X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanka29 wrote:
    Kasiu następnym razem to nie kup test innej firmy tylko zrób go najwcześniej w dzień spodziewanej miesiączki albo nawet kilka dni po :-) dobrze Ci radzę. Nawet jeśli byłaby wczesna biochemiczna to nie testując tak wcześnie nie wiedziałabyś o tym i się nie denerwowała tym niepotrzebnie. Moim zdaniem jeśli organizm jest zdrowy i płodny to STRES to jest najgorszy przeciwnik zajścia w ciąże.
    A ja nie do końca zgodzę się - z jednej strony jest tak, jak napisałaś, ale z drugiej strony taka informacja jest bardzo istotna dla lekarza. Przynajmniej wiadomo, że w ciążę się zachodzi, tylko jest jakaś inna przeszkoda. Druga sprawa - ja biorę luteinę i to sporo i mam powiedziane jasno, że muszę po 10 dniach od owu sprawdzić czy coś jest na rzeczy czy nie, żeby odstawić bądź kontynuować. :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • gosska Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images76.fotosik.pl/370/f445cfee6f306def.jpg
    hej ;) co myślicie jest czy go nie ma? zastanawiam sie czy łykac znowu luteine dwa dni temu odstawiłam i pojawiły sie plamienia......

mini-graphics-aliens-and-space-872204.gif
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosska, no ja tam niestety nic nie widzę :-( być może dostaniesz @, a ile dni po owulacji jesteś?? bo może też być tak, że za wcześnie zrobiłaś...

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tam też niestety nic nie widzę, ale noszę soczewki więc może się nie liczyć :)
    ale może być też tak, że jest za wcześnie

syy26iye928jhyb7.png
  • MamaFilipka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosska, a
    ja, jak się tak odsunę od ekranu to chyba tam coś widzę..:)Pod tą kropką po LTD:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 20:42

letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
    Aniołek 6tc 02.2016
    Aniołek 5tc 04.2016
    34bwol2a1ibcpjtc.png
    k0kdtrd8ds6vv75x.png
  • AhnaKlementyna Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    od jakiegoś czasu od Ovufriend zaczynam dzień i go kończę. Przeczytałam już prawie wszystkie tagi na forum i niezmiernie ucieszyła mnie każda Wasza ciąża:)
    Staram się z mężem od 8 miesięcy o dziecko, na Ovufriend to mój pierwszy poważny cykl. Zeszły zakończył się ciążą biochemiczną. Teraz jem Duphaston. Dzisiaj zrobiłam test i wyszedł taki dziw... Czy ktoś może miał taki wynik? Jestem w 26 dc i 9 dpo.
    http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2edyv4m&s=9#.VtqpPUB3PDc

Jeśli szczęście nie przyszło jeszcze do ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi kroczkami.
    uwo9yx8dxn9xx73n.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam nigdy takiego czegoś. Po jakim czasie było robione zdjęcie? Bo może po prostu jeszcze krople moczu nie wchłonęły się. A najlepiej powtórz test, choć to bardzo wcześnie, ja w 10 dpo miałam bardzo bladą kreskę, też ciąża biochemiczna, dlatego teraz nie chcę testować wczesniej niz w dniu @.

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3

Wysłany: 5 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie było robione jakieś 6-7 min po zakropieniu. W między czasie była taka chwila, że tło było całkowicie białe. Ehh, jutro powtórzę. Do 26 dc miałam jeść Duphaston i jeśli pojawi się ciąża to kontynuować. Boję się, że jak odstawię to będzie powtórka z zeszłego miesiąca...

Jeśli szczęście nie przyszło jeszcze do ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi kroczkami.
    uwo9yx8dxn9xx73n.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego miałaś przepisany Duphaston?
    Może rzeczywiście wadliwy był egzemplarz.

Trzeba być dobrej myśli :)

Wysłany: 5 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem posiadaczką policystycznych jajników. To mój pierwszy cykl na "wspomagaczach". Clostilbegyt, Estrofem i teraz Duphaston. Miałam też monitorowany cykl i pęcherzyk pękł w 16 dc. Staram się być dobrej myśli, ale to trudne po ostatnich wydarzeniach. A ty jak sobie radzisz po stracie?

uwo9yx8dxn9xx73n.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień to był dla mnie tragiczny, okropny ból brzucha, krwawienie, cały czas myślałam tylko o tym, czułam się winna temu, szukałam w swoich myślach, co zrobiłam nie tak... Ale już jest dobrze, okres się konczy, wiem, że mam przed sobą nowy, lepszy, kolejny cykl :)

Trzymam kciuki za Twoje dwie kreskówki i daj znać jutro jak ponownie zatestujesz :)

Szyszka1 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam ogromnie i życzę z całego serca aby ten cykl okazał się szczęśliwy.
    I dziękuję za kciuki :)

uwo9yx8dxn9xx73n.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AhnaKlementyna ja miałąm kiedys taki test był felerny niestety też się cieszyłam że może jednak się udało ale nic z tego nie było zrób kolejny test ale czekaj do dnia @ nie ma sensu rbić wcześniej i się nakręcać

