13dc) na usg doktor powiedział, że pęcherzyk już pękł 🙊 i to sam bez zastrzyku, dopytywałam czy aby na pewno, ale pokazywał mi i tłumaczył, że na 100%. Powiedział że pękł wczoraj lub nawet dzisiaj, więc mam z mężem działać 😊 oby nam się udało 😊
To wspaniałe wieści! Serduszkujcie z mężem 🤣😍 trzymam mocno kciuki ! 🥰🍀BetiK lubi tę wiadomość
-
Bloombloo wrote:Nie ani zdjęcia z usg tym razem widziałam tylko obraz ma monitorze. Lekarz na NFZ zostałam wciśnięta między inne pacjentki za prośbą pewnej osoby. Mniejsza o to, na chłopski rozum chyba jest jak piszesz🙂 Proga nie sprawdzę bo przyjmuję po owulacji wiec wynik i tak bylby wysoki. Co ma być to będzie 🙂
hej i jak tam u Ciebie nastroje? Testowalas juz? Ja mialam zrobic test w pon dopiero, ale oczywiscie nie wytrzymalam i robie juz od wczoraj... Widac jasne kreski ale to na bank ovi jeszcze, mi sie trzyma zazwyczaj 13 dni. -
Nasreen wiesz co ja też nie wytrzymałam😄 i wczoraj zrobiłam test i też jest jasna kreska w zasadzie taki cień. Pierwszy raz zobaczyłam cos na teście🙂 miły widok ale też podejrzewam, że to po ovitrelle. Z ciekawości zrobię też jutro żeby sprawdzić ile mi się utrzymuje a to będzie 14 dzień po ovitrelle. Od 5 dni już mnie lekko pobolewa brzuch i mam ogromny apetyt jak to przed okresem.
*14 dnia po ovi na teście już tylko biel. A jak tam u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 09:20
38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
Bloombloo wrote:Nasreen wiesz co ja też nie wytrzymałam😄 i wczoraj zrobiłam test i też jest jasna kreska w zasadzie taki cień. Pierwszy raz zobaczyłam cos na teście🙂 miły widok ale też podejrzewam, że to po ovitrelle. Z ciekawości zrobię też jutro żeby sprawdzić ile mi się utrzymuje a to będzie 14 dzień po ovitrelle. Od 5 dni już mnie lekko pobolewa brzuch i mam ogromny apetyt jak to przed okresem.
*14 dnia po ovi na teście już tylko biel. A jak tam u Was?
Korci mnie żeby test zrobić ale u mnie 14dpo to dopiero sobota 13. Dziś mam 10dpo więc pewnie poczekam jeszcze do tej soboty zobaczymy co się zadzieje. Ale czuje cała macicę i czasami kłócie jajnika i takie bulgotanie
Poprzednim razem robilam test w 10dpo i było biało, dlatego teraz chce poczekać nie nakręcać się. -
LINAA30 wrote:Korci mnie żeby test zrobić ale u mnie 14dpo to dopiero sobota 13. Dziś mam 10dpo więc pewnie poczekam jeszcze do tej soboty zobaczymy co się zadzieje. Ale czuje cała macicę i czasami kłócie jajnika i takie bulgotanie
Poprzednim razem robilam test w 10dpo i było biało, dlatego teraz chce poczekać nie nakręcać się.
Ja zrobilam wczoraj bete...negatywna...jutro powinnam dostac okres 😭 mam mega doła... -
Nasreen wrote:Ja zrobilam wczoraj bete...negatywna...jutro powinnam dostac okres 😭 mam mega doła...
Też siadam psychicznie już😔 Postanowiłam, że odpuszczam sobie narazie częściowo dietę chwilowo muszę się zresetować.38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
Nasreen wrote:Ja zrobilam wczoraj bete...negatywna...jutro powinnam dostac okres 😭 mam mega doła...
BetiK zaglądasz tu jeszcze co u Ciebie ? -
LINAA30 wrote:Boże jakie to jest niesprawiedliwe... tule mocno i myślę że Bloombloo ma rację. Ja sama się zastanawiam czasami czy nie odpuścić. Bo każdy kolejny cykl i jest rozczarowanie
BetiK zaglądasz tu jeszcze co u Ciebie ?
