X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problem - testy owulacyjne
Odpowiedz

Problem - testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem, że patrze na te twoje testy i są mega dziwne hah włączyłam na komputerze. Weź w środę kup jakiś inny jak możesz, żeby było lepiej ocenić. Paskowy albo płytkowy :D
    Ja już się skreśliłam, ale ze mam kilka testów w domu to i zrobię :D

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    A to mnie zaskoczyłaś 😅
    A jak tam u ciebie?
    Znaczy nie wysyła, bo nie może przecież wysłać. Ale sugeruje, tak to nazwijmy 😂 Z tym 12 tygodniem dopuyam jeszcze kadrowej.

Dalej robię testy owulacyjne, w tym cyklu ewidentnie mi się owulacja przesunęła. Mega się cieszę bo wreszcie zobaczyłam dwie kreski na teście owulacyjnym, nie wygląda to na taki typowy pik. Dziś jeszcze zrobię no mi 2 zostały.

Wrzucę zdjęcie, mam te testy w domu w zeszycie. Aplikacja premom słabo mi je łapie.

Jeśli szczyt śluzu był wczoraj/ dziś to owulacja dopiero wystąpi? Zawsze myślałam, że szczyt śluzu to owulacja, a teraz czytam że jest przed. Sama już nie wiem 😂

Niestety nie udało mi się z wierzeniem temperatury to nie wyłapie po tym.

Co do Ciebie, mi się wydaje że jeszcze za wcześnie na test. Ja bym jeszcze zaczekała.🫂

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Powiem, że patrze na te twoje testy i są mega dziwne hah włączyłam na komputerze. Weź w środę kup jakiś inny jak możesz, żeby było lepiej ocenić. Paskowy albo płytkowy :D
    Ja już się skreśliłam, ale ze mam kilka testów w domu to i zrobię :D

Kupię inne może te facelle i ewentualnie dla porównania jeszcze jakiś inny 😅 poza tym jeżeli dziś faktycznie pojawiło się krwawienie implantacyjne to i tak test najwcześniej wyszedłby w środę/czwartek tak mi się wydaje, sama już nie wiem 🤷‍♀️

Nie skreślaj się jeszcze, zrób spokojnie 😉

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Znaczy nie wysyła, bo nie może przecież wysłać. Ale sugeruje, tak to nazwijmy 😂 Z tym 12 tygodniem dopuyam jeszcze kadrowej.

Dalej robię testy owulacyjne, w tym cyklu ewidentnie mi się owulacja przesunęła. Mega się cieszę bo wreszcie zobaczyłam dwie kreski na teście owulacyjnym, nie wygląda to na taki typowy pik. Dziś jeszcze zrobię no mi 2 zostały.

Wrzucę zdjęcie, mam te testy w domu w zeszycie. Aplikacja premom słabo mi je łapie.

Jeśli szczyt śluzu był wczoraj/ dziś to owulacja dopiero wystąpi? Zawsze myślałam, że szczyt śluzu to owulacja, a teraz czytam że jest przed. Sama już nie wiem 😂

Niestety nie udało mi się z wierzeniem temperatury to nie wyłapie po tym.

Co do Ciebie, mi się wydaje że jeszcze za wcześnie na test. Ja bym jeszcze zaczekała.🫂

Nie wiem jak ze śluzem, ale ja jak robiłam testy owulacyjne to po jakimś czasie wyszła mi kreska taka sama jak kontrolna i sądzę, że wtedy lub dzień później była owulacja. Z temperaturą też nie pomogę, bo nie wyłapałam także opierałam się głównie na testach owulacyjnych i tym, że bardzo mocno skoczyło mi libido ahh ino o jednym myślałam 😅

• Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na spokojnie nie stresujcie się, zaczekajcie i kupcie może inne testy. Dużo też poleca testy z Actiona.

