Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Czy mam jeszcze szansę na ciąże???
Dwa tygodnie braku okresu...testy wyszły negatywne. Wczoraj byłam na usg i nic nie widać. Dziś robiłam betę i wyszła negatywna, wyszło 3,3.
Czy zdarzają się takie przypadki po mimo negatywnych testów i betę może być ciąża???
Jestem po poronieniu 7 miesięcy temu. Od
5 miesięcy staramy się o malucha. -
Hej, umiecie rozszyfrować wynik ?
Wiem ze ze znakiem < jest to wynik ujemny a bez tego znaku ? Otrzymałam wynik 0,5 świadczy o braku ciąży ale zawsze był podawany jako <0,5 i o co tu chodzi ??Gucik lubi tę wiadomość
Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Hej dziewczyny, od dwóch dni czytam ten wątek. Chyba szukam nadziei, że jeszcze jest szansa.
Wczoraj zrobiłam betę - wynik 0,8. Był to 10 dzień po owulacji (potwierdzonej monitoringiem). Myślicie, że powinnam powtórzyć betę w 14 dpo czy już odpuścić? -
vice.verrsa wrote:Hej dziewczyny, od dwóch dni czytam ten wątek. Chyba szukam nadziei, że jeszcze jest szansa.
Wczoraj zrobiłam betę - wynik 0,8. Był to 10 dzień po owulacji (potwierdzonej monitoringiem). Myślicie, że powinnam powtórzyć betę w 14 dpo czy już odpuścić?
Powtórzyć. 10dpo to może dopiero być początek zagnieżdżenia. Pomiędzy 6, a 12 dniem dochodzi do zagnieżdżenia, po 2 dniach jest beta we krwi, po 3-4 w moczu, czyli najcześniej beta we krwi może zacząć rosnąc w 8dpo, a najpozniej w 14dpo. Dlatego niektorym testy ciażowe z moczu wychodzą dopiero po terminie miesiączki, a zbyt krótka faza lutealna jest problemem bo zarodek nie ma wystarczająco czasu do zagnieżdżenia 😌
vice.verrsa, PaulaJa1 lubią tę wiadomość
-
Mała_mm wrote:Hej dziewczyny,
Jestem w 10 dniu po owulacji, wczoraj wyszedł test pozytywny (blada kreska) dziś mocniejsza.
Zrobiłam beta hcg wyszło 50,1 U/l.
Czy ten wynik jest w porządku??
Będę wdzięczna za odpowiedź.Mała_mm, POZIOMKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny umieram ze strachu, w zeszła niedziele wyszedł mi bladzioch, testy z dnia na dzien ciemnialy dziś udało mi się isc na betę, wynik 10. Zrobiłam tez progesteron 22,6
Z rana jeszcze zrobiłam elektroniczny test clearblue, pokazał 2-3
Jestem załamana, bo fakt ze dziś jest piątek i dopiero cokolwiek mogę powtórzyć w poniedziałek, mnie przeraża. Boje się, ze nerwowo te 2 dni nie wytrzymie. Jest szansa, żeby beta była takiej wysokości i wszystko było dobrze, tylko test pomimo niższej wartości bety już to wykrył? -
Lolka kolka wrote:HEJ kolezanki, mam pytanie, skad wiecie ktory tydzien dopasowac to wyniku w bad.beta HCG, czy liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, czy od owulacji, szczerze to ja nie wiem kiedy mialam owulacje.
Zawsze od daty ostatniej miesiączki -
Alutka128 wrote:Zawsze od daty ostatniej miesiączki
Przy założeniu, że cykle są 28 dniowe 🤓 bo jeśli np. mają 35 dni, to wg ost miesiączki ciąża w dniu spodziewanej kolejnej @ bedzie mieć 5 tygodni, a tak naprawdę będzie o tydzień młodsza