Beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Iguana wrote:Odebrałam wyniki -beta 7,52 czyli lipa:( ... jak myślicie,okres sam przyjdzie czy trzeba do lekarza z tym iść?a jak sie potem dni płodne wyznacza? Bo mi cykl sie teraz poprzestawia przecież...
-
Dziewczyny,nie ma co sie oszukiwać beta jedno,dwu cyfrowa raczej nie wróży dobrze.przeczytalam duzo forum na ten temat i niestety,ale takie niskie wartości w 90% to ciąże biochemiczne,no chyba,ze bardzo,bardzo wczesne tj praktycznie po owulacji... Ja już dostałam @,boli więcej niż zwykle,więcej tez krwi,ale da sie przeżyć.Nie ma co sie tym zamartwiać,po prostu każda z nas sie nakręca na początku za bardzo i tyle.Ja wczoraj jak czekałam na druga betę to mało jaja nie zniosłam z nerwówIguana
-
Aha,jako ze u mnie 1 dzień cyklu i za jakieś dwa tygodnie znowu zaczynamy starania,poczytałam dziś trochę o naturalnych "wspomagaczach" w zajściu w ciąże:-) Podobno olej z wiesiołka wspomaga produkcje śluzu ,wiec kupiłam w aptece i zaczęłam zażywać.trzeba wlasnie od 1 dnia cyklu go brać nawet po 6 tabletek dziennie i jak sie zacznie owulacja odstawić.zobaczymy za miesiąc czy pomoże:-)Iguana
-
nick nieaktualny
-
Witam ponownie:-) Po 2 miesiącach od ciąży biochemicznej pojawiły się 2 kreski na teście. W dniu spodziewanej miesiączki byłam u lekarza,ale zobaczył tylko endometrium na 2cm wtedy też zrobiłam betę i wynik 103. Po 72h-603 i kolejna po 72h- 2041. Wizytę mam dopiero 12 grudnia-doktorek w Tajlandii jak co roku o tej porze Jak myślicie? DObrze rokują te wyniki?
-
nick nieaktualny
-
witam was kochane. dawno mnie nie było u was. piszę z pytaniem bo już sama nie wiem. wyszła mi beta 1806 w piątek. w środe mam wizyte u lekarza. jest sens powtarzać dziś betę czy ten wynik jest jednoznaczny? w tamtym tygodniu robiłam dwa testy obydwa pozytywne poradźcie kochane bo do środy zwariuję
-
nick nieaktualny
-
sh2 wrote:witam was kochane. dawno mnie nie było u was. piszę z pytaniem bo już sama nie wiem. wyszła mi beta 1806 w piątek. w środe mam wizyte u lekarza. jest sens powtarzać dziś betę czy ten wynik jest jednoznaczny? w tamtym tygodniu robiłam dwa testy obydwa pozytywne poradźcie kochane bo do środy zwariuję
Beta świadczy o ciąży, ale jeśli zrobisz badanie jeszcze raz, to sprawdzisz także czy prawidłowo rośnie. Dla lekarza będzie to ważna informacja.