X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problem - testy owulacyjne
Odpowiedz

Problem - testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Pa-u-linka Koleżanka

Wysłany: 6 października 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała taką sytuację ??
    Od początku cyklu wykonuję testy owulacyjne. Z dwóch różnych firm .
    Jedne to „dobre testy” a drugie z rossmana „domowe laboratorium”. Te z Rossmana zawsze mają ciemniejszą kreskę testową niż te drugie . Zdarzyło się też kilka razy że te z Rossmann wyszły pozytywne a te z „ dobre testy” negatywne . Dodam że zawsze robione z tej samej próbki moczu . Którym bardziej ufać ?

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo podobną sytuację : w pierwszym cyklu starań robilam test z rosmanna (domowe labo) i wychodziła mocna kreska testowa, silniejsza niż kontrolna (nie wiem czy wplyw na owu miało to ze bylam miesiac po laparoskopii)

Potem kupiłam testy z allegro (dobre testy) i w drugim cs oraz w trzecim zawsze kreska testowa była słabsza niż kontrolna ... Myślalam ze nie mam owulacji (bo ja trochę problemów i chorób mam na głowie, w tym endometrioze III stopnia). Sama nie wiem czy to testy czy problemy z owulacją (tym bardziej ze ja czesto czułam ból owulacyjny a przy 2 i 3 cyklu starań nie).

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    Przed nami 6cs !

(grudzień 2024 - 4dc FSH 5,4 LH 4,9 ; oba jajowody drożne)
    👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam testy owu z allegro (TESTEO się nazywały). Miałam 5 opakowań, w każdym po 7 testów i pamiętam, że jedno opakowanie to było totalnie wadliwe, bo nie wychodziło nic, a raczej błąd po prostu wychodził. Więc może zależy to od serii/produkcji

• AngeKrk Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    Też miałam testy owu z allegro (TESTEO się nazywały). Miałam 5 opakowań, w każdym po 7 testów i pamiętam, że jedno opakowanie to było totalnie wadliwe, bo nie wychodziło nic, a raczej błąd po prostu wychodził. Więc może zależy to od serii/produkcji

Hej. Właśnie szukałam info na ten temat. Staramy się z partnerem o dzidziusia dopiero drugi cykl chociaż nie wiem czy pierwszy liczyć bo to bylo zaraz po odstawieniu tabletek anty. Pod koniec października miałam pierwsza fizjologiczną miesiączkę (bolało jak diabli). Kupiłam sobie również te testy owu z allegro, zrobiłam wczoraj 3 testy bo pierwszy wyszedł mi nieważny (tylko kreska w polu kontrolnym). Na dwóch kolejnych z wczoraj kreska testowa pojawiła się na długo po 10 min po których jest napisane że wynik już jest. Dzisiaj zrobiłam rano test według instrukcji, nie poranny mocz i przez 2h wcześniej nie piłam nic i znowu wyszła mi tylko kreska w polu kontrolnym. Patrząc na organizm to mój 11 dzień cyklu mam śluz odpowiedni na owulację, boli mnie dzisiaj lewy jajnik i delikatnie momentami podbrzusze, temperatura 36,28 i ja już nie wiem czy te testy nawalają czy o co chodzi. Strasznie ciężko widzę z tą owulacją żeby być pewną że ona jest 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2024, 11:07

• Loraa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odpuszczę testy w ten cykl. Zawsze o jakiej porze robiłam wychodzą mi negatywne, przez to się jeszcze bardziej stresuje. Serduszkujemy codziennie lub czasem co drugi dzień, jak mamy trafić to trafimy

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • onalola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, szukam porady.
    Używam testów LH domowe labolatorium. jestem dziś w 14 dc , test robiłam teraz i wyszedł negatywny ( ale blisko pozytywu. ). Pytanie moje takie. Od soboty do poniedziałku jesteśmy na wyjeździe gdzie nie ma szans na przytulasy.. Ostatnie były wczoraj. Skoro test dziś obecnie negatywny to owulacja będzie pewnie w sobotę.. zastanawiam się czy jest sens na przytulasy jeszcze dziś jutro i jeśli się uda ( a na 90% sie nie uda) na sobotę? Czy z tego może się coś udać ?
    Test zrobię jeszcze wieczorem dzisiaj , ale nie wiem czy ma sens ..

