X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta HCG

Oceń ten wątek:
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Magda wrote:
    12dpo beta <0,20 U/I już raczej nic z tego?
    12dpo raczej już by coś wyszło. Możesz powtórzyć badanie jeśli okresu nie dostaniesz

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Nati12131 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    07.10 zrobiłam test ciążowy, a nawet 5 wyszły pozytywne, zrobiłam ich aż tyle bo byłam 3 dni przed miesiączką. Miesiączkę powinnam mieć 11.10 do dziś jej brak. Robiłam betę w piątek wyszła 84, zrobiłam też w niedziele i wyszła 84 czy wie ktoś czy jest możliwe aby wyszedł ten sam wynik ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłaś w tym samym laboratorium?

• Nati12131 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam na stałe w Szkocji, badania były robione w szpitalu. Niestety dziś z badania wyszedł spory spadek, uznali to za poronienie.. krwawienia niestety nadal brak 😭

• Anne89 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś wie jak to zinterpretować? W dzień spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszła bardzo blada kreska. Kolejny dzień - kreska blada ale ciut ciemniejsza. Poszłam na betę i w drodze do labu dostałam okres ( normalne krwawienie, nie plamienie) ale badania zrobiłam i tak, oto wyniki
    Beta 6,7 mlU/ml
    progesteron Progesteron (N55)
    0,34 ng/ml
    czy dobrze myślę, że to był biochem?

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne89 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś wie jak to zinterpretować? W dzień spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszła bardzo blada kreska. Kolejny dzień - kreska blada ale ciut ciemniejsza. Poszłam na betę i w drodze do labu dostałam okres ( normalne krwawienie, nie plamienie) ale badania zrobiłam i tak, oto wyniki
    Beta 6,7 mlU/ml
    progesteron Progesteron (N55)
    0,34 ng/ml
    czy dobrze myślę, że to był biochem?
    Wygląda na to że tak :(
    U mnie 3 dni przed terminem @ beta 30 a progesteron 25 niestety też poroniłam ale w 9tc.

• Anne89 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Przykro mi w 9 tc to musialo być trudniejsze :( Czy ciąża biochemiczna wymaga konsultacji z lekarzem? Czy traktować to jak normalny cykl i dalej sie starać?

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne89 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Przykro mi w 9 tc to musialo być trudniejsze :( Czy ciąża biochemiczna wymaga konsultacji z lekarzem? Czy traktować to jak normalny cykl i dalej sie starać?
    Z tak niską betą traktowałabym jako "normalny" cykl. Życzę powodzenia 🥰

Anne89 lubi tę wiadomość

• Ona97 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy beta z krwi robiona 2razy <2. 30 13 dni i 17 dni po stosunku będzie wiarygodna?

• Justinka1986 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wspierające kobietki.
    27.12 zaczęła się miesiączka
    Dziś jest 12 dpo owulacji i 27 dc , zazwyczaj są 28-29 dniowe , chociaż okres wskazuje na niedzielę., ale o tak by się przesunął bo od 08.01 24dc biorę przez 10 dni duphaston. Miałam dziwne objawy pieczenie sutek czy biegunke w niedzielę i poniedziałek i dziś o 5:15 też mnie obudziła więc stwierdziłam że zrobię test i zrobiłam 3 , druga kreska bladsza ale była. Poszłam na betę 54 , progesteron 49,4, wiem że beta jest w normie ale boję się że trochę za mała ? Z pierwszym dzieckiem jak robiłam w 29dc to miałam 297 betę już i dlatego teraz ta mnie stresuje. Idę w sobotę na powtórkę…

d8a9cf0caa29b.jpghttps://zapodaj.net/plik-9JKEM2Igxi

preg.png
    Justyna 38 lat Bartosz 35 lat Nadia 3,5 roku- starania ponad dwa lata
    AMH -072
    II kreseczki - 11.01.2024 - prawie 2 lata starań (stymulacja lametta)
    Beta 11.01.2024 - 54 Progesteron 49,60
    Beta 13.01 -155 Progesteron 56
    Beta 15.01 377 Progesterin 58,6
    Odstawienie Duphaston Progesteron 17.01-37,6
    18.01.2024 - wizyta wg kalendarzyka 4w5 wg usg 5w0 widoczny tylko pecherzyk ciązowy 4 mm
    22.01.2024- pęcherzyk ciążowy 7,5mm, pęchezryk żółtkowy 1,7mm i gdzies chyba błąkał się przy nim zarodek ale lekarz nie mógł go nawet uchwycic . Napisał pojedyńczy pęcherzyk ciążowy z echem pęchezryka żółtkowego i zarodka
  • Inhabituel Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Właśnie odebrałam wyniki bety
    Jestem dziś 10dpo i wyniki to <2.30 mlU
    Czy jeszcze jest szansa, że może to wzrosnąć? Do miesiączki jakby jeszcze 5 dni?
    Czy któraś z Pań miała taką sytuację?

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    Hej
    Właśnie odebrałam wyniki bety
    Jestem dziś 10dpo i wyniki to <2.30 mlU
    Czy jeszcze jest szansa, że może to wzrosnąć? Do miesiączki jakby jeszcze 5 dni?
    Czy któraś z Pań miała taką sytuację?

tak do czasu okresu masz szansę na ciąże, po co tak wcześnie beta? wkazania jakieś?

