Beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika beta nie przyrasta równomiernie, ważne że jest w normie. Ja robiłam 6 razy i na początku przyroslo nawet 300% po 2 dniach, a następnym o 96%. Nie stresuj się, będzie dobrze
Monika1986 lubi tę wiadomość
"Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś a więc musisz minąć, miniesz- a więc to jest piękne." -
Atka gratulacje
Ja mialam dzis stresujacy dzien, bo w poludnie bedac w lazience zauwazylam brazowe plamienia. Zadzwonilam do lekarza i przenioslam wizyte na dzisiaj. Okazalo sie, ze zrobil mi sie maly krwiak i stad to brudzenie. Cale szczescie szyjka dluga i zamknieta, a i z maluszkiem wszystko dobrze, rozwija sie prawidlowo, ma juz pieknie bijace serce Lekarz zalozyl mi dzisiaj karte ciazy i przepisal duphaston. -
Agnieszka, dziękuję.
Leż, odpoczywaj... Ja w drugiej ciąży też plamiłam - w sumie bez przyczyny. Stracha miałam. Skończyło się jak ręką odjąć po skończeniu 3 miesiąca. Teraz synek ma już 6 lat
Robaczku, Agnieszko - ślę dobre myśli do Was! Trzymajcie się dziewczyny.
Ja byłam w sobotę ( to był 5t0d) u gina nawet usg mi zrobił ale nic nie było widać. Kazał przyjść za 10 dni czyli na wizytę idę za około tydzień. Chyba nie wytrzymam... z drugiej strony może lepiej poczekać, to będzie coś więcej widać?
We wtorek planuję iść 28 czerwca - będzie to już 6t3d i wtedy chciałabym już zobaczyć serducho...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 23:03
-
Atka - a długo plamiłaś, w sensie ciągle czy były jakieś pojedyncze dni przerwy i jakiego koloru było to plamienie, dużo tego było? Od kiedy u Ciebie zaczęły się te plamienia?12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline - plamiłam w zasadzie w czasie, kiedy normalnie miałabym @, trwało to max 10 dni, były raczej brunatne niż żywą krwią. Pomagało leżenie i odpoczynek oraz L4. Pierwsze plamienia miałam zaraz na początku ciąży - w czasie kiedy miała być @, wiedziałam, że jestem w ciąży bo jak tylko zobaczyłam dwie kreski w 26 dniu cyklu poleciałam zrobić betę wraz z przyrostami. Lekarz dał mi Duphaston i kazał się oszczędzać. W 2 trymestrze plamienia ustąpiły.
-
Witam mam pytanie 17 maja 2016 miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki, owulacji nie jestem w stanie dobrze określić ale 8.06 miałam krwawienie implementacyjne a przynajmniej tak określam malutką plamke świeżej krwi. Betahcg z 16.06.2016 wynik 58,1 następne dopiero 20.06 (ponieważ był weekend) wynik 306.1. Proszę powiedzieć czy wszystko dobrze bardzo się boję ponieważ za mną już jedno poronienie
Aniołek 6tc (*)16.03.2016 -
Robaczek kazał mi sie oszczędzać, ale nie powiedział ze mam leżeć plackiem, wiec staram sie funkcjonować w miarę normalnie, a wtedy kiedy tylko moge to odpoczywam leżąc w łożku, maja 3 latke w domu nie mam nawet możliwości zeby leżąc non stop w łożku. Trzymam kciuki za wizytę
Agnieszka według mnie przyrost jest odpowiedni, a jak sie martwisz to za dwa dni powtórz badanie -
nick nieaktualnyByłam dziś na badaniu beta hcg o 14:30 i wyniki będą dopiero po północy w internecie mogę sprawdzić Jestem jak na razie 25 dc, a do @ zostało 4 dni. Od niedzieli tj 19.06 strasznie mnie bolą piersi jakby kłują i może być to objaw, choć nigdy nie miałam zespołu PSM przed braniem tabletek antykoncepcyjne. Wszyscy pamiętajmy, że każda ma inny organizm i nie może być prawda, że każda kobieta ma.
-
AgnieszkaAgnieszka u mnie w 5t2d był widoczny pęcherzyk a już w 5t6d było widać maleńkie bijące serduszko. Wcześniej niż przy becie 1500 możesz nic nie zobaczyć wiec powtórz bete to będziesz spokojniejsza"Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Wiem co czujesz my się staraliśmy 17 miesięcy i skończyło się na in vitro wiec jak zobaczyłam pierwszy wynik bety 22 to aż bałam się cieszyć"Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
nick nieaktualny
-
Atka - dzięki za odpowiedź Pytałam się, bo też się zmagam z plamieniami W ciążach które zakończyły się łyżeczkowaniem również miałam plamienia, ale wtedy cały czas była tylko jasna krew, w zeszłym roku było to od końca 7tc, a w tym roku w terminie @ i trwało 8 dni i po 10 dniach spokoju znów pokazała się krew, a kilka dni wcześniej miałam usg na którym było wszystko ok.
Teraz plamię od terminu @, a w sumie nawet 2 razy wcześniej taki brudny śluz się pokazał. Raz bywała to jasna krew w śluzie, innym razem mocno różowy lub brązowo/pomarańczowo/brunatno/bordowy śluz, zawsze rano i wieczorem, bywały pojedyncze dni, że tylko wieczorem albo tylko rano lub aby odrobinę innego koloru śluz. Ale jest tego dużo mniej niż w tamtych ciążach, nawet na wkładkę dziennie najwięcej nie było teraz, a wtedy to tak 2 na dzień.
Wczoraj byłam na usg i widziałam niecałe 7mm szczęścia z pikającymWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:45
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016