https://ibb.co/q0dHYLW

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • AngeKrk Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Hej, szukam porady.
    Używam testów LH domowe labolatorium. jestem dziś w 14 dc , test robiłam teraz i wyszedł negatywny ( ale blisko pozytywu. ). Pytanie moje takie. Od soboty do poniedziałku jesteśmy na wyjeździe gdzie nie ma szans na przytulasy.. Ostatnie były wczoraj. Skoro test dziś obecnie negatywny to owulacja będzie pewnie w sobotę.. zastanawiam się czy jest sens na przytulasy jeszcze dziś jutro i jeśli się uda ( a na 90% sie nie uda) na sobotę? Czy z tego może się coś udać ?
    Test zrobię jeszcze wieczorem dzisiaj , ale nie wiem czy ma sens ..

https://ibb.co/q0dHYLW

Oczywiście że jest sens 🙂 czytałam dzisiaj że na 2 dni przed owulacja i 3 dni po niej i wtedy szansa największą na zajście w ciążę. Nic nie tracisz więc ja tak czy inaczej bym dzisiaj i jutro spróbowała 😉 a nawet w sobotę rano jak dacie radę to też. Chociaż codziennie to chyba niezbyt dobry pomysł więc jak dacie radę w sobotę rano to dzisiaj i w sobotę bym spróbowała ☺️u mnie to był pierwszy cykl z testami i pokazały mi ładnie pik przez 2 dni. Do miesiączki jeszcze daleko więc narazie nie ma sensu testu robić ale już się doczekać nie mogę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2024, 19:16

• onalola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wieczór test ciemniejszy, ale dalej nie pik. Właśnie w sobotę to wątpię, bardzo wątpię, że się uda. Więc wolę dziś i jutro się postarać i się spiąć 😅
    Ja chyba jestem głupia, bo też wiem o tych dniach i mówią że 3 dni po owulce , ale wszędzie piszą że komórka jajowa żyje max 24 h.. to nie jak to 3 dni nie jest 😅
    Myślałam, żeby jutro kupić jeszcze w Rossmanie te testy, ktoś mówił że ładnie się wybarwiają 🤔

2 cs 11/24 cb 💔

• truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o testach z Life? one wychodzą trochę drożej, czy to oznacza że są lepsze?

12.2024 - cb (2cs)
  • AngeKrk Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Na wieczór test ciemniejszy, ale dalej nie pik. Właśnie w sobotę to wątpię, bardzo wątpię, że się uda. Więc wolę dziś i jutro się postarać i się spiąć 😅
    Ja chyba jestem głupia, bo też wiem o tych dniach i mówią że 3 dni po owulce , ale wszędzie piszą że komórka jajowa żyje max 24 h.. to nie jak to 3 dni nie jest 😅
    Myślałam, żeby jutro kupić jeszcze w Rossmanie te testy, ktoś mówił że ładnie się wybarwiają 🤔

No właśnie też nie do końca kumam o co chodzi bo skoro jest owulacja i komórka jajowa żyje 24h to co się nagle ma wydarzyć w tych dwóch pozostałych dniach po owu 😅 nie mam pojęcia ale mam nadzieję że wiedzą co piszą 😂 jak nie zapomnę to może zapytam ginekolog jak pójdę na wizytę bo pewnie się skończy tak że w przyszłym cyklu pójdę na monitoring. A może spróbuję jeszcze raz z testami, zobaczę 😅 chociaż już nie wiem czy głową płata figle ale jajniki mnie bolą, kłują, mam momentami skurcze takie jak na miesiączkę a do miesiączki jeszcze 2 tyg. Ale to chyba nie możliwe żebym już objawy miała bo dzisiaj jest 3 dzień od owulacji 😅 ale kto wie, seks był też przed owulką więc może się tam coś dzieje 🙂 co do testów to ja kupiłam "testeo" z allegro, dużo dziewczyn zachwalało w opiniach, były nawet komentarze chyba dwa że dziewczyną się udało z tymi testami w pierwszym cyklu ale były oczywiście i takie że kilka z testów było wadliwych. Może spróbuję tych z Rossmana też chociaż nie słyszałam o nich. Podasz mi nazwę proszę ☺️ Daj znać co tam i jak tam 😉

