Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena1997 wrote:Napewno! Najgorsze jest to czekanie z wizyty na wizytę. Jak szlam na pierwsza wizytę to tez straszny stres miałam. Ale teraz z wizyty na wizytę jestem spokojniejsza.02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
nick nieaktualnyHej, 5 tyg ciazy prawdopodobnie, beta hcg823, progesteron 15,3. Po półtora roku starań odpuściliśmy bym mogła zmienić pracę na mniej stresującą, a tu wpadka! Przestałam brać leki i w ogóle nie jestem przygotowana do tej ciąży. W poniedziałek mam usg, powtórzyć bete po 48 godzinach?
Magdalena1997 lubi tę wiadomość
-
Zieloona wrote:Hej, 5 tyg ciazy prawdopodobnie, beta hcg823, progesteron 15,3. Po półtora roku starań odpuściliśmy bym mogła zmienić pracę na mniej stresującą, a tu wpadka! Przestałam brać leki i w ogóle nie jestem przygotowana do tej ciąży. W poniedziałek mam usg, powtórzyć bete po 48 godzinach?
-
Zieloona wrote:Hej, 5 tyg ciazy prawdopodobnie, beta hcg823, progesteron 15,3. Po półtora roku starań odpuściliśmy bym mogła zmienić pracę na mniej stresującą, a tu wpadka! Przestałam brać leki i w ogóle nie jestem przygotowana do tej ciąży. W poniedziałek mam usg, powtórzyć bete po 48 godzinach?
Możesz powtórzyć.
Ja jak byłam na pierwszej wizycie to lekarz zerknął na przyrost więc może się przydać -
Odzywam się po wizycie. Jeden zarodek z serduszkiem. Według om 6+3 a usg 6+6. Lekarz powiedział ze beta prawidłowa i pięknie przyrastala. I niepotrzebnie denerwowałam się takim dużym przyrostem
Miamonia, Magdalena1997 lubią tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
maciejka wrote:Odzywam się po wizycie. Jeden zarodek z serduszkiem. Według om 6+3 a usg 6+6. Lekarz powiedział ze beta prawidłowa i pięknie przyrastala. I niepotrzebnie denerwowałam się takim dużym przyrostem
Gratulacje 🥰Kami93 lubi tę wiadomość
-
Moniagas wrote:Hej. Mam taką historie, ostani okres mialam 10 czerwca, z mężem kochaliśmy się 17... Cykle mam 28-30 dni. 25 dc zronilam beta hcg? <1, wczoraj powtórzyłam bete 28dc i znow to samo <1... Myślicie, że cos sie rozkręci?
Proszę pomóżcie
Trzymam kciuki:) ja jestem z tych którym Beta wyszła tydzień przed spodziewana @. Wszystko jest możliwe:) -
Dziewczyny!
Jestem tu nowa i dosłownie zielona, dlatego liczę bardzo na waszą pomoc…
W marcu tego roku poroniłam.
W czerwcu w połowie cyklu lekarz wykrył mi 4,5 cm torbiele na jajniku.
Ostatni okres zaczal się 9go czerwca.
W zeszły piątek (9 lipca) powinnam zacząć kolejny @, nie przyszedł wiec w sobotę zrobiłam test.. bladziocha ale była. W niedziele dwie kolejne bladziochy…
Dziś poleciałam na betę i wynik 145 mlU/ml.
Nie krwawię, ale pobolewa mnie podbrzusze…
Mój ginekolog jest na urlopie, kazał powtórzyć betę w środę, ale czy któraś miała podobnie?
Czy wynik bety nie jest za niski?
A. -
Hej dziewczyny. Nie udzielałam się na tym wątku, ale postanowiłam do Was dołączyć. Słuchajcie, u mnie mega dziwna sytuacja. Przed wczoraj zrobiłam test ciazowy PINK TEST o czułości 20mlU, szczęśliwa postanowiłam że na drugi dzień pójdę na bete. No i tak też zrobiłam. Po odczytaniu wyników zaniemowilam wynik <0,2mlU/ml czyli wynik ujemny. Więc skąd ten pozytywny ciazowy PINK TEST ? Zostało mi 7 dni do @ według apki. Mój wykres dobrze nie wygląda, jakby był bezowulacyjny. Sama już nie wiem. Czy możliwe że mimo bety mogę być w ciąży? Wiem że to jest mega głupie pytanie, bo skoro ujemna to ujemna ale wiecie różnie bywa. A tonący brzytwy się chwyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 15:44
Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
Starania o 👶 od Maja 2017
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml
walczymy dalej -
Moniagas wrote:Ja ostatnio z tym testem też tak mialam. Grube 2 krechy w 33dc, beta poniżej 1. Bylam u ginekologa ciąży nie ma...
To jest nienormalne po prostu. I co, Ginekolog nic nie zobaczył poza brakiem ciąży?Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
walczymy dalej -
Moniagas wrote:Nie, nic nie wykryła. A pytałam i o torbiele i jakieś inne dolegliwości. Jakas może seria wadliwa... Ale ja to sie strachu najadlam bo juz mamy dwójkę dzieci i jak zobaczyłam zobaczylan te krechy to zawał :p
Aha. No to rzeczywiście dziwnie. Ja czytałam wątek, gdzie jedna z dziewczyn miała pozytyw, gin mówiła że wszystko wskazuje na okres ale zleciła bete. Zrobiła bete i ujemna. Po tyg znowu zrobiła i przyrost. Beta pozytywna. Więc może i w naszym przypadku jest podobnie.Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
walczymy dalej -
karolaEM wrote:Hej dziewczyny. Nie udzielałam się na tym wątku, ale postanowiłam do Was dołączyć. Słuchajcie, u mnie mega dziwna sytuacja. Przed wczoraj zrobiłam test ciazowy PINK TEST o czułości 20mlU, szczęśliwa postanowiłam że na drugi dzień pójdę na bete. No i tak też zrobiłam. Po odczytaniu wyników zaniemowilam wynik <0,2mlU/ml czyli wynik ujemny. Więc skąd ten pozytywny ciazowy PINK TEST ? Zostało mi 7 dni do @ według apki. Mój wykres dobrze nie wygląda, jakby był bezowulacyjny. Sama już nie wiem. Czy możliwe że mimo bety mogę być w ciąży? Wiem że to jest mega głupie pytanie, bo skoro ujemna to ujemna ale wiecie różnie bywa. A tonący brzytwy się chwyta.
A próbowałaś zrobić jeszcze test innej firmy? Może jakiś błąd w labo? -
Lajna wrote:A próbowałaś zrobić jeszcze test innej firmy? Może jakiś błąd w labo?
Już nie robiłam. Bo uznałam, że skoro beta ujemna to nie ma ciąży. Ale zrobię jutro.Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
walczymy dalej