X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • LenaMi Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuduarineczka wrote:
    Mała jak na tym teście taka ładna kreska to zdecydowanie ciąża! Gratulacje!

U mnie dziewczyna ani kreski, ani okresu. Cykl zaczął się 12 stycznia i tak się ciągnie. Zobaczymy co przyniesie.
    Miałam to samo w poprzednim cyklu, dwa blade testy, cień cienia. I bardzo długi cykl, ponad 40 dni. Moja gin podejrzewa biochem, ale na zrobienie bety było już za późno, więc to tylko spekulacje😢

👩 26l
    Cynk, olej z wiesiołka (I faza cyklu), siemię lniane, magnez, kwas foliowy, witamina d

👨 29l
    Magnez,cynk

3 cs 💔 (cb)
    obecnie 4 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Co sądzicie o tym teście: https://zapodaj.net/bb147d196c0e2.jpg.html ? Może któraś z Was miała podobny przypadek.
    Do @ jeszcze 4 dni ale niestety do cierpliwych nie należę i zrobiłam test dzisiaj 😅

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzzosia wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    Co sądzicie o tym teście: https://zapodaj.net/bb147d196c0e2.jpg.html ? Może któraś z Was miała podobny przypadek.
    Do @ jeszcze 4 dni ale niestety do cierpliwych nie należę i zrobiłam test dzisiaj 😅

Hmmm... Nie jestem pewna co do tego testu, bo kreskę widać ale biała.......
    Jutro kup innej firmy najlepiej facelle z rossmana u powtórz test....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Zuduarineczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia test negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Klaudia10047 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️☺️
    Staramy się z mężem dopiero o dwóch miesięcy, ale myślę że ten cykl będzie nasz ☺️
    Co o tym myślicie?
    https://zapodaj.net/07667e1ee2f1d.jpg.html

• Mała_mm Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Dużo ci TSH podskoczyło?
    Z 2,6 na 4,11. W miesiąc przy regularnym braniu tabletek z pilnowaniem odstepów i diety bez laktozy..
    Od razu zwróciłam się do Endo, pierwsze jegonpytanie brzmiało 'a Pani nie jest może w ciąży?', odpowiedziałam, że nie wiem bo jeszcze jest za szybko na test. Więc kazał mi w niedzielę zrobić test jak coś wyjdzie to w poniedziałek betę, więc dziś już jestem po pobraniu krwi. Czekam na wyniki. Zrobiłam betę i TSH jeszcze raz. Dam znaka :)

Martuśka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mała_mm Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    A jakie normy ma twoje laboratorium? Bo u mnie jest do 4.20, więc według mnie znanych norm masz TSH ok. Ale to prawda, w ciąży skacze trochę w górę, bo zapotrzebowanie dziecka na hormon sprawia, że kobieta ma niedobory.
    W moim laboratorium też jest do 4,20, więc teoretycznie się 'mieszczę' chociaż i ginekolog i endokrynolog chcą zejść do 2,5. Zobaczymy dziś jaki będzie wynik, być może podskoczyl wtedy jednorazowo.
    Co najważniejsze dam Wam znać jak wygląda dziś beta. Trzymajcie kciuki !!! :)

• Klaudia10047 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Coś tam przebija, na żywo pewnie lepiej widać. Poczekaj ze dwa dni i znów zrób test. Który to dzien cyklu i jak długie masz cykle?
    19 dzień cyklu
    Cykle zazwyczaj około 26dni, więc jeszcze wcześnie ale nie umiałam się powstrzymać ☺️

• malwaxxx28 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki. Wczoraj test negatywny, ale dzisiaj @ nie przyszedł, a zawsze budzę się zalana od rana 😆 dzisiaj rano nie zatestowałam, bo stwierdziłam, że czekam cały dzień. Jak nie przyjdzie @ dziś i jutro rano to jutro testuję 😊 mam cichą nadzieję, bo wieczorami od piątku mam twarde i napięte podbrzusze (tak samo miałam w 1 ciąży jako pierwszy objaw, niestety poroniłam w październiku).

Mała_mm, LenaMi, Martuśka82 lubią tę wiadomość

uwo9s65glp7vwet1.png

25.10.2020 poronienie zatrzymane (9 tydz)
    3.03.2021 ⏸ 😍
    5.03 beta 75 -> 9.03 670 -> 19.03 31 890
    24.03 0,82cm szczęścia, FHR+ 🍀
    28.04 prenatalne 6 cm szczęścia, FHR 156 ♥️

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia10047 wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️☺️
    Staramy się z mężem dopiero o dwóch miesięcy, ale myślę że ten cykl będzie nasz ☺️
    Co o tym myślicie?
    https://zapodaj.net/07667e1ee2f1d.jpg.html

Mi ten test od ponad tygodnia pokazuje cień. Nigdy więcej ich nie kupię. Widać coś na zdjęciu, ale niestety te testy mają coś takiego, że zaraz się odbarwiają. U mnie dzisiaj znowu cień, ale gdyby coś było to powinna być już ładna krecha. Dzisiaj 35 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Mi lekarze mówili zawsze że do 2.5 TSH powinno być w ciąży, poza ciąża do tych 4.2 jest ok.
    Mi też tak mówili. Zwykle miałam w okolicy 2,6, teraz skoczyło do 4. Obecna pani doktor uważa że w przypadku przedłużających się starań o ciążę powinnam już teraz obniżyć TSH do poziomu między 1-2

Martuśka82 lubi tę wiadomość

• LenaMi Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie dzisiaj tak:
    https://zapodaj.net/aa4f46713a288.jpg.html

Jutro beta, w czwartek gin. Wczoraj pojawiło się kilka kropel krwi, dzisiaj malutkie brązowe plamienie. Staram się zachować spokój i nie myśleć, ale ciężko. Bogu dzięki za ho, gdybym miała jeszcze teraz kulac się do biura chyba bym umarła 😂 do męża zaczyna powoli docierać, jest zabawnie 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 17:54

Ala_d lubi tę wiadomość

👩 26l
    Cynk, olej z wiesiołka (I faza cyklu), siemię lniane, magnez, kwas foliowy, witamina d

👨 29l
    Magnez,cynk

3 cs 💔 (cb)
    obecnie 4 cs
  • Mała_mm Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Mi lekarze mówili zawsze że do 2.5 TSH powinno być w ciąży, poza ciąża do tych 4.2 jest ok.
    Dziś zrobiłam ponownie badanie TSH, spadło do 2,7 :)
    Poza gm dziewczyny robiłam betę. Tak jak wspominałam, wczoraj otrzymałam dodatni wynik, dziś mocniejszy.
    Beta wyszła 50,1 U/l w 10tym dniu po owulacji.
    Czy wyniki są ok ? Nie są za małe?

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4731b6c31b7c2.jpg.html
    Przedostatni test z rana dzisiaj, ostatni robiony po południu. Owulacja podejrzewam, ze była 13-14 dni temu. Temperatura dalej się utrzymuje, a cykl już ma 35 dni. No ciekawa jestem co to będzie. Jutro zrobie test clear blue rano i zobaczymy co on pokaże

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