• onalola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w południe była druga krecha niezaprzeczalnie był pik. A potem jak zwykle pół dnia bolące podbrzusze , że nawet siąść nie mogłam, to była owulacja. Tak sądzę.. któryś raz pokazały pozytyw chwilę przed tym bólem, czasem pokazują dzień przez bólem.. ale równie dobrze pik mógł się zacząć wczoraj wieczorem , gdzie już nie robiłam testu czyli po 19.. i trwać 🤷 człowiek nie utrafi. Ja mam te bóle to w sumie testy to taka czysta formalność powiedzmy.
    Zapytaj i daj znać koniecznie !
    Ja używam tych lh domowe laboratorium. W 1 ciąży też tych. Na allegro są połowę taniej niż w Rossmanie 😅 a tych facelle nie kupiłam, bo jak wyszedł tu pik i ten ból to bez sensu wydawać kasę 🫣 oby się udało 💪🧘

2 cs 11/24 cb 💔

• AngeKrk Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Dziś w południe była druga krecha niezaprzeczalnie był pik. A potem jak zwykle pół dnia bolące podbrzusze , że nawet siąść nie mogłam, to była owulacja. Tak sądzę.. któryś raz pokazały pozytyw chwilę przed tym bólem, czasem pokazują dzień przez bólem.. ale równie dobrze pik mógł się zacząć wczoraj wieczorem , gdzie już nie robiłam testu czyli po 19.. i trwać 🤷 człowiek nie utrafi. Ja mam te bóle to w sumie testy to taka czysta formalność powiedzmy.
    Zapytaj i daj znać koniecznie !
    Ja używam tych lh domowe laboratorium. W 1 ciąży też tych. Na allegro są połowę taniej niż w Rossmanie 😅 a tych facelle nie kupiłam, bo jak wyszedł tu pik i ten ból to bez sensu wydawać kasę 🫣 oby się udało 💪🧘

No teoretycznie testy pokazują że owulacja ma być za 24-36h. Mnie nigdy tak jak w tym miesiącu nie bolały jajniki, zwłaszcza lewy, nie wiem czy to dlatego że odstawiłam antykoncepcję 2 msc temu czy o co chodzi ale też po dłuższej przerwie brałam tą antykoncepcję tylko 5msc a wcześniej takich bóli nie czułam. Teraz trwały długo i dalej dalej co jakiś czas czuję ale nie ciągle. Nie wiem, dziwne 😅 spróbuję sobie w takim razie kupić te z domowego laboratorium.
    A długo się starałaś w pierwszej ciąży? Zaszłaś dzięki tym testom owu właśnie?
    Trzymam kciuki żebyś nie musiała za kilka tyg kupować dodatkowych testów ☺️
    A tak przy okazji pytanie mam chociaż będę szukać jakiego info zaraz może tu na forum, w jakim czasie od owulacji mogę wykonać Betę HCG z krwi, orientujesz się może?

• onalola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszą ciążę 3cs , generalnie szybko. Testowałam 1 miesiąc potwierdzić właśnie że te mega bóle to sprawa owulki xd bo wtedy było na luzie czyli najlepiej jak można 😅
    Moim zdaniem spoko się wybarwiają. Tylko jest to że czasem właśnie mam już ten mega ból, a test pozytywny na następny dzień czy w ten sam. Gin mówił że ciężko określić czy ból występuje przed po w trakcie 🤷
    Z tego co się orientuję to najlepiej ok 8 dni po owulacji. Powinno być już coś widać czy to na teście czy we krwi

2 cs 11/24 cb 💔

• AngeKrk Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    W pierwszą ciążę 3cs , generalnie szybko. Testowałam 1 miesiąc potwierdzić właśnie że te mega bóle to sprawa owulki xd bo wtedy było na luzie czyli najlepiej jak można 😅
    Moim zdaniem spoko się wybarwiają. Tylko jest to że czasem właśnie mam już ten mega ból, a test pozytywny na następny dzień czy w ten sam. Gin mówił że ciężko określić czy ból występuje przed po w trakcie 🤷
    Z tego co się orientuję to najlepiej ok 8 dni po owulacji. Powinno być już coś widać czy to na teście czy we krwi

No właśnie jak to jest, takie bile nie wiadomo o czym świadczą do końca, mierzenie temperatury się często nie sprawdza, obserwacja śluzu to też z tym czytałam że różnie bywa. Jakaś masakra 🫣
    Czyli rozumiem że zaszłaś w ciążę w 3cs i wtedy miałaś potwierdzoną owulację przez ten test? No ja już mam 33 lata, w lutym 34, jeśli chodzi o seks to ja nigdy taka skóra bardzo nie byłam więc teraz znowu serduszkowanie co 2 dni to nie należy do prostych rzeczy więc zabrałam się od razu za testy 😁
    Narazie z ciekawości robię testy owu czy kreska testowa będzie coraz ciemniejsza bo czytałam że mogą pokazać wcześniej ciążę a pewnie za 4 dni zrobię test ciążowy.

