X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta HCG

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka771 ja na Twoim miejscu poszlabym do innego ginekologa wtedy bedziesz wiedziala na czym stoisz, bo jezeli beta nie przyrasta, to raczej nie ma ciazy...

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta! Odebrałam wyniki.
    Mój przyrost bety to aż (?) 311% w ciągu 48h :o
    12dpo 27mIu/ml
    14dpo 111mIu/ml !
    Czy to może sugerować ciążę mnogą ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys myślę że nie :) na początku szybko rośnie. Ja miałam 34 a za dwa dni 125. I na usg później jeden pęcherzyk :)

aiwlys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka tylko ze ten lekarz to sprawdzony ginekolog. Juz jedna ciaze mi prowadzil i nie bylo zadnego bledu. Wiem tez ze inne pacjentki bardzo go chwala.. Sama nie wiem czy przytrafil by sie mu taki blad. A tym bardziej ze po tamtej wizycie dostalam do domu zdjecie z usg z widocznym pecherzykiem na te 4 mm. Takze cos tam jest a jak nie ciaza to co to za perzerzyk?. Niestety nigdzie nie moge znalesc na internecie takiego przypadku opisanego. A myslicie ze jest jeszcze szansa na ciaze jak ostatnia beta byla w 10 dniu po owulacji?

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka771 sprawdzony czy nie to nadal człowiek i może sie mylić, mój tez sprawdzony i wiele kobiet go bardzo chwali, a juz kilka razy zdarzyło mu sie nie trafić z diagnozą. Masz dwa wyjścia czekać i się zastanawiać co to jest, albo pójść do innego lekarza. Ja gdybym tak zawierzyła jednemu lekarzowi, to pewnie dzieci do tej pory bym nie miała. Rozumiem, że bardzo pragniesz dziecka i cały czas masz nadzieje, ale według mnie gdybys faktycznie była w ciazy, to beta powinna przyrastać, zreszta przejrzyj sobie ten wątek, dziewczyny tu piszą o swoich wynikach. Ewentualnie możesz wykonać jeszcze jedno badanie beta i wtedy okaże sie czy jest szansa na ciąże. Może faktycznie pęcherzyk sie pojawił, ale nic więcej tzw. puste jajo dlatego ani beta ani testy z moczu Ci nie wychodzą.

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko - to niemożliwe aby tak szybko był widoczny pęcherzyk, ale ja miałam nieco podobną sytuację w zeszłym roku. w 21-23 miałam delikatne plamienia jasną krwią, ciąży raczej nie podejrzewałam wiec zapisałam się do gin żeby być tak po @ no bo o co kaman z tym plamieniem, okres się spóźniał, zrobiłam z 6 testów ciążowych od 29dc do 35dc i w dzień wizyty 35dc beta hcg - wszystko absolutnie negatywne, no beta niby 1,2 ale poniżej to nie ma ciąży. A na wizycie zonk, w macicy pęcherzyk 6mm... Dostałam jednak o równiutkie 2 tygodnie spóźnioną @, wyglądała normalnie, a mi nigdy ale to nigdy @ się nie spóźniała. W następnym cyklu zaszłam w ciążę i się posypało, co widać w podpisie :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • robaczek świętojanski Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka miałaś rację ze serduszko będzie pięknie biło :) byłam dziś u lekarza bo zaczęłam trochę plamic. Okazało się ze zrobił mi się krwiak i teraz przymusowe leżenie. Ale dzieciątko ma już 3 mm i to jest najważniejsze :)

Agnieszka lubi tę wiadomość

"Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
    Jesteś a więc musisz minąć, miniesz- a więc to jest piękne."
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek_świetojanski Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę!!! Super wiadomość! Teraz wypoczywaj na maksa i w piatek mozesz trzymac kciuki za moja wizyte. Ps. a dzisiaj rano myslalam o Tobie, ze juz w poniedzialek zobaczysz swoje malenstwo :)

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• Atka41 Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że @ nie przyjdzie. Sikańce robione w 29 - 30 dc słabiutka druga kreska.
    Beta HCG robione:
    24dc <1
    32 dc - 92,23
    34 dc - 223,5

Dziś USG (36dc) 5t0d od OM i póki co pusto - ale chyba za wcześnie zrobiłam... Mam przyjść za 10 dni o ile nic się nie będzie działo.
    Doktor mówił, że jak chcę mogę sobie w przyszłym tygodniu zrobić betkę i że pęcherzyk widać jak beta ma powyżej 1000.

Mam już 2 syków - 10 i 6 lat, i za sobą w 2009 roku zabieg łyżeczkowania z powodu pustego jaja płodowego. Więc czekam teraz jak na szpilkach. To moja 4 ciąża i dodatkowo po 40 roku życia ( nie sądziłam, że po czterdziestce tak łatwo można jeszcze zajść w ciążę ;) ).
    Myślicie, że warto jeszcze zrobić betę w poniedziałek lub wtorek żeby zobaczyć jak przyrasta?
    Pełna obaw jestem... choć dr kazał być dobrej myśli, że na tym etapie to spokojnie może jeszcze nie być widać pęcherzyka.

• beatum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz,to zrób, a jak nie to oblicz sobie kalkulatorem, kiedy powinno być te 1000 i wtedy umawiają się do lekarza ;) Powodzenia i gratuluję :)

szczęśliwa łac. beatum

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka nie stresuj się :) pewnie miałaś późno owulacje i dlatego jeszcze nie widać pęcherzyka :) ja bete powtarzałam 6 razy bo nie mogłam uwierzyć w swoje szczęście i dawało mi to spokój :) powodzenia!

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka41 u mnie przy becie 177 nie było nic widać, po 92h miałam już 989 a dwa dni po tym robione usg i było już widać pęchęrzyk, jeżeli ma Cie to uspokoić to zrób bete i zobaczysz jak przyrasta.

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• Atka41 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :)

Jutro podejdę na betę bo mnie nerwy zjedzą ...

• beatum Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i daj nam tu znać :)

szczęśliwa łac. beatum
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka gratulacje! ile się staraliście?

• Atka41 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    Powodzenia i daj nam tu znać :)

Oczywiście :)
    marciaa wrote:
    atka gratulacje! ile się staraliście?

Dzięki :)
    No w naszym przypadku to raczej lekka wpadka - jakoś się szczególnie nie staraliśmy. Myślałam, że w moim wieku ( 41 lat) tak łatwo się nie zachodzi ;).

Przy starszych synach udawało się ale 2 w cyklu - a tu chwila zapomnienia i ciąża ;)
    Mam tylko nadzieje, że będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 22:48

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka, wow! gratuluję jeszcze bardziej w takim razie :-)
    tylko się cieszyć, gdy teraz tyle młodych ma problem :-)
    będzie wszystko dobrze - na pewno :D
    w jakim wieku masz synów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 22:54

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka i jak wyniki bety?

• Atka41 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robaczek świętojanski wrote:
    Atka i jak wyniki bety?

Dziś czyli w 38 dc betka 1160 czyli rośnie. Kalkulator przyrostu bety mówi, że przyrost prawidłowy :D
    Więc jestem dobrej myśli. Jednak w czwartek lub piątek idę znów na betę ;)

marcia wrote:
    Atka, wow! gratuluję jeszcze bardziej w takim razie :-)
    tylko się cieszyć, gdy teraz tyle młodych ma problem :-)
    będzie wszystko dobrze - na pewno :D
    w jakim wieku masz synów?

Dzięki :D
    10 i 6 lat

• Monika1986 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy miałyście do czynienia ze spowolnieniem przyrostu bety?
    Moje wyniki:
    16.06: 124,6
    18.06: 298,2
    20.06: 545,5

Na początku przyrosło bardzo dużo a teraz spowolniło. Niby jest w normie ale trochę się martwię.
    Dodam, że owulację miałam w 56 dc i stąd mój strach o zdrowo rozwijającą się ciążę. W środę powtarzam bete ostatni raz i w czwartek idę do lekarza.

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