Forum W oczekiwaniu na owulację wielkosci pecherzyka - jaka najkorzystniejsza do zaplodnienia?
Odpowiedz

wielkosci pecherzyka - jaka najkorzystniejsza do zaplodnienia?

Oceń ten wątek:
  • Mdziusia89 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 2 lutego, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kolejne USG i pęcherzyk tylko 11 mm

  • Betti37 Autorytet
    Postów: 670 236

    Wysłany: 3 lutego, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdziusia89 wrote:
    Niestety kolejne USG i pęcherzyk tylko 11 mm
    A który to dzień cyklu?
    od kiedy bierzesz cło i jaka dawka? Co macie zbadane/stwierdzone?

    Nasienie (w normie, poza morfo - 2 %)Niedrożny prawy jajowód,silniejszy jajnik po niedrożnej,wiek

    3 cs po poronieniu

    12.07.2010 Zuzanna
    9.11.2017 3 iui _ Gabrysia 2.08.2018

    wrzesień 2019 - 3 cs ciąża/ poronienie 7 tc

    17.04.2020 II Trzymajcie kciuki

    29.06 wynik Nifty - zdrowy Chłopak ;-) termin na 18.12.2020
  • Mdziusia89 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 4 lutego, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    A który to dzień cyklu?
    od kiedy bierzesz cło i jaka dawka? Co macie zbadane/stwierdzone?

    Wczoraj 14 dzień cyklu i pęcherzyk już wielkości 24 mm jestem pełna optymizmu.
    U mnie niestety problem z rozwinięciem się pęcherzyka i wystąpieniem owulacji.
    Clo brałam rok temu przez 2 cykle u innego ginekologa ale się poddałam.
    Teraz zaczęłam pierwszy cykl.

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1666 493

    Wysłany: 14 lutego, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdziusia89 wrote:
    Niestety kolejne USG i pęcherzyk tylko 11 mm

    a co lekarz na to?

    niestety ja nie pomogę bo u mnie póki co przy stymulacji pęcherzyki rosną i pękają

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • Mdziusia89 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 18 lutego, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    a co lekarz na to?

    Na szczeście pęcherzyk urósł do rozmiarów 24 mm i pękł.

    czekamy... ale jednak wydaje mi się że nie tym razem

  • Natalia0007 Ekspertka
    Postów: 200 104

    Wysłany: 20 lutego, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tutaj nowa 🙂 staramy się już ponad rok ale od niedawna mam cykle owulacyjne na metforminie ;) w tym miesiącu pęcherzyk 20dnia cyklu 18mm 24 dnia cyklu 28mm i dopiero pękł prawdopodobnie w nocy 26dc brak pęcherzyka :) ogólnie mam długie cykle 38dni. Ciekawa jestem czy coś wyjdzie z tak dużego pęcherzyka

    12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Madiaskaaa Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 21 lutego, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Jestem tu nowa
    Od 3 lat staramy się o dziecko
    I dziś miałam pierwszyzna monitoring cyklu po luteinie i jego wywołanie
    1. 9 dc pęcherzyk 17 mm endokrynolog 9 mm
    W poniedziałek znów monitoring
    Co sądźcie?

  • Mdziusia89 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 27 lutego, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiaskaaa wrote:
    Cześć
    Jestem tu nowa
    Od 3 lat staramy się o dziecko
    I dziś miałam pierwszyzna monitoring cyklu po luteinie i jego wywołanie
    1. 9 dc pęcherzyk 17 mm endokrynolog 9 mm
    W poniedziałek znów monitoring
    Co sądźcie?

    Trzymam kciuki....
    U mnie niestety kolejny miesiąc z CLO i zaczynamy monitoring

  • Madiaskaaa Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 28 lutego, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdziusia89 wrote:
    Trzymam kciuki....
    U mnie niestety kolejny miesiąc z CLO i zaczynamy monitoring
    Ja właśnie po kolejnym usg monitoring pierwszym w życiu
    16 dc pęcherzyk 28 mm endometrum ponad 1 cm
    W poniedziałek znów usg bo nie wiadomo czy to już patologia i nie pękający czy móje indywidualne antyatlantyckich i będą ładnie pękać
    No zobaczymy

  • Starajacasie Debiutantka
    Postów: 8 3

    Wysłany: 2 marca, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest moj 13 dc. Na monitoringu był 1 pecherzyk 25mm. Lekarz twierdzi ze za duzy ( przetrwały). Podlamalam się ale weszłam w Internet i różne są teorie odnośnie wielkości pęcherzyków. Zrobilam test owulacyjny i od razu wyszedl pozytywny. Myslicie ze może byc cos z tego? Endometrium 10mm. Byłam stymulowana aromkiem i w poprzednim cyklu miałam3 pęcherzyki 18, 19, 20mm również 13 dc. Nie wiem dlaczego tym razem mój organizm inaczej zareagował.

