Beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Domi_tur wrote:Dziewczyny, z tego co wiem Butterfly miała zabieg usunięcia ciąży pozamacicznej
ohh nie tak strasznie mi przykro❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam,
Przeczytałam "prawie" cały wątek ale nie znalazłam sytuacji jak moja. W 31dc beta wyszła 14.26 w 34beta 14.68 .....lekarz kazał odstawić dupka i czekać na okres tak tez uczynilam....narazie tylko plamienia, brzuch na okres nie boli za to mam wszelkie objawy ciąży, moje piersi zaraz wybuchna po otrzymaniu wyniku straciłam cala nadzieje i czekałam ma poronienie...
A dziś w głębi serca pojawiła sie iskierka nadzieji 36dc, tak tak wiem że to niemożliwe ale moze któraś z Was miała podobna sytuację? Moze hcg jakimś cudem nagle zaczęło rosnąć?
Pozdrawiam i jednocześnie witam Was wszystkie (nowa uzytkowniczka). -
Alex2018 wrote:Witam,
Przeczytałam "prawie" cały wątek ale nie znalazłam sytuacji jak moja. W 31dc beta wyszła 14.26 w 34beta 14.68 .....lekarz kazał odstawić dupka i czekać na okres tak tez uczynilam....narazie tylko plamienia, brzuch na okres nie boli za to mam wszelkie objawy ciąży, moje piersi zaraz wybuchna po otrzymaniu wyniku straciłam cala nadzieje i czekałam ma poronienie...
A dziś w głębi serca pojawiła sie iskierka nadzieji 36dc, tak tak wiem że to niemożliwe ale moze któraś z Was miała podobna sytuację? Moze hcg jakimś cudem nagle zaczęło rosnąć?
Pozdrawiam i jednocześnie witam Was wszystkie (nowa uzytkowniczka).
Anwo to masz początek ciąży, więc beta rośnie każdego dnia. Jutro już pewnie będziesz miała ponad 200. Ja miałam w 27dc.53,1 w 29dc.139,6. w 31dc.298,3 Tak więc powtórz bete bo nie jest tak ważna wartość tylko ważniejszy jest przyrost.Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
nick nieaktualnyAlex powtórz bede rzeczywiście mogl to byc blad laboratorium , dziwna sytuacja gdy beta stoi w sumie w miejscu lepiej to sprawdzic . Anwo to wczesna ciąża moja tez zaczynała sie od bardzo niskiego hcg a co 2 dni pięknie wzrastało pamietaj nie wazna jest wartosc poczatkowa tylko to czy prawidłowo przyrasta zyczymy powodzenia i czekamy dziewczyny na dobre wiesci !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 16:00
-
Witam,
Dziękuję za rady, tak tez mialam postąpić jednakże 36dc przyszedł okres. Ból okropny, bardzo przykry widok tego co sie ze mnie wydobyło .
Moze lepiej nie brać dupka do czasu kiedy ciąża nie zostanie potwierdzona na usg, moze to on w wielu przypadkach jest winny ciąż biochemicznych, może mój organizm zareagował by wcześniej (oczyscil się) gdyby nie sztuczne podtrzymywanie.
Lekarz co cykl zaleca estrofem a po owu luteine.....nigdy nie pomyślał o tym aby sprawdzić czy ja jej wogole potrzebuje. ChodŹ chyba nadmiar nie zaszkodzi? Ech juz odpuszczam, nie mam siły walczyć z naturą.
