Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Monika_ML Koleżanka
    Postów: 64 7

    Wysłany: 17 stycznia, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuje sie. W ostatniej ciąży przyrost też był ok a i tak była strata. A tutaj ten rpgesteron mi spadł...
    anka wrote:
    Czemu uważasz że za mała?
    Przecież przyrost jest okej.

  • anka Autorytet
    Postów: 1904 514

    Wysłany: 17 stycznia, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_ML wrote:
    Denerwuje sie. W ostatniej ciąży przyrost też był ok a i tak była strata. A tutaj ten rpgesteron mi spadł...
    Ale ponad 25 bo nadal dobry. Powtórz wyniki i potem najwyżej skonsultuje jak jeszcze bardziej spadnie

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    01.2021r-1 cykl z Clo +Ovitrelle-Była owulacja 🤩🍀
  • Monika_ML Koleżanka
    Postów: 64 7

    Wysłany: 17 stycznia, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem, tydzien po owulacji było 26, pierwsza beta 30 a teraz jest mniej niz ta pierwsza :(
    anka wrote:
    Ale ponad 25 bo nadal dobry. Powtórz wyniki i potem najwyżej skonsultuje jak jeszcze bardziej spadnie

  • anka Autorytet
    Postów: 1904 514

    Wysłany: 17 stycznia, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_ML wrote:
    no nie wiem, tydzien po owulacji było 26, pierwsza beta 30 a teraz jest mniej niz ta pierwsza :(
    Chodzi ci o progesteron czy bete

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    01.2021r-1 cykl z Clo +Ovitrelle-Była owulacja 🤩🍀
  • Monika_ML Koleżanka
    Postów: 64 7

    Wysłany: 17 stycznia, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron. w sensie ze z pierwsza beta progesteron był 30 a z druga beta prog jest z dzisiaj 25..
    anka wrote:
    Chodzi ci o progesteron czy bete

  • anka Autorytet
    Postów: 1904 514

    Wysłany: 17 stycznia, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_ML wrote:
    progesteron. w sensie ze z pierwsza beta progesteron był 30 a z druga beta prog jest z dzisiaj 25..
    Powtórz wyniki to będziesz wiedziała na czym stoisz nie ma co id razu mówić że znowu coś nie tak

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    01.2021r-1 cykl z Clo +Ovitrelle-Była owulacja 🤩🍀
  • Monika_ML Koleżanka
    Postów: 64 7

    Wysłany: 17 stycznia, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobie
    anka wrote:
    Powtórz wyniki to będziesz wiedziała na czym stoisz nie ma co id razu mówić że znowu coś nie tak

  • Yuliya Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 29 stycznia, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

    Czy mam jeszcze szansę na ciąże???

    Dwa tygodnie braku okresu...testy wyszły negatywne. Wczoraj byłam na usg i nic nie widać. Dziś robiłam betę i wyszła negatywna, wyszło 3,3.

    Czy zdarzają się takie przypadki po mimo negatywnych testów i betę może być ciąża???

    Jestem po poronieniu 7 miesięcy temu. Od
    5 miesięcy staramy się o malucha.

  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1382 85

    Wysłany: 31 stycznia, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, umiecie rozszyfrować wynik ?
    Wiem ze ze znakiem < jest to wynik ujemny a bez tego znaku ? Otrzymałam wynik 0,5 świadczy o braku ciąży ale zawsze był podawany jako <0,5 i o co tu chodzi ??

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
    STARANIA ZAWIESZONE
  • vice.verrsa Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 14 lutego, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od dwóch dni czytam ten wątek. Chyba szukam nadziei, że jeszcze jest szansa.
    Wczoraj zrobiłam betę - wynik 0,8. Był to 10 dzień po owulacji (potwierdzonej monitoringiem). Myślicie, że powinnam powtórzyć betę w 14 dpo czy już odpuścić?

  • malwaxxx28 Koleżanka
    Postów: 31 15

    Wysłany: 14 lutego, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    vice.verrsa wrote:
    Hej dziewczyny, od dwóch dni czytam ten wątek. Chyba szukam nadziei, że jeszcze jest szansa.
    Wczoraj zrobiłam betę - wynik 0,8. Był to 10 dzień po owulacji (potwierdzonej monitoringiem). Myślicie, że powinnam powtórzyć betę w 14 dpo czy już odpuścić?

    Powtórzyć. 10dpo to może dopiero być początek zagnieżdżenia. Pomiędzy 6, a 12 dniem dochodzi do zagnieżdżenia, po 2 dniach jest beta we krwi, po 3-4 w moczu, czyli najcześniej beta we krwi może zacząć rosnąc w 8dpo, a najpozniej w 14dpo. Dlatego niektorym testy ciażowe z moczu wychodzą dopiero po terminie miesiączki, a zbyt krótka faza lutealna jest problemem bo zarodek nie ma wystarczająco czasu do zagnieżdżenia 😌

    vice.verrsa lubi tę wiadomość

  • vice.verrsa Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 14 lutego, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie jeszcze poczekam i zrobię test za kilka dni.

  • Mała_mm Znajoma
    Postów: 26 7

    Wysłany: 15 lutego, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem w 10 dniu po owulacji, wczoraj wyszedł test pozytywny (blada kreska) dziś mocniejsza.
    Zrobiłam beta hcg wyszło 50,1 U/l.
    Czy ten wynik jest w porządku??

    Będę wdzięczna za odpowiedź.

  • Justyna.Optyk Autorytet
    Postów: 491 872

    Wysłany: 16 lutego, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_mm wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem w 10 dniu po owulacji, wczoraj wyszedł test pozytywny (blada kreska) dziś mocniejsza.
    Zrobiłam beta hcg wyszło 50,1 U/l.
    Czy ten wynik jest w porządku??

    Będę wdzięczna za odpowiedź.
    Każdy wynik bety powyżej 5 mlU/ml świadczy o ciąży. :)

    Mała_mm lubi tę wiadomość

    oar8flw1xoht3tnf.png
    24.01.21 ⏸️
    26.01.21 betaHCG = 49.95
    29.01.21 betaHCG = 128.80
    08.02.21 betaHCG = 4236.33
    10.02.21 USG = 3.4mm małego człowieka ♥️
    22.03.21 badania prenatalne - czekamy :)
    Rośnij zdrowo ! 😍
  • Soonka Koleżanka
    Postów: 97 11

    Wysłany: 26 lutego, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umieram ze strachu, w zeszła niedziele wyszedł mi bladzioch, testy z dnia na dzien ciemnialy dziś udało mi się isc na betę, wynik 10. Zrobiłam tez progesteron 22,6
    Z rana jeszcze zrobiłam elektroniczny test clearblue, pokazał 2-3
    Jestem załamana, bo fakt ze dziś jest piątek i dopiero cokolwiek mogę powtórzyć w poniedziałek, mnie przeraża. Boje się, ze nerwowo te 2 dni nie wytrzymie. Jest szansa, żeby beta była takiej wysokości i wszystko było dobrze, tylko test pomimo niższej wartości bety już to wykrył?

‹‹ 162 163 164 165 166
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego