X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problem - testy owulacyjne
Odpowiedz

Problem - testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ol4 wrote:
    W cyklu w którym zaszłam w ciążę test owu wyglądał jak Twój z 15dc. Wiem, że wtedy się udało, bo potem już nie było ♥️. Chyba nie wszystkim się wybarwia tak mocno, ale w zeszycie widać skok.

Dajesz nadzieję, miałam taki sam skok w tym cyklu i głównie na tym się opierałam mam nadzieję, że i mi się udało 😉 Loraa widać mocno 15 dc skok

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    U mnie temperatura spadła. Piersi mniej bolą, więc czekam już tylko na @ 😪😭
    Jejku niedobrze 😞 przytulam mocno, dopóki @ nie przyjdzie to jeszcze nie wszystko stracone.
    U mnie dziś rano lekki ból głowy, ale chwilowy myślę, że to na zmianę temperatury, bo przymrozki przyszły i ewentualnie od ciśnienia, bo czuję jak mnie ćmi. Piersi też mniej bolą, poza wczorajszymi 2 kroplami krwi nic więcej się nie pojawiło, bóli @ nie mam, jestem bardziej zmęczona i śpiąca, ale to może być również przez pogodę. Jeszcze co mnie zastanowiło to, że zawsze przed @ miałam bardzo silną ochotę na słodkie, zawsze musiałam coś zjeść czekoladę, batonika cokolwiek i przechodziło mi dopiero jak pojawiała się @, a teraz nic zero ochoty na słodkie nawet nie chce mi się jeść słodkiego 🤔

• onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to nie przyszło do Ciebie, tylko inny słodki prezent 🌱
    Nie no, po wczorajszych waszych słowach serio jeszcze zatlila mi się nadzieja. Dziś pogrzebana i zdeptana brutalnie jak robal.
    Poszłam sobie kupić paczka na osłodę. I niech @ będzie jutro / czwartek, tylko o tyle proszę 🙌 niech będzie łaskawa w bólu, bo nie ma mi kto pomoc przy synu i ruszamy z grudniem i badaniami. I chyba zmienię gina

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy powinnaś planowo mieć @? Zazwyczaj Ci się spóźnia?
    Co z ginem aktualnym, nie odpowiada Ci? Badania rozumiem, że w kontekście starań?

• onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to ostatnio @ przychodzi jak chce 😪 w ostatnim cyklu była aż 4 dni wcześniej 😤
    Teraz ciężko stwierdzić , aplikacje pokazują różnie. Od dzisiaj do piątku że ma być. Dziś jest 11 dpo.
    Ostatnio miał do mnie olewcze podejście. Poszłam do niego, bo młody dobre opinie. Ale albo nie miał humoru , albo nie wiem. Coś mi nie spasował do końca. Ja wiem, że wtedy był 1 CS , ale mówiłam że te plamienia się pojawiły, że to może ta nie pomogą ciałka i wgl ( miałam mega dużo pytań, ale płacę mu to i chciałam bym informacje uzyskać). To nie odpowiedział na połowę. Na inne przekręcił oczami ..
    I powiedział że jak 3 cykle się nie uda to wtedy dał listę badań i że dopiero wtedy, ale z podkreśleniem że rok starań to takie minimum.. wiem, zdaje sobie sprawę. Poszłam generalnie przez te plamienia, bo nawet chat gpt mówi że to może być nic a może być ta niedomoga, która znacząco wpływa na ciążę..
    I zła jestem na siebie że jednak nie poszłam w tym cyklu na badania , ale dobra. Nie ma co płakać , pójdę w grudniu
    Humor mam dziś podły przez to wszystko. Dobrze że męża nie ma , bo by oberwało mu się za to 🤣

Przechodziłam obok rossmana, kupiła test facelle. Na jutro. Ale nie wiem czy zużyje 😪 coś czytałam że te nordtesty słabe. A znalazłam zdjęcie z 1 ciąży. Pink super czuły. 13 dpo ( wtedy miałam mieć @). Kurde ,no cień cień

Po kawie pisałam sobie z czatem. Wedle niego nie doszło do spadku temp, bo wyliczył mi inna temperaturę bazowa niż aplikacja 🤯 ale powiedział że no mniejszy ból piersi , może niestety świadczyć o zbliżającym się okresie , i że jak jutro temp się nie podniesie to raczej już tylko @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 09:38

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa rozumiem to faktycznie kiepskie podejście ginekologa, tym bardziej że płacisz za wizytę to mógłby się wysilić... A nie znasz nikogo z polecenia, jakiegoś dobrego ginekologa?
    Ja co prawda chodzę do Pani ginekolog, ale ona moim zdaniem na prowadzenie ciąży średnio się nadaje, więc w tym cyklu czy się uda czy nie to chcę umówić się prywatnie do innego właśnie z polecenia i zobaczę tam czy będę zadowolona.

