Forum W oczekiwaniu na owulację testy owulacyjne??
Odpowiedz

testy owulacyjne??

Oceń ten wątek:
  • Róża 1 Ekspertka
    Postów: 258 64

    Wysłany: 11 lutego 2020, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Zrobiłam dziś test ciążowy 10 mlu ale białooo, w sumie to chyba się ludze że przy takich temperaturach i braku skoku może coś być z tego :(

    To może lepiej do lekarza może coś poradzi! Może druga owulacja! Niewiem 🤷‍♀️ tylko lekarz

  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 23 lutego 2020, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możliwe że testy owulacyjne wychodzą negatywne przy mocnych objawach owulacji? Bol brzucha, jajnika, sluz, mdlosci. Temperatury nie zdazylam zmierzyc. Może to oznaczać, że np. pęcherzyki nie pękają lub coś innego?

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Sameriver Debiutantka
    Postów: 12 0

    Wysłany: 27 lutego 2020, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a co powiecie o tym wyniku testu ?
    https://zapodaj.net/64f2d24d55bf3.jpg.html

  • BędzieDobrze Debiutantka
    Postów: 10 0

    Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    hejka, potrzebuje pomocy. Wklejam 2 zdjęcia testów owulacyjnych. 13 dc test wyszedł od razu ewidentnie pozytywny a 14 dc cyklu sama nie wiem. W ostatnim pół roku owulacja była 15- 16 dc. co sądzcie? dzis jest 15 dc i rano szyjka była wysoko, otwarta i rozpulchniona. Ze sluzem mam problem, bo ogólnie mam go mało ale w tym cyklu zaczął się dość wczesniej bo 10 dc. https://zapodaj.net/8c7bc3a647246.jpg.html https://zapodaj.net/0e60f1708989d.jpg.html

    BędzieDobrze
  • Annn90 Autorytet
    Postów: 363 1083

    Wysłany: 4 kwietnia 2020, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie jesteś pewna czy test owulacyjny jest pozytywny to polecam apke Femometer. Jest ona w języku angielskim. Jest tam również taka opcja, ze robisz zdjęcie testu i pokazuje mniej więcej jaki jest poziom LH. 🤗 Ja używam i jestem z niej bardzo zadowolona 😁

    12.2019 - HSG - drożne jajowody
    4.2020 - AMH 4,36 ng/ml
    1.07.2020 - 1 IUI 🍷
    26.08.2020 - 2 IUI 🍷
    24.09.2020 - 3 IUI 🍷
    23.10.2020 - 4 IUI 🍷

    InviMed Wrocław 🍀
    9.01.2021 - wizyta w klinice niepłodności 🍀
    26.01.2021 - kolejna wizyta w klinice - odkładam antyki.
    29.01.2021 - gonal-f start 💉
    3.02.2021 - podgląd kurnika 🤞🏼🍀 (JP 7 🥚, JL 12 🥚)
    5.02.2021 - kolejny podglad 🤞🏼🍀
    9.02.2021 - punkcja 7:45 (pobrane 22 oocyty)
    12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
    7 dpt - beta 23,6 U/l
    10 dpt - beta 186,6 U/l
    12 dpt - 443,4 U/l
    14 dpt - 928,6 U/l
    20 dpt - 7497 U/l

    Mamy ❄️❄️
  • Madziak555 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 7 kwietnia 2020, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki... Może mi doradzicie? Dzisiaj rano i w południe test owulacyjny pozytywny - ewidentnie testowa ciemniejsza... (wiem że rano nie powinnam robić, dlatego powtórzę jeszcze wieczorem) współżyłam z mężem od 7 dc co drugi dzień, ostatni raz wczoraj... I teraz moje pytanie czy jest szansa na to że plemniki przeżyją? Skoro test dzisiaj pozytywny to owulacja jutro.... Męża nie, będzie dopiero w piątek. Czy jechać jutro do niego? Z tym że to jest 200 km w jedną stronę :(

