Forum W oczekiwaniu na owulację testy owulacyjne??
Odpowiedz

testy owulacyjne??

Oceń ten wątek:
  • małaczarna Znajoma
    Postów: 22 6

    Wysłany: 30 lipca 2020, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pierwszy z dzisiaj pozytywny! Ja bym próbowała już dzisiaj💪

    Odetta lubi tę wiadomość

  • Odetta Przyjaciółka
    Postów: 82 42

    Wysłany: 31 lipca 2020, 00:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaczarna wrote:
    Ten pierwszy z dzisiaj pozytywny! Ja bym próbowała już dzisiaj💪

    Teraz LH wzrosło do 200% no więc podziałalismy, jutro poprawimy i później czekanie najdłuższe 2 tygodnie 😂

    małaczarna lubi tę wiadomość

    22.04.2020 ciaza biochem
    09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny


    Niepłodność idopatyczna
  • Vampirella Znajoma
    Postów: 21 4

    Wysłany: 31 lipca 2020, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam do Was pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Dziś mój 15 dzien cyklu. Wczoraj tempka drastycznie w dół,ale testy owulacyjne negatywne choć ciemnieją. Robię je dwa razy dziennie. Pierwszy raz po 13, drugi kolo 22. Czy wg Was pora testów jest ok? Dziękuję za odpowiedź😘

    PCOS i insulinooporność
    16/07 laparoskopia
    👉Kauteryzacja jajników-okienka dla komórki jajowej
    👉 Chromotubacja-oba jajowody drożne
    15 cs
  • kokoszka31 Autorytet
    Postów: 1500 1818

    Wysłany: 31 lipca 2020, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampirella wrote:
    Hej dziewczyny! Mam do Was pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Dziś mój 15 dzien cyklu. Wczoraj tempka drastycznie w dół,ale testy owulacyjne negatywne choć ciemnieją. Robię je dwa razy dziennie. Pierwszy raz po 13, drugi kolo 22. Czy wg Was pora testów jest ok? Dziękuję za odpowiedź😘

    Tak, pory wydają się być ok. Szczerze to u każdego to inaczej wygląda, nie ma żadnych reguł..Robiąc dwa razy dziennie wieksza szansa na uchwycenie piku. Ja zazwyczaj robię 1 około 17 i jest ok też.

    🌿15 CS:
    - 28.01.21 ⏸️ beta 200->504 (po 48h)
    - 12.02.21 USG: zarodek 4.4mm FHR 111 😍
    - 22.02.21 USG: dziedzic ma już 13 mm 😍
    - 10.03.21 USG: 33mm szczęścia FHR 167
    - 29.03.21 prenatalne: 6.5cm zdrowego człowieka 😍
    - 19.05.21 chłopak 350g 💙
    - 19.07.21 1430g 🍩
    - 05.08.21 1730g 🍬
    - 23.08.21 2400g 🍰
    - 14.09.21 3000g 🍭
    - 20.09.21 3300g 🍉
    16udugpjnw5iiahk.png
  • Vampirella Znajoma
    Postów: 21 4

    Wysłany: 31 lipca 2020, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kokoszka za pomoc. Jestem pierwszy cykl po laparoskopii i nigdy nie mialam owulacji przez pcos. Teraz się denerwuję,bo owulka powinna już być

    PCOS i insulinooporność
    16/07 laparoskopia
    👉Kauteryzacja jajników-okienka dla komórki jajowej
    👉 Chromotubacja-oba jajowody drożne
    15 cs
  • Spuromix Ekspertka
    Postów: 248 151

    Wysłany: 31 lipca 2020, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) pomożecie mi rozszyfrować moje owulaki? Dziwna sytuacja się zadziała ciemniała kreska nagle zjaśniała i zgłupiałam :(

    daeb7d1c9937.jpg

    dde5538759e2a99c23fcc4c2cf782a39.png
  • Vampirella Znajoma
    Postów: 21 4

    Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Hej :) pomożecie mi rozszyfrować moje owulaki? Dziwna sytuacja się zadziała ciemniała kreska nagle zjaśniała i zgłupiałam :(

    daeb7d1c9937.jpg
    Masz pcos? Może jeszcze za wcześnie na test?

    PCOS i insulinooporność
    16/07 laparoskopia
    👉Kauteryzacja jajników-okienka dla komórki jajowej
    👉 Chromotubacja-oba jajowody drożne
    15 cs
  • Spuromix Ekspertka
    Postów: 248 151

    Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampirella wrote:
    Masz pcos? Może jeszcze za wcześnie na test?
    Nie zdiagnozowano jeszcze ale torbiele się pojawiają, zobaczę co będzie dalej... Mam w planach 3 cykle obserwacji i później lekarza więc obserwuję i czekam :)

    dde5538759e2a99c23fcc4c2cf782a39.png
  • unify Autorytet
    Postów: 806 676

    Wysłany: 13 sierpnia 2020, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to juz pozytyw? To moj pierwszy miesiac z testami owu :)
    https://zapodaj.net/823ed43fd0da0.jpg.html

    atdc2n0a92hantdh.png
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 3161 4570

    Wysłany: 14 sierpnia 2020, 00:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie.

    Pozytywny czy nie?
    https://zapodaj.net/90fcac701e885.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 00:24

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50*0,5.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8
    6+5 -> mamy ❤️
    8+4 - > 2,16cm, FHR 178
    12+5 - > 6,23cm, FHR 166

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Ewa__lewa Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 14 sierpnia 2020, 01:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka123 wrote:
    Dzięki za odpowiedź, właśnie dzisiaj temperatura już wzrosła :-) powoli dochodzę do tego co i jak ;-)



    Bo przed owu temp na chwilę drastycznie spada.

  • Ewa__lewa Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 14 sierpnia 2020, 01:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Hej dziewczyny ,
    Mam pytanie. Jestem w pierwszym cyklu po całkowitym poronieniu samoistnym. Wczesna ciąża w 5 tygodniu. Po konsultacji z lekarzem uznał, ze nie ma jakichkolwiek przeciwwskazań do starania się o dziecko już w pierwszym cyklu.
    Postanowiłam wiec zakupić testy owulacyjne i z ich pomocą próbować zajść w ciąże. Krwawienie trwało 8 dni (6,7 dzień to już było w zasadzie plamienie ). Testowanie zaczęłam zaraz po ustaniu plamienia czyli w 9 dniu cyklu.
    Czy mogę prosić o pomoc w rozszyfrowaniu tych wyników :

    1F25CD7D-_qwswaqs.jpg


    https://zapodaj.net/88b62857aca63.jpg.
    Żaden z tych testów nie jest pozytywny

  • Iwonana8 Przyjaciółka
    Postów: 80 46

    Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jestem tu od kilku dni, dziś 15dc i test owulacyjny wyszedł pozytywny z czego bardzo się cieszę 🙂 mam ogromne nadzieje zajść w tym cyklu
    Ktoś jeszcze dziś owuluje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 11:41

    Iwona335
  • Iwonana8 Przyjaciółka
    Postów: 80 46

    Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Dziewczyny czy to juz pozytyw? To moj pierwszy miesiac z testami owu :)
    https://zapodaj.net/823ed43fd0da0.jpg.html
    Dla mnie to już pozytyw 🙂

    unify lubi tę wiadomość

    Iwona335
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 3161 4570

    Wysłany: 15 sierpnia 2020, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

    A ja wczoraj i przedwczoraj mialam taki wynik
    https://zapodaj.net/90fcac701e885.jpg.html
    A dzisiaj juz jest taki
    https://zapodaj.net/d28e120afa184.jpg.html

    Co myslicie?

