X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problem - testy owulacyjne
Odpowiedz

Problem - testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz dłuższe cykle. Moja @ ma być jakoś koło środy. Jak zobaczę plamienie będę wiedzieć już na 100% że po ptokach 🤣. Trzymam kciuki i nie dajmy się zwariować 💪

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to koniecznie testuj w poniedziałek i ewentualnie w dniu spodziewanej miesiączki trzymam mocno kciuki ✊️✊️

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć jak teraz myślę, w poprzednim miesiącu @ spóźnił mi się 2 dni, więc w sumie źle to wyliczyłam 🤣 w czwartek powinnam dostać, a ja głupia cały czas liczyłam z tymi 2 dniami spóźnienia 🙈 no nic pozostaje czekać i liczyć na to, że @ nie przyjdzie

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym miesiącu przyszedł rekordowo wcześniej 4 dni 😪 a robiłam sobie nadzieję wtedy. Teraz już z góry zakładam że nici z tego. Ciężko stwierdzić, bo się mi cykle rozjechały odkąd się staram. I owulka wedle prognoz 4 aplikacji była kiedy indziej niż one pokazywały( a pokazywały różne dni) , więc ja glupieje po prostu 😢
    Też myślałam o żyłach bo zwróciłam na nie teraz uwagę, bo pamiętam że w 1 ciąży miałam je bardziej widoczne. Ale mąż mówi że to się nie zmienilo. Jak było tak jest, wierzę bardziej jemu niż sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2024, 18:17

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie można zwariować przez to 😞 ale nie poddajemy się i trzymam mocno za nas kciuki
    A jak ze śluzem u Ciebie teraz? Zmienił Ci się coś czy jest taki sam jak zazwyczaj przed @? Mam wrażenie, że u mnie jest inny jest go zdecydowanie więcej albo przezroczysty albo lekko zabarwiony na żółto i czasem brudzi mi aż bieliznę, a nie przypominam sobie żebym przed @ miała taki śluz 🤔

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie mam pojęcia, nie pamiętam jaki był czy był przed @ wcześniej. Teraz jest obecny. Nie jakoś dużo, ale jest czuję. Wydaje mi się że kiedyś była 'susza', ale nie chcę sobie wkręcać. Powoli poznaje ciało, zapisuje sobie wszystko w aplikacji i czekam cierpliwie.. 🧘🧘🧘🧘

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie obie czekamy cierpliwie i przede wszystkim musimy myśleć pozytywnie (choć wiem, ze łatwo powiedzieć) 💪

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myślę. Chce żeby @ byla w terminie , bo mi się zgrywa z mężem w grudniu w domu 🤣

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może nie przyjdzie @ i nie będziesz musiała w grudniu "na nowo" się starać 😉 chyba, że już porzuciłaś wszelkie nadzieje w tym cyklu

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak, ja generalnie z tych pesymistek jestem, i wolę się miło rozczarować. Chociaż z tyłu głowy ciągle że mam problemy z progiem , ale zbadam to w następnym cyklu

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko życzę aby @ do Ciebie nie przyszła i okazało się coś innego pozytywnego oczywiście. Sama przyznam szczerze, że się trochę dołuję, jakoś tak pomału wewnętrznie chyba odpuszczam ten cykl choć mój partner ma nadzieję i podnosi mnie na duchu. Testowanko i tak muszę zrobić żeby być pewna przed wizytą w szpitalu czy jest ciąża jeśli @ się nie pojawi 😉

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajmy kciuki za siebie nawzajem 🙌 i jesteśmy w kontakcie oczywiście
    A w szpitalu coś złego?

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście 🙌
    W szpitalu badania i dalsze leczenie/zabieg lecz ciąża jest przeciwskazaniem do leczenia. W razie czego kontrolną wizytę jeszcze mam w grudniu, więc może to na spokojnie poczekać 😉 dzięki, że pytasz

• onalola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to nic poważnego 🙌 fajnie by było jakby się nam udało

Justa28 lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień przed nami, powstrzymałam się przed zrobieniem testu żeby nie psuć sobie niedzieli. Zapewne jutro rano zrobię i zobaczymy co wyjdzie 🤔 a u Ciebie jak samopoczucie? Czekasz do jutra?

• onalola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czekam do jutra, chyba że wytrzymam dłużej. Dziś 8/9 dpo ( bardziej się skłaniam w 9dpo). Więc wcześnie. Piersi bolą wciąż. temp delikatnie skoczyła ku górze. Ale tak jak mówię do jej pomiarów się nie przyzwyczajam 😅 i generalnie to tyle. Żadnych więcej objawów. Więc myślę że pms wjechał jak zły z tymi piersiami

2 cs 11/24 cb 💔

• AngeKrk Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Tak, czekam do jutra, chyba że wytrzymam dłużej. Dziś 8/9 dpo ( bardziej się skłaniam w 9dpo). Więc wcześnie. Piersi bolą wciąż. temp delikatnie skoczyła ku górze. Ale tak jak mówię do jej pomiarów się nie przyzwyczajam 😅 i generalnie to tyle. Żadnych więcej objawów. Więc myślę że pms wjechał jak zły z tymi piersiami[/QUOTE