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 1041 669

    Wysłany: 7 kwietnia 2020, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak555 wrote:
    Cześć dziewczynki... Może mi doradzicie? Dzisiaj rano i w południe test owulacyjny pozytywny - ewidentnie testowa ciemniejsza... (wiem że rano nie powinnam robić, dlatego powtórzę jeszcze wieczorem) współżyłam z mężem od 7 dc co drugi dzień, ostatni raz wczoraj... I teraz moje pytanie czy jest szansa na to że plemniki przeżyją? Skoro test dzisiaj pozytywny to owulacja jutro.... Męża nie, będzie dopiero w piątek. Czy jechać jutro do niego? Z tym że to jest 200 km w jedną stronę :(

    Jeśli w południe był pozytywny to owu w ciągu 36godzin powinna być.Więc pewnie jutro/czwartek jakoś.Jeśli seks był wczoraj to plemniki mogą wytrzymać te 2-3dni.Powodzenia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 23:13

  • judysia86 Przyjaciółka
    Postów: 346 83

    Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak555 wrote:
    Cześć dziewczynki... Może mi doradzicie? Dzisiaj rano i w południe test owulacyjny pozytywny - ewidentnie testowa ciemniejsza... (wiem że rano nie powinnam robić, dlatego powtórzę jeszcze wieczorem) współżyłam z mężem od 7 dc co drugi dzień, ostatni raz wczoraj... I teraz moje pytanie czy jest szansa na to że plemniki przeżyją? Skoro test dzisiaj pozytywny to owulacja jutro.... Męża nie, będzie dopiero w piątek. Czy jechać jutro do niego? Z tym że to jest 200 km w jedną stronę :(

    I jak dzisiaj wyszedł test?

    "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba"
  • Madziak555 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    judysia86 wrote:
    I jak dzisiaj wyszedł test?
    Dzisiaj też pozytywny :(

  • monnkej Przyjaciółka
    Postów: 65 38

    Wysłany: 19 maja 2020, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

    Czy ten test jest pozytywny?
    https://zapodaj.net/a9071ed133f7e.jpg.html
    Miłego wieczoru 😁

    rok starań... czekając na CUD

    💔 09.2020 ciąża biochemiczna
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 798 627

    Wysłany: 20 maja 2020, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • MaBu Koleżanka
    Postów: 31 7

    Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie jest pozytywny

    Starania od czerwca 2020

    ONA
    listopad 2020 - TSH - 3,4 (zmiana z Letrox 75 na Letrox 100) - do skontrolowania po miesiącu
    AMH - 2.98 (w normie)

    ON
    Seminogram grudzień 2020

    Rozpoznanie: AsthenoTeratozoospermia

    Parametry poza normą:
    Żywotność 56% (norma minimum 58%)
    Ruchliwość 26% (norma minimum 40%)
    Morfologia 3% (norma minimum 4%)
  • Sanpod Znajoma
    Postów: 19 3

    Wysłany: 3 czerwca 2020, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi może podpowiedzieć jak to interpretować ?

    https://zapodaj.net/ed03639ed7044.jpg.html

  • Nadziejka-30 Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny !
    równiez mam zagwostkę
    Pozyty czy negatyw?
    testy domowe laboratoruim
    https://zapodaj.net/38bf8dd418c8e.jpg.html

    2011 stan przdrzucawkowy i HELLP
    36 tydzień 1,5kg szczęścia

    2019 paźdzernik pozytywny test
    2019 listopad poronienie zatrzymane

    od lutego 2020 ponowne starania
    podejrzenie niedomogi lutealnej
    trochę zawyżona prolaktyna
    wyniki z lutego
    FSH 7,2
    LH 7,2
    TSH 1,8
    progesteron w 22 dniu cyklu 18ng/ml

    Pregna start, wiesiołek + sroka do owulacji, magnez+b6, żelazo


    c1fd13506d4c43522a9b9e48ba0b0c81.png
  • Nadziejka-30 Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanpod wrote:
    Ktoś mi może podpowiedzieć jak to interpretować ?

    https://zapodaj.net/ed03639ed7044.jpg.html


    wg mnie 01.06 i 02.06 negatyw a 03.06 pozytyw.

    sama mam prolem z interpretacją mojego testu domowe labratorium
    https://zapodaj.net/38bf8dd418c8e.jpg.html