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 5 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nakręcam się absolutnie, chociaż tonący brzytwy się chwyta i każda z nas świetnie to zna :)
    A myślicie, że jak w poniedziałek pójdę na betę to coś już wyjdzie?
    I co z tym Duphastonem? Gdzieś na forum czytałam, że mimo zażywania tego leku @ jak ma przyjść to i tak przyjdzie. Prawda to? Ktoś sprawdził?

uwo9yx8dxn9xx73n.png

Wysłany: 5 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka mówiła jak brałam Duphaston i luteine że jak dojdzie do zapłodnienia to jest to po to by utrzymac ciażę a jak nie bedzie zapłodnienia to przyjdzie miesiączka ale teraz nie pamietam o który lek chodziło ;)

ja bym na Twoim miejscu poczekała do dnia @ jeśli nie bedzie to test a dopiero na 2 dzień beta tylko tez dla mnei to jest troszkę dziwne jak dzwoniłam do położnej to kazała mi przyjść na pierwszą wizytę dopiero 8 marca a dzwoniłąm 2 tyg temu że testy wyszły pozytywnie mówiła że kobiety za wczesnie robią testy za szybko leca na bety do lekarza po co ? jak ciąża ma się utrzymać to sie utrzyma i w tym 7-8 tyg już będzie wszystko widać i lekarz bedzie wszytko wiedzieć ona nie rozumie dlaczego kobiety takszybko ida do lekarza że w 4-5 tyg i tak nic nie widać a każda ingerencja może spowodować krwawienia mówiła by dac zarodkowi dobrze sie tam zadomowić bo robienie bety testów dużo wcześniej jest bez sensu potem przychodzi @ i jest ból rozczarowanie i płacz i po co to ? ja mam pierwszą wizytę we wtorek nie robiłąm bety tylko 2 testy w sumie to 3 pierwszy 15 lutego w dniu @ której nie było a test pokazał cięka jak włos kreskę ( nie brałam tego do siebie ) kolejny test był 21 w niedziele i tu wyszłą blada kreseczka w poniedziałek zadzwoniłam do lekarza i zarejestrował mnie na 8 marca 3 dni później zrobiłąm kolejny test gdzie wyszły już 2 grube krechy

Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 5 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja cię podziwiam za anielską cierpliwość. Ja to najchętniej testowałabym co 2 godziny :)
    Luteinę na pewno trzeba odstawić, żeby @ przyszła. Drogą wykluczenia więc biorę Duphaston aż do dnia @ i wtedy robię test. Jeśli mnie nie skręci wcześniej...

uwo9yx8dxn9xx73n.png

Wysłany: 5 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co od sierpnia ubiegłego roku staraliśmy się o rodzeństwo dla 4 letniej córki nie udawało się w styczniu miałam wrócic do pracy ale że nie miałabym z kim zostawić córki jak oboje z mężem mielibysmy na 14 zwolniłam się i tak na prawde przestalismy sie starać no a że przez taki czas nie wychodziło to doszlismy do wniosku że i tym razem się nie uda nie patrzyłam na dni płodne na śluz na nic kochaliśmy się dokładnie 3 razy w tym cyklu w 10, 16 i 26 dc nie wiem nawet kiedy ale udało sie jestem w ciązy z tego wszystkiego wychodzi że najlepiej nie myslec o ciazy o objawach my tak na prawde nie chcieliśmy teraz bo ja bez pracy ale życie pisze własne scenariusze i teraz mam nadzieję że wszystko z maluszkiem jest ok zyczę ci by @ nie przyszła ale nie myś o tym nie stresuj się zajmij się czymś i zatestuj w dniu @ :)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Vea Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Dziewczyny zerknijcie na moj test robiony w 23dc po poludniu.Dzisiaj jest moj 25dc temp.37,2.Moze jest nadzieja???
    f6aa221888958082med.jpg

Niedoczynnosc tarczycy,poczatki Hashimoto.
    19.03.2008 - Victoria <3
    08.04.2015 - Aniolek [*]
    11 cykl staran i 2 kreseczki!!!!:-)
  • beatum Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vea widzę! Słabo, bo słabo, ale skoro ze zdjęcia, to już sukces :) Już Ci po cichu gratuluję. Jak długie masz cykle?

Szyszka1 lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Vea Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi moimi cyklami to jest roznie.raz 24,raz 26 a czasem i 27.Owulacja nie wiem kiedy dokladnie byla bo od poczatku cyklu temp.nie mierze(po paru miesiacach nieudanych prob dalam sobie spokoj).Jutro mam wizyte u ginekologa.Normalnie bede buczala ze szczescia jesli sie okarze ze to ciaza!Trzymajcie kciuki bo bardzo sie boje.Moze jednak cuda sie zdarzaja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 09:57

Niedoczynnosc tarczycy,poczatki Hashimoto.
    19.03.2008 - Victoria <3
    08.04.2015 - Aniolek [*]
    11 cykl staran i 2 kreseczki!!!!:-)
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