Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika_we wrote:Witam, czy jest taka możliwość żeby owulacja wystąpiła mniej więcej jak miałam @ ? Z ciekawości po @ zrobiłam test owulacyjny który wynik był negatywny ale kreska testowa była dosyć mocna, utrzymywała się przez dwa dni, a dzisiaj jest już słabsza.
Jeśli wynik testu bym negatywny to jak ma być pozytywny? 🙈19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Nika_we wrote:Witam, czy jest taka możliwość żeby owulacja wystąpiła mniej więcej jak miałam @ ? Z ciekawości po @ zrobiłam test owulacyjny który wynik był negatywny ale kreska testowa była dosyć mocna, utrzymywała się przez dwa dni, a dzisiaj jest już słabsza.
Wynik testu pozytywny jest w momencie kiedy kreska testowa jest mocniejsza niż kreska kontrolna lub jest tak samo intensywna jak kreska kontrolna. Niektóre testy wybarwiają się naprawdę bardzo mocno, wiec nawet lekka różnica między kreskami mówi, że test jest negatywny.
Myśle, ze to z biologicznego punktu widzenia nie jest możliwe, żeby jednocześnie pojawiła się miesiączka i owulacja. Może być (jeżeli masz bardzo krótkie cykle - jeśli tak należy to szybko skonsultować z lekarzem) owulacja będzie w niedługim czasie po zakończeniu okresu, np 8/9 dc, ale to raczej skrajne przypadki.
Pamiętaj tez, że pozytywny test owulacyjny nie wskazuje momentu owulacji, ale jedynie daje znak, że poziom LH wzrósł i w ciągu kolejnych 24/36 h PRAWDOPODOBNIE nastąpi owulacja.19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
18+6 Ok. 274 g 💙
A mogła by któraś koleżanka mi pomóc
?
jestem tutaj nowa i chciała bym zacząć się udzielać i również pomagać innyma ja proszę o odpowiedź bo widzę że sporo kobiet się zna na rzeczy i mam pytanie bo już chodzę po ścianach
otóż zacznę od początku bo może być długo, mam w domu córeczkę 1,5 roku, teraz urodził nam się synek ma dopiero 2 miesiące. 25 stycznia z mężem trochę nas poniosło i mielismy dosłownie chwilowy seks (jak to ładnie nazwać.. Parę włozen) bo stwierdziliśmy że się boimy (a czekam na założenie spirali, czekam na wyniki cytologii) pierwszą miesiączkę po porodzie już dostałam 19 stycznia i trwała 7 dni więc trwała do tego 25 stycznia. Niestety więcej danych nie mam.. Nawet nie wiem jaka długość jest cyklu bo to pierwszy po porodzie. Od 2 dni czuje okropny ból jakby w szyjce, jak usiądę, kicham, kaszle to boli..jak chodzę również... dziś zrobiłam dwa testy ciążowe wyszły negatywne i test owulacyjny wyszły dwie grube kreski. Czy faktycznie kochane to taki mocny ból owulacyjny? Ja wiem ze nie jesteście lekarkami, już rozmawiałam z moją fajna położna i pójdę do ginekologa
ale chciała bym jakiejś odpowiedzi czy mogą być tak mocne bóle owulacyjne i czy to w ogóle owulacja
bardzo proszę o pomoc
👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Maliina wrote:A mogła by któraś koleżanka mi pomóc
?
jestem tutaj nowa i chciała bym zacząć się udzielać i również pomagać innyma ja proszę o odpowiedź bo widzę że sporo kobiet się zna na rzeczy i mam pytanie bo już chodzę po ścianach
otóż zacznę od początku bo może być długo, mam w domu córeczkę 1,5 roku, teraz urodził nam się synek ma dopiero 2 miesiące. 25 stycznia z mężem trochę nas poniosło i mielismy dosłownie chwilowy seks (jak to ładnie nazwać.. Parę włozen) bo stwierdziliśmy że się boimy (a czekam na założenie spirali, czekam na wyniki cytologii) pierwszą miesiączkę po porodzie już dostałam 19 stycznia i trwała 7 dni więc trwała do tego 25 stycznia. Niestety więcej danych nie mam.. Nawet nie wiem jaka długość jest cyklu bo to pierwszy po porodzie. Od 2 dni czuje okropny ból jakby w szyjce, jak usiądę, kicham, kaszle to boli..jak chodzę również... dziś zrobiłam dwa testy ciążowe wyszły negatywne i test owulacyjny wyszły dwie grube kreski. Czy faktycznie kochane to taki mocny ból owulacyjny? Ja wiem ze nie jesteście lekarkami, już rozmawiałam z moją fajna położna i pójdę do ginekologa
ale chciała bym jakiejś odpowiedzi czy mogą być tak mocne bóle owulacyjne i czy to w ogóle owulacja
bardzo proszę o pomoc
Może to być ból owulacyjny, ale może to być jeszcze ból przy kichaniu i kaszlu związany z porodem, bo z tego co piszesz rodziłaś dopiero 2 miesiące temu?
