Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, robilam wczoraj test paskowy wyniki negatywny, ale okres mi sie spoznia to postanowilam isc na beta hcg. wynik 9. normy jakie widnieja to:
kobiety nie bedace w ciazy ;<5,0
1-10tyg. 201,64-225000,00 i w tym momencie zgupialam. jestem w ciazy czy nie? -
nick nieaktualny
-
lussy wrote:Według ovy 3dpo (moze 5) wynik beta 2,0. progesteron 11,77 jak to zinterpretujecie???
Elementarna wiedza: nigdy nie wyjdzie ci ciąża w 3/5 dpo. Zapłodnienie to NIE zagnieżdżenie. Do zagnieżdżenia dochodzi zwykle pomiedzy 6-10 dniem, a HCG czyli hormon, który badamy wytwarza się po 48h od zagnieżdzenia. 10dpo jest najwcześniejszy, a i tak poleca się zaczekać minimum do 12stego.
Progesteron w ciąży rośnie, ale na pewno nie po 3 dniach od potencjalnego zapłodnienia.
Miejcie litość ludzie i jak już się badacie, to się najpierw dokształćcie choć podstaw co i kiedy się robi.aga.just, Kiara, Lilith, Foto_Anna, Aga Inwestująca, Borden lubią tę wiadomość
-
Z mojej wiedzy wynika, że póki nie ma 25mIU/ml to jeszcze za wcześnie na radość. Tak też powtarza mój ginekolog.
Miałam raz w 13dpo ponad 7mIU/ml w krwi, a w 16dpo tylko 0,6 - diagnoza ciąża biochemiczna. Niskie wyniki mogą właśnie świadczyć o malusieńkiej ciąży albo niestety o braku zagnieżdżenia lub/i braku rozwoju zapłodnionej komórki jajowej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, mam pytanie dziś robiłam betę wynik to 102,6 Mam długie cykle i cięzko mi się wpasować w te normy. Dziś jest mój 36 dzień cyklu. Owulacje miałam 25 dnia cyklu. Czy któraś z Was miała podobnie? Chciałabym się dowiedzieć czy wszystko jest ok
Kiedy powinnam zrobić drugie badanie? -
hej kochane.
dziś odebrałam wynik drugiej bety (minęły 2 doby) tamta była 22mIU/ml , natomiast dzisiaj 50mIU/ml.... ?Czy to jest dobrzE??? Od ostatniej miesiączki minęło praktycznie 4 tygodnie, czy to nie za mały przyrost?? Znowu panikuje8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
nick nieaktualny