X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • LenaMi Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuduarineczka wrote:
    Mała jak na tym teście taka ładna kreska to zdecydowanie ciąża! Gratulacje!

U mnie dziewczyna ani kreski, ani okresu. Cykl zaczął się 12 stycznia i tak się ciągnie. Zobaczymy co przyniesie.
    Miałam to samo w poprzednim cyklu, dwa blade testy, cień cienia. I bardzo długi cykl, ponad 40 dni. Moja gin podejrzewa biochem, ale na zrobienie bety było już za późno, więc to tylko spekulacje😢

👩 26l
    Cynk, olej z wiesiołka (I faza cyklu), siemię lniane, magnez, kwas foliowy, witamina d

👨 29l
    Magnez,cynk

3 cs 💔 (cb)
    obecnie 4 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Co sądzicie o tym teście: https://zapodaj.net/bb147d196c0e2.jpg.html ? Może któraś z Was miała podobny przypadek.
    Do @ jeszcze 4 dni ale niestety do cierpliwych nie należę i zrobiłam test dzisiaj 😅

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzzosia wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    Co sądzicie o tym teście: https://zapodaj.net/bb147d196c0e2.jpg.html ? Może któraś z Was miała podobny przypadek.
    Do @ jeszcze 4 dni ale niestety do cierpliwych nie należę i zrobiłam test dzisiaj 😅

Hmmm... Nie jestem pewna co do tego testu, bo kreskę widać ale biała.......
    Jutro kup innej firmy najlepiej facelle z rossmana u powtórz test....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Zuduarineczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia test negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Klaudia10047 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️☺️
    Staramy się z mężem dopiero o dwóch miesięcy, ale myślę że ten cykl będzie nasz ☺️
    Co o tym myślicie?
    https://zapodaj.net/07667e1ee2f1d.jpg.html

• Mała_mm Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Dużo ci TSH podskoczyło?
    Z 2,6 na 4,11. W miesiąc przy regularnym braniu tabletek z pilnowaniem odstepów i diety bez laktozy..
    Od razu zwróciłam się do Endo, pierwsze jegonpytanie brzmiało 'a Pani nie jest może w ciąży?', odpowiedziałam, że nie wiem bo jeszcze jest za szybko na test. Więc kazał mi w niedzielę zrobić test jak coś wyjdzie to w poniedziałek betę, więc dziś już jestem po pobraniu krwi. Czekam na wyniki. Zrobiłam betę i TSH jeszcze raz. Dam znaka :)

Martuśka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mała_mm Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    A jakie normy ma twoje laboratorium? Bo u mnie jest do 4.20, więc według mnie znanych norm masz TSH ok. Ale to prawda, w ciąży skacze trochę w górę, bo zapotrzebowanie dziecka na hormon sprawia, że kobieta ma niedobory.
    W moim laboratorium też jest do 4,20, więc teoretycznie się 'mieszczę' chociaż i ginekolog i endokrynolog chcą zejść do 2,5. Zobaczymy dziś jaki będzie wynik, być może podskoczyl wtedy jednorazowo.
    Co najważniejsze dam Wam znać jak wygląda dziś beta. Trzymajcie kciuki !!! :)

• Klaudia10047 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Coś tam przebija, na żywo pewnie lepiej widać. Poczekaj ze dwa dni i znów zrób test. Który to dzien cyklu i jak długie masz cykle?
    19 dzień cyklu
    Cykle zazwyczaj około 26dni, więc jeszcze wcześnie ale nie umiałam się powstrzymać ☺️

• malwaxxx28 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki. Wczoraj test negatywny, ale dzisiaj @ nie przyszedł, a zawsze budzę się zalana od rana 😆 dzisiaj rano nie zatestowałam, bo stwierdziłam, że czekam cały dzień. Jak nie przyjdzie @ dziś i jutro rano to jutro testuję 😊 mam cichą nadzieję, bo wieczorami od piątku mam twarde i napięte podbrzusze (tak samo miałam w 1 ciąży jako pierwszy objaw, niestety poroniłam w październiku).

Mała_mm, LenaMi, Martuśka82 lubią tę wiadomość

uwo9s65glp7vwet1.png

25.10.2020 poronienie zatrzymane (9 tydz)
    3.03.2021 ⏸ 😍
    5.03 beta 75 -> 9.03 670 -> 19.03 31 890
    24.03 0,82cm szczęścia, FHR+ 🍀
    28.04 prenatalne 6 cm szczęścia, FHR 156 ♥️

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia10047 wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️☺️
    Staramy się z mężem dopiero o dwóch miesięcy, ale myślę że ten cykl będzie nasz ☺️
    Co o tym myślicie?
    https://zapodaj.net/07667e1ee2f1d.jpg.html

Mi ten test od ponad tygodnia pokazuje cień. Nigdy więcej ich nie kupię. Widać coś na zdjęciu, ale niestety te testy mają coś takiego, że zaraz się odbarwiają. U mnie dzisiaj znowu cień, ale gdyby coś było to powinna być już ładna krecha. Dzisiaj 35 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Mi lekarze mówili zawsze że do 2.5 TSH powinno być w ciąży, poza ciąża do tych 4.2 jest ok.
    Mi też tak mówili. Zwykle miałam w okolicy 2,6, teraz skoczyło do 4. Obecna pani doktor uważa że w przypadku przedłużających się starań o ciążę powinnam już teraz obniżyć TSH do poziomu między 1-2

Martuśka82 lubi tę wiadomość

• LenaMi Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie dzisiaj tak:
    https://zapodaj.net/aa4f46713a288.jpg.html

Jutro beta, w czwartek gin. Wczoraj pojawiło się kilka kropel krwi, dzisiaj malutkie brązowe plamienie. Staram się zachować spokój i nie myśleć, ale ciężko. Bogu dzięki za ho, gdybym miała jeszcze teraz kulac się do biura chyba bym umarła 😂 do męża zaczyna powoli docierać, jest zabawnie 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 17:54

Ala_d lubi tę wiadomość

👩 26l
    Cynk, olej z wiesiołka (I faza cyklu), siemię lniane, magnez, kwas foliowy, witamina d

👨 29l
    Magnez,cynk

3 cs 💔 (cb)
    obecnie 4 cs
  • Mała_mm Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Mi lekarze mówili zawsze że do 2.5 TSH powinno być w ciąży, poza ciąża do tych 4.2 jest ok.
    Dziś zrobiłam ponownie badanie TSH, spadło do 2,7 :)
    Poza gm dziewczyny robiłam betę. Tak jak wspominałam, wczoraj otrzymałam dodatni wynik, dziś mocniejszy.
    Beta wyszła 50,1 U/l w 10tym dniu po owulacji.
    Czy wyniki są ok ? Nie są za małe?

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4731b6c31b7c2.jpg.html
    Przedostatni test z rana dzisiaj, ostatni robiony po południu. Owulacja podejrzewam, ze była 13-14 dni temu. Temperatura dalej się utrzymuje, a cykl już ma 35 dni. No ciekawa jestem co to będzie. Jutro zrobie test clear blue rano i zobaczymy co on pokaże

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