    2011 stan przdrzucawkowy i HELLP
    36 tydzień 1,5kg szczęścia

    2019 paźdzernik pozytywny test
    2019 listopad poronienie zatrzymane

    od lutego 2020 ponowne starania
    podejrzenie niedomogi lutealnej
    trochę zawyżona prolaktyna
    wyniki z lutego
    FSH 7,2
    LH 7,2
    TSH 1,8
    progesteron w 22 dniu cyklu 18ng/ml

    Pregna start, wiesiołek + sroka do owulacji, magnez+b6, żelazo


    c1fd13506d4c43522a9b9e48ba0b0c81.png
  • Sanpod Znajoma
    Postów: 19 3

    Wysłany: 3 czerwca 2020, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka-30 wrote:
    Hej dzieczyny !
    równiez mam zagwostkę
    Pozyty czy negatyw?
    testy domowe laboratoruim
    https://zapodaj.net/38bf8dd418c8e.jpg.html


    A masz inne testy do porównania ?

  • Nadziejka-30 Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podaje link. zrobiłam drugi test i jakby negatyw..:(
    nie wiem o 13;00 wyglądał na pozytyw ( albo się nakręcam) a teraz jakby negatyw.. sama już nie wiem.. Tak może być?? ..jak z tego cyklu nic się nie wykluje to chyba odpuszczę sobie te testy..szkoda nerwów i kasy a wydałam na nie chyba fortunę.. chyba ,ze zioła sroki mi coś namieszały i owulka się przesunie... Byłam bardzo niecierpliwa i zaczęłam od 5 dnia cyklu pic ziółka mieszankę nr 3

    https://zapodaj.net/e34273c6e4d9e.jpg.html

    2011 stan przdrzucawkowy i HELLP
    36 tydzień 1,5kg szczęścia

    2019 paźdzernik pozytywny test
    2019 listopad poronienie zatrzymane

    od lutego 2020 ponowne starania
    podejrzenie niedomogi lutealnej
    trochę zawyżona prolaktyna
    wyniki z lutego
    FSH 7,2
    LH 7,2
    TSH 1,8
    progesteron w 22 dniu cyklu 18ng/ml

    Pregna start, wiesiołek + sroka do owulacji, magnez+b6, żelazo


    c1fd13506d4c43522a9b9e48ba0b0c81.png
  • Klaudinick Koleżanka
    Postów: 44 29

    Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jaki czas test owulacyjny jest pozytywny ? Wczoraj wieczorem negatywny, dzisiaj o 11 rano z 2/3 moczu pozytywny, ale już o godzinie 17.30 tego samego dnia negatywny... W tamtym miesiącu miałam podobnie i okazało się że test pokrywał się z wykresem temperatury. Jak jest u Was?

    Starania od sierpnia 2019👣👣👣
    Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
    3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
    LH 3.03 (2.00-8.00)
    Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
    Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
    Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
    Mąż :
    lepkość <1 cm
    objętość ejakulatu 5,30ml,
    pH 7,9,
    liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
    całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
    prawidłowych 1 % 😣
    23.10.20- 1 IUI 🍷
  • Nadziejka-30 Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg instrukcji od pozytywu w ciągu 24-36 powinna być owulacja. Też mam zagwostke 0 13 pozytywny a 18 jakby negatyw... szczerze tych moich jajników nie czuje.. śluzu jakby mniej ...nie wiem co jest A biorę wiesiolek od 1dc i bromergon 1/4 tab na wieczór. .. eh wkurza juz mnie to..

    Dziewczyny co sądzicie o moich testach,czy widzicie gdzieś pozytyw..???
    https://zapodaj.net/e34273c6e4d9e.jpg.html

    2011 stan przdrzucawkowy i HELLP
    36 tydzień 1,5kg szczęścia

    2019 paźdzernik pozytywny test
    2019 listopad poronienie zatrzymane

    od lutego 2020 ponowne starania
    podejrzenie niedomogi lutealnej
    trochę zawyżona prolaktyna
    wyniki z lutego
    FSH 7,2
    LH 7,2
    TSH 1,8
    progesteron w 22 dniu cyklu 18ng/ml

    Pregna start, wiesiołek + sroka do owulacji, magnez+b6, żelazo


    c1fd13506d4c43522a9b9e48ba0b0c81.png
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej firmy testy polecacie?
    Mam domowe labolatorium ale cos.mi sie.wydaje, ze oszukuja bo czesto sa pozytywne.

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego