bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Lazienkowa spokojnie, nie martw się na zapas. Najlepiej zadzwoń do gina i się upewnij. On jest od tego, żeby ci wszystko wytłumaczyć tak jak należy ja wolę nie dokładać za dużo, bo każdy lekarz inaczej mówi, poza tym każda kobieta jest inna. Mi przepisał dupka, ale wpierw mnie zbadał
-
Bajka może cuda się jednak zdarzają, zobaczymy
Niestety nie pomogę ci ze śluzem, bo nie mam pojęcia kiedys przeczytałam gdzieś na forum, że śluz płodny może wystąpić po zapłodnieniu ale nie dam sobie ręki uciąć, czy rzeczywiście tak jest. W twoim przypadku pewnie tak będzie
A swoją drogą, czy jest jakaś szansa, że przeziębienie mogło wpłynąć na temp i sprawić, ze jest niska? ratuję się jak mogę, żeby tylko utrzymać się przy nadzieii. -
I już wiem czemu mam takie objawy jak: zmęczenie, senność, zawroty głowy i nudności - w moim przypadku to nie są objawy ciążowe - lecz są wynikiem niskiego ciśnienia. Wczoraj mierzyłam sobie i miałam - UWAGA - 90/50 a puls 78 Jak to zobaczyłam, to oczywiście prawie zemdlałam taka ze mnie strachliwa dziewucha. Na pobieranie krwi też tak reaguję
-
Bajka- a sprawdzałaś rozciągliwość? Czasami pozostałości nasienia są właśnie rozciągliwe i osoby się mylą ;p śluz płodny da się rozciągnąć kilkakrotnie, a pozostałości nasienia czy "stała wydzielina" po 2 czy 3 razie się rozrywają i nie dają rozciągnąć Tak więc w takim przypadku można śluz między palcami porozciągać kilka razy wydaje mi się że w Twoim przypadku były to pozostałości
Ja wczoraj miałam szyjke wysoko, miekką i otwartą i też się zastanawiam czy to nie po przytulankach, no i fakt że się zapracowałam i szyjkę sprawdziłam o 23 a nie o 20. dziś 15dc, niby skok i otwarta szyjka była. wczesniej owulacje miewalam ok 16dc i nie wiem co myśleć. czy może ten skok i te 3 wyższe temperatury to skokiem nie było i owulacja jednak będzie teraz?
Wieczorem dziś sprawdzę szyjkę i zobaczę jaka będzie, ciekawe...
Hehe Bajka mam ochotę spytać o Twoja szyjkę, ale wiem, ze pisałaś, że ruszać jej już nie będzieszWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:36
Moniqaaa lubi tę wiadomość
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
Marteczka- wiadomo od dawna, że przeziębienie może mieć wpływ. czasami mała rzecz ma wpływ na naszą temperaturę tak więc myśl pozytywnie Ja się na ciśnieniach nie znam ;p wiem, tylko że jak w ciąży mi mierzyli to mówili, że niskie ;p ale moze dlatego też że ja kawy nie pije, nie lubie ;p
Moniqaaa lubi tę wiadomość
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
rozciągałam go między palcami, ale juz nie pamiętam czy sie rwał, czy nie Zostawię ta sprawę przeznaczeniu
Dzizas, Marteczka, skąd u CIebie tak niskie cisnienie?
Ja jadę dziewuszki do mojej friendki od serduszka na herbatkę. Piękna dzisiaj pogoda u mnie, ladnie słoneczko daje. Idę wystawić łepetynę na słońce, co by sobie dostarczyć wit D3Moniqaaa lubi tę wiadomość
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
No właśnie ja czasem zauważam też śluz i sie w nim grzebie i se rozciągam czy aby to śluz czy sperma ;p ale nigdy nie wiadomo co a co hihi szczególnie gdy w środku non stop prawie plemniorów pełno(szkoda tylko że nie są łaskawe by zapłodnić jajo). ;(
-
Dziewczyny, śluzu nie powinno się badać nawet do 24h po współżyciu bo właśnie pozostałości spermy wyglądają jak śluz płodny. Różnica jest taka że sperma rozpuszcza się łatwo w wodzie ;P
A spadek temp przed terminem @ może też oznaczać zagnieżdżenie się zarodka więc wiecie
Ja jestem 4dpo i już mam takie objawy jak ciężarna w 8tcłazienkowa22 lubi tę wiadomość
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Agulka901 wrote:A spadek temp przed terminem @ może też oznaczać zagnieżdżenie się zarodka więc wiecie
Ja jestem 4dpo i już mam takie objawy jak ciężarna w 8tc
Ale regularny spadek od tygodnia po troszku (tak jak u mnie) chyba mówi, że @ idzie, co? ;(
A co do objawów to też tak mam, znikają jak pojawia się @
Szczęściu trzeba pomagać.. -
Agulka jaką Ty masz dziś ładną temperaturę zazdraszczam
Kika a jaki Ty masz dpo? tak jak ovu wyznaczyło? spada małymi kroczkami ale nadal jest wysoko, zawsze może być ponowny skok i wtedy +++
Moniqaaa zerknelam na twoj wykres i widze, że dziś też mierzyłaś temperature to dobrzeJestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
Paula wczoraj poszłam spać o 3 w nocy także zmierzenie temp. o 7:30 było okrutne. Ale udało się i fajnie, że ktoś zauważył
Aga na pewno cię nie łapie. Pozytywne myślenie, pozytywne myślenie....(przesyłam pozytywną energię )łazienkowa22 lubi tę wiadomość
-
Agulka901 wrote:Paulina, nie zazdrosc - moj tata jest chory i moze i mnie lapie xD
Moniqaaa też nie lubiałam mierzyć temperaturę, ale odkąd to tylko zmierzenie i odlozenie termometra bez czytania wyniku - jest latwiej
Teraz i tak muszę o 7 wstawać, więc w sumie od temperatury zależy jaki będę mieć nastrój Dopoki jest dobra i nie szwankuje, spada to maz moze byc spokojny inaczej ma cieżki ze mną żywotJestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
Laski, ja dzisiaj miałam ładny spadek, około 10:00 takie kłucie jakby igiełką w okolicach prawej strony podbrzusza, a po południu lekki stan podgorączkowy, ból głowy, osłabienie
Dzisiaj rano na śniadanie zjadłam kiszoną kapustę, mąż się ze mnie śmiał i mówił, że nikt normalny by tak nie zrobił, tylko ciężarna kobieta
Aaaale, życie życiem, jak to mówią: zobaczę jak zobaczę -
Kika77 jesteś już wg ovu tak jakby w 17 dpo i nie zrobiłaś jeszcze testu? wytrwała jesteś hihi
Ja jakoś nie umiem mierzyć sobie śluzu... czasami widzę, że na majtkach się brudzi <zawstydzona> ale nie za bardzo wiem co jaki oznacza... nie zagłębiałam się nigdy w to... a to jakoś bardziej pomaga rozpoznać owu?Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ja też polubiłam mierzenie. Odkąd poznałam ovu i możliwość zapisania temperatur to ładnie się patrzy na wykres. Samej nie chciało mi się zaznaczać.
Co do owulacji u mnie to szczerze ciężko mi określić kiedy ona następuje. Nigdy nie miałam specjalnych objawów (albo się ich nie dopatrzyłam). Wydawało mi się, że jest bliżej 15dc, dł cyku śr 30 dni. Ale skoro OF tak wyznaczył to może mam odpowiedź dlaczego wcześniej się nie udawało..Szyszka1 lubi tę wiadomość
Szczęściu trzeba pomagać..