Ja dostałam skierowania na badania od położnej jak się dowiedziałam w piątek że beta 32. Pojechałam wczoraj to inna położna powiedziała że nie zrobimy badań bo nie ma potrzeby bo może nawet nie jestem w ciąży. Trochę mnie tym zdenerwowała bo ewidentnie przecież beta powyżej 5 to ciąża. Miałam na szczęście skierowanie na następną betę i wczoraj wyszła już 80 więc ewidentnie wzrasta 🥹 ja zrobiłam pierwszy test 7dpo bo nie mogłam wytrzymać i czysta biel więc się tym nie sugeruj. Dzisiaj jestem 10/11dpo i dopiero dzisiaj zrobiłam test żeby mieć dla siebie po prostu i druga kreseczka już jest, słabsza od kontrolnej ale jest 😁 co do śluzu to widziałam kiedyś jakiś komentarz o błyszczącym śluzie i że dziewczyna okazało się, że jest w ciąży. Nie wierzyłam w ten błyszczący śluz ale faktycznie taki miałam ze 3/4 dni temu zanim się dowiedziałam z bety że ciąża. 🙈 Jutro jestem umówiona do ginekologa, chciałbym już pójść na l4. Trochę się boje pracować bo to gastro, praca 9/10h, z dojazdami nie ma mnie po 12h w domu, dźwiganie, czasem siedzenie na kasie ale to trwa czasem po 8h więc siedzenie jak dużo też dobrze nie wpływa, duże tłumy, noże, gorące dania, na zmianie 30 osób i bieganina z wózkami kelnerskimi bo to Ikea więc tam bezpiecznie nie jest. Mam nadzieję że mi da to zwolnienie.

Kiedy testujecie?

• onalola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jutro pewnie. Ale się waham jeszcze. Co do śluzu, nie będę go przeglądać 😅 czuję że jest i tyle wystarczy. Skrzętnie notuje w aplikacji co się nowego dzieje. Fajnie by było, ale czuję że @ przyjdzie i się skończy rumakowanie 😪
    Aaaa no i zrobił mi się dawno nie widziany zajad w kąciku ust 😅🤣 ale jestem po przeziębieniu
    A no i dziś czuję takie 'nudzenie' macicy na @. Także no ten 😪
    Cieszę się że wzrasta ❤️🙌 oby tak dalej

Co do pracy, ja bym poczekała. Sama robiłam w gastro w 1 ciąży. Najlepiej poczekać jednak do tego 12 tc , wtedy chyba jest jakaś ochrona dla kobiet w ciąży. Powinni też zmienić stanowisko dla ciebie, dostosować je dla ciężarnej, ale tu już się dokładnie nie znam. Wiem że możesz się różnie czuć, ale jakby był ok, to ja bym jeszcze chwilę posiedziała. Betę zawsze możesz robić sama prywatnie, ona chyba 20 Ziko kosztuje , ale pamiętać że nie codziennie a co 48 h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2024, 11:44

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś 8/9 dpo, ale chyba jutro zrobię test jeśli dalej będzie biel to poczekam kolejne 2 dni. Co do objawów to bez zmian piersi bolą, macica i prawy jajnik, ale teraz mi już ciężko określić czy to na @ czy coś się jednak dzieje. A jeśli chodzi o śluz to czuję, że mam go sporo, brudzi mi wręcz bieliznę 🤷‍♀️ ale czy to wyznacznik? Nie wiem.

AngeKrk gratulacje! 🙌 wzrasta, wzrasta trzymam kciuki oby tak dalej

AngeKrk lubi tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    No ja jutro pewnie. Ale się waham jeszcze. Co do śluzu, nie będę go przeglądać 😅 czuję że jest i tyle wystarczy. Skrzętnie notuje w aplikacji co się nowego dzieje. Fajnie by było, ale czuję że @ przyjdzie i się skończy rumakowanie 😪
    Aaaa no i zrobił mi się dawno nie widziany zajad w kąciku ust 😅🤣 ale jestem po przeziębieniu
    A no i dziś czuję takie 'nudzenie' macicy na @. Także no ten 😪
    Cieszę się że wzrasta ❤️🙌 oby tak dalej

Co do pracy, ja bym poczekała. Sama robiłam w gastro w 1 ciąży. Najlepiej poczekać jednak do tego 12 tc , wtedy chyba jest jakaś ochrona dla kobiet w ciąży. Powinni też zmienić stanowisko dla ciebie, dostosować je dla ciężarnej, ale tu już się dokładnie nie znam. Wiem że możesz się różnie czuć, ale jakby był ok, to ja bym jeszcze chwilę posiedziała. Betę zawsze możesz robić sama prywatnie, ona chyba 20 Ziko kosztuje , ale pamiętać że nie codziennie a co 48 h
    Z tego co wiem beta teraz już około 50 zł kosztuje.

Tak, pracodawca pownienc zmienić stanowisko odpowiednie dla ciężarnej. W praktyce często jest tak, że taka zmiana rzadko kiedy jest możliwa i wysyła na L4.

Do końca nie jestem pewna, ale po 12 tygodniu przysługuje już ochrona, i jeśliby byłyby umowa na czas określony, to z automatu jest przedłużana do dnia porodu

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