Dziekuje ♥️ wiecie, najgorsze jest to ze ja naprawde myslalam ze to ten cykl, mialam takie bole ze bylam pewna ze to zagniezdzenie...takze, teraz to chyba juz w zadne objawy nie uwierze dopoki nie zobacze dwoch kresek.
A Wy dziewczyny jestescie na jakiejs specjalnej diecie? -
Też myślałam, że może się udało, nie mogłam wyrzucić tego z głowy no przecież czułam jakieś kłucia więc może zagnieżdzenie, brzuch też może boleć jak na okres a może być ciąża itp. ehh koniec z tym.
Co do diety z racji endometriozy mam przeciwzapalną ona jest korzystna też przy staraniach. Nie jadłam nic słodkiego przetworzonego czasami tylko troche miodu zero ciastek, ciast, napoi gazowanych, ogólnie niezdrowego jedzenia dużo ryb, drobiowe mięso, zdrowe oleje, dużo i warzyw owoców, suplementy itp. To trwało kilka miesięcy ale poległam, ostanio byłam na imrezach rodzinnych na stole oczywiście ciasta zaraz znowu komunia, wesele jak tu niczego nie jeść. W pracy ciężki czas, dużo stresu rzuciłam się na ciastka. Chwilowo nie ma siły.38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
LINAA30 wrote:Boże jakie to jest niesprawiedliwe... tule mocno i myślę że Bloombloo ma rację. Ja sama się zastanawiam czasami czy nie odpuścić. Bo każdy kolejny cykl i jest rozczarowanie
BetiK zaglądasz tu jeszcze co u Ciebie ?
Zaglądam i czytam wasze posty u mnie tak naprawdę żadnych objawów, dzisiaj mój 21dc więc za wcześnie na jakiekolwiek testy. W 15 dc byłam na kontroli u swojej doktor, potwierdziła że faktycznie owulacja była i że widać ciałko żółte.
Bloombloo ściskam wirtualnie ❤️Bloombloo lubi tę wiadomość
-
Bloombloo wrote:Też myślałam, że może się udało, nie mogłam wyrzucić tego z głowy no przecież czułam jakieś kłucia więc może zagnieżdzenie, brzuch też może boleć jak na okres a może być ciąża itp. ehh koniec z tym.
Co do diety z racji endometriozy mam przeciwzapalną ona jest korzystna też przy staraniach. Nie jadłam nic słodkiego przetworzonego czasami tylko troche miodu zero ciastek, ciast, napoi gazowanych, ogólnie niezdrowego jedzenia dużo ryb, drobiowe mięso, zdrowe oleje, dużo i warzyw owoców, suplementy itp. To trwało kilka miesięcy ale poległam, ostanio byłam na imrezach rodzinnych na stole oczywiście ciasta zaraz znowu komunia, wesele jak tu niczego nie jeść. W pracy ciężki czas, dużo stresu rzuciłam się na ciastka. Chwilowo nie ma siły. -
U mnie tez niestety w tym cyklu się nie udało. Byłam wytrwała i postanowiłam ze do dnia okresu nie zrobię ani testu ani hcg. Miałam taka ogromna nadzieje… jestem już załamana. Kolejny cykl odpuszczam bo mam polipa którego będę usuwać w czerwcu. Dlaczego jednym to przychodzi tak łatwo a inni musza tyle się starać ;(
-
Okres mi się rozkręcił calkowicie.
W moim otoczeniu sporo ciaz ostatnio i powiem Wam, że nie potrafię się tym cieszyć wiem, że to słabo o mnie świadczy ale ciężko znoszę takie wieści, czuję ścisk w środku, chce mi się płakać, czuję bezsilność. Ciężko mi się rozmawia na te tematy chociaż pewnie tego po mnie nie widać bo staram się to ukryć jak tylko mogę.38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
VII zabieg z kontrastem olejowym