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50*0,5.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8
    6+5 -> mamy ❤️
    8+4 - > 2,16cm, FHR 178
    12+5 - > 6,23cm, FHR 166

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Iwonana8 Przyjaciółka
    Postów: 80 46

    Wysłany: 16 sierpnia 2020, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ile dni pokazuje się wam pozytywny test owulacyjny?

    Iwona335
  • kokoszka31 Autorytet
    Postów: 1500 1818

    Wysłany: 16 sierpnia 2020, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    Przez ile dni pokazuje się wam pozytywny test owulacyjny?

    Zazwyczaj 1, ale zdarza się że kilka dni. Wynika to z tego, że wysokie stężenie LH może utrzymywać się dłużej niż jeden dzień i wtedy nie ma tego typowego piku (ten pik trwa dłużej).

    🌿15 CS:
    - 28.01.21 ⏸️ beta 200->504 (po 48h)
    - 12.02.21 USG: zarodek 4.4mm FHR 111 😍
    - 22.02.21 USG: dziedzic ma już 13 mm 😍
    - 10.03.21 USG: 33mm szczęścia FHR 167
    - 29.03.21 prenatalne: 6.5cm zdrowego człowieka 😍
    - 19.05.21 chłopak 350g 💙
    - 19.07.21 1430g 🍩
    - 05.08.21 1730g 🍬
    - 23.08.21 2400g 🍰
    - 14.09.21 3000g 🍭
    - 20.09.21 3300g 🍉
    16udugpjnw5iiahk.png
  • Iwonana8 Przyjaciółka
    Postów: 80 46

    Wysłany: 16 sierpnia 2020, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Zazwyczaj 1, ale zdarza się że kilka dni. Wynika to z tego, że wysokie stężenie LH może utrzymywać się dłużej niż jeden dzień i wtedy nie ma tego typowego piku (ten pik trwa dłużej).

    A to dobrze jak trwa dłużej czy raczej nic dobrego nie wróży?
    Od wczoraj od ok 11:00 do teraz mam cały czas gruba krechę i się zastanawiam kiedy wkoncu będzie ten pik 🙄

    Iwona335
  • Klarciaa Koleżanka
    Postów: 56 30

    Wysłany: 18 sierpnia 2020, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny HELP
    https://zapodaj.net/fe1b3c1fc8433.jpg.html
    Pozytyw ??? bo mi się wydaje, że tak wczoraj na monitoringu pęcherzyk 17mm endo 10mm lekarka mowiła, że wygląda jak by zaraz chciał pęknąć

    0d1ys65g9okw1k49.png
  • kokoszka31 Autorytet
    Postów: 1500 1818

    Wysłany: 18 sierpnia 2020, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    A to dobrze jak trwa dłużej czy raczej nic dobrego nie wróży?
    Od wczoraj od ok 11:00 do teraz mam cały czas gruba krechę i się zastanawiam kiedy wkoncu będzie ten pik 🙄

    Myślę że to nie ma znaczenia, jest to po prostu taka cecha osobista. Zasadniczo po pierwszym dodatnim współżyc i najlepiej obserwować temperaturę, wtedy widać że jest się już w fazie wyższych temperatur czyli po owu.

    🌿15 CS:
    - 28.01.21 ⏸️ beta 200->504 (po 48h)
    - 12.02.21 USG: zarodek 4.4mm FHR 111 😍
    - 22.02.21 USG: dziedzic ma już 13 mm 😍
    - 10.03.21 USG: 33mm szczęścia FHR 167
    - 29.03.21 prenatalne: 6.5cm zdrowego człowieka 😍
    - 19.05.21 chłopak 350g 💙
    - 19.07.21 1430g 🍩
    - 05.08.21 1730g 🍬
    - 23.08.21 2400g 🍰
    - 14.09.21 3000g 🍭
    - 20.09.21 3300g 🍉
    16udugpjnw5iiahk.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego