Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
Hej dziewczyny wy wiecie wszystko więc postanowiłam tu napisać powiedzcie mi proszę jak duże miałyście przyrosty bety na samym początku? U mnie pierwsza beta w 15 dpo wynosiła 206, a w 17 dpo 436. Kalkulator wyliczył przyrost na około 110 % czy to nie za mało? Widziałam że dziewczyny na samym początku miały przyrosty nawet ponad 200%. Ja się panicznie boje ciąży pozamacicznej tym bardziej że odczuwam ból po jednej stronie w okolicy jajnika 😔👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Cześć wszystkim ! I ja potrzebuję rady od bardziej doświadczonych osób !
Zrobiłam dzisiaj bete 9/10 dpo - w weekend mam wesele i wolałam sprawdzić
Wynik wyszedł 2.2 mlU/ml ( norma laboratorium to od 5 ciąża standardowo ) --> zastanawiam się jednak czy to jeszcze nie za wcześnie żeby się pojawiły większe wartości ? Byłyście może w podobnej sytuacji i wyszła później ciaza ? Z góry dzięki za pomoc ! ☺️20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
nick nieaktualny
-
Olala094 wrote:Cześć dziewczyny:)
Powiedzcie mi co myślicie o moich przyrostach bety:
12 dpo 147,35
14 dpo 376,62
16 dpo 673,75
Czy są okej? Czy mam się o martwić martwić?
Spokojnej ciąży ❤️Olala094 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Pierwszy raz piszę na jakimkolwiek forum, ale będę bardzo wdzięczna za Waszą radę. Mam 35 lat, w zeszłym roku byłam w pierwszej ciąży, ale w 6 tc serduszko nie biło, w 7 biło ale bardzo wolno, a w 8 tc miałam zabieg w szpitalu. Była to moja pierwsza ciąża.
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 30.05 ( ten cykl był krótszy niż zwykle ok 26 dni)
Test owulacyjny wyszedł pozytywny 11.06 - dwie grube kreski - dwa dni po spodziewanej owulacji wg aplikacji
W 23 dc wyszedł na teście cień cienia
W 24 dc cien cienia był trochę wyraźniejszy
W 24 dc beta hcg wyniosła 28,80 mIU/ml
Zaczął się ból piersi/ suchość w ustach oraz częstomocz / migrena
W 26 dc beta hcg 56,40 mIU/ml ( przyrost 100%)
Progesteron 38,20 ( w pierwszej ciąży w 6 tyg miałam 14)
Objawy: ból piersi/ suchość w ustach/ częstomocz
Dziś jest 27 dc i piersi przestały mnie boleć (w nocy wstawałam do toalety to bolały tak, że nie mogłam się dotknąć - na pewno bolały bardziej niż nawet wieczorem). Z objawów został częstomocz oraz suchość w ustach.
Dzwoniłam do zaprzyjaźnionej położnej z prośba o radę, ale jej zapewnienia nie do końca mnie uspokoiły. Jutro 28 dc i zamierzam zrobić kolejną betę.
Wizytę u lekarza mam 15.07, położna powiedziała że progesteron jest w porządku i w razie plamień mam wziąć luteinę. Po jutrzejszej becie kazała już nie robić, abym niepotrzebnie się nie stresowała.
Czy któraś z Was miała niskie wartości bety, ale prawidłowy jej przyrost oraz progesteron w normie i wszystko skończyło się happy endem?
Wiem, że żadna z nas wróżką nie jest, ale to czekanie na wyniki, jest strasznie wyczerpujące psychicznie.
Jeśli któraś z Was była w podobnej sytuacji, niezależnie od rezultatu Waszej historii chętnie poczytam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 15:09
Magdalena1997 lubi tę wiadomość
-
KarolaNowa Beta to indywidualna sprawa. U każdej będzie inaczej, nie ma co się sugerować. Ja w 25 dc miałam 120. A tydzień po terminie miesiaczki miałam ponad 9000. Wystraszyłam się ze to za dużo. Ale lekarz mnie uspokoił mówiąc ze widełki bety są tak rozległe ze jedna może mieć w tym samym tygodniu 20 a druga 200. Wiec spokojnie. Trzymam kciuki. 🥰
KarolaNowa, Sabi. nka lubią tę wiadomość
-
KarolaNowa, nie wiem jeszcze czy moja historia skończy się happy endem ale...
