Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Lekarz zastanawiał się nad tym jak by mi się nie udało zajsc przez 3 cykle stymulowane mam nadzieję że już nie bede musiała mieć ☺️ a Ty Evvee miałaś robioną ?
    Nie miałam i myśle nad wizytę u lekarza z polecenia klientki

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Pyszny pomysł! Ja już też zajadam mrożone truskawki w koktajlach, czekam na polskie swieżutkie😍
    Odpocznij głową i ciałem, odezwij się,jak coś się rozjaśni u Ciebie z tym cyklem :))
    No ja już się doczekać nie mogłam polskich więc wcinam hiszpańskie aczkolwiek arbuz to zrobił mi dzień bo taki słodziutki 😁 i jak tu nie podnosić sobie cukru przy cukrzycy 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Czesia. Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    A robiłaś test ? Może implantacja kochana 😘

Wy miałyście robione drożności jajowodów albo coś.?

Mialam robioną drożność ale metodą kontrast + RTG.

• Madeline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Madeline dziękuję ślicznie ♥️♥️♥️♥️
    A Ty jak sie czujesz ?
    Nockę miałam okropną... Szczegółowo opisane w pamiętniku, a ogólnie, byłam bardzo mocno osłabiona🥴, łomotało mi serducho, cała się zlałam zimnym potem. Ogólnie myślałam,że tak wygląda poronienie, ale chyba jednak nie:).

Zrobiłam sobie dzis jeszcze tescik, żeby popatrzeć na ⏸️, bo wcześniej takie słabo wybarwione były i po to, żeby się nimi nacieszyć, skoro tyle na nie czekałam 😁, co mi przyniosło przypływ energii!

Avonid lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Nockę miałam okropną... Szczegółowo opisane w pamiętniku, a ogólnie, byłam bardzo mocno osłabiona🥴, łomotało mi serducho, cała się zlałam zimnym potem. Ogólnie myślałam,że tak wygląda poronienie, ale chyba jednak nie:).

Zrobiłam sobie dzis jeszcze tescik, żeby popatrzeć na ⏸️, bo wcześniej takie słabo wybarwione były i po to, żeby się nimi nacieszyć, skoro tyle na nie czekałam 😁, co mi przyniosło przypływ energii!

O ranyyy własnie przeczytałam wpis w pamiętniku współczuję to na prawdę musiało być przerażające 😬 ale ważne że już jest wszystko dobrze a robisz kolejna betę ?

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:

Współczuję fatalnej nocy, musiałaś czuć się strasznie...
    druga część wpisu bardzo mnie rozczuliła ❤

• Madeline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😘 Rano się czułam,jakbym miała w nocy wymiotowała, ale dziś już jakoś podreperowałam siły i umyłam w kuchni i łazience podłogi, jak się mam znowu tarzać, to chociaż po czystym xD teraz wydaje mi się to bardzo odległe względem tego, jak się czuję.
    Nie dostałam skierowania na betę. Jeszcze nie myślałam o powtórce, plamień nie ma, żadnych niepokojących objawów też nie. Chciałabym już wytrzymać do wizyty gina (10.05), ale baaaardzo możliwe,że nie wytrzymam tak długo i przetestuje wcześniej 😅

A Ty Ropuszka, jak się czujesz? Jakieś objawy?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No ja już się doczekać nie mogłam polskich więc wcinam hiszpańskie aczkolwiek arbuz to zrobił mi dzień bo taki słodziutki 😁 i jak tu nie podnosić sobie cukru przy cukrzycy 😂
    Ja z kolei od wczoraj raczę się już świeżymi szparagami 😛mniamniam!

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ja z kolei od wczoraj raczę się już świeżymi szparagami 😛mniamniam!
    To na zdrowie 😁❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wsumie racja 😉 ja mam mętlik w głowie nie mam jak teraz zrobić bety ze względu na to że u mnie na wsi nie ma możliwości jej robić codziennie.... Bol jak na okres sutki to tak mnie rwą jak nie wiem i nie wiem czy to dobrze czy nie bo w ostatnim biochemię miałam tak samo i już 10000 myśli na sekundę 😔

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    No wsumie racja 😉 ja mam mętlik w głowie nie mam jak teraz zrobić bety ze względu na to że u mnie na wsi nie ma możliwości jej robić codziennie.... Bol jak na okres sutki to tak mnie rwą jak nie wiem i nie wiem czy to dobrze czy nie bo w ostatnim biochemię miałam tak samo i już 10000 myśli na sekundę 😔
    Nie denerwuj się bo to teraz nie jest ci potrzebne i źle to wpłynie na organizm ❤️ będzie dobrze zobaczysz. Może po prostu beta ci tak przyrasta że daje coraz większe objawy ciążowe ❤️

Ropuszka lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o bolu brzucha jak na okres nie jest jakos mocny ale odczuwalny nie pamiętam jak to było te 8 lat temu jak byłam w ciąży z córką za bardzo odległy czas chyba 😔

Sheelie lubi tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Zapomniałam o bolu brzucha jak na okres nie jest jakos mocny ale odczuwalny nie pamiętam jak to było te 8 lat temu jak byłam w ciąży z córką za bardzo odległy czas chyba 😔
    Ponoć wiele kobiet odczuwa taki ból. Moja bratowa będąc w ciąży to do 3 miesiąca miała takie bóle. Raz lżejsze raz mocniejsze ale były i ginekolog za każdym razem uspokajał mówiąc że jest u niej wszystko okej i po prostu tak jej organizm reaguje na hormony ciążowe plus rozciągająca się macica a jeszcze też miała na początku problem z gazami i wzdęciami co też powodowało dyskomfort
    Także głowa do góry bo tam kropek w brzuszku potrzebuje teraz spokoju 👶❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Madeline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, jak mówi Agata - Ropuszka, potrzebujesz tylko odsunac te złe myśli. Na razie wszystko idzie dobrze ☺️
    Bóle są dokładnie takie ciążowe, piersi też, a i każda ciąża jest inna, więc tym bardziej nie porównuj swojego stanu z teraz do tego biochemu, ani nie musisz pamiętać co było 8 lat temu 😘 Zrobisz powtórkę bety i będziesz wiedzieć czy idzie w dobrym kierunku ☺️ Rozumiem,że na poniedziałek czekamy? 🤞

A jaką miałaś betę przy biochemie?
    U mnie nie doczekałam dobrze drugiego sprawdzenia, bo z 18,31 i prou 2,1 po dniu zaczęłam mieć plamienie, sprawdziłam i już po 2 dniach beta mi spadła.... więc dosyć szybko się rozwaliło na szczęście (w sumie na szczęście!).

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete miałam niecałe 10 w środę i już później nie sprawdziłam bo akurat miałam jechać w poniedziałek na kolejną bete a w sobotę zaczęłam krwawic pojechałam do szpitala i betę spadła do 3...
    Teraz zaczęły się wymioty chyba nigdy tak się nie cieszyłam z mdłości okropnych 😅 chyba coś jest rzeczywiście na rzeczy ☺️
    Dziękuję dziewczynki za słowa otuchy wiadomo jednak przeszłość się ciągnie

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ❤️ jak tam się czujecie? Jakie samopoczucie wiedząc że dzisiaj się zaczyna długi weekend? Mam nadzieję że dobrze 😁
    Ja dzisiaj będę przygotowywać jedzonko na grilla, sprzątanie domu a wieczorem pewnie padnę jak dziecko bo dzisiaj w nocy nie mogłam spać. Uderzenia gorąca takie że spać musiałam przy otwartym oknie, latanie do toalety co kilka minut bo siku a nas ranem zaczęły jajniki ciągnąć więc sobie nie pospałam. Przed 6 już z łóżka wyszłam 😂
    Napisałam do swojego chłopa kup mi tampony na co on ale po co, kupię jak dostaniesz okres to mu odpisałam że planowo mam w majówkę i ciekawe gdzie kupi jak wszystko zamknięte a w żabce 25 zł na OB to mi pieniędzy szkoda bo wolę za to zrobić betę gdyby się spóźniał okres. Po tej wiadomości od razu napisał jaki rozmiar i w ogóle😂

Madeline lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny musze się wam pochwalić moim pierwszym pozytywnym testem 😍
    https://naforum.zapodaj.net/e6c31d42f775.jpg.html
    Mega mi to poprawiło humor bo noc miałam nieprzespaną niestety 😔
    Agata miałam tak samo po owulacji takie uderzenia gorąca a za chwilę mega zimno więc nie liczylabym żeby Ci te tampony były potrzebne 😉

Madeline lubi tę wiadomość

• Czesia. Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Hej dziewczyny musze się wam pochwalić moim pierwszym pozytywnym testem 😍
    https://naforum.zapodaj.net/e6c31d42f775.jpg.html
    Mega mi to poprawiło humor bo noc miałam nieprzespaną niestety 😔
    Agata miałam tak samo po owulacji takie uderzenia gorąca a za chwilę mega zimno więc nie liczylabym żeby Ci te tampony były potrzebne 😉

Ropuszka,super ! Oby i mnie tak było...

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesia. wrote:
    Ropuszka,super ! Oby i mnie tak było...
    Czesia trzymam mocno kciukasy a kiedy w końcu testujesz ?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam okres 5 dni szybciej. Także testy owulacyjne zawiodły bo wychodzi na to że owu miałam gdy testy były negatywne bo z jedną kreską a jak miałam pozytyw w 17dc to były aż dwie bordowe. Teraz jestem umówioną na monitoring a od majówki będę mogła zacząć starania bo u mnie okres to max 3 dni 😁
    Także dziewczynki maj jest nasz ❤️👶

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