poziom LH a testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Kate_75 mam identyczną sytuację w tym cyklu jak TY. Mi przez 4 dni testy wychodziły prawidłowe, wczoraj kreska lekko jaśniejsza niż kontrolna ale dla mnie to test pozytywny mimo wszystko. Poczytałam na necie że jest to możliwe, po prostu hormon LH spada powoli, a wtedy trzeba spojrzeć na skok temperatury. Dzień poprzedzający skok- to dzień owulki.
Ja robiłąm testy do skutku z ciekawości jak długo wyjdą pozytywne pierwszy i ósmy były negatywne tzn były dwie kreski tylko że testowa jaśniejsza a to jest ewidentnie negatywny zgodnie z instrukcją. Myślę że ten pierwszy pozytywny jest najważniejszy, daje znak że lh jest wysoko, ale nie oznacza owulacji, kilka składników daje skuteczne obserwacje test jest jednym z nich. -
nick nieaktualny
-
Nie do końca się zgodzę z tym, że pozytywny jest tylko gdy są dwie grube krechy. U mnie przez jeden dzień był tylko cień kreski , wcześniej i potem następne dni już nic nie było i zaszłam w ciążę
Ważne, żeby testować kilka dni z rzędu i znaleźć ten najciemniejszy. Ciążę straciłam i w kolejnym cyklu robiłam testy owulacyjne co 12 godzin. Przez 2 dni były grube krechy - a i tak w ciążę nie zaszłam. Zobaczymy co kolejny cykl przyniesie.dojrzała lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam, mam pewien mały problem, otóż : wczoraj robiłam test LH i na moje oko wyszły pozytywnie bo paseczki są dość intensywne. Dziś rano zrobiłam ok 9.00 ale nie było to z pierwszego moczu, coś mnie natchnęło żeby popołudniu zrobić ok 15 i kreseczka było bardzooo blada. Czy to znak że już po owulacji ?
Bardzo proszę o odp .
zapomniałam dodać że rano też był pozytywny -
Aankia92 wrote:Witam, mam pewien mały problem, otóż : wczoraj robiłam test LH i na moje oko wyszły pozytywnie bo paseczki są dość intensywne. Dziś rano zrobiłam ok 9.00 ale nie było to z pierwszego moczu, coś mnie natchnęło żeby popołudniu zrobić ok 15 i kreseczka było bardzooo blada. Czy to znak że już po owulacji ?
Bardzo proszę o odp .
zapomniałam dodać że rano też był pozytywny
Tak, to oznacza, że minął moment wyrzutu jajeczka -
nick nieaktualnyczyli to oznacza ze teraz jest najpłodniejszy czas?? miesiączkować zaczełam 17/01/2014 dziś jest tj 9dc , czy możliwe jest że to tak szybko nastąpiło?? dodam że biore duphaston od16-25dc. na regulacje cykli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:07
-
A ja zrobiłam test wczoraj koło 11 i wyszedł pozytywny (4 poprzednie dni testy negatywne z bladą drugą kreską). Z ciekawości powtórzyłam teścik koło godziny 15 i drugiej kreski ani śladu. Stwierdziałam, że może to normalne i czekałam na wzrost temperatury, ale się nie doczekałam. Dziś była niższa niż wczoraj...
-
nick nieaktualny
-
Witam
Ja zaczełam testowac po raz pierwszy ciekaw czy cos z tego wyjdzie .Jka narazie 12 cykl bezskutecznych staran;(
Zawsze wydawało mi sie ze owu wypada ok 12 13 dc a według testow
-10 dc pozytywny
-11 dc pozytywny
-12 dc pozytywny
-13 dc pozytywny
-14 dzisiaj negatywny
Od wczoraj boli mnie podbrzusze ;( jak na okres cos czuje ze nic z tego znowu nie bedzie. -
Hej, dziewczyny, od zeszłego miesiąca staram się z moim chłopakiem o dzidziusia. Strasznie chce mieć dzidziusia, on z resztą też. W zeszłym miesiącu się nie udało, moje cykle nie są regularne, raz 25 dni raz 35, nie trafiliśmy z owulacją, w tym miesiącu ruszyłam z paskami owulacyjnymi, jak tylko okres się skończył, to ruszyłam, i przyznam się szczerze ze strasznie było mi przykro gdy i w 20 dc pojawiła się jednak krecha, płacz że nie mam w ogóle LH że jestem inna itd, ale o dziwo pojawiła się druga (tzn. pierwsza i druga) mocna krecha 21 dc, i 22, 23 i 24, dziś 25 dzień cyklu a ja mam nadal dwie krechy. Serduszkowaliśmy się moim ukochanym w każdym dniu pozytywnym, nie raz trafiło się dwa razy , dziś boli mnie całe podbrzusze, i kręci mi się w głowie, temperatury nie mierzyłam, bo miesiąc temu zbiłam termometr . Mam nadzieje, że się udało i będę mamą. Ale czy to normalne że tak późno miałam owulacje, i czytałam wyżej że testy powinny być pozytywne 2-3 dni a u mnie to już 5 dzień z pozytywnym mocnym LH.
-
nick nieaktualnyJa uznaję test owulacyjny za pozytywny dopiero wtedy, gdy kreska testowa wskazująca LH jest wyraźniejsza od kontrolnej - to pokrywa mi się z owulacją.
Kreska testowa prawie zawsze mi się pokazuje, tylko przeważnie słabsza od kontrolnej - wtedy test uznaję za negatywny