wielkosci pecherzyka - jaka najkorzystniejsza do zaplodnienia?
-
WIADOMOŚĆ
-
niteczka a udostepnij swoj wykres. Endometrium piękne! marze o takim. Temperatura moze wzrosnac nawet 3 dni po owulacji dopiero.
ja bylam wczoraj na monitoringu i w cigu 2 dni moj pecherzyk z 15 mm soczyl na 22 mm. Wiec jak widzisz niezle przykoksowal, u Ciebie tez tak moglo byc. Tylko moj ejszcze nie pękł, mam nadzieje ze dzisiaj luba najpozniej jutro peknie, inaczej bedzie juz za duzy, ty sie martwisz ze twoj za maly byl, a ja ze moj za duzy... -
Dziewczyny ja bylam u lekarza w 14 dniu cyklu i pęcherzyk mial 26 mm lekarz powiedzial ze bardzo dobrze i kazał sie starać, zaluje ze nie poszlam sprawdzic czy pękł. Niestety nie udalo sie zajsc w ciaze, dostalam @. Teraz mysle zeby sie umowic znowu w tym cyklu i sprawdzic jak duzy bedzie, nic mi nie wspominał nawet o zastrzyku na pękniecie:/
-
Plemniczka, to faktycznie bardzo dużo urósł w tak krótkim czasie, nie sądziłam że to możliwe by tak szybko "Jak na drożdżach"
Wykres udostępniła ale nie mam Premium więc już nie mogę edytować, ale dziś temp spadła 36.38 (18dc) , wiec poki co nie mam wzrostu temp na min 3 dni A u Ciebie tak ładnie się zapowiada wg wykresu
Darinka, ja walczę prawie trzy lata i jeszcze nikt mi nie zaproponował nic na pęknięcie czy choćby wywołanie owulacji , monitoring robię na własną rękę -
Własnie nie wiem dokładnie, niby wszystko w porządku, podejrzenie zaburzeń drugiej fazy cyklu (dwóch lekarzy mówi ze tak, dwóch innych ze nie ma problemu) i tarczyca lekka niedoczynność, a tak to "niby" wszystko okej. Własnie już jestem na skraju rozpaczy i wybieram się do nowego,kolejnego lekarza. Szczególnie że w tym cyklu znów zaczęły mi się plamienia a do @ jeszcze 10 dni.
BTW. szukamy dziewczyny która miała w stopce badania do wykonania dla staraczek, ale coś nie mogę jej znaleźć -
niteczka wrote:Własnie nie wiem dokładnie, niby wszystko w porządku, podejrzenie zaburzeń drugiej fazy cyklu (dwóch lekarzy mówi ze tak, dwóch innych ze nie ma problemu) i tarczyca lekka niedoczynność, a tak to "niby" wszystko okej. Własnie już jestem na skraju rozpaczy i wybieram się do nowego,kolejnego lekarza. Szczególnie że w tym cyklu znów zaczęły mi się plamienia a do @ jeszcze 10 dni.
BTW. szukamy dziewczyny która miała w stopce badania do wykonania dla staraczek, ale coś nie mogę jej znaleźć
Ja sie umowilam do innego lekarza na monitoring owulacji i zobaczymy jak sie sprawy mają. A jaki masz wynik tsh? Ja mam 2.67 tez chyba troszke za wysokie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój lekarz tez nic mi nie zaproponował, wręcz przeciwnie twierdzi, że wszystko jest bardzo dobrze i taki pęcherzyk jest ok. W tym cyklu sobie odpuszczam idè tylko dzisiaj do endokrynologa z wynikiem tsh, ale w następnym chyba spróbuje się umowic do innego lekarza na monitoring. Niestety nie mam jeszcze wiedzy o Ovitrelle.
-
Ja byłam ostatnio u gin i po clo i gonalu pęcherzyk miałam... Ale 38 mm ...
Reakcja mojej gin mnie bardzo zadziwiła i po przemyśleniu twierdzę że niestety negatywnie. Była przeszczęśliwa i twierdziła że super. Że jak by był 55 mm to licho ale taki idealny. Dostałam ovitrelle. Podałam wczoraj a dziś rano czułam duży ból tego jajnika przez około pół godziny. Mam nadzieję że gigant pękł.
Teraz zastanawiam się nad zmianą gin mimo wielkiej sympatii do niej... Ale skoro wszyscy uważają że 30 to już za duży pęcherzyk , a dla niej 38 jest idealny... To boję się jakie jest faktyczne jej pojęcie o leczeniu niepłodności7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
A pękają same ? Jeśli tak to pewnie dojrzewają do odpowiedniego momentu. Mi niestety nie pękają jak już w ogóle urosną.7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
nick nieaktualny