Nie załamuj się, jutro tak jak było mówione robimy obie test też mam z facelle już kupiłam i działamy 🫶🏻 na pocieszenie Ci powiem, że moje piersi też już mniej bolą, więc mogę mieć taką samą sytuację co Ty. Z jakim czatem pisałaś może i ja skorzystam? 🤔

• onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągnęłam aplikacje na telefon, mój mąż mi ja polecił 😅 chat gpt po prostu
    Właśnie kurde bele nie mam za bardzo nikogo 😪
    Chyba że przyjdzie do mnie wredna @ to jutro nie będę testować

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa okej zerknę z ciekawości 😅
    Hmm, a skąd jesteś? Może niedaleko mnie to Ci mogę podać wtedy namiary na ginekologa do którego zamierzam się zapisać 😉

• onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Krakowa.
    Jeszcze będę pytać i szukać, może ktoś z rodziny ma kogoś do polecenia. Tylko na razie nie chciałam nikomu nic mówić 😪

2 cs 11/24 cb 💔

• Loraa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja główną myśl jaką wyniosłam czytając to forum (oczywiście oprócz wielu cennych rad i wsparcia) jest taka, że wszelkie objawy mogą świadczyć o wszystkim i o niczym. Początek ciąży może mieć wszelakie objawy, jak również może ich nie mieć. Dziewczyny pisały, że w jednej ciąży miały to i to, a w drugiej było zupełnie odwrotnie. Także ja staram się do @ ignorować wszelkie objawy, nie doszukiwać się, po prostu czekać. Nie jest to łatwe, ale tak lepiej

ol4 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Ściągnęłam aplikacje na telefon, mój mąż mi ja polecił 😅 chat gpt po prostu
    Właśnie kurde bele nie mam za bardzo nikogo 😪
    Chyba że przyjdzie do mnie wredna @ to jutro nie będę testować
    A masz tą wersję płatną chata? Ja ostatnio też polubiłam pisać z chatem, mąż ma wykupioną subskrypcję i korzystam

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja główną myśl jaką wyniosłam czytając to forum (oczywiście oprócz wielu cennych rad i wsparcia) jest taka, że wszelkie objawy mogą świadczyć o wszystkim i o niczym. Początek ciąży może mieć wszelakie objawy, jak również może ich nie mieć. Dziewczyny pisały, że w jednej ciąży miały to i to, a w drugiej było zupełnie odwrotnie. Także ja staram się do @ ignorować wszelkie objawy, nie doszukiwać się, po prostu czekać. Nie jest to łatwe, ale tak lepiej

Tez tak się staram, ale pierwszy raz w życiu mnie tak piersi bolały 😅 w sumie to jestem zła na siebie że mierze temperaturę. I niby nie chce się nią sugerować, ale jak np spadnie czy wzrośnie to się doszukuje nie wiem czego 🤯 chyba mam za bardzo nawalone do głowy.
    Jeszcze jestem osobą która lubi mieć zaplanowane , i żeby ten plan wyszedł xd w planach na ten rok była ciąża najpóźniej w listopadzie 🤡
    Jak to mówią , jeśli chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu swoje plany heh

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Z Krakowa.
    Jeszcze będę pytać i szukać, może ktoś z rodziny ma kogoś do polecenia. Tylko na razie nie chciałam nikomu nic mówić 😪
    Ojj to za daleko 😞 ale może tutaj na forum ktoś poleci jakiegoś dobrego ginekologa z Krakowa? Popytaj

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Masz rację każda kobieta ma inaczej, ale ciężko właśnie nie zwracać uwagi na różne objawy 😅 staram się też wytrzymać do soboty, ale mam wrażenie, że strasznie się ciągnie i obawę wewnętrzna, że jednak ta @ przyjdzie

• onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    A masz tą wersję płatną chata? Ja ostatnio też polubiłam pisać z chatem, mąż ma wykupioną subskrypcję i korzystam

E gdzie płatna, darmowa. Tylko trzeba było zrobić konto bezpłatne żeby historia zapytań się zapisywała.
    Powstał tu watek o polecanych specjalistach.

A ktoś widziałam na forum jakiś wątek o temperaturze? Jak się to mierzy omawia itp?

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie widziałam żadnego wątku związanego z temperaturą, jak na coś trafię to Ci podeślę 😉

• Loraa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Tez tak się staram, ale pierwszy raz w życiu mnie tak piersi bolały 😅 w sumie to jestem zła na siebie że mierze temperaturę. I niby nie chce się nią sugerować, ale jak np spadnie czy wzrośnie to się doszukuje nie wiem czego 🤯 chyba mam za bardzo nawalone do głowy.
    Jeszcze jestem osobą która lubi mieć zaplanowane , i żeby ten plan wyszedł xd w planach na ten rok była ciąża najpóźniej w listopadzie 🤡
    Jak to mówią , jeśli chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu swoje plany heh
    To ja mam dokładnie tak samo, w pierwszym cyklu starań też zaczęły mnie boleć piersi, ja całą szczęśliwa, bo mnie nigdy nie bolały, czyli pewnie się udało, a tu klapa. Potem sobie też tak uświadomiłam, że jak sobie pomyślałam o bólu piersi, to akurat bolały. 😅

Ja też lubię mieć zaplanowane, najbardziej chciałam rodzić w czerwcu/ lipcu. A Tu klapa, teraz już mi wszystko jedno, byle by ta ciąża była.

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Będę się starała nie wymyślać, ale czy się da 🤷

2 cs 11/24 cb 💔

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebałam takie info w czeluściach internetu:

Test Facelle **może wykryć ciążę przed terminem spodziewanej @**, ale nie jest to najbardziej wiarygodny moment. Najlepszy wynik uzyskasz po **opóźnieniu @**, kiedy poziom hCG będzie wyższy i test będzie miał większą szansę na prawidłowy wynik.

Także chyba bym się jeszcze jutro nie sugerowała wynikiem jeśli wyjdzie negatywny, a nie pojawi się @ 🤔

• onalola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to to wszystkie testy tak piszą , i tak się mówi. Są też przypadki Pan co piszą że już w 8dpo mają pozytywne 🤷
    Za tym się nie nadąży, ja zrobię ale czuję że @ przyjdzie

2 cs 11/24 cb 💔

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