Nie wiek, ciężko stwierdzićMaliina lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
18+6 Ok. 274 g 💙
Maliina wrote:https://zapodaj.net/7550dd7807aee.jpg.html
Te testy są negatywne, duuuuzo brakuje do pozytywu
Akurat ta firma wybarwia się bardzo mocnoMaliina lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
18+6 Ok. 274 g 💙
nick nieaktualny
-
anuch199 wrote:Czy to dzisiaj? 😁
https://zapodaj.net/2b9123a6de004.jpg.html
Pierwszy test jest z wczoraj z ok. 16:00
Drugi z dzisiaj ok. 16:00, trzeci dzisiaj ok. 20:00
Ten z 20 wyglada bardzo ładniemyślę, że można działać, ale sprawdź jeszcze jutro o dwóch porach test owu
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
18+6 Ok. 274 g 💙
nick nieaktualnyMaliina wrote:A mogła by któraś koleżanka mi pomóc
?
bardzo proszę o pomoc
Malina testy są negatywne, żeby był pozytywny to muszą być dwie tak samo ciemne kreski. Na owulację raczej bolą jajniki. Może zrobiła ci się nadżerka i dlatego boli cię szyjka macicy, albo po porodzie ciało nie wróciło do formy i też może boleć. Dobrze, że idziesz do ginekologa to skontrolować, trzymam kciuki ✊, żeby nie było to nic poważnego 🙂❤️ -
nick nieaktualnyVanilliowaczekolada wrote:Jeśli wynik testu bym negatywny to jak ma być pozytywny? 🙈
Vanilliowaczekolada chyba chodzi o to, że testy w kolejnych dniach były coraz jaśniejsze. Więc można przypuszczać, że z początku test był pozytywny i kolejne już wychodziły jaśniejsze. Ale tym bym się nie sugerowała Nika bo też tak miałam a pozytywny przyszedł dopiero później. Organizm może się przygotowywać do owulacji ale sama owulacja może nastąpić później i dopiero wtedy też wychodzi pozytyw -
Vanilliowaczekolada wrote:Może to być ból owulacyjny, ale może to być jeszcze ból przy kichaniu i kaszlu związany z porodem, bo z tego co piszesz rodziłaś dopiero 2 miesiące temu?
Nie wiek, ciężko stwierdzić
Tak tak 2 miesiące temu rodziłam
Ale poród naturalny skończył się cesarka, myślałam że te testy owulacyjne są pozytywne
Mamy z mężem 30 lat staramy się być odpowiedzialni ale tego 25 stycznia na dosłownie moment nas poniosło, nie możemy pozwolić sobie w tak krótkim czasie na 3 dziecko a boję się że te bóle to może zagnieżdżenie zarodka? Nawet nie jestem w stanie jeszcze ustalić moich cyklów bo przecież był dopiero jeden...
👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Vanilliowaczekolada wrote:Te testy są negatywne, duuuuzo brakuje do pozytywu
Akurat ta firma wybarwia się bardzo mocno👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Vanilliowaczekolada wrote:Jest i on - PIK!
https://zapodaj.net/d55368c748fa3.jpg.html
Test zrobiony z 2 moczu od rana - przed chwilą, wiec około 11. Czy o tej porze ten wynik jest wiarygodny? 🤔🥰ja jutro też zrobię jeszcze raz
👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Maliina wrote:Faktycznie ciemna kreska :*
ja jutro też zrobię jeszcze raz
To te same testy co Twoje - Facelle z rossmannaone są bardzo dobre
Właśnie taka kreska jak moja na tym zdjęciu to pozytyw 😊
Kreska testowa musi być tak jak w tym przypadku mocniejsza od kontrolnej, albo tak samo intensywna jak kontrolna 😊😊19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
18+6 Ok. 274 g 💙
Maliina wrote:A jaki najlepiej kupić? Nie planuje dziecka ale jeśli to nie ciąża to chciała bym w temat tych testów się zagłębić
Te Facelle z Rossmanna, które masz są bardzo dobry
Ale ze naprawdę dobrze się wybarwiają, to żeby był pozytywny wynik kreska testowa musi być naprawdę ciemna 😊Maliina lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
18+6 Ok. 274 g 💙
Maliina wrote:https://zapodaj.net/11dc1e2a2f238.jpg.html
https://zapodaj.net/9819e00c7e7f0.jpg.html
Zrobiłam teraz też test i wydaje się jeszcze bardziej jasnyzerkniesz, bardzo proszę :*
Oba negatywne.
Jeśli zastanawiasz się, czy to możliwe, że testy teraz coraz bardziej błędną, bo wcześniej były ciemniejsze to to tal nie działa
U mnie tez tak czasami jest ze np dnia 14 mam mocniejsza kreskę niż dnia 15, a testy pozytywny wychodzi 18 dnia. Liczy się pierwszy ewidentny pozytywWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 22:59
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
18+6 Ok. 274 g 💙
Vanilliowaczekolada wrote:Oba negatywne.
Jeśli zastanawiasz się, czy to możliwe, że testy teraz coraz bardziej błędną, bo wcześniej były ciemniejsze to to tal nie działa
U mnie tez tak czasami jest ze np dnia 14 mam mocniejsza kreskę niż dnia 15, a testy pozytywny wychodzi 18 dnia. Liczy się pierwszy ewidentny pozytyw
Dziękuję
Ja już sama nie wiem czy owulacja u mnie była czy też niemam nadzieję że położna szybko mi załatwi termin u ginekolog bo bardzo martwią mnie te bóle
👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021