Anwo gratuluję ale sprawdź hcg ponownie! Życzę powodzenia -
nick nieaktualnyAlex2018 mysle ze akurat duphaston nie doproadził do ciazy biochemicznej , ciąża biochemiczna to taka z którą w trakcie zapłodnienia od razu coś poszło nie tak i organizm automatycznie odrzuca taką ciąże i następuje samoistne poronienie. Czesto wiele kobiet nawet nie wiem ze przeszlo ciaze biochemiczna bo nie robia wczesniej testow a miesiaczke dostaja z kilkudiowym opoznieniem nie majac pojecia ze wlasnie sie oczyszczają . Po takiej ciaży można sie starac zaraz w nastepnym cyklu poniewaz nie wprowadza taka ciaza zanych zmian do organizmu . Ja zalecam brac dupka jesli masz i mozesz od samego poczatku jak dowiesz sie o ciazy poniewaz to jest progesteron ktory jest bardzo potrzebny na poczatku ciazy poniewaz to on ja podtrzymuje do czasu utworzenia sie lozyska .Ja jak tylko zrobilam test i wyszly mi 2 kreski zaczelam brac duphaston potem lekarz dolaczyl jeszcze luteine bo takze jestem juz po 1 poronieniu i jest wszystko dobrze . Takze Kochana walcz o swoja dzidzie i badz pozytywnej mysli nie szukaj narazie winy u siebie ani w lekach ktore moga pomoc ciazy czasami tak po prostu sie dzieje nie majac na to wplywu. trzymam kciuki za niebawem rosnaca bete !
-
Hej dziewczyny wczoraj zrobiłam bete wyszła 7517 w 36dc co o tym sądzicie, w pierwszej ciąży w zbliżonym dniu cyklu miałam 1400 to dobry znak? Wtedy miałam przyrost poniżej średniej normy. I jeszcze moje pytanie podobno przy takiej becie już się nie powtarza badań żeby sprawdzać przyrost to prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 09:45
PCOS, poronienie zatrzymane w 12tyg, Aniołek 06.09.2017, stymulacja Clostybegytem, Bromergon -
nick nieaktualnyPolinaWalczna jezeli masz reularne cykle to musialas zajsc idealnie w dni plodne ze masz juz taka wysoka bete ja juz bym nie badala przyrostu ale niektore dziewczyny wola wiedziec czy wszystko jest okej . jednak przy takim yniku radze umowic sie do ginekologa na wizyte na pewno juz cos zobaczysz ps Ogromne Gratulacje !!
-
Dzięki dziewczyny dzisiaj idę na wizytę owulację miałam idelanie w 14dc A ostatnie stosunki były dwa dni przed i dwa dni po nie staraliśmy się specjalnie bo owulacje miałam przeważnie później, do tego miałam za duzy pecherzyk prawie torbielowaty ale po stymulacji się zdarza. Także cykl miał być stracony A jak widać to nasz mały cudPCOS, poronienie zatrzymane w 12tyg, Aniołek 06.09.2017, stymulacja Clostybegytem, Bromergon
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny późno miałam wizytę ale odpisuje na świeżo jest pecherzyk w macicy na tym mi zależało bałam się pozamacic znej. Teraz w piątek muszę powtórzyć hcg i starać się wyluzować z racji na nie fajne doświadczenia. Kolejna wizyta za tydzień.PCOS, poronienie zatrzymane w 12tyg, Aniołek 06.09.2017, stymulacja Clostybegytem, Bromergon
-
nick nieaktualnyPolinaWaleczna w takim razie gratuluje super wiesci !! niczym sie nie martw wszystko bedzie dobrze , dbaj o siebie u mnie na 1 usg nie bylo nic widac nawet pecherzyka, na nastepnej widzialam pecherzyk a za nastepne dwa tygodnie maluszka z bijacym serduszkiem takze glowa do gory i wspanialych 9miesiecy zyczę jesli masz termin na lipiec to zapraszam na wątek mamunie lipiec 2019 jest nas duuuzo fajnie wymieniac sie informacjami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 14:11
-
nana1 wrote:PolinaWaleczna w takim razie gratuluje super wiesci !! niczym sie nie martw wszystko bedzie dobrze , dbaj o siebie u mnie na 1 usg nie bylo nic widac nawet pecherzyka, na nastepnej widzialam pecherzyk a za nastepne dwa tygodnie maluszka z bijacym serduszkiem takze glowa do gory i wspanialych 9miesiecy zyczę jesli masz termin na lipiec to zapraszam na wątek mamunie lipiec 2019 jest nas duuuzo fajnie wymieniac sie informacjamiPCOS, poronienie zatrzymane w 12tyg, Aniołek 06.09.2017, stymulacja Clostybegytem, Bromergon