Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluraja wrote:Dziewczyny zrobiłam bete wynik 13,7 czyli ... jestem w ciąży czy nie ??
Testy domowe wychodzą dziwne z cieniem drugiej kreski.
Kochana,
Mam teraz dokładnie taki sam wynik - 13,7... też się denerwuję, ale mam nadzieję, że tak jak w Twoim przypadku zakończy się szczęśliwie!
Unlike lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
maaadziaaa87 wrote:Może głupie pytanie ale co to jest ta ciąża biochemiczna? żę poza macicą czy że co?
To znaczy, że doszło do zapłodnienia, ale z jakiegoś powodu np. wad wrodzonych organizm nie dopuścił do zagnieżdżenia i nadeszła spóźniona miesiączka, zamiast ciąży. -
nick nieaktualny
-
Hej pisze pierwszy raz i mam nadzieję, że mi pomozecie. W 32dc zrobiłam test HCG, a nie beta HCG (wynik HCG to 663,52). Nie wiedziałam, że to dwa różne testy. Czy normy różnią sie bardzo dla tych dwóch testów? bo na wyniku niestety informacji na temat norm nie bylo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyże coś się dzieje ale musisz powtórzyć badanie po 48 godzinach i zobaczysz czy i o ile przyrasta. jeśli ewidentnie nie ma ciąży to wynik jest przeważnie <1. dopiero po drugim badaniu będzie można coś więcej powiedzieć. ten wynik miałaś robiony w 10 dpo? pamiętaj że do zagnieżdżania może dojść nawet do 10 dnia po owulacji, więc badanie mogłaś wykonać świeżo po implantacji i stąd tak niski wynik
trzymam kciuki żeby urosłoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 09:56