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    preg.png[/url]
  • Inhabituel Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    tak do czasu okresu masz szansę na ciąże, po co tak wcześnie beta? wkazania jakieś?
    Właśnie strasznie miałam bóle jajników więc zrobiłam i też mam luźne stolce od 3 dni
    Temp między 37-37.2
    Jeden dzień tylko spadek 36.7
    Więc pomyślałam aby może zrobić ale racja, że za szybko
    Spróbuję w terminie miesiączki :)

preg.png
  • ninjaxrr Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, też bym chciała dodać coś od siebie.
    ostatnia miesiączka 12.02
    od 2-7 dnia cykl stymulowany lamettą, monitoring 3x
    pęcherzyk na lewym jajniku 28mm, endo 12 mm
    kontrola w 18dc pęcherzyk pękł, ciałko żółte obecne
    lekarz wyliczył, że doszło do pęknięcia 16/17 dc
    badania progesteronu 17,47 ng/ml i estradiolu 52,5pg/ml
    dodam też, że immunolog zapisał accofil od potwierdzonej owu i 7,5 mg encortonu
    po w/w badaniach dostałam od gin luteinę 2x2, estrofem 2x1 i acard 75 1x1 i mam zrobić betę po 7 dniach od przyjmowania leków (to będzie 26 dzień cyklu) jak negatyw - leki odstawić i tutaj mam trochę obawy… bo moje cykle sa bardzo nieregularne, a od 3 dni po owulacji odczuwam bóle brzucha, podwyższoną temperaturę i ogólne osłabienie…
    trochę długo opisane, ale nie ukrywam, że staramy się 3 lata a od roku leczę się w klinice i wszystkie możliwe badania mamy porobione i teraz tli się we mnie trochę nadziei, że a nuż widelec się udało…

• VillemoR Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pomożecie?
    Beta 10dpo 11.3
    Dzisiaj 12dpo 10.4 🥺

To znaczy, że nic nie było? Wg. Laboratorium ciąża jest od 5,8 nie wiem, co myśleć 🥺

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoR wrote:
    Hej, pomożecie?
    Beta 10dpo 11.3
    Dzisiaj 12dpo 10.4 🥺

To znaczy, że nic nie było? Wg. Laboratorium ciąża jest od 5,8 nie wiem, co myśleć 🥺
    Oznacza to, że najprawdopodobniej to ciąża biochemiczna jeśli HCG stoi lub spada, niestety, bardzo często spotykana sytuacja, szacuje się, że każda kobieta doświadczy tego w swoim życiu, stąd zalecenia by robić testy w dniu miesiączki, między innymi po to by uniknąć rozczarowań, spokojnie, już w następnym cyklu możesz działać

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
    preg.png
  • VillemoR Debiutantka

Wysłany: 5 marca 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.R. wrote:
    Oznacza to, że najprawdopodobniej to ciąża biochemiczna jeśli HCG stoi lub spada, niestety, bardzo często spotykana sytuacja, szacuje się, że każda kobieta doświadczy tego w swoim życiu, stąd zalecenia by robić testy w dniu miesiączki, między innymi po to by uniknąć rozczarowań, spokojnie, już w następnym cyklu możesz działać

Hej, dzięki za odpowiedź. Ginekolog przez telefon - nie moja prowadzaca- powiedziała, że to może być biochem, rąk, albo pozamaciczna. Dodam, że 3 tygodnie przez tym wszystkim, robiłam komplet badań i byłam zdrowa. Doktor na mnie nakrzyczała, że niepotrzebnie Beta została zrobiona. Zrobiłam ją, bo test domowy dał mocna kreskę i wykazał ciążę w sobotę. A dla pewności, czy rośnie, zrobiłam w poniedziałek. Jutra na szczęście mam wizytę u swojej ginekolog, więc wg. Tej pierwszej doktor, będzie pod USG widać, co się ewentualnie stało 🥺 wiem, se biochem jest częsty, ale w tym cyklu na nic nie liczyłam - trochę się z mężem nie postaraliśmy 😂- a i tak coś wyszło. Martwi mnie tylko powód biochem 🥺

• Nowa99 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Owulacje ( przypuszczam ) mialam 21 lutego. Ostatnia miesiączka 9 lutego. Testy wychodzą pozytywne. Byłam na becie hcg 04.03 wynosiła 9.59 po 2 dniach czyli 06.03 beta wynosi 15.48. Moje pytanie brzmi czy to ciaza ? Czy możliwe że cykl mi się przesunął i owulacja była pozniej i temu takie wyniki bety bo bardzo wczesna ciaza ? Czy jednak nie ma żadnej nadzieji

• Paima Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa99 wrote:
    Witam. Owulacje ( przypuszczam ) mialam 21 lutego. Ostatnia miesiączka 9 lutego. Testy wychodzą pozytywne. Byłam na becie hcg 04.03 wynosiła 9.59 po 2 dniach czyli 06.03 beta wynosi 15.48. Moje pytanie brzmi czy to ciaza ? Czy możliwe że cykl mi się przesunął i owulacja była pozniej i temu takie wyniki bety bo bardzo wczesna ciaza ? Czy jednak nie ma żadnej nadzieji

Czy jest to ciąża? Tak. ❤️
    Sprawdź betę za dwa dni- 8.03
    Wynik pokazuje przyrost ale na poziomie ok.60%
    Tu dokładna informacja z kalkulatora:
    "Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo."

Powodzenia i daj znać ❤️

Nowa99 lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Nowa99 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Czy jest to ciąża? Tak. ❤️
    Sprawdź betę za dwa dni- 8.03
    Wynik pokazuje przyrost ale na poziomie ok.60%
    Tu dokładna informacja z kalkulatora:
    "Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo."

Powodzenia i daj znać ❤️

Czyli mimo tak niskiej bety jest nadzieja ? Bo juz mam głowę tak pełna złych myśli :( Czy to możliwe że cykl mi się przesunął z jakiegoś powodu ? Dodam ze miesiączki po 1 ciąży mam nieregularne

‹‹ 68 69 70 71 72
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