  • Sameriver Debiutantka
    Postów: 12 0

    Wysłany: 3 marca, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Clo 2x1 od 2do6dc i dziś 10dc pęcherzyk 9mm A Endo 3mm.. wg was jest jakaś szansa ?

  • Dastiny Ekspertka
    Postów: 346 99

    Wysłany: 14 marca, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam was, podpinam się pod temat. Widzę że orientujecie się w temacie pęcherzyków. Byłam na usg po poronieniu mam 2 pęcherzyki w jednym jajniku jeden 14 mm drugi 12 mm Endometrium 13 mm czy jest ok? Czy pękną oba pęcherzyki, dziękuję za pomoc 🥰

  • Betti37 Autorytet
    Postów: 670 236

    Wysłany: 26 marca, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Hej dziewczyny witam was, podpinam się pod temat. Widzę że orientujecie się w temacie pęcherzyków. Byłam na usg po poronieniu mam 2 pęcherzyki w jednym jajniku jeden 14 mm drugi 12 mm Endometrium 13 mm czy jest ok? Czy pękną oba pęcherzyki, dziękuję za pomoc 🥰
    Ciężko powiedzieć czy pekna...
    Bardzo grube endometrium jak na taką wielkość pęcherzyka...
    Byłaś sprawdzić czy pękły?Cykl stymulowany?
    który to dzień cyklu?

    Nasienie (w normie, poza morfo - 2 %)Niedrożny prawy jajowód,silniejszy jajnik po niedrożnej,wiek

    3 cs po poronieniu

    12.07.2010 Zuzanna
    9.11.2017 3 iui _ Gabrysia 2.08.2018

    wrzesień 2019 - 3 cs ciąża/ poronienie 7 tc

    17.04.2020 II Trzymajcie kciuki

    29.06 wynik Nifty - zdrowy Chłopak ;-) termin na 18.12.2020
  • Klaudynna Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 30 marca, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Staram się o dzidziusia 2 lata. W grudniu 2019 stwierdzone policystyczne jajniki. Aktualnie jestem po 3 cyklu z CLO. Pierwszy cykl nie udany, urósł jeden pęcherzyk, w dwa dni urósł do 30mm, dostałam Pregnyl na pęknięcie żeby uniknąć torbieli, bezowocnie.
    Następny cykl w 14 dc wyglądało na pęknięty pęcherzyk ginekolog powiedział, że jest po owulacji, ale w trakcie cyklu była choroba i antybiotyki więc również bezowocnie.
    W tym cyklu podwojona dawka CLO 3-7 dc 2x1 tabletka. USG 13 dc pęcherzyk 16 mm , endo 7mm.. ginekolog nie podał zastrzyku, kazał przyjść na następny dzień. 14 dc czyli dzień później Endo urosło do 10mm, ale pęcherzyk nadal miał 16 mm. Ginekolog powiedział, że cykl stracony i wypisał CLO na następny.
    Dziewczyny czy jest szansa, że pomimo braku wzrostu po 24 godzinach pęcherzyk pęknie i coś z niego jeszcze będzie ? Dodam, że w poprzednich cyklach w dniach połodnych śluz zawsze prawidłowy , a w tym cyklu śluz pojawił się dopiero 16 dc...

  • Nadzieja28 Przyjaciółka
    Postów: 717 31

    Wysłany: 20 czerwca, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zaglądacie tu jeszcze ?? Mam pytanie 13 dc pecherzyk 30... cykl stracony ? Dostałam pregnyl

    Start 08.2018
    Clo-brak efektów...❌
    Lametta- coś się dzieje...✔️
    Laparoskopia 12.2019 ✔️
    Jajowody - drożne ✔️
    Endometrioza - Wykluczona ✔️
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌
    Letrox, Gluqophage, Pabi dexamethason,
    Kwasy Omega3, Koenzym Q10+vit E, Wtamina D, Magnez z witaminą B6, Falvit, Prgna +, Jod, Nac, Wisiołek, Metylowany kwas foliowy, Ameryk B12 i B6, Acard 75
    Zyx - alergia na trawy, pyłki, kurz, itp

    TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️
    TROMBOFILIA:
    V leiden ✔️, V R2 ✔️, Potrombina ✔️, Mthfr * C677T Mthfr_677C✔️,
    Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    KIR : Bx ✔️❌
    OBECNE ✔️ :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    NIEWYKRYTE ❌ :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: TEST MAR - NEGATYWNY, wynik 2✔️❌, Fragmentacja ❌✔️,Hba ✔️
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.