Nie mniej jednak trzyma kciuki 🤞

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa28 wrote:
    Nie wiem jak ze śluzem, ale ja jak robiłam testy owulacyjne to po jakimś czasie wyszła mi kreska taka sama jak kontrolna i sądzę, że wtedy lub dzień później była owulacja. Z temperaturą też nie pomogę, bo nie wyłapałam także opierałam się głównie na testach owulacyjnych i tym, że bardzo mocno skoczyło mi libido ahh ino o jednym myślałam 😅
    To mi też skoczyło, ❤️ codziennie. Chcę tylko wyłapać tą owulkę żeby widzieć kiedy iść na proga. Chociaż ostatnio po progu już wiedziałam że nic z tego, był za niski po prostu;(

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dziewczyny, na spokojnie nie stresujcie się, zaczekajcie i kupcie może inne testy. Dużo też poleca testy z Actiona.

Nie mniej jednak trzyma kciuki 🤞

Właśnie ten test co dziś wam pokazałam z rana mam z Actiona 😅 ale na wszelki wypadek kupię też inny i sprawdzę w środę

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    To mi też skoczyło, ❤️ codziennie. Chcę tylko wyłapać tą owulkę żeby widzieć kiedy iść na proga. Chociaż ostatnio po progu już wiedziałam że nic z tego, był za niski po prostu;(

To za bardzo kochana nie pomogę jak to wyłapać dokładniej, musisz oszacować mniej więcej i iść na proga zobaczysz jak będzie trzymam kciuki 🙌

• onalola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie stresuje ( ale nadzieja jakiś ułamek % jest 🤣), po prostu skreślilam cykl i czekam na nowy. Chciałabym żeby @ się nie spóźniła , bo logistycznie już mam wyjazdy męża rozplanowane 🤣
    Wiesz co , w zeszycie spoko kleic, ale lepiej chyba foty robić , bo wiesz one w zeszycie potem wysychają i nie będą tak wiarygodne. Mówią żeby nie odczytywać wyniku po upływie czasu
    Ta aplikacja chyba wyłapuje tylko swoje testy, a ja tyle pieniędzy za nie dawać nie będę 😅 zwłaszcza że generalnie wiem kiedy mam mieć owu. W sumie to po co ja w ogóle śledzę ? 🤔 Chyba żeby wiedzieć kiedy zacząć wcześniej ❤️

2 cs 11/24 cb 💔

• Didi147 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę u lekarza pęcherzyk 21mm, gin nic nie powiedział kiedy mogę spodziewać się owu. Mówiłam ze mąż będzie w sobotę w nocy, stwierdził żeby się starać i brać od tego tygodnia progesteron. Testy LH wychodziły negatywne. Dzisiaj byłam na badaniach progesteron 13.30 a LH 4,20 czyli do owu doszło. Czy jest jakakolwiek szansa na to ze do owu doszło w sobotę/niedziele? 🫣 wiem ze mało prawdopodobne… nadzieja matka głupich..

Loraa lubi tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Ja się już nie stresuje ( ale nadzieja jakiś ułamek % jest 🤣), po prostu skreślilam cykl i czekam na nowy. Chciałabym żeby @ się nie spóźniła , bo logistycznie już mam wyjazdy męża rozplanowane 🤣
    Wiesz co , w zeszycie spoko kleic, ale lepiej chyba foty robić , bo wiesz one w zeszycie potem wysychają i nie będą tak wiarygodne. Mówią żeby nie odczytywać wyniku po upływie czasu
    Ta aplikacja chyba wyłapuje tylko swoje testy, a ja tyle pieniędzy za nie dawać nie będę 😅 zwłaszcza że generalnie wiem kiedy mam mieć owu. W sumie to po co ja w ogóle śledzę ? 🤔 Chyba żeby wiedzieć kiedy zacząć wcześniej ❤️
    Wiem, wlanie że zdjęcia byłby lepsze. Teraz jeszcze szybko ciemno, przy sztucznym świetle też mam wrażenie, że gorzej łapie.

W ten cykl bawię się z te testy, bo chciałam przełamać moje urojenie, że nigdy nie zobaczę dwóch kresek nawet na teście owulacyjnym. I się udało. I chcę jeszcze raz tego proga złapać w tym 7 dpo. Potem na jakiś czas odpuszczam, mąż póki co jest na miejscu to będziemy się starać ❤️ codziennie lub co drugie dzień.

Jestem pełna nadziei na ten cykl, bo owulacja dużo później, może będzie lepsza.

Hmm, to ja nie wiem jakie testy. Ja pinki zawsze robiłam, ale zawsze negaty.

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi147 wrote:
    W środę u lekarza pęcherzyk 21mm, gin nic nie powiedział kiedy mogę spodziewać się owu. Mówiłam ze mąż będzie w sobotę w nocy, stwierdził żeby się starać i brać od tego tygodnia progesteron. Testy LH wychodziły negatywne. Dzisiaj byłam na badaniach progesteron 13.30 a LH 4,20 czyli do owu doszło. Czy jest jakakolwiek szansa na to ze do owu doszło w sobotę/niedziele? 🫣 wiem ze mało prawdopodobne… nadzieja matka głupich..

Szansa zawsze jest, ale jaka nie wie nikt. Trzymam kciuki żeby poszło w dobrą stronę 🤞

@Loraa dobrze że chociaż te starania są przyjemne 🤣

2 cs 11/24 cb 💔

• Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi147 wrote:
    Jakieś prawdopodobieństwo jest, ale podobno większe szanse są jak ❤️ jest przed owu. Ale ja takiego doświadczenia dużego nie mam, dopiero się uczę.

Co do testów owulacjnych to ja za szybko z nich rezygnowałam, a teraz mi wychodzą pozytywne właśnie jak już mam dużo śluzu. A wcześniej kła śluz się zwiększał to ja myślałam że już po owu.

Polecam na allegro są po 25 sztuk testy owulacyjne z domwoe laboratorium, około 36 zł kosztuja.

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Didi147 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Jakieś prawdopodobieństwo jest, ale podobno większe szanse są jak ❤️ jest przed owu. Ale ja takiego doświadczenia dużego nie mam, dopiero się uczę.

Co do testów owulacjnych to ja za szybko z nich rezygnowałam, a teraz mi wychodzą pozytywne właśnie jak już mam dużo śluzu. A wcześniej kła śluz się zwiększał to ja myślałam że już po owu.

Polecam na allegro są po 25 sztuk testy owulacyjne z domwoe laboratorium, około 36 zł kosztuja.

Oczywiście ze są większe przed ale nie było możliwości 😂 mam nadzieje ze ten cykl nie jest stracony 🙈🤷‍♀️ tamten był CB…

• Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi147 wrote:
    Oczywiście ze są większe przed ale nie było możliwości 😂 mam nadzieje ze ten cykl nie jest stracony 🙈🤷‍♀️ tamten był CB…
    Wydaje mi się, że jest szansa, że cykl nie jest stracony 😀

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wygląda, jedyne co to nie widać wyraźnie piku, czyli kreski testowej silniejszej od kontrolnej

IMG-20241118-200634.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 21:35

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Tak to wygląda, jedyne co to nie widać wyraźnie piku, czyli kreski testowej silniejszej od kontrolnej

IMG-20241118-200634.jpg
    W cyklu w którym zaszłam w ciążę test owu wyglądał jak Twój z 15dc. Wiem, że wtedy się udało, bo potem już nie było ♥️. Chyba nie wszystkim się wybarwia tak mocno, ale w zeszycie widać skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 22:28

• Loraa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ol4 wrote:
    W cyklu w którym zaszłam w ciążę test owu wyglądał jak Twój z 15dc. Wiem, że wtedy się udało, bo potem już nie było ♥️. Chyba nie wszystkim się wybarwia tak mocno, ale w zeszycie widać skok.
    Ooo, ja dziś czuje jajniki i wskazywałoby to na owulację.

Czyli badania proga mogę zrobić w poniedziałek za tydzień?

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo u mnie te kreski, nawet kontrolna są zawsze ciemniejsze. Może masz inne stężenie tego lh, dlatego tak się wybarwia ? 🤔

2 cs 11/24 cb 💔

• onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura spadła. Piersi mniej bolą, więc czekam już tylko na @ 😪😭

2 cs 11/24 cb 💔

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