• onalola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie tak było. No ja mam problem, męża w delegacji i trzeba robić gimnastyki 😅🤣 nie idź w ciążę że pokażą , bo po co wydawać kasę bez sensu. Liczę że ciążowy będzie 2 grube krechy! 🙌🙌

2 cs 11/24 cb 💔

• AngeKrk Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2024, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Generalnie tak było. No ja mam problem, męża w delegacji i trzeba robić gimnastyki 😅🤣 nie idź w ciążę że pokażą , bo po co wydawać kasę bez sensu. Liczę że ciążowy będzie 2 grube krechy! 🙌🙌

I jak się sprawy mają?

Mnie trochę nie było ale wróciłam dać znać, że testy owulacyjne jednak robią robotę 😁 dzisiejsza beta 32 mlU/ml 🥹 nie wierzę jeszcze, że to się dzieje i modlę się tylko żeby wszystko było dobrze.

onalola, Podrożniczka lubią tę wiadomość

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ❤️🙌
    No ja coś czuję że ten miesiąc lipa. Właśnie wstałam, temperatura trochu spadła dziś 36.67. od 3ndni bolą mnie piersi, ale równie dobrze to może być okres , chociaż wcześniej nie bolały. Czekam na @ tak naprawdę. Chyba bez złudzeń 😪 dziś mam jakoś 7/8 dpo więc jeszcze nie testuje. Miałam iść dziś na proga , ale lab jest do 10, ja chciałam o 9 i obawiam się że moja krew by leżała sobie tam przez weekend. Więc poczekam na następny cykl

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Super ❤️🙌
    No ja coś czuję że ten miesiąc lipa. Właśnie wstałam, temperatura trochu spadła dziś 36.67. od 3ndni bolą mnie piersi, ale równie dobrze to może być okres , chociaż wcześniej nie bolały. Czekam na @ tak naprawdę. Chyba bez złudzeń 😪 dziś mam jakoś 7/8 dpo więc jeszcze nie testuje. Miałam iść dziś na proga , ale lab jest do 10, ja chciałam o 9 i obawiam się że moja krew by leżała sobie tam przez weekend. Więc poczekam na następny cykl

Cześć wychodzi na to, że jesteśmy obie w tym samym czasie po owulce mi też wychodzi jakoś 7/8 dpo, cały czas boli mnie prawy jajnik i to nie jest taki ból jak przed miesiączką, bardziej takie kłucia jakby ktoś szpilkę wbijał, mrowienie, ciągnięcie czasem ciężko mi to określić... Ból jest do wytrzymania bardziej jest drażniący. Zamierzasz tak czy siak robić test sikany czy odpuszczasz? Jak myślisz kiedy najlepiej go wykonać?

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś , bo miałam gości , biel aż raziła po oczach 🤣
    Myślałam o poniedziałeku bo mąż jedzie w delegację ale to może być za wcześnie. Generalnie nie nastawiam się na tej cykl 😪
    A ty jak myślisz ???
    Ja mam tkliwe piersi, nie czułam nigdy ich tak wcześniej. Dziś temp lekko spadła. Więc tym bardziej. Chociaż z tym mierzeniem to u mnie jest różnie. Bo mierze ok 7 a w nocy wstaję ok 3-4...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2024, 16:39

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie myślałam o poniedziałku, bo nie należę do osób zbyt cierpliwych 🤣 ale może uda mi się wytrzymać choć trochę dłużej 🤷‍♀️ @ powinnam dostać w następną sobotę tj. 23.11 jak na razie nic się nie zapowiada na to, wiem że jeszcze cały tydzień do @.
    Co do piersi to mam tak samo jak Ty, po bokach aż mi żyłki powychodziły czego też nigdy wcześniej nie miałam zastanawiające 🤔 w każdym razie trzymam kciuki za nas i za wszystkie kobietki które się starają dawaj znać jak u Ciebie miło będzie dzielić swe uczucia odnośnie starań i ich efektów z drugą kobietka i każdą inną która się tutaj udziela

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