X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam na wsi a u mnie pobranie krwi jest tylko w poniedziałki i środy. Więc nawet nie będę miała jak teraz zrobić... Kupię sobie testy i będę patrzeć czy ciemnieją w do lekarza za 2 tygodnie się umowie mam zapas luteiny więc się nie martwię a jakby coś się zaczęło dziać do pojadę na IP i tyle

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesia oby to był ten cykl na prawdę Ci tego życzę ♥️ moja siostra starała się 6 lat i jak się już poddali naturalnie zajsc w ciążę to zaszła 😉 wiem że łatwo sie mówi żeby odpuścić bo mi każdy tak mówił a jednak nie było to dla mnie takie łatwe 😔 więc rozumiem jak musi wam być ciężko gdy po tylu cyklach nic nie wyszło ale w końcu i dla was wyjdzie słoneczko ☺️

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane jak na dzisiaj ?
    Ja mam lekkiego dola od kilku dni wiec się wyłączyłam na chwilkę , ale myślami jesyem tutaj cały czas 😊

• Czesia. Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robienie bety jest tak samo stresujące. A poza tym samo badanie nie jest takie tanie,bo ok 50 zl u mnie. A Wy Ropuszka,dlugo sie staraliście? U nas dwa razy się udało i dwa razy nic z tego :/
    Czasami to zmęczenie materiału, utrata wiary i wtedy właśnie się udaje,ale nie znam nikogo kto by odpuścił,bo i tak się starają :p

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 cykli w czerwcu poronienie w 7 TC a w listopadzie 5/6 TC .. teraz drugi cykl stymulowany letrazolem od 3do7 DC i luteina od 16 do 26 DC

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no oczywiście że jest stresujące bo trzeba dłużej czekać niż jak się robi test ciążowy ale też beta jest dużo pewniejsza u mnie równe 30 zł kosztuje

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam .

Mam pytanie a mianowicie robiłam 10 dpo test ciążowy był negatywny dzisiaj w 12 dpo także zrobiłam też jest negatywny ale wczoraj miałam przeczucie że coś się we mnie zmienia że jestem w ciąży, piersi pobolewaja , podbrzusza czasami też.
    Czy ktoś kiedyś miał takie przeczucia i była w ciąży?

Czy jest sens zrobić jeszcze test po 14 dpo ?
    Śluzu jako tako nie mam , zawsze przed miesiączka miałam sporo lepkiego , a teraz sucho...

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puki nie ma miesiączki oczywiście jest możliwość że miałaś np później owulację więc test jeszcze nie wykrył hormonu ☺️

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Hej kochane jak na dzisiaj ?
    Ja mam lekkiego dola od kilku dni wiec się wyłączyłam na chwilkę , ale myślami jesyem tutaj cały czas 😊
    Czasem warto się wyłączyć i odpocząć w zaciszu ❤️
    Mi zaczynają doskwierać piersi. Jak sprzątać zaczęłam dzisiaj to czuję jak mnie pobolewają, podbrzusze też mi spokoju nie daje ale tabletek nie biorę żadnych. Jutro będę ogarniać zakupy i szykować jedzonko na grilla 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z toalety a na bieliźnie brązowe plamienie także coś czuję że maksymalnie w sobotę będę miała już okres. Nigdy wcześniej mi się nie zdarzały plamienia przed okresem ale biorę jednak hormony i inofem i coś tam mogło się zmienić w tym cyklu ❤️ także w maju działam 😍👶⏸️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Właśnie wróciłam z toalety a na bieliźnie brązowe plamienie także coś czuję że maksymalnie w sobotę będę miała już okres. Nigdy wcześniej mi się nie zdarzały plamienia przed okresem ale biorę jednak hormony i inofem i coś tam mogło się zmienić w tym cyklu ❤️ także w maju działam 😍👶⏸️

Agata ja miałam plamienia zawsze przez niedobór progesteronu może powinnaś porozmawiać o tym wlaśnie z lekarzem.
    A może to plamienie implantacyjne 😉

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Agata ja miałam plamienia zawsze przez niedobór progesteronu może powinnaś porozmawiać o tym wlaśnie z lekarzem.
    A może to plamienie implantacyjne 😉
    Akurat u mnie progesteron jest okej. Mam co miesiąc badania w każdej fazie cyklu i problemu nie było. Myślę że po prostu to okres się ze mną już wita żeby w majówkę mi wolne zrobić 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 13:54

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nic innego Ci nie zostaje jak zobaczyć jak to się rozwinie ☺️ w majówkę odpoczniesz trochę to nie będziesz może też tak myśleć 😉

Agata98 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie wrote:
    Cześć wam .

Mam pytanie a mianowicie robiłam 10 dpo test ciążowy był negatywny dzisiaj w 12 dpo także zrobiłam też jest negatywny ale wczoraj miałam przeczucie że coś się we mnie zmienia że jestem w ciąży, piersi pobolewaja , podbrzusza czasami też.
    Czy ktoś kiedyś miał takie przeczucia i była w ciąży?

Czy jest sens zrobić jeszcze test po 14 dpo ?
    Śluzu jako tako nie mam , zawsze przed miesiączka miałam sporo lepkiego , a teraz sucho...
    Poczekaj do 14 dpo :)

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Akurat u mnie progesteron jest okej. Mam co miesiąc badania w każdej fazie cyklu i problemu nie było. Myślę że po prostu to okres się ze mną już wita żeby w majówkę mi wolne zrobić 😂
    A robiłaś test ? Może implantacja kochana 😘

Wy miałyście robione drożności jajowodów albo coś.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 14:05

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zastanawiał się nad tym jak by mi się nie udało zajsc przez 3 cykle stymulowane mam nadzieję że już nie bede musiała mieć ☺️ a Ty Evvee miałaś robioną ?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie testuje. Pełen relaks 😁 dzisiaj zajadam się arbuzem,w końcu będę spała w swoim łóżku bo wróciłam z wyjazdu. Co będzie to będzie. Jak nie teraz to następny cykl ❤️👶

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Madeline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Dziewczyny beta 21,4 😍😍😍
    Cudowna wiadomość!!!!!!!!!!!!!! 🤩🤩🤩🤩🤩 Gratulacje!

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja sobie zrobiłam totalny luz w głowie już. Za chwilę zaczynam tydzień wolnego i właśnie na śniadaniu delektuje się truskawkami i arbuzem🍓🍉 a w weekend zamierzam wciągnąć karkówkę z grilla i kiełbaskę i chodzą za mną ogórki małosolne 😂
    Pyszny pomysł! Ja już też zajadam mrożone truskawki w koktajlach, czekam na polskie swieżutkie😍
    Odpocznij głową i ciałem, odezwij się,jak coś się rozjaśni u Ciebie z tym cyklem :))

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Cudowna wiadomość!!!!!!!!!!!!!! 🤩🤩🤩🤩🤩 Gratulacje!
    Madeline dziękuję ślicznie ♥️♥️♥️♥️
    A Ty jak sie czujesz ?

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