Owu miałam jakoś 16-17 dnia cyklu, 31 dc beta hcg pozytywna - wynik 21.21, progesteron był strasznie niski bo około 7.5 - plamiłam więc zaczęłam brać luteinę. Dwa dni później beta 42 progesteron 10.9
Przestałam wtedy już sprawdzać co dwa dni, ale beta przyrastała ładnie, czasem nawet 200% aktualnie (z wczoraj) jest ponad 13 tyś i trzy dni temu na usg był już zarodek 2mm:)
Pamiętaj że pomimo testów owu ona mogła przyjść np dzień później i nie wiadomo kiedy było zapłodnienie i zagnieżdżenie. Tak jak wyżej Magdalena pisała, widełki beta hcg są bardzo duże. Zaczynając badać hcg miałam ciągle dolną granicę, teraz się wyrównało chociaż ciąża według usg jest młodsza
Bolem piersi się nie sugeruj, czasem bolą bardziej, czasem mniej, też na początku mnie to stresowało ale miałam nie raz tak jak Ty. Idąc w nocy siku miałam wrażenie że ktoś wbija w nie milion igieł a parę godzin później nic - ciesz się chwilami gdy nie bolą bo później nie będą już miały takich przerw
Podsumowując, miałam niskie wartości bety ale na tym etapie jest wszystko w porządku. trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2021, 06:54
Magdalena1997, KarolaNowa, Sabi. nka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Moja dzisiejsza bHcg to tylko 76, przyrost jedynie o 26% po 48h. To samo laboratorium. Powtórzę jeszcze w czwartek w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że uda mi się dostać do lekarza w piątek. Liczę na to, że tym razem obejdzie się bez zabiegu i oczyszczę się sama. Dziś mam 4 tydz 1 dzień. Dam znać, przeczytałam mnóstwo postów na różnych forach i nic tak nie wkurzało jak brak zakończenia historii. Także w przyszły piątek się odzywam, a do wszystkich dziewczyn starających się: nigdy nie traćcie nadziei, że w końcu się uda! Ja jej nie stracę
Sabi. nka, Magdalena1997 lubią tę wiadomość
-
Hej! Jesteście bardziej obeznane niż ja. Beta 18 dpo 3134, beta 21 dpo 12678. Wiem ze przyrost jest ale bardzo martwię się ze jest aż tak duży😔 czy ktoś miał taka sytuacje i skończyło się dobrze?02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Madziuska poczekaj jeszcze chwile. Powiem Tobie, ze ja już teraz w życiu bym nie zrobiła bety przed terminem spodziewanej @. 100 razy więcej stresu i strachu. Ja robiłam tydzień przed spodziewana @ i miałam bete 7,20. Nie mam pojęcia nawet kiedy wypadała mi owu, nie pilnowałam tego specjalnie.
Maciejka ciesz się, że jest taki a nie mały ja miałam o około 400% przyrostu. Ty masz około 300%. SpokojnieAdorable lubi tę wiadomość
-
Magdalena1997 wrote:Madziuska poczekaj jeszcze chwile. Powiem Tobie, ze ja już teraz w życiu bym nie zrobiła bety przed terminem spodziewanej @. 100 razy więcej stresu i strachu. Ja robiłam tydzień przed spodziewana @ i miałam bete 7,20. Nie mam pojęcia nawet kiedy wypadała mi owu, nie pilnowałam tego specjalnie.
Maciejka ciesz się, że jest taki a nie mały ja miałam o około 400% przyrostu. Ty masz około 300%. Spokojnie02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
Wyobraź sobie mój strach jak w dzień @ moja Beta wynosiła ponad 9154,66 mlU/ml 😂 tez się naczytałam głupot. O bliźniakach tez słyszałam 😂 ale jest jedno szczęście z serduszkiem. Okazało się, ze ciąża jest starsza o półtora tygodnia względem terminu ostatniej miesiączki. Na ta chwile wszystko ok, za tydzień jadę na prenatalne wiec mam nadzieje ze bobas jest zdrowiutki 🥰
-
Magdalena1997 wrote:Wyobraź sobie mój strach jak w dzień @ moja Beta wynosiła ponad 9154,66 mlU/ml 😂 tez się naczytałam głupot. O bliźniakach tez słyszałam 😂 ale jest jedno szczęście z serduszkiem. Okazało się, ze ciąża jest starsza o półtora tygodnia względem terminu ostatniej miesiączki. Na ta chwile wszystko ok, za tydzień jadę na prenatalne wiec mam nadzieje ze bobas jest zdrowiutki 🥰02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo